Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuran-ı Kerim'i Anlamak (2 Kullanıcı)

salvatore1097

Kayıtlı Kullanıcı
İyi günler,

Benim bir sorum olacaktı,

Bir süredir Kuran-ı Kerim meali okuyorum. Tam olarak bitirdiğim bir tane, parça parça okuduğum 2-3 tane meal var. Bir miktarda tefsir okudum ve okuyorum.
Meal okurken tercümede tam olarak anlayamadığım, devrik cümle olarak kurulmuş kısımlara rastladım.
Anlamadığım ayetleri tam olarak anlayabilmek için başka meallere göz attım ama farkettim ki bazı ayetlerin tercümesi
her meal farklı olarak çevirmiş. O kadar ki taban tabana zıt anlam yükleyenler olmuş.Bu durum karşısında kafam biraz karıştı.
Bu konu ile ilgili bir kaç sorum var:

1- Mealler arasındaki bu çeviri farklılıkları kaynağı nedir?
2- Fark arapçanın-türkçeye tam olarak tercüme edilememesinden mi kaynaklanıyor?
3- Arapça öğrenmeden Kuran-ı Kerimin mesajını %100 olarak anlama imkanım var mı?
4- Eğer tam olarak tercüme yapılamıyor ise, Kuran-ı Kerimi tam olarak özümseyerek anlamak için
arapça öğrenmemiz mi gerekir?
5- Benim ilk kanaatim tam çeviri yapılamadığı yönünde olduğu için arapça öğrenmeye karar verdim ve halen Kuran-ı Kerim
arapçasının konuşulduğu bir bölgede, 1-2 yıl kadar kalarak Kuran-ı Kerimi kendi başıma okuyarak anlayacak kadar arapça
öğrenebileceğimi düşündüm. 2 yıl bu çalışma için yeterli midir?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa çok sevirim.

Allah razı olsun.

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Bir arkadaşımız ne de güzel derlemiş ;

Allah Kuran-ı Kerim'i ; Eksiksiz (Enam 38, 115), Apaçık (Yasin 69), Korunmuş (Hicr 9), Kolaylaştırılmış (Kamer 17), Ayrıntılı (Enam 114), Her şeyi açıklayıcı (Nahl 89), En doğru yola iletici (İsra 9), Rehber ve şifa (Fussilet 44) ve tek sorumlu olduğumuz kitap (Zuhruf 44) olarak bizlere indirmiştir.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın salvatore1097 takıldığın ayetleri bizimle paylaşmak istermisin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt