Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

.....Kul Hakkı...... (2 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kimin yazısını eklediniz bilemiyorum ama ben hakkımı helal ediyorum...gözlerinize sağlık Rabbim sizdende razı olsun...selametle kalın...
selamun aleyküm yazınızı bilgisayarıma ekledim lütfen hakkınızı helal edin LÜTFEN ALLAH CELLE ve CELALÜHU razı olsun

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim konuya yapmış olduğun katkı ve katılım için Allah razı olsun emeğine sağlık....selam ve dua ile kalın...
[FONT=&quot]Bir zimmi, Sultan İkinci Murad Hana der ki:
- Bir maruzatım var Padişahım, müsaade buyurun anlatayım?
- Elbette, söyle nedir maruzatın?
- Askerleriniz benim bahçemden dün elma yediler ve parasını ödemediler!
- Bu dediğin nasıl olabilir? Bir yanlışlık olmalı!
- Yanlışlık yok Padişahım.

Sultan Murad Han derhal araştırılmasını emreder. Az zaman sonra üç askeri huzura getirirler. Sultan onlara olayı anlatır ve sorar:
- Bu zimminin söyledikleri doğru mudur?
Askerlerden biri der ki:
- Doğrudur Sultanım, ben yaptım!
- Peki ama nasıl? Kul hakkını düşünmedin mi hiç?
- Padişahım, benim yediğim elma yerdeydi ve çürüktü. Çürük bir elmanın para edeceğini düşünemedim; nitekim bu iki arkadaşım da oradaydı, onlar ağaçtan elma kopardılar ve parasını da bahçeye attılar.

Padişah, zimmiye sorar:
- Askerlerimin söyledikleri doğru mudur?
- Evet, o ikisinin kopardığı elmaların bedelini aldım.
- Peki, öyleyse istediğin nedir?
- Diğer askerinizin yerden aldığı elmanın bedelini de isterim.
- Peki, o çürük elma için ne istersin?
- Bir kese altın isterim, yoksa hakkımı helal etmem.
- Bir çürük elma bir kese altın eder mi hiç? Bu açıkça haksızlık.
- O zaman hakkımı helal etmem.
- Peki al bir kese altın!

Zimminin gözleri dolar, kendisine uzatılan keseyi eliyle iter ve kelime-i şehadet getirir. Sonra der ki:
- Efendim, maksadım altın falan değildi, müslüman olmadan önce son defa adaletinizi tecrübe etmek istemiştim, beni affedin ve aranıza alın!
[/FONT]

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim konuya yapmış olduğun katkı ve katılım için Allah razı olsun emeğine sağlık....selam ve dua ile kalın...

Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık çok teşekkür ederim konuya yaptığınız katkı ve katılımdan dolayı...inşaALLAH hakkıyla istifade edenlerden oluruz....selam ve dua ile kalın...

Amin ablacım Allahü teala cümlemizden razı olsun :) cümlemize istifade etmeyi nasib ve müyesser eylesin.

Biz teşekkür ederiz efendim, dualarınızı istirham ederiz. Afiyet ve selametle kalınız inşallahü teala..

makine96

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm,
Yüzümü elime aldım ve soruyorum.
Bundan seneler önce dini açıdan iyi denemeyecek durumdaydım. O zamanlar yaptıklarım yüzünden şimdi çok pişmanım. Allah Celle ve Celalühu nasip etti namaza başladım. Bildiğimle amel ettim, bilmediklerimi öğrenmeye başladım çok şükür, hâlâ öğrenecek çok şeyim var.
Soruma gelince. Vaktiyle karşı cinsle (hamdolsun Rabbim büyük günahlardan korudu) pek çok arkadaşlığım oldu. Bu arkadaşlıklarımdan 2 tanesiyle evlilik amacı gütmeden, günlük eğlence olsun diye arkadaşlık etmiştim. Ama kendilerine bunu hiçbir zaman söylemedim. Muhakkak ki amacımın evlenmek olmadığını, eğlence olduğunu tahmin edememişlerdir. Onların amaçlarının hoş vakit geçirelim iş ciddiye binince bırakız tarzında olmadığını düşünüyorum. Ama benimki malesef öyleydi. Bu da kul hakkına girer değil mi?
Şu anda evliyim, çocuğum var. Bu şahıslara ulaşıp helallik isteme şansım internet yoluyla onları bulup olabilir fakat eşim bunu duyarsa bayan olduğum için hoş karşılamayacaktır. Ayrıca eşimin de bu arkadaşlardan haberi var ama amacımın eğlence olduğunu bilmiyor. Bu yüzden de eşimin hakkına geçmiş oluyor muyum?
Bu şahıslara ulaşıp helallik dilersem amacımı yanlış anlayabilirler. Belki de anlamazlar. Bu düşüncelerim helallik dilemeyeyim diye tamamen şeytanın vesveseleridir belki de. Ama eşimin haberi olursa benden ayrılmasından korkuyorum.
Yol göstermenizi rica ediyorum. Ya da bunları sormam gereken merci siz değilseniz hakkınızı helal edin. Bu konuları kimlere danışmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Allah'a emanet olun.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm,
Yüzümü elime aldım ve soruyorum.
Bundan seneler önce dini açıdan iyi denemeyecek durumdaydım. O zamanlar yaptıklarım yüzünden şimdi çok pişmanım. Allah Celle ve Celalühu nasip etti namaza başladım. Bildiğimle amel ettim, bilmediklerimi öğrenmeye başladım çok şükür, hâlâ öğrenecek çok şeyim var.
Soruma gelince. Vaktiyle karşı cinsle (hamdolsun Rabbim büyük günahlardan korudu) pek çok arkadaşlığım oldu. Bu arkadaşlıklarımdan 2 tanesiyle evlilik amacı gütmeden, günlük eğlence olsun diye arkadaşlık etmiştim. Ama kendilerine bunu hiçbir zaman söylemedim. Muhakkak ki amacımın evlenmek olmadığını, eğlence olduğunu tahmin edememişlerdir. Onların amaçlarının hoş vakit geçirelim iş ciddiye binince bırakız tarzında olmadığını düşünüyorum. Ama benimki malesef öyleydi. Bu da kul hakkına girer değil mi?
Şu anda evliyim, çocuğum var. Bu şahıslara ulaşıp helallik isteme şansım internet yoluyla onları bulup olabilir fakat eşim bunu duyarsa bayan olduğum için hoş karşılamayacaktır. Ayrıca eşimin de bu arkadaşlardan haberi var ama amacımın eğlence olduğunu bilmiyor. Bu yüzden de eşimin hakkına geçmiş oluyor muyum?
Bu şahıslara ulaşıp helallik dilersem amacımı yanlış anlayabilirler. Belki de anlamazlar. Bu düşüncelerim helallik dilemeyeyim diye tamamen şeytanın vesveseleridir belki de. Ama eşimin haberi olursa benden ayrılmasından korkuyorum.
Yol göstermenizi rica ediyorum. Ya da bunları sormam gereken merci siz değilseniz hakkınızı helal edin. Bu konuları kimlere danışmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Allah'a emanet olun.

ve aleykümselam kardeşim
öncelikle sitemize hoşgeldiniz üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun..

sorunuza gelince size yanlış bilgi vermek istemiyorum ama bana kalırsa evliliğinizi riske atmamanız açısından hiç araştırmayın derim. Allah korusun sonra hiç istemediğiniz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz bakın çocuğunuzda varmış Allah bağişlasın...

Bu tür sorularını sitemizdeki...sorularla islamiyet bölümünde sorabilirsiniz...

Allaha emanet olun..
selam ve dua ile ...

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
kul hakkı okadar kötü bir seyki Rabbimiz bile benim karsıma hangi günahla gelirseniz gelin ama kul hakkıyla gelmeyin diyor. (eğer yanlış bir kelime kullandıysam düzeltirseniz sevinirim) artık bu sözü düşünün...

Allah razı olsun güzel bir paylaşım

makine96

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cevap verenlerden, bu forumu oluşturanlardan binlerce kere razı olsun, bana yeni bir kapı açtınız. En azından sorunumu açık açık ilk defa paylaşabileceğim bir platform bulduğum için çok rahatladım.
Yüce Rabbim hiçbirinizi yolundan ayırmasın inşallah.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
kul hakkı okadar kötü bir seyki Rabbimiz bile benim karsıma hangi günahla gelirseniz gelin ama kul hakkıyla gelmeyin diyor. (eğer yanlış bir kelime kullandıysam düzeltirseniz sevinirim) artık bu sözü düşünün...

Allah razı olsun güzel bir paylaşım

Allah razı olsun kardeşim gözlerine sağlık
teşekkür ederim bu güzel yorumun ve katkın için...Doğrudur kul hakkı şehitlerde dahi affedilmiyor...
selam ve dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cevap verenlerden, bu forumu oluşturanlardan binlerce kere razı olsun, bana yeni bir kapı açtınız. En azından sorunumu açık açık ilk defa paylaşabileceğim bir platform bulduğum için çok rahatladım.
Yüce Rabbim hiçbirinizi yolundan ayırmasın inşallah.

Rabbim sizdende razı olsun kardeşim
Amin inşaALLAH sitemizden gereği gibi faydalanma imkanınız olur
selam ve dua ile kalın...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel kardeşim
bu konu o kadar onemlı kı
gecenlerde başımdan gecenı paylaşmak ısterım ıznınle
cok ozelı anlatmadan kısaca
kul hakkı rabbım kul hakkıyla karşıma cıkmayn dıyor o halde cok dıkkat etmek gerekır
pekı yerıne göre doğru olan bırşeyde susmak da bırşeyler soylememekde kabullenmek anlamına gırer
tabıı kı bu olayın boyutuna gore değişir
ama boyut buyuk ne yazık kı
hanı var olan bırşeyı yokmuş gıbı davranıp lanse etmek
( pek anlatamadım ama kusura bakmayın)
bende kul hakkına gırdınız dedım
onlarda bana yok bız sustuk dedıler araştırdım ama kanaatımce gırdıler
demek kı olay ne?
olay doğru bırşey varsa doğruyu soylemek değıl mı
yalansız rıyasız
cunku eğerkı bunu yapmassak sonucu olmusuz olursa bızımde parmağımız olur
pekı bunları neden yazdım
dıkkatlı olmak bazında
:)
emeğıne sağlık güzel kardeşım
allaha emanet ol
mutlu kal

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Dedikodu, iftira, alay, sövmek gibi haysiyetle, şerefle ilgili şeylerdir.
Tevbe etmek ve helalleşmek lazımdır. Bunlarda vârisleri ile helalleşmek olmaz.

tam bu konuyla ilgili bir şey düşünüyordum ki bu yazıyı gördüm
banada haksızlık yapan biri oldu hemde hiç haketmediğim halde
hiç beklemediğim birinden
o kadar üzüldüm ki
demek ki dedim insanlar hiç değişmiyor
o insanda önceleri çok kişinin kalbini kırardı tam düzeldi heralde dedim ama....yok hala aynı
iyilik yapmamak gerekiyormuş
insan nankördür başka uğraşlar bulunca insanlığını bile satıyor malesef
hiç bir suçum olmadığı halde bana suçlu gibi davrandığı için bu kişiyi affedemitorum
ALLAHA HAVALE EDİYORUM
inşallah anun bana yaptığı haksızlığı başkasıda ona yaparda anlar

neyse çok doluydum kimseyede anlatamayınca derdimi buraya döktüm
güzel paylaşımdı allah razı olsun

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel kardeşim
bu konu o kadar onemlı kı
gecenlerde başımdan gecenı paylaşmak ısterım ıznınle
cok ozelı anlatmadan kısaca
kul hakkı rabbım kul hakkıyla karşıma cıkmayn dıyor o halde cok dıkkat etmek gerekır
pekı yerıne göre doğru olan bırşeyde susmak da bırşeyler soylememekde kabullenmek anlamına gırer
tabıı kı bu olayın boyutuna gore değişir
ama boyut buyuk ne yazık kı
hanı var olan bırşeyı yokmuş gıbı davranıp lanse etmek
( pek anlatamadım ama kusura bakmayın)
bende kul hakkına gırdınız dedım
onlarda bana yok bız sustuk dedıler araştırdım ama kanaatımce gırdıler
demek kı olay ne?
olay doğru bırşey varsa doğruyu soylemek değıl mı
yalansız rıyasız
cunku eğerkı bunu yapmassak sonucu olmusuz olursa bızımde parmağımız olur
pekı bunları neden yazdım
dıkkatlı olmak bazında
:)
emeğıne sağlık güzel kardeşım
allaha emanet ol
mutlu kal
Ve aleykümselam canım kardeşim
Allah razı olsun bu güzel yorumun ve katkından dolayı..evet gerçekten çok önemli bir konu..
Bana görede ortada bir olay varsa herkes bildiğini doğru olanı anlatmalıdır ki sonra birşey olduğunda suçlu duruma düşmeyesin..
Rabbim bizleri kul hakkına girmekten korusun eğerki bilmeden yapıyorsak da Rabbimin affına sığınırız...
Allaha emanet ol canım
selam ve dua ile ...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Dedikodu, iftira, alay, sövmek gibi haysiyetle, şerefle ilgili şeylerdir.
Tevbe etmek ve helalleşmek lazımdır. Bunlarda vârisleri ile helalleşmek olmaz.

tam bu konuyla ilgili bir şey düşünüyordum ki bu yazıyı gördüm
banada haksızlık yapan biri oldu hemde hiç haketmediğim halde
hiç beklemediğim birinden
o kadar üzüldüm ki
demek ki dedim insanlar hiç değişmiyor
o insanda önceleri çok kişinin kalbini kırardı tam düzeldi heralde dedim ama....yok hala aynı
iyilik yapmamak gerekiyormuş
insan nankördür başka uğraşlar bulunca insanlığını bile satıyor malesef
hiç bir suçum olmadığı halde bana suçlu gibi davrandığı için bu kişiyi affedemitorum
ALLAHA HAVALE EDİYORUM
inşallah anun bana yaptığı haksızlığı başkasıda ona yaparda anlar

neyse çok doluydum kimseyede anlatamayınca derdimi buraya döktüm
güzel paylaşımdı allah razı olsun

Rabbim sizdende razı olsun kardeşim gözlerinize sağlık...
Evet malesef kardeşim bu tür olaylarla her zamn karşılaşıyoruz..yapacağımız Allaha havale etmek ona sığınmaktır...Sakın üzülme insan yaptığının karşılığını hem bu dünyada çeker hemde ahirette..yapılan iyilikte kötülükte karşılıksız kalmaz içiniz rahat olsun...Heleki bir insana yapmadığı bir şeyi yapmış gibi söylemek iftiradır ve o kişi bunu yaşamadan ölmeyecektir..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile ...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sizdende razı olsun kardeşim gözlerinize sağlık...
Evet malesef kardeşim bu tür olaylarla her zamn karşılaşıyoruz..yapacağımız Allaha havale etmek ona sığınmaktır...Sakın üzülme insan yaptığının karşılığını hem bu dünyada çeker hemde ahirette..yapılan iyilikte kötülükte karşılıksız kalmaz içiniz rahat olsun...Heleki bir insana yapmadığı bir şeyi yapmış gibi söylemek iftiradır ve o kişi bunu yaşamadan ölmeyecektir..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile ...

sağol kardeşim içimi rahatlattın
elbette Rabbimin adaletine güveniyorum
o kişi mutlaka hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını çekecek inşallah
ama o kişinin yüzsüz yüzsüz ortalarda dolaşıp yaptıklarından pişmanlık duymayışını gördükçe daha da kötü oluyorum
hiç bir kötülük yapmadığım halde boş yere suçlanmak çook kötü
inşallah Rabbim versin cezasını

allah razı olsun kardeşim gerçekten daha da rahatladım
artık takmıyorum kafaya
Rabbim herşeyin zamanını bilir ben herşey hemen olsun istiyorum ama
o kişi er yada geç cezalanacak inşallah...

selam ve dua ile...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
sağol kardeşim içimi rahatlattın
elbette Rabbimin adaletine güveniyorum
o kişi mutlaka hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını çekecek inşallah
ama o kişinin yüzsüz yüzsüz ortalarda dolaşıp yaptıklarından pişmanlık duymayışını gördükçe daha da kötü oluyorum
hiç bir kötülük yapmadığım halde boş yere suçlanmak çook kötü
inşallah Rabbim versin cezasını

allah razı olsun kardeşim gerçekten daha da rahatladım
artık takmıyorum kafaya
Rabbim herşeyin zamanını bilir ben herşey hemen olsun istiyorum ama
o kişi er yada geç cezalanacak inşallah...

selam ve dua ile...
Rabbim sendende razı olsun güzel kardeşim
için rahat olsun yapılanların karşılığı mutlaka çıkacaktır sen sabret ,sabrın sonu daima selametttir...Sende selamete çıkacaksın inşaALLAH..
Allaha emanet ol
selam ve dua ile ..

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
Benide yıllarca üzen ve hala üzmeye devam eden biri var. Sonsuza kadar ona hakkımı helal etmiyorum.Çok canımı yaktı belki bir gün benden helallık ister o anda helal ederim diye çok korkuyorum. Rabbim o kişinin son nefesinde benim yanımda olmasını nasip etmesin, belki benden helallık ister diye..........

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Cennetlik olmanın yolları
1) Öncelikle doğru itikat,doğru iman Lailaheillallah Muhammeden Resullullah.
2) Herkese hakkını helal etmek
Evet işte hepsi bu..
Hz.Ali cennetle müjdelenen 10 sahabeden birisidir ,diğer sahabelerden biri bunu merak etmiş ve Hz.Ali'ye gelip "Ya Ali babamla aram bozuk bu gece sende kalabilirmiyim" demiş.Maksadı gece Hz.Ali'yi gözleyip nasıl ibadet yaptığını anlamakmış.Gece boyunca rutin ibadetin dışında fazladan bir ibadeti olmamış, Hz.Ali'nin.

Sabah kalktıklarında sormuş misafir sahabe:
-Ya Ali sabaha kadar seni gözledim fazladan bir ibadetini göremedim senin cennetle müjdelenmenin sırrı nedir?

-Hz.Ali:Vallahi benim ibadetlerimin senden bir fazlalığı yoktur,ama ben her gece yatarken herkese hakkımı helal ederim
-Ya Ali Vallahi işte sen bunun için cennetle müjdelenmişsin demiş.

Alıntı.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
* Kul hakkı çok mühimdir. ALLAHü teâlâ her türlü günahı affedebilir. Ama, kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor. Kul hakkıyla gidenin işi adalete bırakılır. Adaletin ne şekilde hüküm vereceği belli olmaz. ALLAH korusun çok kimse ümitle gider de, hâli perişan olur.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ablacım
çok güzel ve çok mühim bir konuya değinmişsin.
Allah bizleri bilerek ya da bilmeyerek kul hakkına girmekten korusun

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Kıyamet günü, hak sahibi, hakkından vazgeçmezse, bir dank [yarım gram gümüş] hak için, cemaat ile kılınmış, kabul olmuş yediyüz namazı alınıp, hak sahibine verilecektir. (Dürr-ül Muhtar)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt