acem_kizi
Kayıtlı Kullanıcı
çok teeşkkür ederim..çok güzeldii 
çok teeşkkür ederim..çok güzeldii![]()
İbni Helekan (ra) anlatıyor:
- “Ebu’l Hasan arkadaşları ile yemek yerken bir kedi çıkagelmiş. Ona bir lokma atmışlar. Biraz sonra yine gelmiş. Bir lokma daha atmışlar. Kedinin geliş gidişleri beşi bulunca içlerinden biri kalkıp o kediyi takip etmiş. Kedi aldığı lokmaları bir harabeye götürüyormuş. Onu takip eden adam içeri girince, kedinin lokmaları gözleri kör olan başka bir kediye taşıdığına şahit olmuş ve bunu gidip Ebu’l Hasan’a anlatmış. O da: ‘Yazıklar olsun bize! Bir kedi kadar olamadık. Gaflet içinde vakit geçiriyoruz’ demiş ve o günden sonra nerede yardıma muhtaç biri varsa onu arayıp bulmuş.”
s.a guzel kardesim. elinize emegıze saglık...
biz bir kedi kadar olamıyoruz evet...
artık tanımadıgımız kimselere yardım ederken çekinecek duruma geldimiz bu gunlerde Allah bize hercek ihtiyac sahipleriyle karsılasmayı nasip eylesin..AEO SELAM VE DUA İLE :G
amineciğim canım benim nasılsın?hayırlı geceler ben bu kıssayı duymuştum daha önce ama olsun tabii hatırlattığın için çok teşekkürler.Rahman razı olsun.Bide zavallı kedilere nankör diyorlar.Bilmiyorlarki ebu hüreyre kedileri çok severdi,hüreyrenin anlamıda kedicik babasıydı ve bu ismi ona peygamber efendimiz takmıştı...selametle kal.
selamun aleyküm gerçekten etkileyici bi "paylaşım"dı ve paylaştığınız içinde ALLAH razı olsun...selam ve dua ile..
selamun aleykum kardeşceğizim.nerelerdesiniz yahu sizÖzlettiniz kendinizi.Tatilemi çıktınız?Biyerde yazını okumuştum.Sanırım evlisiniz:=).umarım iyisindir.Allaha emanet olunuz.
aMİN CANIM AMİN.ALLAH MUTLULUĞUNUZU DAİM EDER İNŞAALLAH________aleyküm selam kardeşcagızım...
hamdolsun büğünde iyiyimteşekkür ederim.... güzel kardeşim bu konudaki hicretimizi bir kaç yıl oluyor yaptık hamdolsun.... darısı sisizin başınıza muhterem... mutlu haberlerinizi belkiyecegiz inşallah
rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah
emanetim rahmana kardeşim benim..
selam sevgi ve baki dua ile _________
slamün aleyküm ALLAH RAZI OLSUN ablam emeğine ssağlık inş. slm we dua ile
İbni Helekan (ra) anlatıyor:
- “Ebu’l Hasan arkadaşları ile yemek yerken bir kedi çıkagelmiş. Ona bir lokma atmışlar. Biraz sonra yine gelmiş. Bir lokma daha atmışlar. Kedinin geliş gidişleri beşi bulunca içlerinden biri kalkıp o kediyi takip etmiş. Kedi aldığı lokmaları bir harabeye götürüyormuş. Onu takip eden adam içeri girince, kedinin lokmaları gözleri kör olan başka bir kediye taşıdığına şahit olmuş ve bunu gidip Ebu’l Hasan’a anlatmış. O da: ‘Yazıklar olsun bize! Bir kedi kadar olamadık. Gaflet içinde vakit geçiriyoruz’ demiş ve o günden sonra nerede yardıma muhtaç biri varsa onu arayıp bulmuş.”
Selamunaleyküm Aminenurum...
yaa işte bir kedi kadar olamıyoruz...daha bizlerin birbirimizden haberimiz yok...
bırak yardımlaşmayı artık insanlar Allahın selamını bile vermiyor birbirlerine...
bazen düşünüyorum Allahım ne olacak halimiz diye...Rabbim bizleri hidayete erdirsin...sadece kendi için değil de başkaları için de uhuvet içinde yetişmeyi ve yetiştirmeyi ...nasip etsin inşallah mevlam..(canım kardeşim buarada iki gündür siteye giremiyorum sizde ölemisiniz yoksa tek sorun benim pc demi nurlu akşamlar)