Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (3 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

Avukat yazdı:
Avukat yazdı:
A.S.EFENDİMİZİN YANINDA BULUNANLARIN VASIFLARININ SAYILDIĞI SURE VE AYET VE MEALİ?A.E.O.
B)

avukat kardeşim biz bulamadık sorunun cevabını siz söylerseniz olur mu. soyleyın cevabı baska soru sorun onun yerıne:)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
MAŞALLAH YİNE TOZUNU ALMIŞSINIZ FORUMUN . KATILIMCI ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
HADİ AVUKAT ABLA CEVAPLADA DEVAM EDLİM İNŞ.
K.S.E.O.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mümin suresi desem......aeo;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
TSUNAMİ KARDEŞİN CEVABINA EK OLARAK, AYET MEALLERİNİDE AKTARAYIM.

1- Mü'minler kurtuluşa, mutluluğa ermişlerdir.

2- Onlar ki, huşu içinde namaz kılarlar.

3- Onlar ki, boş ve yararsız şeylerle ilgilenmezler.

4- Onlar ki, zekâtı aksatmaksızın, tam olarak verirler.

5- Onlar ki; edep yerlerini sakınırlar.

6- Onlar yalnız eşleri ve cariyeleri dışında mahrem yerlerini herkesten korurlar. Bu iki durumda ayıplanmaları sözkonusu değildir.

7- Bunların ötesine geçmek isteyenler, yasal sınırı aşmış olurlar.

8- Onlar ki, uhdelerine verilen emanetleri korurlar ve sözlerini tutarlar.

9- Onlar ki, namazlarını aksatmaksızın kılarlar.

10- İşte onlar "varis "lerdir.

11- Yani "`Firdevs" cennetinin mirasçılarıdırlar, sürekli olarak orada kalacaklardır.

K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

kendısı gelınce cevaplar ınsallah neyse bız devam edelım ben soruyorum

29 ayetten oluşan ve kuranı kerimin son cuzlerı arasında bulunan sure adı nedir.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

VEYS yazdı:
Avukat yazdı:
Avukat yazdı:
A.S.EFENDİMİZİN YANINDA BULUNANLARIN VASIFLARININ SAYILDIĞI SURE VE AYET VE MEALİ?A.E.O.
B)

avukat kardeşim biz bulamadık sorunun cevabını siz söylerseniz olur mu. soyleyın cevabı baska soru sorun onun yerıne:)

KUSURA BAKMA KARDEŞİM ANCAK GELEBİLDİM BURAYA CEVAPLIYAYIM İNŞAALLAH

FETİH SURESİ 29.AYET:

29 - Muhammed Allah'ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûa varırken secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Yüzlerinde secdelerin izinden nişanları vardır. Bu, onların Tevrat'taki vasıflarıdır. İncil'deki vasıfları da şöyledir: Onlar filizini yarıp çıkarmış, gittikçe onu kuvvetlendirerek kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzerler ki bu, ziraatçıların da hoşuna gider. Allah böylece onları çoğaltıp kuvvetlendirmekle kâfirleri öfkelendirir. Allah inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir.

A.E.O.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. SORUNUN CEVABI TEKVİR SURESİ Mİ DOĞRUMU ACABA?

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

VEYS yazdı:

29 ayetten oluşan ve kuranı kerimin son cuzlerı arasında bulunan sure adı nedir.

HADİD SURESİ Mİ,DAHA DÜN GECE OKUMUŞTUM.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

HZ.EYÜP (AS) IN HASTALIĞI DİLİNE VE KALBİNE ULAŞINCA ALLAH A YAPTIĞI DUANIN BULUNDUĞU SURE VE AYET İLE KISA MEALİ?BUNU KENDİ SORUMA CEVAP VERDİĞİM İÇİN SORUYORUM KARDEŞLER.HADİD SURESİ CEVABIM DOĞRUYSA BİR SORU DAHA SORUCAM İNŞAALLAH.A.E.O.HADİ BAKALIM ÇALIŞIN BULUN.B)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
VEYS yazdı:

malesef oda 29 ayet ama ıpucu olarak son cuzlerı demıstım ama yine güzel bi tespit ~hardlove kardeşim dogru cevabı vermıs tebrik ler.

sorularınızı alabırız:)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞ
HADİD SURESİ DİYORUM

1- Göklerdeki ve yerdeki tüm varlıklar Allah'ı noksanlıklardan tenzih ederler. O üstün iradelidir ve her işi yerinde yapar.

2- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Can verir ve öldürür. O'nun herşeye gücü yeter.

3- O hem ilktir hem sondur; hem açıktır hem gizlidir. O herşeyi bilir.

4- O gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O yeraltına giren ve oradan çıkan, gökten inen ve oraya yükselen herşeyi bilir. Nerede olsanız sizinle beraberdir. O Allah yaptığınız her işi görür.

5- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Her işin sonu Allah'a varır.

6- O geceyi gündüze, gündüzü de geceye dönüştürür. O kalplerin özünü bilir.

AYETLERİ İLE BAŞLIYOR,
MEDİNEDE NAZİL OLMUŞTUR. HADİD DEMİR DEMEKTİR. SUREYE BU İSİM 25. AYETTE DEMİRİN ÖNEMİNE İŞARET EDİLDİĞİ İÇİN VERİLMİŞTİR.

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞ
HADİD SURESİ DİYORUM

1- Göklerdeki ve yerdeki tüm varlıklar Allah'ı noksanlıklardan tenzih ederler. O üstün iradelidir ve her işi yerinde yapar.

2- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Can verir ve öldürür. O'nun herşeye gücü yeter.

3- O hem ilktir hem sondur; hem açıktır hem gizlidir. O herşeyi bilir.

4- O gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş'a kuruldu. O yeraltına giren ve oradan çıkan, gökten inen ve oraya yükselen herşeyi bilir. Nerede olsanız sizinle beraberdir. O Allah yaptığınız her işi görür.

5- Göklerin ve yerin egemenliği O'nun tekelindedir. Her işin sonu Allah'a varır.

6- O geceyi gündüze, gündüzü de geceye dönüştürür. O kalplerin özünü bilir.

AYETLERİ İLE BAŞLIYOR,
MEDİNEDE NAZİL OLMUŞTUR. HADİD DEMİR DEMEKTİR. SUREYE BU İSİM 25. AYETTE DEMİRİN ÖNEMİNE İŞARET EDİLDİĞİ İÇİN VERİLMİŞTİR.

K.S.E.O.

ÜZGÜNÜM KARDEŞİM ÖNCE BEN CEVAPLADIIIIIIM.SADECE SURE İSMİ SORDUĞUNDAN TABİ SENİN KADAR AÇIKLAMA GETİRMEDİĞİM İÇİN KISKANDIM DOĞRUSU.VEYS KARDEŞ İKİMİZE DE SORU HAKKI VERİRSE KABULÜMDÜR TABİKİ.BİR DE BENİM SORUYA BAKSANIZ YUKARIDA DURUYOR.A.E.O.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
HZ.EYÜP (AS) IN HASTALIĞI DİLİNE VE KALBİNE ULAŞINCA ALLAH A YAPTIĞI DUANIN BULUNDUĞU SURE VE AYET İLE KISA MEALİ?BUNU KENDİ SORUMA CEVAP VERDİĞİM İÇİN SORUYORUM KARDEŞLER.HADİD SURESİ CEVABIM DOĞRUYSA BİR SORU DAHA SORUCAM İNŞAALLAH.A.E.O.HADİ BAKALIM ÇALIŞIN BULUN.B)

enbiya suresi

83-Eyyûb da: "Başıma bir bela geldi, (sana sığındım), sen merhametlilerin en merhametlisisin" diye Rabbine nida etti.

84 - Biz de onun duasını kabul ettik de başına gelenleri kaldırdık. Katımızdan bir rahmet ve kulluk edenlere bir hatıra olmak üzere, ona tekrar ailesini ve kaybettikleriyle bir mislini daha verdik .

bumudur acaba

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:

S.A ABLAM
BEN CEVAPLAYAYIM İNŞALLAH

ENBİYA SURESİ

83- Eyyüb'e gelince hani O "Bir derde yakalandım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin " diye Rabb'ine seslenmişti.

84- Biz de duasını kabul ederek pençesine düştüğü derdi giderdik. Ayrıca karşılıksız rahmetimizin bir eseri olarak ve bize kulluk edenlerin her zaman anacakları bir örnek olsun diye eski ailesini kendisine bir kat fazlası ile yeniden bağışladık.

Hz. Eyyüb'ün hikâyesi, sıkıntıyla imtihana ilişkin hikâyelerin en etkileyici olanı, en korkunç olanıdır. Kur'an ayetleri ayrıntıya girmeden genel çizgileri ile işaret ediyor. Burada da Hz. Eyyüb'ün duasını ve yüce Allah'ın duaya verdiği karşılığı sunuyor. Çünkü bu sureye egemen olan hava, yüce Allah'ın peygamberlerine yönelik rahmetinin, imtihan anında onları koruyuşunun yansıtıldığı havadır. Bu imtihanın, Hz. İbrahim, Lût ve Nuh peygamberlerin -selâm üzerlerine olsun- kıssalarında değinildiği gibi, milletlerinin onları yalanlaması veya Hz. Davud ve Süleyman'ın -selâm üzerlerine olsun- kıssalarında değinildiği gibi bol nimetin verilmesi ya da Hz. Eyyüb'ün -selâm üzerine olsun- durumunda olduğu gibi sıkıntı şeklinde olması farketmez.

Hz. Eyyüb -selâm üzerine olsun- burada dua ediyor ama, içinde bulunduğu durumu abartmıyor:

"Bir derde yakalandım."

Rabbini de sıfatı ile nitelendiriyor.

"Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin, diye Rabb'ine seslenmişti."

Yüce Allah'ın verdiği musibete sabrettiği için durumunu değiştirmesini istemiyor. Ona karşı takındığı edep ve haya tavrından dolayı bir şey önermiyor. Bu, musibetten dolayı içi sıkılmayan, asırlardır bir örnek olarak dilden dile dolaşan bir dertten duyduğu ızdırabı dışa vurmayan, sabırlı bir kulun örneğidir.

Hattâ Rabb'inden, başındaki musibeti kaldırmasını istemeye utanıyor. Onun kendi durumunu bildiğine güvenerek, bu yüzden istekte bulunmaya gerek olmadığını düşünerek işi O'na bırakıyor.

Hz. Eyyüb'ün Rabb'ine bu bağlılık duygusu ve bu edep tavrı içinde yöneldiği anda hemen karşılık veriliyor, o anda Allah ona rahmetini gönderiyor, imtihan sona eriyor.

"Biz de duasını kabul ederek pençesine düştüğü derdi giderdik. Ayrıca karşılıksız rahmetimizin bir eseri olarak ve bize kulluk edenlerin her zaman anacakları bir örnek olsun diye eski ailesini kendisine bir kat fazlası ile yeniden bağışladık."

Bedenindeki hastalık gideriliyor, eski sağlığına kavuşuyor. Ailesine yönelik musibet kaldırılıyor, kaybettiklerine karşılık yenileri bahşediliyor, benzerleri ile rızıklandırılıyor. Denildiğine göre, oğullarını kaybetmiş Allah da ona iki misli evlat bahşetmişti. Ya da ona oğullar ve torunlar vermişti.

"Karşılıksız rahmetimizin bir eseri olarak."

Çünkü her nimet Allah katından gelen bir rahmet, O'nun bahşettiği bir iyiliktir

"Bize kulluk edenlerin her zaman anacakları bir örnek olsun diye."

Bu olay onlara Allah'ı ve O'nun tabi tuttuğu imtihanı hatırlatır. Hem imtihan anında, hem de imtihandan sonra kullarına yönelik rahmetini hatırlatır. Kuşkusuz Hz. Eyyüb'ün tabi tutulduğu imtihan bütün insanlığa bir örnektir. Onun sabrında bütün insanlık için bir ibret dersi vardır. Kuşkusuz Eyyüb peygamber, bakışların hayranlıkla yöneldiği sabrın, edebin ve güzel akıbetin parlak ufkudur. (Hz. Eyyüb'ün başına gelen musibete ilişkin çeşitli söylentiler, değişik rivayetler vardır. Hattâ tiksindirici bir hastalığa yakalandığı, bu yüzden halktan tecrid edilip şehrin dışına çıkarıldığı da rivayet edilmektedir. Bunun hiçbir dayanağı yoktur. Peygamberlik görevi ile birlikte tiksindirici hastalık olmaz. Kur'an ayetinden anlaşılıyor ki, Hz. Eyyüb ailesi ve kendisi açısından bir sıkıntıya düşmüş, bu da bir imtihandır.)

İmtihan olayı sözkonusu edilmişken, "kulluk yapanlar"a işaret edilmesinin özel bir anlamı var. Çünkü imtihanlarla ve musibetlerle karşı karşıya kalanlar kulluk yapanlardır. İbadetin, inanç sisteminin ve imanın insana getirdiği yükümlülükler, ağır birer imtihandırlar. Bu ciddi bir iştir, oyun değildir. İnanç sistemi bir emanettir, onu koruyabilecek, yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır güvenilir kişilerden başkasına verilmez. İnanç dudaklardan dökülen bir sözden ibaret değildir. Her dileyenin dilediği gibi ileri sürdüğü bir iddia değildir. Dolayısıyla ibadet edenlerin imtihanı başarıyla geçmeleri için sabretmeleri bir zorunluluktur

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

MAAŞALLAH YA,AYNI ANDA İKİ CEVAP.NE DİYEYİM İKİNİZ DE SORUN BAKALIM AMA BENİM SORU HAKKIM KAYNAMASIN.VEYS KARDEŞE CEVAP VERDİM YA,HADİDİ SURESİ DİYE ONAY GELMEDİ.GERÇİ HIZDAN KAYNAKLANIYOR.TEKRAR MAAŞALLAH DİYORUM.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

VEYS yazdı:
Avukat yazdı:
VEYS yazdı:

malesef oda 29 ayet ama ıpucu olarak son cuzlerı demıstım ama yine güzel bi tespit ~hardlove kardeşim dogru cevabı vermıs tebrik ler.

sorularınızı alabırız:)

ÇOK ÖZÜR BEN GÖRMEMİŞİM.AMA BU DA AYNI KRİTERLERİ TAŞIYOR BENCE.EN İYİSİ İÇİNDE GEÇEN ANLAMALARA GÖRE SORALIM KARDEŞİM.BÖYLE BENZERLİKLER OLUYOR DEMEKKİ.A.E.O.KUSURA BAKMA CEVAP VERMİŞSİN BEN GÖRMEMİŞİM.A.E.O.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
MAAŞALLAH YA,AYNI ANDA İKİ CEVAP.NE DİYEYİM İKİNİZ DE SORUN BAKALIM AMA BENİM SORU HAKKIM KAYNAMASIN.VEYS KARDEŞE CEVAP VERDİM YA,HADİDİ SURESİ DİYE ONAY GELMEDİ.GERÇİ HIZDAN KAYNAKLANIYOR.TEKRAR MAAŞALLAH DİYORUM.A.E.O.

CEVAP VERDİM Kİ DOGRU CEVAP TEKVİR SURESİ YUKARIDA HARDLOVE CEVAPLAMIS KENDISI :):):

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt