Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kısaltmalar !!! (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ozaman uymaya calısalım ama nasıl insan ister istemez kısaltma yapıyor

yapmamaya calısalım.

Çok iyi olur. Cumhuriyet öncesi yazılan kitablarda böyle kısaltmalara pek rastlayamassınız. Ne yazıkkıi bizler doğduğumuzdan beri bir çok yanlışın içinde bulduk kendimizi. Sonra birisi uyarıncada bunun neresi yanlış herkes böyle diyiveriyoruz. Sizin için söylemiyorum. İnsaflısınız ki kabul ettiniz. Ama bugün ki mevcut durum budur. Ne yazıkki bir çok sünnet unutuldu, bidatlere din diye sahip çıkıldı :(

<menekşe>

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için... vacip olduğunu bilmiyordum...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Elimde eski bir kitap var.

Sahih i buhari kitabı

orada hic sav sas ra gibi şeyler yazmıyor özellikle uzun acılımları yazılmış benim de diikatimi çekti bu konuyu okuyunca.

Konuyu duyuranlardan Allah'ü teala razı olsun.

Uyalım.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Hafife almak tehlikelidir

Hafife almak tehlikelidir

Sual: Kısaltmalar her tarafta kullanılıyor. Bir metini okurken (C.C.) geçtiğinde onu harf bazında söylemiyoruz, yüksek sesle Celle Celalühü diyoruz. Bu konuları konuşmakla vaktimizi boşa geçirmiş bulunuruz. Bu konular İslam’a göre sivrisinek vızıltılarıdır.
CEVAP
Allahü teâlânın ismini doğru yazalım, C.C. yazmayalım demeyi sivrisinek vızıltısı olarak görmek çok tehlikelidir, insanın imanını tehlikeye atabilir. Dinde bir şeyi hafife, basite almak tehlikelidir. Din kitapları C.C. yazılmamalı diyor. Ama günümüzdeki kimseler yazıyor. Her tarafta kullanılması ölçü değildir. Ölçü din âlimlerinin bildirdikleridir. Sinek vızıltısı olsaydı, din âlimleri bunu kitaplarına yazmazdı. Bir söz ile insan küfre düşer, bir söz ile imana gelir. Bir söz ile hanım boş olur, bir söz ile elin kızı elin erkeğine hanım olur.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar... Dinimiz slam .:.: www.dinimizislam.com :.:. Osman nl .:.: www.osman-unlu.com :.:.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Elimde eski bir kitap var.

Sahih i buhari kitabı

orada hic sav sas ra gibi şeyler yazmıyor özellikle uzun acılımları yazılmış benim de diikatimi çekti bu konuyu okuyunca.

Konuyu duyuranlardan Allah'ü teala razı olsun.

Uyalım.

Mübarek olsun.

Allahü teala razı olsun.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler .. ben çok yazardım gari uzun yazcaz :D
ALLAH celle celalühü razı oslun

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Sual: Kısaltmalar her tarafta kullanılıyor. Bir metini okurken (C.C.) geçtiğinde onu harf bazında söylemiyoruz, yüksek sesle Celle Celalühü diyoruz. Bu konuları konuşmakla vaktimizi boşa geçirmiş bulunuruz. Bu konular İslam’a göre sivrisinek vızıltılarıdır.
CEVAP
Allahü teâlânın ismini doğru yazalım, C.C. yazmayalım demeyi sivrisinek vızıltısı olarak görmek çok tehlikelidir, insanın imanını tehlikeye atabilir. Dinde bir şeyi hafife, basite almak tehlikelidir. Din kitapları C.C. yazılmamalı diyor. Ama günümüzdeki kimseler yazıyor. Her tarafta kullanılması ölçü değildir. Ölçü din âlimlerinin bildirdikleridir. Sinek vızıltısı olsaydı, din âlimleri bunu kitaplarına yazmazdı. Bir söz ile insan küfre düşer, bir söz ile imana gelir. Bir söz ile hanım boş olur, bir söz ile elin kızı elin erkeğine hanım olur.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar... Dinimiz slam .:.: www.dinimizislam.com :.:. Osman nl .:.: www.osman-unlu.com :.:.

Allahü teala razı olsun abicim. Teşekkür ederiz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt