Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (8 Kullanıcı)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

ABİM ZOR BİRAZ :(

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Peki Ablacım ben cevaplayım...Siz de bi soru sorun İNŞAALLAH...

Cevap: BEBEĞİN CİNSİYETİ

Yakın bir zamana kadar, insanlar, bebeğin cinsiyetinin anne hücreleri tarafından belirlendiğini sanıyorlardı. Ya da en azından, anne ve babadan gelen hücrelerin birlikte cinsiyet belirledikleri zannediliyordu. Ancak Kuran'da bu konuda farklı bir bilgi verilmiş ve erkeklik ve dişiliğin, "rahime dökülen meniden" yaratıldığı bildirilmiştir:

“Rahime dökülen meniden erkek ve dişi iki çifti O yarattı...„ (Necm Suresi, 45-46)
Kuran'da verilen bu bilginin doğruluğu, genetik ve mikrobiyoloji bilimlerinin gelişmesiyle birlikte bilimsel olarak da ispatlandı. Cinsiyetin tümüyle erkekten gelen sperm hücreleri tarafından belirlendiği, kadının ise bu işte hiçbir rolünün olmadığı anlaşıldı.

Cinsiyet belirlenmesindeki etken, kromozomlardır. İnsan yapısını belirleyen 46 kromozomdan iki tanesi cinsiyet kromozomu olarak adlandırılır. Bu iki kromozom erkekte XY, kadında ise XX olarak tanımlanır. Bunun sebebi söz konusu kromozomların bu harflere benzemesidir. Y kromozomu erkeklik, X kromozomu ise kadınlık genlerini taşır.

Bir insanın oluşması, erkek ve kadında çiftler halinde yer alan bu kromozomların birer tanesinin birleşmesi ile başlar. Kadında yumurtlama sırasında ikiye ayrılan eşey hücresinin her iki parçası da X kromozomu taşır. Oysa erkekte ikiye ayrılan eşey hücresi, X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm meydana getirir. Kadında bulunan X kromozomu, eğer erkekteki X kromozomunu içeren spermle birleşirse doğacak bebek kız olacaktır. Eğer Y kromozomu içeren spermle birleşirse, bu kez doğacak çocuk erkek olur.

X kromozomu dişilik, Y kromozomu ise erkeklik özelliklerini taşır. Anne yumurtasında yalnızca dişi cinsiyeti belirleyen X kromozomu bulunur. Babadan gelen menide ise hem X hem de Y kromozomu taşıyan spermler bulunur. Dolayısıyla bebeğin cinsiyeti annenin yumurtasını dölleyen spermin X ya da Y kromozomu taşımasına bağlıdır. Yani ayette belirtildiği gibi bebeğin cinsiyetini belirleyen etken, babadan gelen menidir. Kuran'ın indirildiği asırda kesinlikle bilinemeyecek olan bu bilgi, Kuran'ın Allah sözü olduğunu kanıtlayan delillerden biridir.

Yani doğacak çocuğun cinsiyeti, erkekteki kromozomlardan hangisinin kadının yumurtasıyla birleşeceğine bağlıdır. Kuşkusuz genetik bilimi ortaya çıkıncaya dek, yani 20. yüzyıla kadar bunların hiçbiri bilinmiyordu. Aksine pek çok kültürde, doğacak çocuğun cinsiyetinin kadın bedeni tarafından belirlendiği inancı yaygındı. Hatta bu nedenle kız çocuk doğuran kadınlar kınanırdı.

Oysa Kuran'da, insanlara genlerin keşfinden 13 yüzyıl önce bu batıl inanışı reddeden bir bilgi verilmiş, cinsiyetin kökeninin kadın değil, erkekten gelen meni olduğu bildirilmiştir.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Peki Ablacım ben cevaplayım...Siz de bi soru sorun İNŞAALLAH...

Cevap: BEBEĞİN CİNSİYETİ

Yakın bir zamana kadar, insanlar, bebeğin cinsiyetinin anne hücreleri tarafından belirlendiğini sanıyorlardı. Ya da en azından, anne ve babadan gelen hücrelerin birlikte cinsiyet belirledikleri zannediliyordu. Ancak Kuran'da bu konuda farklı bir bilgi verilmiş ve erkeklik ve dişiliğin, "rahime dökülen meniden" yaratıldığı bildirilmiştir:

“Rahime dökülen meniden erkek ve dişi iki çifti O yarattı...„ (Necm Suresi, 45-46)
Kuran'da verilen bu bilginin doğruluğu, genetik ve mikrobiyoloji bilimlerinin gelişmesiyle birlikte bilimsel olarak da ispatlandı. Cinsiyetin tümüyle erkekten gelen sperm hücreleri tarafından belirlendiği, kadının ise bu işte hiçbir rolünün olmadığı anlaşıldı.

Cinsiyet belirlenmesindeki etken, kromozomlardır. İnsan yapısını belirleyen 46 kromozomdan iki tanesi cinsiyet kromozomu olarak adlandırılır. Bu iki kromozom erkekte XY, kadında ise XX olarak tanımlanır. Bunun sebebi söz konusu kromozomların bu harflere benzemesidir. Y kromozomu erkeklik, X kromozomu ise kadınlık genlerini taşır.

Bir insanın oluşması, erkek ve kadında çiftler halinde yer alan bu kromozomların birer tanesinin birleşmesi ile başlar. Kadında yumurtlama sırasında ikiye ayrılan eşey hücresinin her iki parçası da X kromozomu taşır. Oysa erkekte ikiye ayrılan eşey hücresi, X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm meydana getirir. Kadında bulunan X kromozomu, eğer erkekteki X kromozomunu içeren spermle birleşirse doğacak bebek kız olacaktır. Eğer Y kromozomu içeren spermle birleşirse, bu kez doğacak çocuk erkek olur.

X kromozomu dişilik, Y kromozomu ise erkeklik özelliklerini taşır. Anne yumurtasında yalnızca dişi cinsiyeti belirleyen X kromozomu bulunur. Babadan gelen menide ise hem X hem de Y kromozomu taşıyan spermler bulunur. Dolayısıyla bebeğin cinsiyeti annenin yumurtasını dölleyen spermin X ya da Y kromozomu taşımasına bağlıdır. Yani ayette belirtildiği gibi bebeğin cinsiyetini belirleyen etken, babadan gelen menidir. Kuran'ın indirildiği asırda kesinlikle bilinemeyecek olan bu bilgi, Kuran'ın Allah sözü olduğunu kanıtlayan delillerden biridir.

Yani doğacak çocuğun cinsiyeti, erkekteki kromozomlardan hangisinin kadının yumurtasıyla birleşeceğine bağlıdır. Kuşkusuz genetik bilimi ortaya çıkıncaya dek, yani 20. yüzyıla kadar bunların hiçbiri bilinmiyordu. Aksine pek çok kültürde, doğacak çocuğun cinsiyetinin kadın bedeni tarafından belirlendiği inancı yaygındı. Hatta bu nedenle kız çocuk doğuran kadınlar kınanırdı.

Oysa Kuran'da, insanlara genlerin keşfinden 13 yüzyıl önce bu batıl inanışı reddeden bir bilgi verilmiş, cinsiyetin kökeninin kadın değil, erkekten gelen meni olduğu bildirilmiştir.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
ferit abi soruyu sen cevapladığına göre , soru hakkıda senin
bekliyoruz.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm

Sorum:Hiç bir şey hakkında: "Bunu ben yarın yapacağım" deme.
Ayeti Kerimesi hangi surededir ve nüzul sebebi...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

cevaplayan yokmu

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
MÜSADENİZLE BEN CEVAPLAMAK İSTİYORUM. BİRAZ UZUN AMA İNŞALLAH FAYDALANIRIZ.

KEHF SURESİ 23- Hiçbir iş hakkında "Bunu yarın yapacağım " deme.

24- Bunun yerine, "Allah dilerse (inşaallah) yarın bu işi yapacağım" de. Böyle demeyi unuttuğunda ise Rabb'ini an ve "Umarım ki, beni şimdikinden daha çok doğruya yaklaştırır" de.

Kuşkusuz her hareket, her kıpırdama, daha doğrusu canlıların alıp verdikleri her nefes, yüce Allah'ın iradesine bağlıdır. Gaybın perdesi, içinde bulunulan anın ötesini örtmekte, bilinmesine imkân vermemektedir. İnsanın gözü gayb perdesinin ötesine uzanamaz, insan aklı da birçok şeyi bilmesine rağmen bu konuda yetersïzdir, yorgun ve başarısızdır. Şu halde insan "yarın bunu yapacağım" dememelidir. Çünkü "yarın" Allah'ın bilgisine ait gaybın kapsamındadır. Gaybın perdesi ise sonuna kadar kapalıdır.

Kuşkusuz bu insanın yerinde oturup geleceği düşünmemesi, gelecekle ilgili planlar kurmaması, günübirlik yaşaması, sadece içinde bulunduğu anı değerlendirmesi, hayatının geride kalan kısmı ile bugünü ve yarını arasında bir bağlantı kurmaması anlamına gelmez. Kesinlikle böyle bir şey sözkonusu değildir. Bunun anlamı, insanın bir şey yaparken gayb gerçeğini ve onu yönlendiren iradeyi hesaba katmasıdır; bir şeye karar verip bu kararından dolayı yüce Allah'ın iradesinden yardım dilemesidir, yüce Allah'ın elinin kendi elinden üstün olduğunun bilincinde olmasıdır, yüce Allah'ın iradesinden yardım dilemesidir, yüce Allah'ın taktir ettiği planın kendisinin öngördüğü plandan farklı olabileceğini gözardı etmemesidir. Şayet yüce Allah onu verdiği kararında başarılı kılarsa, bu onun açısından iyi bir sonuçtur. Yok eğer yüce Allah'ın iradesi onun plânından farklı bir şekilde cereyan ederse o zaman üzülmemeli, karamsarlığa kapılmamalıdır. Çünkü isin başı da sonu da Allah'ın iradesinin kapsamındadır.

İnsan istediği gibi düşünebilir, gelecekle ilgili olarak dilediği gibi plânlar kurabilir. Ama, yüce Allah'ın imkân tanıması sonucu düşünebildiğinin, O'nun yardımı ile plân kurduğunun ve yüce Allah yardım etmediği sürece düşünemeyeceğinin, herhangi bir plân kuramayacağının bilincinde olmalıdır. Kuşkusuz bu durum, tembelliğe, rahata, düşkünlüğe, zayıflığa yahut gevşekliğe yolaçmaz. Tam tersine, insanın kendine güvenmesi, kedini daha güçlü hissetmesi, dirençli ve kararlı olması yönünde teşvik edici bir rol oynar. Bununla beraber gaybı örten perde açılıp yüce Allah'ın planının kendi planından farklı olduğu ortaya çıkarsa, insan yüce Allah'ın hükmünü hoşnutlukla, içtenlikle ve teslimiyetle karşılamalıdır. Çünkü daha önce bilinmeyen, perdenin açılması sonucu ortaya çıkan temel budur.

İslâmın müslüman kalbi ele alırken, onu eğitirken uyguladığı yöntem budur. Müslüman kalp düşünürken, herhangi bir konuda plân kurarken, kendini tek başına, yapayalnız hissetmez. Bu düşüncesi sonuç verir ve plânı başarıya ulaşırsa şımarmaz, gurura kapılmaz. Plânı sonuçsuz kaldığında, düşüncesi ile başarısızlığa uğradığında ise, üzülmez, karamsarlığa kapılmaz. Müslüman kalp her durumda Allah'a bağlılığını korur, O'na dayanmanın kendisine güç verdiğinin bilincinde olur, kendisini başarıya ulaştırmasından dolayı O'na şükreder, O'nun kaza ve kaderine içtenlikle teslim olur. Hiçbir zaman şımarmaz, asla karamsarlığa kapılmaz.

"Unuttuğunda ise Rabb'ini an."

Bu direktifi ve gözönünde bulundurulması gereken bu hedefi unuttuğu zaman hemen Rabb'ini an, O'na dön.

"Umarım ki, beni şimdikinden daha çok doğruya yaklaştırır de."

Kalbin ilgi duyduğu, yöneldiği her şeyde sürekli Allah'a bağlı kalmasını sağlayan düşünme yöntemine ulaştırır.

Ayette yeralan "umulur ki" kelimesi ile "yaklaştırır" kelimesi kalbin ulaştığı bu düzeyin yüksekliğini ve aynı zamanda her durumda bu düzeye yükselmeye çaba sarfetmenin zorunluluğunu göstermeleri amacı ile yer alıyorlar.

Buraya kadar, bu gençlerin mağarada ne kadar kaldıklarını henüz öğrenmiş değiliz. Ama artık öğreniyoruz, hem de doğrusunu öğreniyoruz.

KAYNAK : FİZİLALİL KURAN

K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Çok güzel açıklamışsın Yüreğine Sağlık Abi. Ellerin Dert Görmesin.
Sorunu Alalım İNŞAALLAH...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Çok güzel açıklamışsın Yüreğine Sağlık Abi. Ellerin Dert Görmesin.
Sorunu Alalım İNŞAALLAH...

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM, ASIL SİZLERİN YÜREĞİNE SAĞLIK, İNANIN BU ARALAR BEN PEK SİTEYE GİREMİYORUM, AMA HİÇTE AKLIM GERİDE KALMIYOR, BİLİYORUMKİ, BİRİLERİ (FERİT, SEVVALMİNA VE TUĞBA_M) BU FORUM BENİMSEYEREK TAKİP EDİYORLAR VE FAYDALI İŞLER YAPIYORLAR. BU NEDENLE SİZİN ŞAHSINIZDA TÜM EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.
BU KADAR İLTİFAT YETER SANIYORUM:D:D:DB):p:p:pB)B)

SORUM ŞU ;

BOŞANAN EŞLERİN ÇOCUKLARININ BAKIMI HANGİ AYETLERDE GEÇMEKTEDİR.

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun abim iltifatların için ama ben 3 gündür pek giremediğim için bu seferlik almayım üzerime bu iltifatları.Bu sefer hepsi sevvalmina ve ferit kardeşlerimin olsun.Onlar gerçekten çok çalışmışlar.Allah razı olsun.

Sorunun cevabı Talak suresi 6 ve 7. ayetler olabilir mi acaba
6. Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin için (çocuğu) emzirirlerse (emzirme) ücretlerini de verin ve aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız, çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir.

7. Eli geniş olan, elinin genişliğine göre nafaka versin. Rızkı dar olan da, Allah’ın ona verdiğinden (o ölçüde) harcasın. Allah bir kimseyi ancak kendine verdiği ile yükümlü kılar. Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
Allah razı olsun abim iltifatların için ama ben 3 gündür pek giremediğim için bu seferlik almayım üzerime bu iltifatları.Bu sefer hepsi sevvalmina ve ferit kardeşlerimin olsun.Onlar gerçekten çok çalışmışlar.Allah razı olsun.

6. Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin için (çocuğu) emzirirlerse (emzirme) ücretlerini de verin ve aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız, çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir.

7. Eli geniş olan, elinin genişliğine göre nafaka versin. Rızkı dar olan da, Allah’ın ona verdiğinden (o ölçüde) harcasın. Allah bir kimseyi ancak kendine verdiği ile yükümlü kılar. Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.

s.a. hayırlı sabahlar arkadaşlar,
tuğba abla cevabınız doğru.

inşaallah sorunuzu bekliyoruz.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

SORUM YOK AMA BİLGİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM,GERÇİ SİZLER BENDEN ÖNDESİNİZ BİLİYORSANIZ TEKRAR ETMİŞ OLUDÜN AKŞAM ALİ ÇETİNKAYA HOCA DAN KEHF SURESİNİN ANLAM VE ÖNEMİNİ DİNLEDİM.ÇOK ETKİLENDİM.İLK ON AYETİNİ EZBERLEYEN DECCAL FİTNESİNDEN MUHAFAZA EDİLİRMİŞ,BEN DE İLK FIRSATTA EZBERLEMEYE KARAR VERDİM.AYRICA O SUREDEKİ GENÇLERİN FEDAKARLIĞI,DİN ADINA DÜNYADAN GEÇMELERİ VE BİZİM GENÇLİĞİMİZİN BU SUREDEN ALACAĞI ÇOK GÜZEL MESAJLAR VAR.BEND DERİMKİ BİRBİRİMİZ VE KENDİ ADIMIZA EĞER EZBERİMİZDE YOKSA KEHF SURESİNİN İLK ON AYETİNİ EZBERLEYELİM,BİRBİRİMİZİ TEŞVİK EDELİM.ALLAH RAZI OLSUN.BU FORUM ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMI GENİŞ.HAKKINIZI HELAL EDİN,ÇOK FAYDALANIYORUM AMA ŞİMDİLİK KATKI KOYAMIYORUM.:(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:
SORUM YOK AMA BİLGİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM,GERÇİ SİZLER BENDEN ÖNDESİNİZ BİLİYORSANIZ TEKRAR ETMİŞ OLUDÜN AKŞAM ALİ ÇETİNKAYA HOCA DAN KEHF SURESİNİN ANLAM VE ÖNEMİNİ DİNLEDİM.ÇOK ETKİLENDİM.İLK ON AYETİNİ EZBERLEYEN DECCAL FİTNESİNDEN MUHAFAZA EDİLİRMİŞ,BEN DE İLK FIRSATTA EZBERLEMEYE KARAR VERDİM.AYRICA O SUREDEKİ GENÇLERİN FEDAKARLIĞI,DİN ADINA DÜNYADAN GEÇMELERİ VE BİZİM GENÇLİĞİMİZİN BU SUREDEN ALACAĞI ÇOK GÜZEL MESAJLAR VAR.BEND DERİMKİ BİRBİRİMİZ VE KENDİ ADIMIZA EĞER EZBERİMİZDE YOKSA KEHF SURESİNİN İLK ON AYETİNİ EZBERLEYELİM,BİRBİRİMİZİ TEŞVİK EDELİM.ALLAH RAZI OLSUN.BU FORUM ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMI GENİŞ.HAKKINIZI HELAL EDİN,ÇOK FAYDALANIYORUM AMA ŞİMDİLİK KATKI KOYAMIYORUM.:(

S.A.
ALLAH C.C. SİZDEN RAZI OLSUN, BİZİM DE YAPMAK İSTEDİĞİMİZ, BAŞARMAK İSTEDİĞİMİZ TEMELDE BU ZATEN. BEN BU FORUMU AÇARKEN "AMAAAN SENDE HELE BİR FORUM AÇAYIM" ZİHNİYETİ İLE AÇMADIM. ESAS SEBEBİNİ DAHA SONRA AÇIKLAYACAĞIM AMA, SEBEBLERİNDEN İKİNCİSİDE ŞU İDİ, BİRBİRMİZE NE ÖĞRETİRSEK O KÂRDIR. BURADA 10 KİŞİ YENİ BİR ŞEY ÖĞRENSE, O ON KİŞİDEN BİRİSİ HAYATINA GEÇİRSE BU BİZİM İÇİN TARİFİ MÜMKĞN OLMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR KAZANÇTIR.
BUNUN İÇİNDE SİZİN GİBİ BU DAVAYA BENİM DAVAM DİYEBİLECEK GÖNÜLLERE İHTİAYACIMIZ VAR. KATILIMINIZIN DEVAMINI TEMENNİ EDİYORUZ. ALLAH C.C. RAZI OLSUN.

K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamınaleyküm hayırlı sabahlar ilk ben soru sorıyım bugün izninizle

bizler burda güzellikleri paylaşıyoruz sıkıntılarımızı paylaşıyoruz birbirimiz için ve tüm kardeşlerimiz için dualarda bulunuyoruz rabbim kabul eder inşallah ben sizlerden 2 ayeti istiyorum bu ayetler bi insanın bi başkası adına bağışlama dilemesiyle ilgili.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:

Hayırlı sabahlar
Allah razı olsun abi..
Allah’tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi!
Bu meal hangi surenin kaçıncı ayetidir? ve surenin nuzul sebebbi hakkında bilgi....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:

Hayırlı sabahlar
Allah razı olsun abi..
Allah’tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi!
Bu meal hangi surenin kaçıncı ayetidir? ve surenin nuzul sebebbi hakkında bilgi....

SİZEDE HAYIRLI SABAHLAR ABLAM,
BEN SİZİN SORUNUZA CEVAP VEREYİM, SİZDE SEVVALMİNA KARDEŞİMİN SORUSUNA
HADİ BAKALIM.

K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

benim soruma hani cevap

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

B)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm hayırlı sabahlar ilk ben soru sorıyım bugün izninizle

bizler burda güzellikleri paylaşıyoruz sıkıntılarımızı paylaşıyoruz birbirimiz için ve tüm kardeşlerimiz için dualarda bulunuyoruz rabbim kabul eder inşallah ben sizlerden 2 ayeti istiyorum bu ayetler bi insanın bi başkası adına bağışlama dilemesiyle ilgili.

Şu ayetler olabilir mi acaba kardeşim (Sen iki ayet demişsin ama ben hangisi olduğunu ayıramadığım için bulduklarımı yazdım. :) Doğrudur inşallah)

Yusuf suresi
97. Oğulları, “Ey babamız! Allah’tan suçlarımızın bağışlanmasını dile. Biz gerçekten suçlu idik” dediler.

98. Yakub, “Rabbimden sizin bağışlanmanızı dileyeceğim. Şüphesiz O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” dedi.

Meryem suresi
47. İbrahim şöyle dedi: “Esen kal! Senin için Rabbimden af dileyeceğim. Şüphesiz O, beni nimetleriyle kuşatmıştır.”

Furkan Suresi
62. Mü’minler ancak Allah’a ve peygamberine inanan, onunla beraber toplumu ilgilendiren bir iş üzerindeyken ondan izin almadan çekip gitmeyen kimselerdir. O halde bazı işlerini görmek için senden izin isterlerse, içlerinden dilediğine izin ver ve onlar için Allah’tan bağışlama dile. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Ali İmran Suresi
159. Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah’tan bağışlama dile. İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.

Tevbe Suresi
80. Onlar için ister bağışlanma dile ister dileme (farketmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah fasık topluluğu doğru yola iletmez.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

BUNLAR DEĞİL CANIM KARDEŞİM BEN YAZIYIM DOĞRULARINI AMA SORUYU SEN SOR

Şu halde bil; gerçekten, Allah'tan başka ilah yoktur. Hem kendi günahın, hem mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için mağfiret dile. Allah, sizin dönüp-dolaşacağınız yeri bilir, konaklama yerinizi de. (Muhammed Suresi, 19)

Bir de onlardan sonra gelenler, derler ki: "Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, gerçekten sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin." (Haşr Suresi, 10)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt