Selamun Aleyküm,
Arkadaşlar, kardeşler… Artık yazmayayım diyorum ama zan ve töhmet altında kalmak da zoruma gidiyor...
Ve aleykum selam,seni töhmet altına sokan içinde bulunduğun durumdur,bak bakalım sana yada ortaya yazılan cevaplara cemal durra sen faiz helal dedin diyen varmı ? Olmadığı gibi kendi kendini sıkıntıya sokmanında bir anlamı yok...
Lütfen konunun en başından başlayarak mesajları bir kez daha okuyun… Faizin ya da diğer banka uygulamalarının helal olduğunu söyleyen hiçbir ifade var mı? Herkes bu tür uygulamaların haram olduğunda ittifak etmiş değil mi? Neden hala faizin haramlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz anlayabilmiş değilim… Gelinen noktada konu o değil ki…
Kimse faizin haramlığında karamsar değil,herkes için faiz haramdır,konuları baştan sona okumaya ne gerek var,zaten kalbinde bile acaba helal midir diye bir his uyanan kişi gitsin iman tazelesin...
Benim faizden yana olduğumu söyleyenden Allah huzurunda hesabını sorarım…
Senin faizden yana olduğunu söylediğine inandığın kişinin tek bir satır yazısını buraya getir yaz ben o adamın anlını kendim karışlayayım,yok eğer yazamıyorsan da san ki ben yazmışım gibi bana laf sokma ,yoksa hak hukuk konusun da ben sana olan hakkımı zaten helal ettim,ama saygı sınırlarımı artık zorlama...
Benim karşı çıktığım konu başka, neden anlamak istemiyorsunuz…
ERZURUMLİ kardeşimiz haddini aşarak ve Bakara 275 ayetini delil göstererek faiz alanı, kredi alanı, kredi kartı alanı, sözleşme imzalayanı aynı kategoride ve kafir olarak ilan ediyor, ben buna itiraz ediyorum…
Kendi yazımdan sana alıntılar getiriyorum,hemde linkleri ile beraber,erzurumli şöyle böyle dedi diyerek erzurumliyi zan altında bırakma...
http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-6.html
Bakara 275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
Ayeti kerimenin manasını destekleyen ve haramları helal eden kişilerin yani faizde tıpkı ticaret gibi helal dir diyenlerin ayetin manası gereği ''...Benim haram kıldığımı kim helal kılarsa,helal kıldığımı kim haram kılarsa,işte o kafirlerdendir ve bende onları sevmem...'' manasında ki Tevbe suresi 37.ayeti ile sabittir demişim,bunlar kendi yazılarımdan alıntıdır bakınız herşey ortada...
Buraya kadar anlayamayanlar için gerçek manayı yazının sonunda daha kuvvetli olarak yazacağım...
Birçok önemli tefsirde mezkur ayet “meşru kabul edildiği halde yani haramı helal kabul edenler” şeklinde tefsir edildiği halde ERZURUMLİ Türkçe tercüme mealden okuyarak bak burada ebedi cehennemlik diyor diye binlerce müslümanı haksız yere tekfir ediyor…
Ben meal etmiyorum kafamdan da yazmıyorum,zaten sen dikkatli konuları okumadığın için ne yazdığımı bilmiyor,yazılarımdan kendin bu manaları çıkarıp bana da iftira atıyorsun,buyur bak...
http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-8.html
Elbette müslüman ebedi cehennemde kalmayacaktır,ama faiz haram de ömrün boyuncada faizden burnunu çıkarma hayatın bankalarda meyhanelerde zinahanelerde geçsin sonrada deki ben müslümanım ???
Biz bu işin tehlikesini anlatmaya çalıştık,bakın ALLAH TEALA buyuruyor,ben faiz haramdır dedim,kim ki bu uyarıyı alana kadar bu işi yapıyordu ise terk etsin,bundan sonrada bu işi yapan kişiler bu işe bir daha geri dönmesin,eski faizli alış verişlerinizi tevbe ederseniz aff ederim,ama bir daha faize dönerseniz size ebedi cehennemde azab ederim...
Ayeti kerimenin tefsiri ne için ? Faiz haram değildir diyenler için...
Buna göre bir insan bir bilene sorup yada kur'anı kerimde faiz haramdır emrini görüp yinede ömrü boyunca faizle uğraşırsa acaba bu kişi kendi kendine faizi meşru kılmış sayılmazmı ?
ALLAH aşkına ben burada kimler için kafirdirler diyorum,faize haram değil helal dir diyenler için...
Sen neredesin ben neredeyim mübarek,hani kimi kafir ettim ben...
Ancak, bu tekfir en ufak bir yanılması halinde dönüp dolaşıp kendi yüzüne yapışacak ve kendisi ebedi cehennemliklerden olacak, ama farkında değil…
Kıyas, akıl oyunları, kelime oyunları ile kendi kendimize bir takım yorumlar yapıp kişileri kafir ilan edemeyiz… "Sen şunu yapıyorsun, bu şu demektir" gibi yorumlar kişinin şahsi yorumu olup küfre delil gösterilemez... Zira hiç kimse kendi yorumunun mutlak manada Allah iradesi ile aynı olduğunu iddia edemez… Bu yüzden de Kur’an ve Sünnet ile sabit, açık ve net bir hüküm olmadıkça yani alenen bir şirk, inkar ya da İslam’ın esaslarını red, hafife veya alaya alma v.b. gibi durumlar hasıl olmadıkça kişinin küfrüne karar verilemez…
İşte ben bunun için kendisini sürekli olarak uyarıyorum ama o beni sanki faizi savunuyormuşum gibi lanse etmek suretiyle bana iftira atıyor… Ben sürekli usul konusunda hata yaptığını belirtmeme rağmen arkadaşımız ısrarla bana faizin haramlığını ispata çalışıyor… Buna itiraz eden yok ki, var mı?...
Konuyu mecraından çıkarıp saptırararak haklılığını ispat edemezsin ERZURUMLİ kardeşim, bu adaletli olmaz…
Adaletsiz olup hakkınızı yemişsem namerdim ama bana laf sokup sokup duruyorsun,benim yazılarımı düzgün okuyunuz,göz zinasından ne olurki diyenler bugün aleni zina yapıyorlar,kolonya koklamaktan ne olurki diyenler bugün meyhanelerden çıkmıyorlar,bu örneklere mukabil bizde dedikki,kredi kartı almaktan kullanmaktan neolurki nasılsa faizine bulamşmıyorum diyenler,sonunda haram işleri ile helal yemek yediklerini iddaa edip haramlarını helal ilan ediyorlar...
Bak ben demiyorum ALLAH TEALA diyor,kimki faiz helal dir derse o kafirdir diyor,ama bizim cahil müslüman faiz haramdır diyip faizli alış verişinden eline geçene bu benim helal kazancımdır diyip kendini nasıl bir duruma sokuyor...
Tamda anlaşılamadığım vede özellikle senin tarafından anlaşılamadığım bakara 275 ayeti kerimesinde ki gibi olmadımı bu müslümanın sonu,ne oldu faiz haramdır dedi sonra faizle alış verişine helaldir dedi acaba haramı helal etmekle kendini hangi sınıfa soktu...
Anlaşılamadığımı sandığım link budur...
http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-7.html
Allah selamet versin, Allah’a emanet olun…
Sonuç olarak bakara suresi 275.ayeti kerime harama helal diyenlerin ebedi cehennemde kalıcılar olduğunu açıkca beyab ediyor...
Bu kardeşine göre ehli sünnet inancı gereği müslümanlar ebedi cehennemde kalıcı değillerdir,ama ebedi cehennemde kalmalarına sebeb olacak bir iş vardır ki faize helal dir demeleri olacaktır,ALLAH TEALA uyarıyor bizi kimde kendisine bu durum haber verilirde yinede bu durumdan sakınmazsa ebedi cehennemliktir diyor,laflarımızı iyi takip ediniz,cahil müslüman faizle para alırsam haram ama ebedi yanmayacağım diyor,kendine bir sıkıntı icad ediyor gidip bankadan yada tefeciden faizle para alıyor,sonra bu parayı işletiyor veya harcıyor,kendisine bu yaptığın haramdır dendiğinde kabul ediyor,ama yaptığı işten veya aldığı yiyecek,giyecek,eşya gibi şeylere ben bunu helal param ile aldım diyor...
Gelin bu sözümü ispat edelim,faizle iş yapan bir tanıdığınıza sorun sen evine haram lokma sokuyormusun diye...
VALLAHİ hayır diyecektir...Hatta sizi bile dövmeye kalkar,sen bana ne demek istiyorsun ben hırsızmıyım diyede kızar...Elbette evime helal lokma sokuyorum der...
İşte bizde diyoruz ki,bu adam bu yaptığı ile haram işini helal etti...
Nasıl ki,şakasına da olsa ''ben kafirim (neuzu billah) '' diyen kafir oluyorsa,karısına şakasına da olsa ''Seni boşadım '' diyen boşamış oluyorsa,bu durumda hafife alınacak bir durum değildir...
Hatta demek istediğimi daha net anlatan bir olay yazacağım;
Kapı komşum bir kitapçı var,kendi tanıdığı bir emlakcı hakkında şöyle dedi;
Bir gün sohbet ediyorduk emlakcı tanıdığım bana dediki;Çocuğunun ameliyat parasını git kredi olarak bankadan al,bende ona dedimki,kredi ve faizli işler haramdır,bana dedi ki;faiz niye haram olsun aynı ticaret gibidir,sen dükkanına aldığın kitabın üzerine para koyup satmıyormusun o zaman buda faizdir...
Kitapcı arkadaşım devamla dediki;Bu kişinin kurban bayramında kurban kesdiğine,normal günlerde namaz kıldığına şehadet ederim,hatta hacca bile gitti biliyorum,faiz de aynı ticaret gibidir demesi ile kafir oldu...
Bakınız cemal durra abimiz,bakara 275.ayeti kerime nediyordu ?
Bakara 275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların
"Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.
Peki bu müslümanlığına şehadet ettiğimiz emlakçı ne dedi ? Ticarette aynı faiz gibidir...
İşte bu adam kendisini bulan faizden kaynaklanan belayı fark edemedi,ama bu adam camiden çıkmıyordu,hacca gidiyordu,bu adama kafir oldun dersen seni beni keser,ama ayeti kerimenin sonundaki ebedi cehennemde kalacaklar ceza-i ibaresi işte bu adam için de geçerli oldu...
Ama bu adam müslüman değilmiydi ?Hemde Onu tanıyan herkesde müslümanlığına şehadet ediyorken...
Bakın bir olay daha ekleyeyim,çok yakın bir tanıdığım var 8 ortaklı bir ekmek fırınına ortaklar,fırının çalışma sistemi gereği bankadan faizle para alıp işletiyorlar,sonra bu çalışma sonucu kazandıklarını pay ediyorlar...
Bu tanıdığım bu yaptığının haram olduğunu biliyor beş vakit namazını kılıyor,hatta bu kişi bu kazancı ile hacca gitti,kazancı sorulunca kendini savunma şekline bakınız ''Ben dükkanın işleri ile ilgilenmiyorum,sadece aydan aya paramı almaya gidiyorum...'' bu kişi kazancını ve harcama şeklini helal görüyor,nerdenmi biliyorum? Hacca gitmesinden belli olmuyormu?
ALLAH RASULU haramın binası olmaz buyuruyorken,haram kazanç ile yapılan hiçbir amel kabul edilmeyecekken,bu kişi nasıl olurda hacc için binlerce yol gidip zahmet çekiyor,elbette ki kazancını helal kılıp haccının kabul olacağını ümid ederek gidiyor...
Halbu ki gökten bir melek insede senin bu sene yapacağın hacc kabul olmayacak dese o zaman ne işim var arabistanlarda diyerek gitmeyecektir...
Bakınız ALLAH Rasulu baştan dedi,haccın kabul olmayacak,ama bu adam yine gidiyor...
Demekki bilinç altımız haramı helal etme yollarını çok kolay yapıyor...
Ama sen buna da laf oyunları dersin,bizde bu sözlerimize ayeti kerimeden derin bir mana çıktığını söylemekle yetiniriz...
Buna rağmen bu adam ve benzeri kişilerin kalbini,imanını,günahını ALLAH TEALA bilir,isterse cennetine sokar isterse cehennemine sokar...
ALLAH AŞKINA Cemaldurra ben sana nerede hangi yazımda kafir oldun dedim,seni nerede tekfir ettim,sen oturduğun yerde kendini bana karşı dolduruyorsun sonra karşıma çıkıp,beni itham ediyorsuni,bari bunu yapıp sen hak hukuktan konuşma,ben sana abi diyorum,yazılarımın başında sonunda eğilip,hakkını aldımsa affet,seni üzdümse aff et diyorum,sen benim sana karşı edebimide görmüyorsun...
BANA BU KİNİN NİYE????????