Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Evlilik Buyrun Sohbete (2 Kullanıcı)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben farkındayım.. malesef dinimizi adam akıllı bilsekte evlilikler dört dörtlük olamıya biliyor sadece ben buna deginmek istedim. aleyküm selam

katılıyorum tiryaki kardeşime çünkü örneğini çok etrafımızda kurstan bir arkadasımın basına gelmişti dinini eşide kendısıde çok iyi yaşıyorlardı ama malesef boşandılar... şuda var dinini tam anlamıyla yaşamayan insanlarda var bunlarında evliliği çok güzel sürebılıyor tamam bızler kendımız için dinene bağlı olsun diyoruz ve bu şekılde evliliğimizin mutlu olucagının kanatındeyız bırde ötekı açıdan bakalım onlarda ıyı duzgün bir ınsan olsun yeter dıyor yanı bunu tam anlamıyla dıne bağlamamız gerçekten ççok yanlış bıraz geniş düşünelim

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
katılıyorum tiryaki kardeşime çünkü örneğini çok etrafımızda kurstan bir arkadasımın basına gelmişti dinini eşide kendısıde çok iyi yaşıyorlardı ama malesef boşandılar... şuda var dinini tam anlamıyla yaşamayan insanlarda var bunlarında evliliği çok güzel sürebılıyor tamam bızler kendımız için dinene bağlı olsun diyoruz ve bu şekılde evliliğimizin mutlu olucagının kanatındeyız bırde ötekı açıdan bakalım onlarda ıyı duzgün bir ınsan olsun yeter dıyor yanı bunu tam anlamıyla dıne bağlamamız gerçekten ççok yanlış bıraz geniş düşünelim

Geniş düşünelim ben konuyu biraz daha detaylandırayım mesela birkac soru sorayım ve cevaplayalım

1.evlenilecek bir bay ve bayanda aranılan kriterler nelerdir ?

bayan için bayda aradıgı kriterler acaba bunlarmı

işi iyi olmalı, boyu şu kadar olmalı ,yakışıklı olmalı, rengli gözlü olmalı, kendi ayakları üzerinde durmalı ,bağımsız olmalı , beni sevmeli ,bana sadık kalmalı şeklinde düşüncelerin arkasına dini saglamda olmalı tabiki sorusu gelebilir...

bay için bayanda aradığı kriterler bunlarmı

güzel olmalı namuslu olmalı evine sadık kalmalı eşini anlamalı eşini her ortamda yüceltmeli dini bütün olmalı

aklıma bu tarz sorular geldi anlık sizce hangileri olmazsa olmazlar sıralayalım tabiki ilk sıralamayıda ben yapayım isterseniz....

1. dini bütün olmalı (her konuda islam adabını bilmeli )
2. güzel olmalı ( ruhen tabiki)
3.kendi ayakları üzerinde durmasınıda bilmeli ( eşi sakat kaldıgında veya vefat ettiginde hayatını devam ettire bilmeli )
4.nerde nasıl davranacagını bilmeli
mesela ilk bunlar benim şu an ilk aklıma geldi ya sizler ??????

tabi bunlara sizlerde ekleme yapabilirsiniz ben aklıma anlık gelenleri yazdım hakkınızı helal edin selamın aleyküm

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

Geniş düşünelim ben konuyu biraz daha detaylandırayım mesela birkac soru sorayım ve cevaplayalım

1.evlenilecek bir bay ve bayanda aranılan kriterler nelerdir ?

bayan için bayda aradıgı kriterler acaba bunlarmı

işi iyi olmalı, boyu şu kadar olmalı ,yakışıklı olmalı, rengli gözlü olmalı, kendi ayakları üzerinde durmalı ,bağımsız olmalı , beni sevmeli ,bana sadık kalmalı şeklinde düşüncelerin arkasına dini saglamda olmalı tabiki sorusu gelebilir...

bay için bayanda aradığı kriterler bunlarmı

güzel olmalı namuslu olmalı evine sadık kalmalı eşini anlamalı eşini her ortamda yüceltmeli dini bütün olmalı

aklıma bu tarz sorular geldi anlık sizce hangileri olmazsa olmazlar sıralayalım tabiki ilk sıralamayıda ben yapayım isterseniz....

1. dini bütün olmalı (her konuda islam adabını bilmeli )
2. güzel olmalı ( ruhen tabiki)
3.kendi ayakları üzerinde durmasınıda bilmeli ( eşi sakat kaldıgında veya vefat ettiginde hayatını devam ettire bilmeli )
4.nerde nasıl davranacagını bilmeli
mesela ilk bunlar benim şu an ilk aklıma geldi ya sizler ??????

tabi bunlara sizlerde ekleme yapabilirsiniz ben aklıma anlık gelenleri yazdım hakkınızı helal edin selamın aleyküm

aleykümselam verahmetullahi veberekatuhu..
bence;eş adayı önce imanlı olmalı..örf ve adetleri azda olsa bilmeli..
öğrenmeye hep açık olmalı..cömert olmalı..paylaşmayı sevmeli..insanlar arsında sevilen biri olmalı..çalışkan olmalı,hayata karşı dayanıklı olmalı,olaylara geniş bakmalı..

tabiki kimse dörtdörtlük değil,olamaz da ama sevdiği insana asla ilgisiz kalmamalı..dimi..
Rabbim tüm bekarlara dünya ve ahireti için hayırlı eşler nasip eylesin inşalah..
selam ve dualarımla..
B)B)B)B)

sessizseda

Kayıtlı Kullanıcı
Cenabi Hak Herkese Hayrli Salih Ve Saliha Eş Nasip Etsin Inşaallah...........açikça Ince Eleyip Sik Dokumak Lazim Ama Nasip Herşey Kaderinde Varsa Bir Sikinti Yaşarsin.....cenabi Hak Kadinin Erkeğin üzerindeki Hakki Ve Erkeğin Kadin üzerindeki Hakkini Bildirmiş....bu Emirlere Uyulduktan Sonra Sikinti Olmaz Amaç Ahireti Kazanmak Adina çiftlerin El Ele Gönül Gönüle Verip Bu Yola çikmasi Ve Bunun Idrakine Varmasidir...senlik Benlik Davasi Olduğu Sürece Nefsler çatişir Hoş Olmayan Sonuçlarla Karşilaşilir.....hadis şerifte"kadin Kaburga Kemiğininden Yaratilmiştir Düzeltmeye çalişmayin Kirilir Anlamaya çalişin"deniyor.....zamanimizda çok şey Anlamini Yitirmeye Başladi Saygi Yok Deniyor En Basitinden Herkesten Bu Cümleleri Duyariz Acaba Saygi Arayan Isteyen Kişi öncelikle Kendine Ne Kadar Saygili Ve Karşisindakine Ne Kadar Saygiu Duyuyor Bu Saygi Ile Kistlanmamali Sevgi Anlayiş Hoş Görü Vs Herşeyi Kapsar Bu....insanlarin En Büyük Yanlişi Bana Göre Bencil Olmalari Ve Bu Bencilliklerinin Farkinda Olmamalari Ve Böyle Ailelerde Böyle Evlatlar .......herşeyin Temeli öncelikle Rizai Ilahi Için Olmali Maya Bozuk Olunca Kokusu çabuk Ortaliği Rahatsiz Eder....cenabi Hak Gözümüzün Nuru Hayrli Eş Nasip Etsin Ve Hayrli Eş Olmayida Bize Nasip Etsin Inşaallah........ameller Niyetlere Göredir.aşki Kalbine Koyanda Yakanda Cenabi Hak ..........mevlam Gönüllerinizdekinin Hayrlisini Nasip Etsin Inşaallah.

yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
sadece bunlarla bitmiyo nerede nasıl davranacağinı bilmeli karsısındakine saygı duymalı saygı olmadımı hiç bir şey olmuyo

susuznehir

Kayıtlı Kullanıcı
herkesin görüşlerine katılıyorum,doğru özellikle tiryaki çok güzel anlatmış bence...

Akaya509

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik

evlilik

bence evlilikte ilk önce kişilerde aranılacak değer inanç olmalı inanç kelimesinin yeri çok önemli bay yada bayan olsun inancın samimiyetle içten gelmesiçok önemli ve evlilikte geçmişte ve günümüzde yaşayan büyüklerimizin örnek alie yaşamlarındaki güzel örnekleri almalı ve bunları kendi hayatımızda bir pusula gibi kullanmalıyız.

ayrıca; ikili ilişkilerde hep düşülen hatalrın başında gelen benim dedğim doğru davranışından kaçınmalı, zaten yeryüzünde doğru tektir işte çiftler anlaşamadığı konularda çözüme giden yolda bu tek doğruyu bulup buna inandığında bencilik ortadan kalkaacak ve yerine biz kelimesi gelecek buda beraber ömürünü geçireceği kişi ile arasındaki muhabbetlerde olumlu bir ortam sağlaıyacağı inancındayım.

bence kısacası bir evliliğin huzurlu, mutlu ve bereketli olması için gerekli şeyler birkaç maddeyle açıklanabiliR

1: Allah'a (C.C.) tam manasıyla iman ( emir ve yasaklarına dikkate etmek)

2: Kuranın hükümlerini yaşamın her alanında rehber olarak görmek ve uygulamak

3: peygamber efendimizin (S.A.V.) sünnetine uymak onun mükemmel yaşam tarzını örnek almak; zaten efendimizin hayatına baktığımızda bizim yaşamın her alanında gerekli olacak örenklerin oluğunu görebiliriz. aile yaşamı, babalık vazifesi, eşlerin birbirlerine karşı sorumlulkları vb .çoğaltılabilir.

yukarıdaki şu 3 maddeyi uygulayabilen için evlilikte hayatta mutlu ve huzurlu olacağı inancındayım çünkü sahabe ikram efendilerimiz bunları uygulamışlar ve yaşadıkları asırda ASRI SAADET OLARAK İSİMLENDİRMİŞLERDİR.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşler,
Ben evliyim 3 yılı doldurduk 1 de kızımız var. evlenmeden önce de arkadaşlığımız vardı yani toplam bi 6 seneye yakın eşimle birbirimizi tanıyoruz evlilik öncesi aramız gayet iyiydi kavgalarımız olurdu ama birbirimizden ayrı kalmaya dayanamazdık barışırdık taş çatlasa 1 ay ayrı kalmışyızdır sonrası ise bir kaç hafta ya düştü bir keresinde gününe gün ayrıldık ve barışmıştık AMA
evlendikten sonra ise şuan 7 aydır annemin evindeyim ben onsuz olmaya dayanamazken o gayet hayatından memnun dicek başka sözüm yok

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemü alayküm verahmetullahi vebreketuh
Bazı anne ve babalarımızın çoçuklarını evlendirme konusunda çok büyük hataya düşmekteler ve bu durumun bedelini ödemekte insana çok ağır gelmektedir.Bu hatanın büyük bir nedeni kızlarını istemeye gelen erkeğin öncelikle maaşının dolgun olup olmadığını,sigortasının olup olmadığını,kendine ait evinin olup olmadığını soruyorlar.Oysa ki öncelikle bu soruların sorulması mı lazım tabiki hayır.Yönelteceğimiz sorular şunlar olmalıydı sen Allah'ı ve Rasulu ne kadar tanıyon,emirlerine ve yasaklarına ne kadar bağlısın eğer sorduğumuz bu sorulara güzel yanıt alabiliyorsak hiç kuşkusuz,kızımızın da gönlü varsa verelim.Belki vereceğimiz insanımızın parası yoktur ve yahut kızımıza bakamaz diye şüphe içinde kalabiliriz.Hiç şüphelenmemize gerek yok o insan Allah c.c. ve rasulun emir ve yasaklarına bağlıysa hammallık bile yapar kızımıza bakar.
Diğer mal zengilliği uğruna verdiğimiz kızımıza gelelim,öncelikle kacası olacak insan kendi hava ve heveslerin peşine düşer ailesinden habersiz yaşar adam bikere dini için yeteri kadar sorumluluk almamış ki ailesi için sorumluluk alması çok çelişkili olur...
Siz müslüman kardeşlerime ve tüm müslüman kardeşlerime hayırlı,huzurlu ramazanlar dilerim.
Hayırlı akşamlar,Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun...

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a evlendikten sonra çok kişiden ben de duydum böyle sözleri.ben bir türlü anlam vermiyorum bir insan nasıl değişir öyle bence yine de bir birlerinin yüzlerini(kişilik,karakterlerini) gerçekte görememekten kaynaklanıyor,sahte yakınlıklar kuruluyor,evlendikten sonra da zaten normal olan kişilik ortaya çıkıyor başlıyorlar kavgaya :)bu işin bir erbabı varsa allah rızası için söylesin :)ben böyle düşünüyorum

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı anne ve babalarımızın çoçuklarını evlendirme konusunda çok büyük hataya düşmekteler ve bu durumun bedelini ödemekte insana çok ağır gelmektedir.Bu hatanın büyük bir nedeni kızlarını istemeye gelen erkeğin öncelikle maaşının dolgun olup olmadığını,sigortasının olup olmadığını,kendine ait evinin olup olmadığını soruyorlar.Oysa ki öncelikle bu soruların sorulması mı lazım tabiki hayır.Yönelteceğimiz sorular şunlar olmalıydı sen Allah'ı ve Rasulu ne kadar tanıyon,emirlerine ve yasaklarına ne kadar bağlısın eğer sorduğumuz bu sorulara güzel yanıt alabiliyorsak hiç kuşkusuz,kızımızın da gönlü varsa verelim.Belki vereceğimiz insanımızın parası yoktur ve yahut kızımıza bakamaz diye şüphe içinde kalabiliriz.Hiç şüphelenmemize gerek yok o insan Allah c.c. ve rasulun emir ve yasaklarına bağlıysa hammallık bile yapar kızımıza bakar.
Diğer mal zengilliği uğruna verdiğimiz kızımıza gelelim,öncelikle kacası olacak insan kendi hava ve heveslerin peşine düşer ailesinden habersiz yaşar adam bikere dini için yeteri kadar sorumluluk almamış ki ailesi için sorumluluk alması çok çelişkili olur...
Siz müslüman kardeşlerime ve tüm müslüman kardeşlerime hayırlı,huzurlu ramazanlar dilerim.
Hayırlı akşamlar,Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun...

aleykümselam verahmetullahi veberekatuhu..
Değerli İstikbal; tüm sözlerinize katılıyorum..yani önce islamiyete bakışını öğrenmeli..zaten Allah(cc) ı bilenler,inanç sahibi olanlar kendilerini de bilirler..
ve böylece "evlilik" sorumluluğunu kolayca taşıyabilirler..
selam ve dualarımla
..:G

kul_80

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardesler Benim Bu Evlilik Konusundaki Düşüncelerim Kisaca şöyle öncelikle Bu Dünya Bir Imtihan Ve Sadece Dünyalik Olarak Bakmamak Gerek Iki Tarafta önce Allah'in Rizasi Için Oldugunu Unutmamali Zor Günlerde Olucak Güzel Günlerde Gececek Belki Sabri, Rizai Ilahiyi Hatirlamali Ve Unutmamaliki Her Nefis Baki Güzellikleri Anlik Lezzetlere Tercih Ediyor Nefsimize Uyup Ne Olursa Olsun Kalp Kirmayalim Sabredelim Güzel Düşünelim Anlayişli Olalim Herkese C.allah Sabir Ve Iman Gücü Versin Vesselam.(dualarinizi Acizane Beklerim)

kul_80

Kayıtlı Kullanıcı
evliliğe dair acizane kalbime gelenler.

evliliğe dair acizane kalbime gelenler.

S.a Kardesler Benim Bu Evlilik Konusundaki Düşüncelerim Kisaca şöyle öncelikle Bu Dünya Bir Imtihan Ve Sadece Dünyalik Olarak Bakmamak Gerek Iki Tarafta önce Allah'in Rizasi Için Oldugunu Unutmamali Zor Günlerde Olucak Güzel Günlerde Gececek Belki Sabri, Rizai Ilahiyi Hatirlamali Ve Unutmamaliki Her Nefis Baki Güzellikleri Anlik Lezzetlere Tercih Ediyor Nefsimize Uyup Ne Olursa Olsun Kalp Kirmayalim Sabredelim Güzel Düşünelim Anlayişli Olalim Herkese C.allah Sabir Ve Iman Gücü Versin Vesselam.(dualarinizi Acizane Beklerim)

lalegülnur

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilik Kader Fakat O Evin Içinde Yaşanilanlar öz Irademizle Yaşadiklarimizdir.aslinda Kimsenin Karakterinin Değişdiğini Düşünmüyorum.sadece Her Iki Tarafda Nişanlilik Yada Flört Dönemlerinde 2-3 Saatlik Görüşme Neticesinde Haklarinda Karar Veriyorlar.halbuki Her Iki Tarafda Zaman Az Olduğu Için O Birlikde Olduklari Anlari En Iyi Geçirmek Istediği Için Tüm Huylarini Gösterebilecekleri Sebepler Olmuyor.örneğin Siz Sözlünüzün Yada Nişanlinizin Dağinik Mi Titiz Mi Olduğunu Nasil Anlayabilirsiniz?onunla Ayni Evde Yaşamak Ile Dişarida 3-5 Saatin Geçmesiyle Ayni Kefeye Koymamak Gerek.düşünsenize Sevdiğiniz Insanla Buluşmaya Gideceksiniz.en Güzel Giysinizi Giyersiniz Kalbiniz Pir Pir Eder Heyecanlanirsiniz.en Bakimli Hoş Halinizle Karşilarsiniz Onu...peki Evlenince ....işde Evlenince Kadin Olsun Erkek Olsun Kendilerini Saliveriyorlar.evleneceğimiz Insanlarda Ilk Aramamiz Gereken Namaz Olmali...bir Insan Imanliysa Allahdanda Korkuyor Demekdir...birde Merhametli Insan Olmasi Gerek.bir Insanda Merhamet Duygusu Yoksa Hiç Yanaşmamak Gerekdiğini Düşünüyorum...gülleri Seçerken Daha Iyisi Daha Iyisi Gelsin Derken Sadece Dikenlere Kalmayalim Arkadaşlar Aman Selametle Kalin

kulun biri

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilik Kader Fakat O Evin Içinde Yaşanilanlar öz Irademizle Yaşadiklarimizdir.aslinda Kimsenin Karakterinin Değişdiğini Düşünmüyorum.sadece Her Iki Tarafda Nişanlilik Yada Flört Dönemlerinde 2-3 Saatlik Görüşme Neticesinde Haklarinda Karar Veriyorlar.halbuki Her Iki Tarafda Zaman Az Olduğu Için O Birlikde Olduklari Anlari En Iyi Geçirmek Istediği Için Tüm Huylarini Gösterebilecekleri Sebepler Olmuyor.örneğin Siz Sözlünüzün Yada Nişanlinizin Dağinik Mi Titiz Mi Olduğunu Nasil Anlayabilirsiniz?onunla Ayni Evde Yaşamak Ile Dişarida 3-5 Saatin Geçmesiyle Ayni Kefeye Koymamak Gerek.düşünsenize Sevdiğiniz Insanla Buluşmaya Gideceksiniz.en Güzel Giysinizi Giyersiniz Kalbiniz Pir Pir Eder Heyecanlanirsiniz.en Bakimli Hoş Halinizle Karşilarsiniz Onu...peki Evlenince ....işde Evlenince Kadin Olsun Erkek Olsun Kendilerini Saliveriyorlar.evleneceğimiz Insanlarda Ilk Aramamiz Gereken Namaz Olmali...bir Insan Imanliysa Allahdanda Korkuyor Demekdir...birde Merhametli Insan Olmasi Gerek.bir Insanda Merhamet Duygusu Yoksa Hiç Yanaşmamak Gerekdiğini Düşünüyorum...gülleri Seçerken Daha Iyisi Daha Iyisi Gelsin Derken Sadece Dikenlere Kalmayalim Arkadaşlar Aman Selametle Kalin

evet bencede çok doğru söylediniz size katılıyorum. işte bu yüzden flört ederk evlenmeye her zaman karşıydım. tabii farklı düşünenlerde olabilir

mehmet ercan

Kayıtlı Kullanıcı
yazıları okudum anladığım kadarıyla herkes iman ve islam eksikligi konusunda hem fikir.... ama bazende yanılgıya düşebiliyor insan imanı bütün gözüksede olmuyor yürümüyor cevremdeki bir kac örnek var o nedenle yazdım bunu...Bence evli bi,r çiften birinin digerine üstün olması ve digerininde bu üstünlügü kabul etmesi taraftarıyım ha tabiki üstünlükte erkekte olmalı bunu bencillik olarak algılamayalım lütfen :evet ama bu dinimizdede böyle degilmidir...

Ama günümüzde bu zihniyet kalmadı bu zihniyeti taşıyanlarda gerici oldu hiç düşünmediler olayın temelindei ince cizgiyi erkek evini gecindirmek ailesine büyüklük yapmakla yükümlü iken bayanda evinin hükümdarı olacak cocuklara gerekli egitimi verirkende yuvasının saadeti için ugraşacak burdada bayanın aslında bir erkekten ne kadarda üstün nitelik taşıdığınıda anlamalıyız...Şimdi ise öyle olmuyor malesef iki tarafta birbirine üstünlük sağlamaya çalışmaktan evliligin ne oldugunu unutuyorlar ve yaşamlarını yarış ortamına sürüklüyorlar....:(:(
selamün aleyküm;

kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum...kadında erkekte sorumluluklarını bilmeli...birbirlerine saygı ve sevgi göstermeliler ki mutlu bir evlilik hayatı yaşasınlar....selametle kalın....
selam ve dua ile.........................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt