sevvalmina
Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.
ASHÂBU'L-YEMİN nedir ve ilgili ayeti istiyorum
ASHÂBU'L-YEMİN nedir ve ilgili ayeti istiyorum
m_muaz yazdı:
s.a.
hayırlı sabahlar
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir yılda en büyük destekçileri olan hanımını ve amcası kaybetmişti.
Peygamber efendimiz (s.a.v.) ve bütün müslümanlar üzülmüşlerdi. Bu yıl siyer kitaplarında hüzün yılı olarak
zikredilmiştir. Peygamberimizi ve müslümanları teselli etmek için Allah (c.c.) üç sure indirmiştir.
Bu surelerin isimleri nelerdir?
sevvalmina yazdı:
doğrudur abi hakkınızı helal edin bekletdim
s.a abimk5834 yazdı:
sevvalmina yazdı:
olurmu ablam ne demek.B)B)
sorumu sorayım ;
cebrail ve mikailden haber veren ve onlara düşmanlık besleyen yahudileri kasdeden ayetler hangileridir.
nuresma yazdı:
s.a abimk5834 yazdı:
sevvalmina yazdı:
olurmu ablam ne demek.B)B)
sorumu sorayım ;
cebrail ve mikailden haber veren ve onlara düşmanlık besleyen yahudileri kasdeden ayetler hangileridir.
bakara suresi 97-98 ayetler :
“Ey Muhammed! Onlara de ki: “ Cebrail’e düşman olan kimse Allah’a düşman olur. Çünkü o, Allah’ın izniyle Kur-an-ı, kendinden önce gelen kitapları tasdik ederek, yol gösterici ve insanlara müjdeci olarak senin kalbine indirmiştir. Hiç şüphesiz Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikail’e düşman olan kimse inkar etmiş olur. Doğrusu Allah, inkar edenlerin düşmanıdır.”
Kur-an-ı Kerimin anlattığı bu ayetteki mesele, Yahudilerin inkar hususunda ortaya koydukları hile ve desiselerin bir başka taktiğidir. Yahudiler, Yüce Allah’ın kendi bağışından ve kereminden peygamberliği ve vahyi, kendi kullarından dilediği kimselere vermesinden dolayı çılgına döndüler. Buna karşı çıkmak için akıl almaz yollara baş vurdular. Bir çok hile ve desise yollarını uydurdular, bununla inananları şaşırtmaya çalıştılar. İnananlara ve hak peygamberlere karşı içlerinde gizledikleri kin ve düşmanlığı kustular. Hak peygamber Hz.Muhammed(s.a.v.) in, yüce Allah’tan vahyi getirdiğini işitince şu akıl almaz hikayeyi uydurdular:
“Cebrail, İsrail oğullarının düşmanıdır. Çünkü, Cebrail İsrail oğullarını helak etmek için daima Allah’tan azap ve felaket getirmiştir. Eğer, Hz. Muhammed’e vahyi Mikail getirmiş olsaydı, biz de inanırdık. Çünkü Mikail, bolluk, yağmur, rahmet, bereket ve bağış meleğidir. Cebrail ise, azap ve felaketi getirmekle görevli bir melektir. Ve İsrail oğullarına düşmandır. Bu yüzden de O’nun getirdiklerine, inanmayacaklarını ileri sürdüler…”
HAFIZZ yazdı:
kuran-ı kerim denince akla gelen ilk şey nedir?