Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (10 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

nuresma yazdı:
Bismillahirrahmanirrahim
" Ye, iç. Gözün aydın olsun.Eğer insanlardan birini görürsen de ki. ben çok merhametli olan Allah'a oruç adadım; artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım."
ayeti kerime hangi sure ve kaçıncı ayettir? ayette ve surenin genelinde kimden ve neyden bahsedilmektedir?
inşallah cevap veren olurB)
,

S.A.
SORUMUZUN CEVABI MERYEM SURESİ 26. AYET
SURENİN GENEL KONUSU İSE; HZ. İSA A.S. ANNE KARNINA DÜŞMESİ, DOĞUMU VE GÖĞE ÇEKİLMESİ ESNASINDA BAŞINDN GEÇEN HARKULADE OLAYLARIN ANLATILMASIDIR.
AŞAĞIDA BU AYETİMİZİNDE İÇİNDE GEÇTİĞİ KÜÇÜK BİR ALINTI YAPTIK

Hz. İsa (a.s.)'ın doğum anını ve bu esnada meydana gelen harikulâde olayları Kur'ân-ı Hakîm bize şöyle zikrediyor: "Meryem ona hamile kaldı. Bunun üzerine onunla (karnındaki çocukla) uzak bir yere çekildi. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına (dayanmaya) sevk etti. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim." dedi. Bunun üzerine aşağısından (İsa yahut Melek) ona şöyle seslendi: "Tasalanma! Rabbin senin alt yanında bir su arığı vücuda getirmiştir. Hurma dalını kendine doğru silkele ki üzerine taze, olgun hurma dökülsün. Ye, iç. Gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen de ki: Ben, çok merhametli olan Allah'a oruç adadım, artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım."(3)

K.S.E.O.

baskanhusam

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEKKÜMÜSSELAM
BEN ARANIZA YENİ KATİLAN İMAM-HATİF SON SINIF ÖĞRENCİSYİM
BU SORUNUZA BİLGİLERİM DOĞRILTUSUNDA CEVAP VERMEK İSTİYORUM
TEVBE SURESİ BESMSLESİZ BASLAR

baskanhusam

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEKKÜMÜSSELAM
TEVBE SURESİ BESMSLESİZ BASLAR B)B)B)B)

baskanhusam

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEKKÜMÜSSELAM
TEVBE SURESİ BESMSLESİZ BASLAR B)B)B)B)

baskanhusam

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEKKÜMÜSSELAM
TEVBE SURESİ BESMSLESİZ BASLAR B)B)B)B)B)

baskanhusam

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM DİN KARDEŞLERİM BENDE SİZLERİN SOHBETİNİZE ORTASK OLMAKİSTİYORUM
B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞ HOŞGELDİN.BEN SİTENİN AVUKAT TEYZESİ HATTA NİNESİ.TABİKİ SOHBETLERE ORTAK OLURSUN.HATTA OLDUN GİTTİ.FORUMLARI İNCELE,UYGUN GÖRDÜKLERİNE KATKIDA BULUNURSUN.YALNIZ AYNI MESAJI 4-5 DEFA YOLLAMIŞSIN.İNTERNETTE SORUN MU VAR?ALLAHA EMANET OLUN.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. arkadaşlar
aramıza yeni katılan baskanhusam kardeşimize hoş geldin diyorum. Ben de bu forumun acizane fikir babasıyım, ama artık forum benim değil, arkadaşlar beni uzaklaştırdılar.
İnşallah burada biz senden , sen bizden çok şeyler öğreniriz.
k.s.e.o. (Kalbinin Sahibine Emanet Ol)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamınaleyküm

özledim hepinizi yoğunum çok fazla zaman ayıramıyorum inşallah hafta başından itibaren RABBİMİN izniyle yine forma katılıcam.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

özledim hepinizi yoğunum çok fazla zaman ayıramıyorum inşallah hafta başından itibaren RABBİMİN izniyle yine forma katılıcam.

ALEYKUM SELAM ABLA,
BİZDE SİZİN SORULARINIZI, YORUMLARINIZI ÖZLEDİK. İNANIN BİZE KIRILDIMI ACABA DİYE BİEL DÜŞÜNDÜK.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

ALEYKUM SELAM ABLA,
BİZDE SİZİN SORULARINIZI, YORUMLARINIZI ÖZLEDİK. İNANIN BİZE KIRILDIMI ACABA DİYE BİEL DÜŞÜNDÜK.
K.S.E.O.

Abi küserim bakın şimdi.Benim sorularımı yorumlarımı özlemediniz mi?Bende yoktum :(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

ALEYKUM SELAM ABLA,
K.S.E.O.

Abi küserim bakın şimdi.Benim sorularımı yorumlarımı özlemediniz mi?Bende yoktum :(

ABLAM O NASIL SÖZ, SİZİ UNUTURMUYUZ, SİZİ ÖZLEMEZMİYİZ, O SEVVALMİNA ABLAMA CEVAP OLDUĞU İÇİN ÖYLE YAZMAMIZ İCAB ETTİ.
AMA ESAS MESAJIMIZI SİZİN ARACILIĞINIZLA YAZIYORUM.
ARKADAŞLAR SON BİR HAFTADIR BENDE DAHİL FORUMUMUZU GEREĞİ GİBİ TAKİP EDEMEDİK VE BU VESİLE İLE BURADA YAZAN TÜM KARDEŞLERİMİZİ ÖZLEDİK, İNŞALLAH YENİ HAFTADAN İTİBAREN BU BİRLİKTELİĞİMİZİ TEKRAR SAĞLAR VE SORU VE YORUMLARIMIZLA BİRBİRİMİZE IŞIK OLURUZ. TABİ TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARI ÖZLEDİK AMA BENİM MUHTEŞEM ÜÇLÜMÜN YERİ BAŞKADIR (SEVVALMİNA, TUĞBA VE FERİT) TABİ BU ÜÇLÜMÜ SON ZAMANLARDA İYİCE ZORLAYAN NURESMA ABLAMIDA UNUTMAMAK LAZIM.
KANAATİMCE DİĞER ARKADAŞLARIM BU KONUDA BİZE ALINMAZLAR, ÇÜNKÜ SAYDIĞIM BU ARKADAŞLARIM EN ZOR ZAMANLARINDA BİLE BİZLERLE OLAN BİRLİKTELİĞİNİ SÜRDÜRMÜŞ VE BİZLERİ YORUMLARINDAN MAHRUM ETMEMİŞLERDİR.
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

ALEYKUM SELAM ABLA,
K.S.E.O.

SelamünAleyküm Hayırlı Akşamlar Olsun İNŞAALLAH...

Ama olmuyor ki böyle ona bakarsanız ben de uzun zamandır yokum...:(Ya gerçekten Abim, Ablalarım; B) SİZLERİ GERÇEKTEN ÇOK ÖZLEDİM B) HAKKINIZI DA HELAL EDİN İNŞAALLAH işlerden dolayı giremiyorum...En kısa zaman da eski günlerimizi yaşarız İNŞAALLAH...ALLAH'A EMANET OLUN...B)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

ALEYKUM SELAM ABLA,
K.S.E.O.

SelamünAleyküm Hayırlı Akşamlar Olsun İNŞAALLAH...

Ama olmuyor ki böyle ona bakarsanız ben de uzun zamandır yokum...:(Ya gerçekten Abim, Ablalarım; B) SİZLERİ GERÇEKTEN ÇOK ÖZLEDİM B) HAKKINIZI DA HELAL EDİN İNŞAALLAH işlerden dolayı giremiyorum...En kısa zaman da eski günlerimizi yaşarız İNŞAALLAH...ALLAH'A EMANET OLUN...B)B)B)

ALEYKUM SELAM FERİT ABİM,
SENİDE ANDIK YAZIMIZDA BELKİ SEN GÖRMEDİN AMA, BİR ÖNCEKİ SAYFADA SANKİ İÇİME DOĞMUŞ GİBİ SENİDE EKLEYEREK YORUM YAZDIM. HADİ BAKALIM İNŞALLAH BU HAFTA BAYRAM ÖNCESİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENİDRELİM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
HAYIRLI SABAHLAR, HAYIRLI GÜNLER. HERŞEY GÖNLÜNÜZDEKİ GİBİ OLSUN İNŞALLAH.
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

AleykümSelam
''Amin'' Evet Abi yazıyı şimdi gördüm kusuruma bakma İNŞAALLAH...

Bismillâhirrahmânirrahîm diyelim ve ilk soruyu sorayım İNŞAALLAH...
Sorum: Abdest le ilgili ayetler hangileridir...

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
HAYIRLI SABAHLAR ABİ.SEN BİR SORU SORDA BAŞLAYALIM İNŞALLAH.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
AleykümSelam
''Amin'' Evet Abi yazıyı şimdi gördüm kusuruma bakma İNŞAALLAH...

Bismillâhirrahmânirrahîm diyelim ve ilk soruyu sorayım İNŞAALLAH...
Sorum: Abdest le ilgili ayetler hangileridir...

Maide suresi 6. ayet
Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
ALLAH (C.C) RAZI OLSUN...bir ayet daha var onuda ben yazayım İNŞAALLAH...Sen de bu arada sorunu sor İNŞAALLAH...

Ey iman edenler sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de - yolculukta olmanız hariç - gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta Ïveya yolculukta iseniz, ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahut kadınlara dokunmuş da, su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır esirgeyendir. (4/43)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt