Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (12 Kullanıcı)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

Allah razı olsun cevaplarınız için.Soru hakkı senin Ayşe kardeşim.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
Allah razı olsun cevaplarınız için.Soru hakkı senin Ayşe kardeşim.

ECMAİN KARDEŞİM RABBİM TEALA CÜMLEMİZDEN RAZI OLUR İNŞALLAH

SORUYORUM.ONUN AYETLERİNDEN BİR KISMIDA GECE İLE GÜNDÜZ GÜNEŞ İLE AYDIR .EĞER ALLAHA KULLUK ETMEK İSTİYORSANIZ NE GÜNEŞE NEDE AYA SECDE ETMEYİN ONLARI YARATAN ALAHA SECDE EDİN .mekkede inmiştir 54 ayettir kıyamnet ve haşir ile ilgili bilgilerde verir.bu hangi suredir

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
FUSSİLET SURESİ
37- Gece, gündüz, güneş ve ay onun ayetlerindendir. Eğer Allah â kulluk ediyorsanız, güneşe ve aya secde etmeyin. Onları yaratan Allah â secde edin.

Bu ayetler gözler önüne serilmiştir. Bilen, bilmeyen herkes görür bunları. İnsan kalbi üzerinde dolaysız bir etki bırakır. İnsan bu evrensel ayetlerin mahiyetleri ile ilgili bilimsel açıdan bir şey bilmese bile onların görkemine hayran kalır. Çünkü onlarla insanın organik yapısı arasında bilimsel tanımadan çok daha köklü bir bağ vardır. Onlarla şu insan arasında yaratılış, fıtrat ve organik açıdan bir bağ vardır. Dolayısıyle insan ve onlar birbirlerinin ayrılmaz parçasıdırlar. Organik yapıları bir, öz maddeleri bir, fıtratları bir, bağlı bulundukları yasaları bir, ilahları bir. Bu yüzden insan bu ayetleri derin duygusu ile, yalın mantığı ile heyecanla algılar.

Bù yüzden Kur'an-ı Kerim çoğu zaman insan kalbinin dikkatini bu ayetlere çekmekle, içinde bulunduğu gafletten uyarmakla yetinir. Bu gaflet bazan uzun süreli alışkanlıktan, bazan da çeşitli engellerden, birikimlerden, müdahalelerden kaynaklanır. İşte Kur'an-ı Kerim insan kalbini bunlardan arındırır. Böylece yeniden canlanmasın, hareket etmesini, uyanmasını, bu dost evrene sempatiyle bakmasını, kökü derinlere varan eski tanışıklıkla iletişim kurmasını sağlar.

Burada ayet-i kerimenin işaret ettiği sapma şekillerinden biri şudur: Bazıları güneş ve aya yönelik duygularında aşırıya kaçıyorlardı, onlara sapıkça bir yaklaşım içindeydiler. Allah'ın yarattığı varlıklar arasında en parlak, en göz alıcı olanlarına Allah'a daha çok yaklaşmak gerekçesi ile ibadet ediyorlardı. İşte Kur'anı Kerim onları bu sapıkça yaklaşımdan vazgeçirmek, onların karmaşık ve bulanık inançlarını düzeltmek için inmiştir. Kur'an-ı Kerim onlara şöyle sesleniyordu: Eğer siz gerçekten Allah'a ibadet ediyorsanız, güneşe ve aya secde etmeyin. "Onları yaratan Allah'a secde edin." Çünkü bütün yaratıklar hep birlikte sadece yaratıcıya kulluk kastı ile yönelebilirler. Güneş ve ay da sizin gibi yaratıcılarına kulluk kastı ile yöneliyorlar. Şu halde siz de onlarla birlikte tek ve ortaksız yaratıcıya kulluk kastı ile yönelin. Çünkü ibadet sunmaya sadece O layıktır. İfade içinde güneş ve aya dönük olarak "Halakahunne" şeklinde dişiler için geçerli olan çoğul zamir kullanılıyor. Bununla güneşin, ayın ve onlara benzeyen diğer yıldızların ve gezegenlerin cinsleri gözönünde bulundurulmuştur. Ayrıca onlardan söz edilirken akıllı varlıklar için geçerli olan zamir kullanılıyor ki, bununla onlara hayat ve akıl nitelikleri yakıştırılmak, gören canlı varlıklar gibi tasvir edilmek isteniyor.

Eğer bu evrensel ayetlerin sunulmasından ve bu aydınlatıcı açıklamadan sonra yine de büyüklük taslayacak olurlarsa, bu hiçbir şeyi ileri veya geri ****ürmez, hiçbir şeyi arttırıp eksiltmez

FİZİLAL-İL KURAN

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

EVET ABİ DOĞRU CEVAP SORU SORMA HAKKI SİZİN :)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FORUMU AÇTIĞIMIZDAN BU YANA TAM 1 AY GERİDE KALDI. ALLAH KATILAN VE OKUYAN ARKADAŞLARIMIZDAN RAZI OLSUN, İNŞALLAH AMACIMIZA ULAŞMIŞIZDIR, BEN KENDİ ADIM ÇOK FAYDALI OLDU KANAATİNDEYİM.
FORUMUMUZUN AY-İ DEVRİSYESİ MÜNASEBETİYLE BİR ANKET YAPMAYI DÜŞÜNDÜM VE FORUMUMUZA SORU, CEVAP VE YORUMLARI İLE ZENGİNLİK KAZANDIRAN ARKADAŞLARIN LİSTESİNİ YAPTIM.
LİSTEMİZ SADECDE ANKET AMAÇLIDIR, HEDİYE, PROMOSYON V.S. AMAÇLI DEĞİLDİR!!!!!!

ŞİMDİ LİSTEMİZİ AÇIKLAYALIM ,

1- TUGBA_M ABLAMIZ 80 SORU-CEVAP
2- SEVVALMİNA ABLAMIZ 71 SORU-CEVAP

3- FERİT ABİMİZ 62 SORU-CEVAP
4- FATMA ERGÜN ABLAMIZ 27 SORU-CEVAP
5- ZERDA ABLAMIZ 26 SORU-CEVAP
MUSTAFA XTAR ABİMİZ 26 SORU-CEVAP
6- NURESMA ABLAMIZ 21 SORU-CEVAP
7- KABE_YOLCUSU KARDEŞİMİZ 18 SORU-CEVAP
8- BEZMİ SAFA ABLAMIZ 11 SORU CEVAP
9- İSLAMİ ATALAY KARDEŞİMİZ 4 SORU-CEVAP
10-İMAN KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
TEBESSUMD KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
SERKAN_25 KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
11-ANAMAYA KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
BABA431 KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
ECMEL 55 KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
12-TULAY06 KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
ENİSCACK KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
DUN_SURGUN_YA KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
AVUKAT KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
AKBERZAH KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
MEDİNA KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
TEZH KARDEŞİMİZ 1 SORU CEVAP
FİDAN KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
TOPLAM 369 SORU-CEVAP

ALLAH C.C. HEPİNİZDEN DE RAZI OLSUN. İNŞALLAH BU AY DAHA VERİMLİ OLUR.
NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR

K.S.E.O.

ABİM BENİM YA EMEGİNE SAGLIK.BUNU NASIL YAPRIN BEN BİR DEFASINDA DENİM DEDİM AMA ZOR BİR ŞEY TEK TEK YAZIŞSIN VALLA HELAL OLSUN ABİME.EMEGİNE SAGLIK HAKKINI HELAL ET.AMA BEN MUSTAFA XTAR BEYİ BİR FARKLA YENMİŞİM OH OH NE GÜZEL HA

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
O ZAMAN SON ZAMANLARIN EN ZOR SORUSUNU SORACAĞIM.
KURAN-I KERİM'DE GEÇEN YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARDAN DOST OLMAYACAĞINI , BİZ ONLARIN DİNİNE GİRMEDİKÇE BİZDEN RAZI OLMAYACAKLARI AYETLERİ YAZARMISINIZ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FORUMU AÇTIĞIMIZDAN BU YANA TAM 1 AY GERİDE KALDI. ALLAH KATILAN VE OKUYAN ARKADAŞLARIMIZDAN RAZI OLSUN, İNŞALLAH AMACIMIZA ULAŞMIŞIZDIR, BEN KENDİ ADIM ÇOK FAYDALI OLDU KANAATİNDEYİM.
FORUMUMUZUN AY-İ DEVRİSYESİ MÜNASEBETİYLE BİR ANKET YAPMAYI DÜŞÜNDÜM VE FORUMUMUZA SORU, CEVAP VE YORUMLARI İLE ZENGİNLİK KAZANDIRAN ARKADAŞLARIN LİSTESİNİ YAPTIM.
LİSTEMİZ SADECDE ANKET AMAÇLIDIR, HEDİYE, PROMOSYON V.S. AMAÇLI DEĞİLDİR!!!!!!

ŞİMDİ LİSTEMİZİ AÇIKLAYALIM ,

1- TUGBA_M ABLAMIZ 80 SORU-CEVAP
2- SEVVALMİNA ABLAMIZ 71 SORU-CEVAP

3- FERİT ABİMİZ 62 SORU-CEVAP
4- FATMA ERGÜN ABLAMIZ 27 SORU-CEVAP
5- ZERDA ABLAMIZ 26 SORU-CEVAP
MUSTAFA XTAR ABİMİZ 26 SORU-CEVAP
6- NURESMA ABLAMIZ 21 SORU-CEVAP
7- KABE_YOLCUSU KARDEŞİMİZ 18 SORU-CEVAP
8- BEZMİ SAFA ABLAMIZ 11 SORU CEVAP
9- İSLAMİ ATALAY KARDEŞİMİZ 4 SORU-CEVAP
10-İMAN KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
TEBESSUMD KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
SERKAN_25 KARDEŞİMİZ 3 SORU-CEVAP
11-ANAMAYA KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
BABA431 KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
ECMEL 55 KARDEŞİMİZ 2 SORU-CEVAP
12-TULAY06 KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
ENİSCACK KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
DUN_SURGUN_YA KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
AVUKAT KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
AKBERZAH KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
MEDİNA KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
TEZH KARDEŞİMİZ 1 SORU CEVAP
FİDAN KARDEŞİMİZ 1 SORU-CEVAP
TOPLAM 369 SORU-CEVAP

ALLAH C.C. HEPİNİZDEN DE RAZI OLSUN. İNŞALLAH BU AY DAHA VERİMLİ OLUR.
NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR

K.S.E.O.

ABİM BENİM YA EMEGİNE SAGLIK.BUNU NASIL YAPRIN BEN BİR DEFASINDA DENİM DEDİM AMA ZOR BİR ŞEY TEK TEK YAZIŞSIN VALLA HELAL OLSUN ABİME.EMEGİNE SAGLIK HAKKINI HELAL ET.AMA BEN MUSTAFA XTAR BEYİ BİR FARKLA YENMİŞİM OH OH NE GÜZEL HA

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM,
AMA BENİM İÇİMDE BU AYIN BİRİNCİSİ SİZ OLACAKMIŞSINIZ GİBİ BİR HİS VAR. HATTA MUSTAFAYALA YARIŞACAKMIŞSINIZ GİBİ GELİYOR BANA.
ALLAH ALLAH BUNLARI BANA KİM SÖYLETİYOR YA.
NEYSE BAŞARILAR EFENDİM. SORU VE CEVAPLARINIZI BEKLİYORUZ.
K.S.E.O.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ABİ BAK ŞİMDİ İŞTE GELDE MUSTAFA BEYLE YARIŞMA.AMA BEN GALİP GELİRSEM DAYANAMAM VALLA EEE ARTIK MUSTAFA BEY BANA Bİ GÜZELLİK YAPARDA KUPAYI BEN ALIRIM HA.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.
KURAN-I KERİM'DE GEÇEN YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARDAN DOST OLMAYACAĞINI , BİZ ONLARIN DİNİNE GİRMEDİKÇE BİZDEN RAZI OLMAYACAKLARI AYETLERİ YAZARMISINIZ.
Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. ŞU ANDA MEALE BAKAMIYORUM HASTALRDAN DOLAYI AMA AKLIMA GELEN BU VAR.AKŞAM ARAŞTIRSAÖ OLURMU

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
ABİ BAK ŞİMDİ İŞTE GELDE MUSTAFA BEYLE YARIŞMA.AMA BEN GALİP GELİRSEM DAYANAMAM VALLA EEE ARTIK MUSTAFA BEY BANA Bİ GÜZELLİK YAPARDA KUPAYI BEN ALIRIM HA.

BENCE SORUN YOK. HATTA SEVİNİRİM BİLE.
HEM BU AY BİRİNCİSİNE HEDİYE BİLE VERMEYİ PLANLADIM.
HEDİYELEŞMEK SÜNNETTİR. KALBLERİ YUMUŞATIR.
HADİ BAKALIM HEDİYEMİZİ KİME VERECEĞİZ BAKALIM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. ŞU ANDA MEALE BAKAMIYORUM HASTALRDAN DOLAYI AMA AKLIMA GELEN BU VAR.AKŞAM ARAŞTIRSAÖ OLURMU

A.S. ABLAM,
AYET BİLGİLERİNİ YAZMAZSAK OLMAZ. MADEM İŞİNİZ VAR BEN BULUPTA NUMARASINI BEN YAZAYIM BARİ. MAİDE 51. AYET

HEM BAŞKA AYETLERDE VARDI ONLARIDA İSTİYORUZ.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

K.S.E.O.

BAK ŞİMDİ HEDİYEDE VAR OH OH BENİM KESİN BİRİNCİ OLMAM LAZIM.HEDİYELERİDE KENDİMİZ BELİRLİYELİM .BEN ARABA İSTERİM (LÜTFEN PASSAT OLSUN, SON KASASI, SİYAH RENK VE KIREM DERİ KOLTUK:))
ABİM SAGOL İNŞ DAHA ÇOK KATILIRIM AMA GÜZEL BİR FORUM OLDU MAŞLLAHSİZİ VE ARKADAŞLARI TEBRİK EDERİM.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

K.S.E.O.

ABİ ZOR DİĞİL SORU AMA ZAMAN İSTİYORUM İŞ YERİNEDE FAZLA BAKAMIYORUM :(:(:(:( BİRAZ KOLAMI OLSAYDI ACEBA DİYORUM AMA

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.

Yahudi ve hıristiyanlarla dost olmanın yasak olduğunu ifade eden âyette Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz, buyurulmaktadır
EL MAİDE 51

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.

Yahudi ve hıristiyanlarla dost olmanın yasak olduğunu ifade eden âyette Ey iman edenler! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz, buyurulmaktadır
EL MAİDE 51

ABLAM DOĞRU CEVAPTA BİR KAÇTANE DAHA VARDI. ONLARIDA ALABİLİRMİYİM.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Bakara suresi 120. ayet
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.

BU ARADA KİMSE HEVESLENMESİN BEN BİRİNCİ OLACAĞIM BU AY YİNE İNŞALLAH.....

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamınaleyküm

abi maşallah katılım artıyo gibi ben bugün çok yoğundum fazla giremedim.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
selamınaleyküm

abi maşallah katılım artıyo gibi ben bugün çok yoğundum fazla giremedim.

SEVVAL ABİ BANA PASSAT ALICAK KATILIM OLUR TAB:)İ.

AMA ABİ BAŞKA AYET BULAMADIM

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KUSURA BAKMAYIN BİRAZ YOĞUNDUM CEVAPLARI DEĞERLENDİREMEDİM.
MAİDE 51 - BEZMİ SAFA VE FATMA ERGUN ABLAM
BAKARA 120 TUĞBA ABLAM CEVAP VERMİŞLER.

HEPİNİZDE BİRER TANE SORUN HEPSİNE BİRLİKTE BAKALIM.

NOT: HEDİYE MESELESİNİ DE AY SONUNA DOĞRU KONUŞURUZ İNŞALLAH. (BEN LİMUZİN DÜŞÜNÜYRODUM HALBUK)
K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt