sevvalmina
Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.
ABİM ZOR BİRAZ
ABİM ZOR BİRAZ
ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Çok güzel açıklamışsın Yüreğine Sağlık Abi. Ellerin Dert Görmesin.
Sorunu Alalım İNŞAALLAH...
tugba_m yazdı:
Allah razı olsun abim iltifatların için ama ben 3 gündür pek giremediğim için bu seferlik almayım üzerime bu iltifatları.Bu sefer hepsi sevvalmina ve ferit kardeşlerimin olsun.Onlar gerçekten çok çalışmışlar.Allah razı olsun.
Sorunun cevabı Talak suresi 6 ve 7. ayetler olabilir mi acaba
6. Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin için (çocuğu) emzirirlerse (emzirme) ücretlerini de verin ve aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız, çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir.
7. Eli geniş olan, elinin genişliğine göre nafaka versin. Rızkı dar olan da, Allah’ın ona verdiğinden (o ölçüde) harcasın. Allah bir kimseyi ancak kendine verdiği ile yükümlü kılar. Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.
Avukat yazdı:
SORUM YOK AMA BİLGİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM,GERÇİ SİZLER BENDEN ÖNDESİNİZ BİLİYORSANIZ TEKRAR ETMİŞ OLUDÜN AKŞAM ALİ ÇETİNKAYA HOCA DAN KEHF SURESİNİN ANLAM VE ÖNEMİNİ DİNLEDİM.ÇOK ETKİLENDİM.İLK ON AYETİNİ EZBERLEYEN DECCAL FİTNESİNDEN MUHAFAZA EDİLİRMİŞ,BEN DE İLK FIRSATTA EZBERLEMEYE KARAR VERDİM.AYRICA O SUREDEKİ GENÇLERİN FEDAKARLIĞI,DİN ADINA DÜNYADAN GEÇMELERİ VE BİZİM GENÇLİĞİMİZİN BU SUREDEN ALACAĞI ÇOK GÜZEL MESAJLAR VAR.BEND DERİMKİ BİRBİRİMİZ VE KENDİ ADIMIZA EĞER EZBERİMİZDE YOKSA KEHF SURESİNİN İLK ON AYETİNİ EZBERLEYELİM,BİRBİRİMİZİ TEŞVİK EDELİM.ALLAH RAZI OLSUN.BU FORUM ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMI GENİŞ.HAKKINIZI HELAL EDİN,ÇOK FAYDALANIYORUM AMA ŞİMDİLİK KATKI KOYAMIYORUM.![]()
mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
Allah razı olsun abim iltifatların için ama ben 3 gündür pek giremediğim için bu seferlik almayım üzerime bu iltifatları.Bu sefer hepsi sevvalmina ve ferit kardeşlerimin olsun.Onlar gerçekten çok çalışmışlar.Allah razı olsun.
6. Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin için (çocuğu) emzirirlerse (emzirme) ücretlerini de verin ve aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız, çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir.
7. Eli geniş olan, elinin genişliğine göre nafaka versin. Rızkı dar olan da, Allah’ın ona verdiğinden (o ölçüde) harcasın. Allah bir kimseyi ancak kendine verdiği ile yükümlü kılar. Allah bir güçlükten sonra bir kolaylık yaratacaktır.
s.a. hayırlı sabahlar arkadaşlar,
tuğba abla cevabınız doğru.
inşaallah sorunuzu bekliyoruz.
tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
s.a. hayırlı sabahlar arkadaşlar,
tuğba abla cevabınız doğru.
inşaallah sorunuzu bekliyoruz.
Hayırlı sabahlar
Allah razı olsun abi..
Allah’tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi!
Bu meal hangi surenin kaçıncı ayetidir? ve surenin nuzul sebebbi hakkında bilgi....
sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm hayırlı sabahlar ilk ben soru sorıyım bugün izninizle
bizler burda güzellikleri paylaşıyoruz sıkıntılarımızı paylaşıyoruz birbirimiz için ve tüm kardeşlerimiz için dualarda bulunuyoruz rabbim kabul eder inşallah ben sizlerden 2 ayeti istiyorum bu ayetler bi insanın bi başkası adına bağışlama dilemesiyle ilgili.