ADALETIMAHZA
Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
B)
B)
tsunami yazdı:
s.a
ihlas suresi abim inş. doğrudur.aeo![]()
B)Avukat yazdı:
A.S.EFENDİMİZİN YANINDA BULUNANLARIN VASIFLARININ SAYILDIĞI SURE VE AYET VE MEALİ?A.E.O.
Avukat yazdı:
B)Avukat yazdı:
A.S.EFENDİMİZİN YANINDA BULUNANLARIN VASIFLARININ SAYILDIĞI SURE VE AYET VE MEALİ?A.E.O.
VEYS yazdı:
Avukat yazdı:
B)Avukat yazdı:
avukat kardeşim biz bulamadık sorunun cevabını siz söylerseniz olur mu. soyleyın cevabı baska soru sorun onun yerıne![]()
VEYS yazdı:
kendısı gelınce cevaplar ınsallah neyse bız devam edelım ben soruyorum
29 ayetten oluşan ve kuranı kerimin son cuzlerı arasında bulunan sure adı nedir.
Avukat yazdı:
VEYS yazdı:
29 ayetten oluşan ve kuranı kerimin son cuzlerı arasında bulunan sure adı nedir.
HADİD SURESİ Mİ,DAHA DÜN GECE OKUMUŞTUM.
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞ
HADİD SURESİ DİYORUM
1- Göklerdeki ve yerdeki tüm varlıklar Allah'ı noksanlıklardan tenzih ederler. O üstün iradelidir ve her işi yerinde yapar.
2- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Can verir ve öldürür. O'nun herşeye gücü yeter.
3- O hem ilktir hem sondur; hem açıktır hem gizlidir. O herşeyi bilir.
4- O gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O yeraltına giren ve oradan çıkan, gökten inen ve oraya yükselen herşeyi bilir. Nerede olsanız sizinle beraberdir. O Allah yaptığınız her işi görür.
5- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Her işin sonu Allah'a varır.
6- O geceyi gündüze, gündüzü de geceye dönüştürür. O kalplerin özünü bilir.
AYETLERİ İLE BAŞLIYOR,
MEDİNEDE NAZİL OLMUŞTUR. HADİD DEMİR DEMEKTİR. SUREYE BU İSİM 25. AYETTE DEMİRİN ÖNEMİNE İŞARET EDİLDİĞİ İÇİN VERİLMİŞTİR.
K.S.E.O.
Avukat yazdı:
HZ.EYÜP (AS) IN HASTALIĞI DİLİNE VE KALBİNE ULAŞINCA ALLAH A YAPTIĞI DUANIN BULUNDUĞU SURE VE AYET İLE KISA MEALİ?BUNU KENDİ SORUMA CEVAP VERDİĞİM İÇİN SORUYORUM KARDEŞLER.HADİD SURESİ CEVABIM DOĞRUYSA BİR SORU DAHA SORUCAM İNŞAALLAH.A.E.O.HADİ BAKALIM ÇALIŞIN BULUN.B)
Avukat yazdı:
HZ.EYÜP (AS) IN HASTALIĞI DİLİNE VE KALBİNE ULAŞINCA ALLAH A YAPTIĞI DUANIN BULUNDUĞU SURE VE AYET İLE KISA MEALİ?BUNU KENDİ SORUMA CEVAP VERDİĞİM İÇİN SORUYORUM KARDEŞLER.HADİD SURESİ CEVABIM DOĞRUYSA BİR SORU DAHA SORUCAM İNŞAALLAH.A.E.O.HADİ BAKALIM ÇALIŞIN BULUN.B)
VEYS yazdı:
Avukat yazdı:
VEYS yazdı:
HADİD SURESİ Mİ,DAHA DÜN GECE OKUMUŞTUM.
malesef oda 29 ayet ama ıpucu olarak son cuzlerı demıstım ama yine güzel bi tespit ~hardlove kardeşim dogru cevabı vermıs tebrik ler.
sorularınızı alabırız![]()
Avukat yazdı:
MAAŞALLAH YA,AYNI ANDA İKİ CEVAP.NE DİYEYİM İKİNİZ DE SORUN BAKALIM AMA BENİM SORU HAKKIM KAYNAMASIN.VEYS KARDEŞE CEVAP VERDİM YA,HADİDİ SURESİ DİYE ONAY GELMEDİ.GERÇİ HIZDAN KAYNAKLANIYOR.TEKRAR MAAŞALLAH DİYORUM.A.E.O.