selamun aleküm kardeşim
Allah razı olsun çok güzel paylaşım emeğine sağlık kardeşim.selametle ve dua ile AEO:H
Rabbim razı olsun kardeşim güzel bir paylaşım olmuş.
selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim çok güzeldi anlamlıydı ALLAH CC senden razı olsun inşallah
Selamünaleyküm Aminenur kardeşim. Emeğine yüreğine sağlık ALLAH razı olsun. Çok güzel bir paylaşımdı.
Öylesine anlam yüklü ki tam anlamıyla idrak edebilsek gözlerimizde yaş kalmaması gerekir. Ağlamaktan halden hale geçmemiz gerekir. ALLAHım bize istifade edenlerden eylesin ve günahlarına ağlayanlardan eylesin...
ALLAHa emanet olunuz değerli kardeşim...
selam ve dua ile...
Saklamak istiyorum izninizle...
_______aleyküm selam degerli kardeşim çok haklısınız..
okuduktan sonra gözlerimizden yaş gelmeyinceye kadar aglayamamışsam demekki eksik bende çokkkkk fazla belki en en başındayım... ... bunun için size çok teşekkür ederim kardeşim rabbim ebeden razı olsun...inşallah bu şuurun idrakine varıp her an hemhal olmayı rabbim hepimize nasip eder..
rabbimize emanet olunuz hayırlı akşamlar est kardeşim ne izini elbette saklayabilirsiniz.. sizin yorumunuzdan sonra bende saklıyacagım inşallah..
selam ve dua ile________
Değerli Kardeşim Neslihan 1982,
Çocuğun sözü:Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ateş yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutuşmadığını gördüm." diye cevap verdi."
Çocuk annesi ateş yakarken orda tefekküre dalmış yanmanın küçük odun ile başladığını görmüş ve kendisini küçük odun yerine koymuş ve böyle Hakka ulaşmak için şimdiden yanmak gerektiğinin farkına varmış bu mubarek yani Allah'ın bu küçük kuluna büyük ihsanıdır.Umaraım açıklayabilmişizdir.
Hikaye için Allah razı olsun.
Slm ve Dua ile..
Değerli Kardeşimiz Aminenur,
Sizin söyledikleriniz tabiki doğrudur ama olaya biraz daha farklı bakış açımızı dile getirip istişareye devam edelim o zaman.
Sizin yazdıklarınızı şöyle özetleyelim,
Hiç bir günahı küçük görme zira arkasında Allah'ın büyük gazabı olabilir (Allah korusun)
Hiç bir iyiliği küçük görme zira arkasında Allah'ın sonsuz rahmetini bulursun
Hiç bir kulu küçük görme zira Allah'ın veli kuludur.
Yüce Rahman bir şeyi murad etmişse bu mutlaka gerçekleşir.Normalde hikayede küçük olan çocuk normalde büyük sözler etmiştir ve tamamen ilimdir.Bu ilmin arkasında kulun kendisini pak edecek hikmetler vardır ve bu bu çocuk vasıtasıyla Yüce Rahman Malik hazretlerine bir şeyler öğretmiştir yada biliyor isede bunu daha idrak etmesini sağlamıştır.
Yüce Allah dilediğinde kullarının dili olur onunla konuşur kullarıyla,gözü olur kulağı olur bunları bilirsiniz zaten.Ve bunlar tecrübeler ile sabittir.
İnşallah yardımcı olmaya çalışmışızdır.
Slm ve Dua ile..
............Küçük odun tutuşmadan büyük odun tutuşmaz!
![]()
Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hâtırasını şöyle anlatır: "Bir gün toprakla oynayıp bâzan gülen bâzan ağlayan bir çocuğa rastladım. Önce çocuğa selâm vermek istedim.
Fakat kibirden selâm vermedim. Hemen nefsime; "Ey nefis! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm verirdi." diyerek çocuğa selâm verdim. Çocuk; "Ve aleyküm selâm, ey Mâlik bin Dînâr!" diye cevap verdi.
Hayret içinde kalarak çocuğa; "Sen beni hiç görmediğin halde nasıl tanıdın?" diye sordum.
Çocuk; "Ruhlar âleminde benim rûhumla senin rûhun karşılaştı. Orada bizi Allahü teâlâ karşılaştırdı." dedi. Çocuğa; "Akıl ile nefs arasında ne fark var?" diye sorunca, çocuk; "Nefsin seni selâmdan men etti. Aklın ise seni selâm vermeye teşvik etti." diye cevap verdi.
"Sen neden toprakla oynuyorsun?" diye sordum. Çocuk; "Topraktan yaratıldık, yine toprağa karışacağız." dedi. Ben yine; "Seni bâzan ağlarken, bâzan gülerken görüyorum. Sebebi nedir?" diye sordum.
"Rabbimin azâb edeceğini hatırladığım zaman ağlıyorum. Rahmetini hatırladığım zamansa tebessüm ediyorum." dedi. "Ey oğul! Senin hangi günâhın var ki ağlıyorsun?" diye sorunca, çocuk; "Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ateş yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutuşmadığını gördüm." diye cevap verdi."
Selamun aleyküm arkadaşim güzel bir paylaşim allah razi olsun selam ve dua ile