Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Krediyle ev alınırmı? (1 Kullanıcı)

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
İşin özü aslında bu bir cümle ve bunu hepimiz biliyoruz, yazıyoruz, okuyoruz...
Uygulamaya bakıp araştırsak acaba ev, araba ve herhangi birşey alanların yüzde kaçı uyguluyor veya uygulamıyor.
Kıyametmi yaklaşıyor acaba alametleri çoğalıyor?

Doğrusu günümüzdeki insanlardan pek çoğu, faiz yasağını çiğniyor. Zaten pek çok kıyamet alameti belirdi. Bu sebeple, kıyametin ansızın kopması muhtemeldir. Tabii ki en doğrusunu yüce Rabbimiz bilir.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Bir konuda hüküm ararken, takva olan davranış şudur.
Eğer konu hakkında ufakta olsa haram olduğu delili var ise hüküm haram olarak algılanmalıdır.Helal olduğu delilleri bir kenara bırakmalıdır.
Bu takva olan davranıştır.Hz.Ömer hazretlerin dediği gibi biz harama düşmek korkusundan helalin onda dokuzunu terkederdik diye takva davranış budur.
Allah'u tealada bir ayeti kerimesinde ancak takva sahiplerinin amelini kabul edeceğini beyan etmektedir.
Erzurumli abinin ısrarla üzerinde durduğu işin ciddiyetinin kavranmasıdır.Allah ve Resulne savaş açmak.Ne büyük bir tehdit.Nasıl bu tehtid karşısında oraya buraya yamulabiliriz.Mevlam muhafaza buyursun.Bizleri affeylesin
Baki selamalar

Esselamu aleykum,

Gönlümün,aklımın ve dilimin tercümanı YUSUF'um işte bende işin bu kısmını anlatmaya çalışmaktayım ama maalesef kendimi yeteri kadar ifade edemediğimi düşünüyorudum ki senin bu güzel açıklamanı gördüm,evet benim tek derdim kendine bu mevzuta faizle alış verişin günümüz şartlarına göre normal birşeymiş gibi düşünüp kişinin kendine bir çıkar yol bulup fetva uydurması ile hem kendini yanlışa götüreceği gibi hemde başkalarını bu yanlışa itecektir...
Faizin her türlüsü haramdır,hatta bakara suresi 275.ayet bu haramı helal edenlerin ebedi cehennemlik olacağını vurguluyor...
Anlatmak istediğimiz şey ise,hepimiz faiz haram diyoruz ama zamanla faizli alış verişlerimizden evimize soktuğumuz yiyecek,giyecek ve eşya gibi şeyleri,soranlara bu benim helal kazancımdır diyerek zaten haram olan bir alış verişe helal mantığı yüklüyoruz,bunu bilerek veya bilmeyerek yapıyoruz,ve özellikle üstünde durduğum konu ise faizciyi ALLAH TEALA ve Rasulu s.a.v kendine düşman edinmişken,bize ne oluyorda faizcilerle dostluk antlaşmaları imzalayıpta paralarını kullanıyoruz,bu yaptığımız onların hem ayakta durmalarına vesile olduğu gibi hemde zaten bir büyük haramı hayatımıza tatbik etmek olur...
Bunu yapmak ister kredi almak isterse kredi kartı almak fark etmez her türlü faiz işleten antlaşmalarla olacağı gibi,kredi kartı alıpta vaktinde parsını yatırsan faiz işletmesen bile aldığın kartın sözleşmesinde geciktirirsem faiz ödeyeceğim diyerek altına imza atmanda faizli bir alışveriş kontratını kabul etmek ile faizi kabul etmek olacaktır...

Son olarak faiz ismini duyduğumuz zaman bile şiddetle karşı çıkmamız ve hatta konuyu kesinlikle reddetmemiz ve fetva arayanı sopa ile kovalamamız gerekli iken...
Nasıl olsa müslümanlar faizli ticarette yapsa ebedi yanmayacak diyerek bu söylemi savunmakla yanmanın ne olduğunu idrak edemeyenleri faize bir nevi teşvik etmekte doğru değildir...

Buna göre yazılar yazmak bize daha uygun gelmiştir,üslubumuz sert ise de kimse kusurumuza bakmasın...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Arkadaşlar, kardeşler… Artık yazmayayım diyorum ama zan ve töhmet altında kalmak da zoruma gidiyor...

Lütfen konunun en başından başlayarak mesajları bir kez daha okuyun… Faizin ya da diğer banka uygulamalarının helal olduğunu söyleyen hiçbir ifade var mı? Herkes bu tür uygulamaların haram olduğunda ittifak etmiş değil mi? Neden hala faizin haramlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz anlayabilmiş değilim… Gelinen noktada konu o değil ki…

Benim faizden yana olduğumu söyleyenden Allah huzurunda hesabını sorarım…

Benim karşı çıktığım konu başka, neden anlamak istemiyorsunuz…
ERZURUMLİ kardeşimiz haddini aşarak ve Bakara 275 ayetini delil göstererek faiz alanı, kredi alanı, kredi kartı alanı, sözleşme imzalayanı aynı kategoride ve kafir olarak ilan ediyor, ben buna itiraz ediyorum…

Birçok önemli tefsirde mezkur ayet “meşru kabul edildiği halde yani haramı helal kabul edenler” şeklinde tefsir edildiği halde ERZURUMLİ Türkçe tercüme mealden okuyarak bak burada ebedi cehennemlik diyor diye binlerce müslümanı haksız yere tekfir ediyor…

Ancak, bu tekfir en ufak bir yanılması halinde dönüp dolaşıp kendi yüzüne yapışacak ve kendisi ebedi cehennemliklerden olacak, ama farkında değil…
Kıyas, akıl oyunları, kelime oyunları ile kendi kendimize bir takım yorumlar yapıp kişileri kafir ilan edemeyiz… "Sen şunu yapıyorsun, bu şu demektir" gibi yorumlar kişinin şahsi yorumu olup küfre delil gösterilemez... Zira hiç kimse kendi yorumunun mutlak manada Allah iradesi ile aynı olduğunu iddia edemez… Bu yüzden de Kur’an ve Sünnet ile sabit, açık ve net bir hüküm olmadıkça yani alenen bir şirk, inkar ya da İslam’ın esaslarını red, hafife veya alaya alma v.b. gibi durumlar hasıl olmadıkça kişinin küfrüne karar verilemez…

İşte ben bunun için kendisini sürekli olarak uyarıyorum ama o beni sanki faizi savunuyormuşum gibi lanse etmek suretiyle bana iftira atıyor… Ben sürekli usul konusunda hata yaptığını belirtmeme rağmen arkadaşımız ısrarla bana faizin haramlığını ispata çalışıyor… Buna itiraz eden yok ki, var mı?...

Konuyu mecraından çıkarıp saptırararak haklılığını ispat edemezsin ERZURUMLİ kardeşim, bu adaletli olmaz…

Allah selamet versin, Allah’a emanet olun…

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm...

İnşaAllah olayı bir hadisle noktalayalım.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem , Vâbisa radıyallahu anh’a hitap ederek şöyle demiştir :

“Ey Vâbisa! İnsanlar sana fetva verse bile bir de kalbine danış. İyi, güzel olan şey, yaptığın zaman kalbini rahatlatan; günah ise kalbini rahatsız eden şeydir.”

(Dârimi, Büyû’, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, IV, 228 )

Eğer aldığımız kararlar nedeniyle vicdanımız rahatsızsa zaten orada bir tersliik var demektir.

Ve yine önemli bir nokta :

İnançlar , hayatımıza uyguladığımız kadar bizim inancımızdır ; konuştuğumuz kadar değil.

Rabbim yüreklerimize ferahlık versin.
Hayırlı cumalar.

Aleyküm Selam GEVHER kardeşimiz

Çok güzel anlatmışsınız, sanki hislerime tercüman oldunuz, ALLAH razı olsun.
Benim amacım burada bu yazıyı başlatarak herkesin başında olan ev alma problemlerine bir çözüm aramak, hem bir mevzu açılmasını ve konuşup, hoşça vakit geçirilmesini, bilmediklerimizi de bilenlerden öğrenmeyi amaçladığım içindi.
Bazen benim vicdanım da rahatsızlanıyor, acaba ters bir yazımı yazdım, acaba bilmeden birini mi incittim diye, çünki çok nazik konular.ALLAH c.c korusun bilmeden , düşünmeden söylenecek bir söz telafisi zor sorunlar açabilir.
Yinede hata ettiysek affola, hepiniz hakkınızı helal ediniz.Yaradana emanet olunuz. Selam ve dua ile.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,
Arkadaşlar, kardeşler… Artık yazmayayım diyorum ama zan ve töhmet altında kalmak da zoruma gidiyor...

Ve aleykum selam,seni töhmet altına sokan içinde bulunduğun durumdur,bak bakalım sana yada ortaya yazılan cevaplara cemal durra sen faiz helal dedin diyen varmı ? Olmadığı gibi kendi kendini sıkıntıya sokmanında bir anlamı yok...

Lütfen konunun en başından başlayarak mesajları bir kez daha okuyun… Faizin ya da diğer banka uygulamalarının helal olduğunu söyleyen hiçbir ifade var mı? Herkes bu tür uygulamaların haram olduğunda ittifak etmiş değil mi? Neden hala faizin haramlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz anlayabilmiş değilim… Gelinen noktada konu o değil ki…

Kimse faizin haramlığında karamsar değil,herkes için faiz haramdır,konuları baştan sona okumaya ne gerek var,zaten kalbinde bile acaba helal midir diye bir his uyanan kişi gitsin iman tazelesin...

Benim faizden yana olduğumu söyleyenden Allah huzurunda hesabını sorarım…

Senin faizden yana olduğunu söylediğine inandığın kişinin tek bir satır yazısını buraya getir yaz ben o adamın anlını kendim karışlayayım,yok eğer yazamıyorsan da san ki ben yazmışım gibi bana laf sokma ,yoksa hak hukuk konusun da ben sana olan hakkımı zaten helal ettim,ama saygı sınırlarımı artık zorlama...

Benim karşı çıktığım konu başka, neden anlamak istemiyorsunuz…
ERZURUMLİ kardeşimiz haddini aşarak ve Bakara 275 ayetini delil göstererek faiz alanı, kredi alanı, kredi kartı alanı, sözleşme imzalayanı aynı kategoride ve kafir olarak ilan ediyor, ben buna itiraz ediyorum…

Kendi yazımdan sana alıntılar getiriyorum,hemde linkleri ile beraber,erzurumli şöyle böyle dedi diyerek erzurumliyi zan altında bırakma...

http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-6.html

Bakara 275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.

Ayeti kerimenin manasını destekleyen ve haramları helal eden kişilerin yani faizde tıpkı ticaret gibi helal dir diyenlerin ayetin manası gereği ''...Benim haram kıldığımı kim helal kılarsa,helal kıldığımı kim haram kılarsa,işte o kafirlerdendir ve bende onları sevmem...'' manasında ki Tevbe suresi 37.ayeti ile sabittir demişim,bunlar kendi yazılarımdan alıntıdır bakınız herşey ortada...
Buraya kadar anlayamayanlar için gerçek manayı yazının sonunda daha kuvvetli olarak yazacağım...

Birçok önemli tefsirde mezkur ayet “meşru kabul edildiği halde yani haramı helal kabul edenler” şeklinde tefsir edildiği halde ERZURUMLİ Türkçe tercüme mealden okuyarak bak burada ebedi cehennemlik diyor diye binlerce müslümanı haksız yere tekfir ediyor…

Ben meal etmiyorum kafamdan da yazmıyorum,zaten sen dikkatli konuları okumadığın için ne yazdığımı bilmiyor,yazılarımdan kendin bu manaları çıkarıp bana da iftira atıyorsun,buyur bak...

http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-8.html

Elbette müslüman ebedi cehennemde kalmayacaktır,ama faiz haram de ömrün boyuncada faizden burnunu çıkarma hayatın bankalarda meyhanelerde zinahanelerde geçsin sonrada deki ben müslümanım ???
Biz bu işin tehlikesini anlatmaya çalıştık,bakın ALLAH TEALA buyuruyor,ben faiz haramdır dedim,kim ki bu uyarıyı alana kadar bu işi yapıyordu ise terk etsin,bundan sonrada bu işi yapan kişiler bu işe bir daha geri dönmesin,eski faizli alış verişlerinizi tevbe ederseniz aff ederim,ama bir daha faize dönerseniz size ebedi cehennemde azab ederim...

Ayeti kerimenin tefsiri ne için ? Faiz haram değildir diyenler için...
Buna göre bir insan bir bilene sorup yada kur'anı kerimde faiz haramdır emrini görüp yinede ömrü boyunca faizle uğraşırsa acaba bu kişi kendi kendine faizi meşru kılmış sayılmazmı ?

ALLAH aşkına ben burada kimler için kafirdirler diyorum,faize haram değil helal dir diyenler için...
Sen neredesin ben neredeyim mübarek,hani kimi kafir ettim ben...

Ancak, bu tekfir en ufak bir yanılması halinde dönüp dolaşıp kendi yüzüne yapışacak ve kendisi ebedi cehennemliklerden olacak, ama farkında değil…
Kıyas, akıl oyunları, kelime oyunları ile kendi kendimize bir takım yorumlar yapıp kişileri kafir ilan edemeyiz… "Sen şunu yapıyorsun, bu şu demektir" gibi yorumlar kişinin şahsi yorumu olup küfre delil gösterilemez... Zira hiç kimse kendi yorumunun mutlak manada Allah iradesi ile aynı olduğunu iddia edemez… Bu yüzden de Kur’an ve Sünnet ile sabit, açık ve net bir hüküm olmadıkça yani alenen bir şirk, inkar ya da İslam’ın esaslarını red, hafife veya alaya alma v.b. gibi durumlar hasıl olmadıkça kişinin küfrüne karar verilemez…

İşte ben bunun için kendisini sürekli olarak uyarıyorum ama o beni sanki faizi savunuyormuşum gibi lanse etmek suretiyle bana iftira atıyor… Ben sürekli usul konusunda hata yaptığını belirtmeme rağmen arkadaşımız ısrarla bana faizin haramlığını ispata çalışıyor… Buna itiraz eden yok ki, var mı?...

Konuyu mecraından çıkarıp saptırararak haklılığını ispat edemezsin ERZURUMLİ kardeşim, bu adaletli olmaz…

Adaletsiz olup hakkınızı yemişsem namerdim ama bana laf sokup sokup duruyorsun,benim yazılarımı düzgün okuyunuz,göz zinasından ne olurki diyenler bugün aleni zina yapıyorlar,kolonya koklamaktan ne olurki diyenler bugün meyhanelerden çıkmıyorlar,bu örneklere mukabil bizde dedikki,kredi kartı almaktan kullanmaktan neolurki nasılsa faizine bulamşmıyorum diyenler,sonunda haram işleri ile helal yemek yediklerini iddaa edip haramlarını helal ilan ediyorlar...

Bak ben demiyorum ALLAH TEALA diyor,kimki faiz helal dir derse o kafirdir diyor,ama bizim cahil müslüman faiz haramdır diyip faizli alış verişinden eline geçene bu benim helal kazancımdır diyip kendini nasıl bir duruma sokuyor...
Tamda anlaşılamadığım vede özellikle senin tarafından anlaşılamadığım bakara 275 ayeti kerimesinde ki gibi olmadımı bu müslümanın sonu,ne oldu faiz haramdır dedi sonra faizle alış verişine helaldir dedi acaba haramı helal etmekle kendini hangi sınıfa soktu...
Anlaşılamadığımı sandığım link budur...

http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/95453-krediyle-ev-alinirmi-7.html

Allah selamet versin, Allah’a emanet olun…

Sonuç olarak bakara suresi 275.ayeti kerime harama helal diyenlerin ebedi cehennemde kalıcılar olduğunu açıkca beyab ediyor...
Bu kardeşine göre ehli sünnet inancı gereği müslümanlar ebedi cehennemde kalıcı değillerdir,ama ebedi cehennemde kalmalarına sebeb olacak bir iş vardır ki faize helal dir demeleri olacaktır,ALLAH TEALA uyarıyor bizi kimde kendisine bu durum haber verilirde yinede bu durumdan sakınmazsa ebedi cehennemliktir diyor,laflarımızı iyi takip ediniz,cahil müslüman faizle para alırsam haram ama ebedi yanmayacağım diyor,kendine bir sıkıntı icad ediyor gidip bankadan yada tefeciden faizle para alıyor,sonra bu parayı işletiyor veya harcıyor,kendisine bu yaptığın haramdır dendiğinde kabul ediyor,ama yaptığı işten veya aldığı yiyecek,giyecek,eşya gibi şeylere ben bunu helal param ile aldım diyor...

Gelin bu sözümü ispat edelim,faizle iş yapan bir tanıdığınıza sorun sen evine haram lokma sokuyormusun diye...
VALLAHİ hayır diyecektir...Hatta sizi bile dövmeye kalkar,sen bana ne demek istiyorsun ben hırsızmıyım diyede kızar...Elbette evime helal lokma sokuyorum der...
İşte bizde diyoruz ki,bu adam bu yaptığı ile haram işini helal etti...
Nasıl ki,şakasına da olsa ''ben kafirim (neuzu billah) '' diyen kafir oluyorsa,karısına şakasına da olsa ''Seni boşadım '' diyen boşamış oluyorsa,bu durumda hafife alınacak bir durum değildir...

Hatta demek istediğimi daha net anlatan bir olay yazacağım;
Kapı komşum bir kitapçı var,kendi tanıdığı bir emlakcı hakkında şöyle dedi;
Bir gün sohbet ediyorduk emlakcı tanıdığım bana dediki;Çocuğunun ameliyat parasını git kredi olarak bankadan al,bende ona dedimki,kredi ve faizli işler haramdır,bana dedi ki;faiz niye haram olsun aynı ticaret gibidir,sen dükkanına aldığın kitabın üzerine para koyup satmıyormusun o zaman buda faizdir...
Kitapcı arkadaşım devamla dediki;Bu kişinin kurban bayramında kurban kesdiğine,normal günlerde namaz kıldığına şehadet ederim,hatta hacca bile gitti biliyorum,faiz de aynı ticaret gibidir demesi ile kafir oldu...

Bakınız cemal durra abimiz,bakara 275.ayeti kerime nediyordu ?
Bakara 275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.

Peki bu müslümanlığına şehadet ettiğimiz emlakçı ne dedi ? Ticarette aynı faiz gibidir...
İşte bu adam kendisini bulan faizden kaynaklanan belayı fark edemedi,ama bu adam camiden çıkmıyordu,hacca gidiyordu,bu adama kafir oldun dersen seni beni keser,ama ayeti kerimenin sonundaki ebedi cehennemde kalacaklar ceza-i ibaresi işte bu adam için de geçerli oldu...
Ama bu adam müslüman değilmiydi ?Hemde Onu tanıyan herkesde müslümanlığına şehadet ediyorken...

Bakın bir olay daha ekleyeyim,çok yakın bir tanıdığım var 8 ortaklı bir ekmek fırınına ortaklar,fırının çalışma sistemi gereği bankadan faizle para alıp işletiyorlar,sonra bu çalışma sonucu kazandıklarını pay ediyorlar...
Bu tanıdığım bu yaptığının haram olduğunu biliyor beş vakit namazını kılıyor,hatta bu kişi bu kazancı ile hacca gitti,kazancı sorulunca kendini savunma şekline bakınız ''Ben dükkanın işleri ile ilgilenmiyorum,sadece aydan aya paramı almaya gidiyorum...'' bu kişi kazancını ve harcama şeklini helal görüyor,nerdenmi biliyorum? Hacca gitmesinden belli olmuyormu?
ALLAH RASULU haramın binası olmaz buyuruyorken,haram kazanç ile yapılan hiçbir amel kabul edilmeyecekken,bu kişi nasıl olurda hacc için binlerce yol gidip zahmet çekiyor,elbette ki kazancını helal kılıp haccının kabul olacağını ümid ederek gidiyor...
Halbu ki gökten bir melek insede senin bu sene yapacağın hacc kabul olmayacak dese o zaman ne işim var arabistanlarda diyerek gitmeyecektir...
Bakınız ALLAH Rasulu baştan dedi,haccın kabul olmayacak,ama bu adam yine gidiyor...
Demekki bilinç altımız haramı helal etme yollarını çok kolay yapıyor...
Ama sen buna da laf oyunları dersin,bizde bu sözlerimize ayeti kerimeden derin bir mana çıktığını söylemekle yetiniriz...
Buna rağmen bu adam ve benzeri kişilerin kalbini,imanını,günahını ALLAH TEALA bilir,isterse cennetine sokar isterse cehennemine sokar...

ALLAH AŞKINA Cemaldurra ben sana nerede hangi yazımda kafir oldun dedim,seni nerede tekfir ettim,sen oturduğun yerde kendini bana karşı dolduruyorsun sonra karşıma çıkıp,beni itham ediyorsuni,bari bunu yapıp sen hak hukuktan konuşma,ben sana abi diyorum,yazılarımın başında sonunda eğilip,hakkını aldımsa affet,seni üzdümse aff et diyorum,sen benim sana karşı edebimide görmüyorsun...
BANA BU KİNİN NİYE????????

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Şimdi: 50 yaşını devirmiş en az 25 yıllık hekim olarak muayenehanemi kapatıp mesleğimi mi bırakayım... Başka ne iş yapabilirim... Elimden birşey gelmez... Y
Allah'a emanet olun...

İşte Sahabe-i Kiram (r.a.) efendilerimizle aramızdaki farklardan biride bu..Onlar dinleri uğruna mallarını- mülklerini, hanımlarını, çocuklarını, kariyerlerini işlerini ve tezgahlarını, hiç bir bahane ve mazeret göstermeksizin bir gecede terkettiler.

İnancında ısrar etmek ne güzel...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Esselamun Aleyküm gönüldaşlar..
İstenmeden edilen bazı isnadlar dışında çok istifadeli bir plaform olmuş,Allahcc cümlenizden razı olsun...
ERZURUMLİ gönüldaşla CEMAL DURRA abimizin yazılarını baştan sona okudum,anladığım,aynı şeyi söylüyorlar da birbirlerini anlayamıyorlar gibi geldi...
FAİZ HARAMDIR...
MÜSLÜMAN,MÜSLÜMAN VE KAFİRE FAİZ VEREMEZ...
MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANDAN FAİZ ALAMAZ...
Benim de bir sorum olacak...
MÜSLÜMAN, KAFİRDEN FAİZ ALABİLİRMİ...
HER HALÜKARDA FAİZCİ SİSTEMİN YIKILMASI BÜTÜN MÜSLÜMANLARA VAZİFE...
ONDAN KAÇSAN ÖBÜRÜNE YAKALANMAK VAR,İSTEMEDEN..
YEDİĞİMİZ EKMEĞİN İÇİNDE FAİZ VAR,MİSALEN,FIRINCI FIRINI FAİZLE AÇMIŞ...
BİZ UZAK DURACAĞIZ İNŞAALLAH.KÜFRE DE TUZAK KURACAĞIZ...
ANLAŞMAMIZ GEREKEN NOKTA BURASI..BİRLİK OLUP KÜFRÜN BOYNUNA ÇÖKECEĞİZ..
DEĞİLSE FAİZİN HARAMLIĞI NOKTASINDA İTİLAF YOK...
FAİZİN,KUMARIN,İÇKİNİN MEŞRULAŞTIRICISI KAFİR SİSTEMİN YIKILMASI NOKTASINDA KARAR KILMAK,BİRLİK OLMAK,KADROLAŞMAK VE FİİLİYATA GEÇMEK...
Burda gündeme getirilmesi gereken bir de bu nokta var..Tamam uzak duracağız yasaklardan da,bu haramları üreten sisteme yapmamız gereken ne...
Besmele...Selam...Dua...

_YUSUF_

Yönetici
Esselamun Aleyküm gönüldaşlar..
İstenmeden edilen bazı isnadlar dışında çok istifadeli bir plaform olmuş,Allahcc cümlenizden razı olsun...
ERZURUMLİ gönüldaşla CEMAL DURRA abimizin yazılarını baştan sona okudum,anladığım,aynı şeyi söylüyorlar da birbirlerini anlayamıyorlar gibi geldi...
FAİZ HARAMDIR...
MÜSLÜMAN,MÜSLÜMAN VE KAFİRE FAİZ VEREMEZ...
MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANDAN FAİZ ALAMAZ...
Benim de bir sorum olacak...
MÜSLÜMAN, KAFİRDEN FAİZ ALABİLİRMİ...
HER HALÜKARDA FAİZCİ SİSTEMİN YIKILMASI BÜTÜN MÜSLÜMANLARA VAZİFE...
ONDAN KAÇSAN ÖBÜRÜNE YAKALANMAK VAR,İSTEMEDEN..
YEDİĞİMİZ EKMEĞİN İÇİNDE FAİZ VAR,MİSALEN,FIRINCI FIRINI FAİZLE AÇMIŞ...
BİZ UZAK DURACAĞIZ İNŞAALLAH.KÜFRE DE TUZAK KURACAĞIZ...
ANLAŞMAMIZ GEREKEN NOKTA BURASI..BİRLİK OLUP KÜFRÜN BOYNUNA ÇÖKECEĞİZ..
DEĞİLSE FAİZİN HARAMLIĞI NOKTASINDA İTİLAF YOK...
FAİZİN,KUMARIN,İÇKİNİN MEŞRULAŞTIRICISI KAFİR SİSTEMİN YIKILMASI NOKTASINDA KARAR KILMAK,BİRLİK OLMAK,KADROLAŞMAK VE FİİLİYATA GEÇMEK...
Burda gündeme getirilmesi gereken bir de bu nokta var..Tamam uzak duracağız yasaklardan da,bu haramları üreten sisteme yapmamız gereken ne...
Besmele...Selam...Dua...

Ve Aleyküm Selam abi
Bütün yanlış sistemler insanların önüne sürülür müstekbirler tarafından.Bu kabul edilmediği takdirde baskılara, şiddete başvurulur.Şiddette yeterli gelmez ise yapılabiliyorsa öldürülür sürülür hapsedilir vs.Bu sistemlerin karşısında müslümanların imanı ve tavrı ne kadar net ve açık olursa sistemim kabullenmeme o kadar kolay olur ve müslümanlara empoze edilmek istenen yanlış ve küfür sistemleri kabullenilmez.Ama malesef şimdiye kadar bu olmadı.Müslüman nemelazımcı davranırsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse veya önüne sürülen oluşumlara boyun eğerse işte o zaman müslümanlar kaybedecektir.Mehmet Zahit Kotku ks. derki İslamın bekası emri bir magruf ve nehyi anil münkere bağlıdır.Yani iyiliği emire, kötülüğü nehye bağlıdır.Şimdi müslümanlar önlerine sürülen herşeye, ne yapalım sistem bu ne yapalım elimizden birşey gelmiyor diyerek kendilerini kurtaracaklarını zannediyorsak bilinizki aldanıyoruz.Kabyllenmemeliyiz ne pahasına olursa olsun.
Bu tür sistemler pat diye üzerimize çökmedi değilmi.Önümüze sunuldu ve biz müslümanlarda kabul ettik.O zaman bundan kurtulmak istiyorsak artık bunu kabul etmekten vazgeçmemiz gerekir.Unutmayalım birşeye talep olursa o yaşar.Eğer bir şeye talep olmaz ise o ölmeye mahkumdur.Arz talep meselesi.Yani talebi kesmemiz gerekirki bunlardan kurtulalım.O zaman yapmamız gereken kendimizi ailemizi etrafımızdaki ulaşabildiğimz herkesi bundan kurtarmak için çaba göstermek.Nasıl bunlara bulaştıysak bulaştıımız gibi kurtulmalıyız.Herkes kapitalizmin baskısında yaşıyor.Neden bu baskı var.Bu baskıyı kendi kendimize yapıyoruz malesef.Toplumları aşırı tüketime zorlayan yayınlar reklamlar kişi ve kurumlar ve sermaye sahipleri var.İşte biz bunlara aldanıp tüketime devam ettiğimiz sürece kapitalizme karşı en ufak bir ilerleme kaydedilemez.Halbuki İslamın temel prensiplerinden olan kanaati sadakayı infakı zekatı komsuluğu uygulayabıldıgımızda yanı kanaatkar olup ısrafı kesıp sadaka ve zekatı yaydıgımızda ne olacak otamatık olarak kapitalizm çökecektir.Çünkü mala mülke talep yoktur.Olmadığı içinde kapital sermayeler sömürecek insanlar bulamayacak ve kendi kendine yok olacaktır.Ya bu devirde nasıl olur bu derseniz.Bende derimki hepimiz müslümanız elhamdulıllah ama evlerimize barklarımıza bakın harcamalarımıza bakın evimizde barkmızda fuzuli gösteriş için desinler için alınmış ısraf edilmiş nelerimiz yokki.Evinizi boşaltın onsan sonra desekki Peygamberimize sas gel peygamberim bu eşyalardan bana lazım olanı al eve geri koy desek acaba evimizdeki eşyaların ne kadarını geri koyar bir düşünün.Yuzde onu bile eve geri girmez değilmi.Ashab bizleri bu durumda görse yüzümüze tükürür.İşte bu ısraf içinde yaşadığımız sürece biz adam olmayız.Biz önümüze sunulan her şeye eyvallah deriz işte.Ondan sonrada krediyi kredikartını konuşur günahmı değilmi diye birbirimizi kırarız.Gelin bırakın kartlarınızı kredilerinizi.Bırakın Allah'a ve Resulune savaş aşmayı diyerek herkesi uyarmalıyız.Eskiden kredi kartları yokken nasıl davranılıyorsak şimdide öyle davranamazmıyız.Tabiki davranırız.Neden davranacakmışız.Neden kendimizi kapitalistlerin oyuncağı haline getiriyor ve sonra neyapalım mecburuz dedirtiyoruz.Ne pahasına olursa olsun bırakalım bırakın.Bankalarla alışverişi.Kriz ortamı dedik evine ekmek alamayanlar var dedik ama gecen yıl benkaların karını hep beraber gördük.Demekki biz birşey kazanamıyoruz.Kazanan hep kapitalistler oluyor.Böyle uzayıp giderde bizler meramımızı anlatmayı başaramayız abi burda keselim inşaAllah.
Son olarak.Bundan kurtumak için talebi kesmeliyiz.Başka yolu ve yordamı yoktur.
Baki selamalar

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Ve Aleyküm Selam abi
Bütün yanlış sistemler insanların önüne sürülür müstekbirler tarafından.Bu kabul edilmediği takdirde baskılara, şiddete başvurulur.Şiddette yeterli gelmez ise yapılabiliyorsa öldürülür sürülür hapsedilir vs.Bu sistemlerin karşısında müslümanların imanı ve tavrı ne kadar net ve açık olursa sistemim kabullenmeme o kadar kolay olur ve müslümanlara empoze edilmek istenen yanlış ve küfür sistemleri kabullenilmez.Ama malesef şimdiye kadar bu olmadı.Müslüman nemelazımcı davranırsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse veya önüne sürülen oluşumlara boyun eğerse işte o zaman müslümanlar kaybedecektir.Mehmet Zahit Kotku ks. derki İslamın bekası emri bir magruf ve nehyi anil münkere bağlıdır.Yani iyiliği emire, kötülüğü nehye bağlıdır.Şimdi müslümanlar önlerine sürülen herşeye, ne yapalım sistem bu ne yapalım elimizden birşey gelmiyor diyerek kendilerini kurtaracaklarını zannediyorsak bilinizki aldanıyoruz.Kabyllenmemeliyiz ne pahasına olursa olsun.

Baki selamalar
Baki selamlar YUSUF gönüldaşım...
Allahcc senden razı olsun,imanından katreler sunmuşsun,istifadelendik,istifadeli olur inşaALLAH...
Allahcc tesirli eylesin...
Allahcc kanaatkar olan kulllarından eylesin...
Şeytanın yoluna rağbet etmekten men eylesin...
İslam ahlakına sımsıkı sarılanlardan eylesin...
Ümmeti birlik,dirlik üzerinde karar kıldırsın inşaALLAH...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...

__henza__

Kayıtlı Kullanıcı
burda bir soru sorulmuşve herkes İslam'a göre yorumlamış amaç aynı Rabb'a göre yaşamak peki neden böyle bir konuda dahi tartıma çıkıyor :) yapmayın dostlar sakin olun

Bana göre ise faiz lafının her geçtiği noktada geri adım atmalı Ben bankacıyım arkadaşlar bu mesleğin içindeyim faizsiz bedelsiz diye bir kredi mevcut değil siz faiz yemeyeceksiniz beki bu noktadan bakıyorsunuz ama birine faiz ödeyeceksiniz ve o da bunu yiyecek bana kalırsa bu işten uzak durun

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
burda bir soru sorulmuşve herkes İslam'a göre yorumlamış amaç aynı Rabb'a göre yaşamak peki neden böyle bir konuda dahi tartıma çıkıyor :) yapmayın dostlar sakin olun

Bana göre ise faiz lafının her geçtiği noktada geri adım atmalı Ben bankacıyım arkadaşlar bu mesleğin içindeyim faizsiz bedelsiz diye bir kredi mevcut değil siz faiz yemeyeceksiniz beki bu noktadan bakıyorsunuz ama birine faiz ödeyeceksiniz ve o da bunu yiyecek bana kalırsa bu işten uzak durun
en sade ve net bı cevap

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
en sade ve net bı cevap

En sade ve net bir cevap dediğiniz kardeşimiz faizden uzak durum diyor,ama kendisi faizci bankada çalışıyor...
Büyüklerden birisine bir adam gelmiş benim çocuğum bal yemeye çok müptela bir dua etsenizde bu huyundan vazgeçse demiş,hoca efendi az duraklamış,sen bu çocuğu şimdi götür kırk gün sonra getir demiş,adam denileni yapmış kırk gün sonra gelmiş,hoca efendi çocuğa '' Evladım bal yeme '' demiş,bunu duyan çocuğun babası,yahu madem bunu diyecektin kırk gün önce niye demedin diye sorunca,el-cevap-ben kırk gün önce bal yiyordum,kendim bal yerken başkasına yeme desem bir faydası olmayacaktı demiş...

Bakınız hadisi şerife;

Abdullah b. Mes'ud (r.a)'un şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Rasûlullah (s.a), faiz yiyene, yedirene, (muamelesine) şahitlik edene ve yazana lanet etti." (Müslim, müsâkât, 105, 106; Tirmizî, büyü 2; Nesâî, ziynet 25; İbn Mâce, ticârât 58; Dârimî, büyü 4; Ahmed b. Hanbel, I, 83, 88, 93, 107.)

Banka memurları hem şahit hemde bu alış verişi yazan kişiler değilmidir ?

Şimdi başından beri hem hepimizin dediğine hemde özellikle _YUSUF_ kardeşin son yazısına bir gönderme oldu...
Hadi hep beraber el çekelim her türlü zulumetten belki o zaman bu ülkede islamın nurları parlar,biz bunu yapmadıkça bana necilik arttı gitti,nasıl başımıza geldi ise öylede gider bütün pislikler...

Haydi birazda nefse muhalefet edelim...

__henza__

Kayıtlı Kullanıcı
En sade ve net bir cevap dediğiniz kardeşimiz faizden uzak durum diyor,ama kendisi faizci bankada çalışıyor...
Büyüklerden birisine bir adam gelmiş benim çocuğum bal yemeye çok müptela bir dua etsenizde bu huyundan vazgeçse demiş,hoca efendi az duraklamış,sen bu çocuğu şimdi götür kırk gün sonra getir demiş,adam denileni yapmış kırk gün sonra gelmiş,hoca efendi çocuğa '' Evladım bal yeme '' demiş,bunu duyan çocuğun babası,yahu madem bunu diyecektin kırk gün önce niye demedin diye sorunca,el-cevap-ben kırk gün önce bal yiyordum,kendim bal yerken başkasına yeme desem bir faydası olmayacaktı demiş...

Bakınız hadisi şerife;

Abdullah b. Mes'ud (r.a)'un şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Rasûlullah (s.a), faiz yiyene, yedirene, (muamelesine) şahitlik edene ve yazana lanet etti." (Müslim, müsâkât, 105, 106; Tirmizî, büyü 2; Nesâî, ziynet 25; İbn Mâce, ticârât 58; Dârimî, büyü 4; Ahmed b. Hanbel, I, 83, 88, 93, 107.)

Banka memurları hem şahit hemde bu alış verişi yazan kişiler değilmidir ?

Şimdi başından beri hem hepimizin dediğine hemde özellikle _YUSUF_ kardeşin son yazısına bir gönderme oldu...
Hadi hep beraber el çekelim her türlü zulumetten belki o zaman bu ülkede islamın nurları parlar,biz bunu yapmadıkça bana necilik arttı gitti,nasıl başımıza geldi ise öylede gider bütün pislikler...

Haydi birazda nefse muhalefet edelim...

Benim çalıştığım banka faizsiz çalışıyor ve ben tek bir bankayla çalışmıyorum bahsettiğim bankanın denetimi için BDDK tarafından görevlendirildim yani banka personel değilim!!!!!!!!!!!!!

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Benim çalıştığım banka faizsiz çalışıyor ve ben tek bir bankayla çalışmıyorum bahsettiğim bankanın denetimi için BDDK tarafından görevlendirildim yani banka personel değilim!!!!!!!!!!!!!

BDDK ne ?

Bankaların faiz oranlarını falan denetleyen bir kuruluş mu?

__henza__

Kayıtlı Kullanıcı
hayır :) BANKA DENETLEME DÜZENLEME KURUMU ben Bddk'ya bağlı bir hukuk bürosundayım faizsz çalışan bir bankanın hukuki işlemlerini denetliyorum vergisi faiz almıyorum deken alıyormu? ya da sözleşme usulleri düzgün mü anlata bildimmi?
Aslında tavrın çok kesin bu yüzden kızamadım size çıkışmana rağmn bu denli davayı sahiplenmiş kişileri görme kmutlu ediyor beni

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
hayır :) BANKA DENETLEME DÜZENLEME KURUMU ben Bddk'ya bağlı bir hukuk bürosundayım faizsz çalışan bir bankanın hukuki işlemlerini denetliyorum vergisi faiz almıyorum deken alıyormu? ya da sözleşme usulleri düzgün mü anlata bildimmi?
Aslında tavrın çok kesin bu yüzden kızamadım sana çıkışmana rağmn bu denli davayı sahiplenmiş kişileri görme kmutlu ediyor beni

ALLAH TEALA razı olsun kardeşim,biz Mevla'nın buyruklarına karşı gelmeyen herkesi kardeş bilir severiz,bizim size karşı fevri çıkışımız,BEN BANKACIYIM ARKADAŞLAR demenizden kaynaklandı,işinizin mahiyetini sonradan bildirdiniz,hakkınıza girdi isek özür diler,helallik isteriz...

__henza__

Kayıtlı Kullanıcı
helal olsun ne demek ben hukukçuyum demem daha doğru olurdu belkide:)
sizin dedikelrinize tamamen katılıyorum aslında Selamatle kalın

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında tavrın çok kesin bu yüzden kızamadım size çıkışmana rağmn bu denli davayı sahiplenmiş kişileri görme kmutlu ediyor beni

Selamün Aleyküm sayın henza hoşgeldiniz

Bende faizsiz finans kurumlarından birini soracaktım...
2000 de tasfiye olan İhlas finans kurumunun son durumu ne olacak , hiç sesleri çıkmıyor,
bddk ya devredildimi ?

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim

Maalesef girdik bu işe,
Uzak durmama rağmen en sonunda evi aldık kredi ile,
RABBİME sığınıyorum, RAHMETİNE sığınıyorum inşallah en kısa zamanda bankadan kurtulurum, dua edin kardeşim şu borcumu ödeyeyeyimde kurtulayım, RABBİM nurlu kullarından razı olsun.

__henza__

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm sayın henza hoşgeldiniz

Bende faizsiz finans kurumlarından birini soracaktım...
2000 de tasfiye olan İhlas finans kurumunun son durumu ne olacak , hiç sesleri çıkmıyor,
bddk ya devredildimi ?

Ben Banka bölümündeyim hukuk takibindeyim İhlas kurumu başka birimde ancak bildiğim kadarı iel Bddk dosyayı aldı ve 2012-16 arası yapulandırma bekleniyor bu dosya için ne yazıkki uzun süre verildi bu kuruma kanalrrı satıldıktan sonra bekleniyor
Bankalar konusunda yardım cı olabilriim ama :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt