Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (14 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

S.A.
KARDEŞ AYET SAYISI 11 OLAN SURELER ŞUNLAR
CUMA MEDENİDİR
MÜNAFİKUN MEDENİDİR.
DUHA MEKKİDİR
ADİYAT MEKKİDİR
KARİA MEKKİDİR

BENİM OKUDUĞUM MÜNAFIKLARDAN DİREK BAHSEDEN SURE MUNAFİKUN DUR.
LÜTFEN BİRDAHA KONTROL ETSENİZ.
BENİM CEVABIM HALA MÜNAFIKUN
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Abi senin yazdığın sure de sorduğum sorunun cevabı fakat ben başka bir sure daha var ondan bahsediyorum...

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

evet Abi cevabını görmedim Kusura Bakma.
Ben Cum'a suresinden bahsettim...Sen de cevabı vermişsin...Bir kusur işlediysem affola...Selametle.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ABİCİM O ZAMAN CUMA SURESİ DİYORUM. ONDADA MÜNAFIKLARDAN BAHSEDİYOR BİRAZ.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
Ben Cum'a suresinden bahsettim...Sen de cevabı vermişsin...Bir kusur işlediysem affola...Selametle.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:

ABİÖ NE MÜNASEBET NE KUSURU, BU VEAİLE İLE İKİ SURENİN DE MÜNAFIKLARDAN BAHSETTİĞİNİ ÖĞRENMİŞ OLDUK. ASIL BİR KUSUR VARSA BİZDE Kİ İKİ SURENİN İSMİNİ VERMEDİĞİMİZ İÇİN. AMACIMIZ KİTABIMIZ EN GÜZEL ŞEKİLDE ÖĞRENMEK DEĞİLMİ.

ŞİMDİ BEN SORUMU SORUYORUM.
HZ. NUH A.S. KAVMİNİ, ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİNİ, VE VARSA BAŞKA ÖZELLİKLERİNİ ANLATARAK BİZİ BİLGİLENDİRECEK BABAYİĞİTLER (ANAYİĞİTLER) ARIYORUZ. BUYRUN HODRİ MEYDAN

K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
ARKADAŞLAR NERDESİNİZ YA

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. Arkadaşlar cevabı yine ben veriyorum,
Ama bu böylr gitmez bilesiniz, forumu tatile göndermeyi bile düşünüyorum.
Lütfen biraz daha benimseyip, olayı ciddiye alalım. Ben biliyorum ki burada ne soru soran arkadaşlar ve nede cevaplayan arkadaşlar kendileri içn bunu yapmıyor, bilmeyenler öğrensin diye yapılıyor bu hizmet. Yine de gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı hepinizie teşekkür ederim.

HZ. NUH (S.A.)
1.Hz. Nuh hakkinda genel bilgiler
Nuh aleyhisselam, Idris aleyhisselam'dan sonra gelen peygamberdir. Peygamberlerin büyükleri olan ve kendilerine « Ülü'l-azm » (azm edilen) denilen alti peygamberden ikincisidir (Bu alti büyük peygamber sunlardir: Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. Ibrahim, Hz. Musa, Hz. Isa ve peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.), M.K.) . Bunun nedeni kavminin Nuh tufani diye adlandirilan gazap ile cezalandirilmalarindandir.
2.Hz. Nuh'un hayati
Hz. Nuh, Idris aleyhisselamin göge cikarildiktan sonra azan insanlara peygamber olarak gönderildi. Insanlar putlara tapmaya basladi. Cenab-i Hak bunun icin Nuh aleyhisselami peygamber olarak gönderdi. O zaman 50 yasinda idi. Yillarca insanlari dine davet etti, putlara tapinmaktan sakindirdi ve Allahü Tealaya ibadet etmelerini söyledi. Ama Nuh aleyhisselama kendi oglu Yam yani Ken'an bile iman etmedi, hatta alaya alip iskence ettiler: « Andolsun ki Nuh'u elci olarak kavmine gönderdik. Dedi ki: Ey kavmim ! Allah'a kulluk edin, sizin ondan baska tanriniz yoktur. Dogrusu ben, üstünüze gelecek büyük bir günün azabindan korkuyorum » (A'raf, 59) . Nuh aleyhisselam insanlarin davetine icabet etmedikleri icin onlara beddua etti:« (Rabbim!) Sen de bu zalimlerin ancak saskinliklarini artir » (Nuh, 24) . Allahü Teala da bundan sonra Nuh aleyhisselam gemi yapmasini emretti: « Gözlerimizin önünde ve vahyimiz (emrimiz) uyarinca gemiyi yap ve zulmedenler hakkinda bana (bir sey) söyleme ! Onlar mutlaka bogulacaklardir ! » (Hud, 37) . Gemi bitince tufan oldu (denizler tasti ve her taraf su oldu). Nuh aleyhisselam sayisi 80 kisi kadar olan mü'minler ile 3 katli olan gemiye bindi. Nuh aleyhisselam gemiye her hayvandan birer cift aldi. Oglu Ken'an'i da gemiye almak istedi, ama o "Beni sudan koruyacak bir daga siginacagim" dedi, gemiye binmedi ve hemen bir dalga onu alip bogdu. Allah Teala da Nuh aleyhisselamin bu oglu hakkinda af dilemesine karsilik: « (...) Ey Nuh ! O asla senin ailenden degildir. Cünkü onun yaptigi kötü bir istir. O halde hakkinda bilgin olmayan bir seyi benden isteme.(...) » (Hud, 46) buyurdu. Sular daglari asti, insanlar ve hayvanlar telef oldu. 150 gün gectikten sonra Allahü Teala: « Yere suyunu cek; göge: ey gök sen de yagmurunu tut » buyurdu ve bunun üzerine yagmur durdu, sular cekildi. Gemi Irak'taki Cudi dagina oturdu. Hz. Nuh'a inanip kurtulan insanlar ac olduklari ve dagda yiyecek olmadigi icin Nuh aleyhisselamin emri üzerine ellerinde olan bütün yiyecekleri birlestirdiler ve böylece ilk defa Asure yemegini yaptilar. Insanlar Nuh aleyhisselamin 3 oglu Sam, Ham ve Yafes'ten türedigi icin Hz. Nuh'a ikinci Adem de denir. Nuh aleyhisselamin 1000 yasinda vefat ettigi söyleniyor, ama Kur'an-i Kerim'de : « Andolsun ki biz Nuh'u kavmine gönderdik de o 1000 yildan 50 yil eksik bir süre yanlarinda kaldi.(...) » (El-Ankebut, 14) geciyor. . Hz. Nuh gemicilerin ve marangozlarin piri sayilir, cünki bu isleri Allah'in ihsaniyla ilk defa o yapmistir.

Dün gece Hilal TV'de Vahyin penceresinde Mustafa İslamoğlu hocamı dinledim vakti olanların bu programı kesinlikle kaçırmadan her hafta cuma günleri seyretmelerini önemle rica ederim. Kuranı Kerim tefsiri bu mübarek hocanın dilinde şiir gibi akıyor, insan öyle güzel anlıyor ki anlatamam. (Galiba biraz reklam oldu)
Kendileri Nuh tufanı hakkında bir kaç kelam ettiler benim aklımda kalan cümleyi sizlere aktrayım.
"TUĞYAN ARTMADIKÇA, TUFAN GELMEZ. TUFAN DA TOPRAĞIN GUSÜL ABDESTİDİR. ÜSTÜNDEKİ PİSLİKLERİ TEMİZLER" ne güzel açıklamış değilmi.

k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum
Takip edememiştim iki gündür.Yeni soru yok mu??

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
selamun aleykum
Takip edememiştim iki gündür.Yeni soru yok mu??

ALEYKUM SELAM
EFENDİM HOŞ GELDİNİZ, SAFA GELDİNİZ, GÖZLERİMİZ YOLLARDA KALDI.
KAÇ GÜNKÜR KİMSE GELMİYORDU. ZORULARI BEN SORUP BEN CEVAPLIYORDUM.
BUYRUN SORUYU SİZ SORUN.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Sorayım o zaman;
Nebe suresini okumanın faziletleri ve iniş sebebi nedir?

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Cevap verecek kimse yok galiba.Yoksa cevaplacağım ben.......

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
tugba abla istersen cevapla,
ben pek bakamadım, sadece neml haber manasınadır. onu söyleyebilirm.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Nebe Sûresi Kur’ân’ın 78. sûresidir. Mekke’de inen ilk sûrelerdendir. Mekkeli müşrikler Peygamber Efendimiz’in (asm) getirdiği kıyamet, âhiret, mahşer, sorgu, sırat, Cennet ve Cehennem haberleri üzerine inatla ve alaycı biçimde birbirlerine bu haberlerin gerçek olup olmadığını sorup duruyorlardı. 77. Sûre olan Mürselât Sûresi “O günü yalanlayanların vay haline? Onlar artık kıyamet günüyle ilgili olarak Kur’ân’dan sonra hangi söze inanacaklar?” sorusuyla bitiyor ve hemen ardından Nebe Sûresi “Onlar neyi sorup duruyorlar? Üzerinde ihtilafa düştükleri o büyük haberi mi?” sorularıyla başlayarak, inanmayanlara kıyamet, âhiret, diriliş… gibi o gelecek günlerle ilgili olarak açık cevaplar veriyor. Müşrikleri sarsıcı ve azaptan uyarıcı cevaplar veriyor.

Nebe Sûresi kıyamet haberleri ile dolu bir sûre. Kıyamet ve sonrası ile ilgili haberler taşıdığından, ilk âyetinde geçen “Nebe” (önemli haber) kelimesi sûreye isim olmuştur. Sûre gün içinde her dakika okuyup feyiz alabileceğimiz bir sûredir. Sûrenin şemsiyesi sonsuza kadar açılır ve her kendini okuyanı içine alır, her kendine sığınana şefaat eder. Bilhassa günlük yorgunluklarımızın üzerimize çoğu zaman bir kâbus gibi, bir karabasan gibi çöktüğü ikindi vaktinde, İkindi Namazını kıldıktan sonra okumak sünnettir.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

allah razı olsun
yeni sorunuz hazırsa alalım

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Ömer Rasülullah’ın arkasında namaz kılarken hangi ayet okunurken hiddete kapılarak yüksek sesle “Ben orada olsaydım, mutlaka Firavunun boynunu vururdum” demiştir

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ALLAH RAZI OLSUN
PEKTE KOLAY BİR SORU İMİŞ!!!

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Amin Abim...Allah sizdende razı olsun.Zamanında çoookk kolay sorular sordunuz bi kerede ben sorayım :)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

islami atalay yazdı:
boşver o konuyu allah razı olsun

selamunaleykum,
gözüm daha kanatlanmadan uçuyorsun bakıyorumda. Daha bu sabah geldin şimdi posta koyuyorsun. burada işler bu şekilde gitmez canım. terbiyeli olacaksın, saygılı olacaksın, bildiğini söyleyecek, bilmediğinde susacaksın. Burada hiç kimseye bu şekilde hitap edemezsin. Yoksa seni öcüler yer ha.
şimdi efendi efendi takip et bakalım.

k.s.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt