نعىمة;563876' Alıntı:
İman ne demektir?
--------------------------------------------------------------------------------
İman ne demektir?
Peygamberimizin Allahtan getirdiği bütün şeylerin doğru olduğuna kalbi ile inanmak ve inandığını dili ile söylemektir.
İmanın şartları nelerdir?
İmanın şartları altı tanedir.
1.Allaha iman
2.Peygamberlere iman
3.Kitablara iman
5.Ahiret gününe iman
6.Kadere hayır ve şerre iman
İman kaç kısma ayrılır?
İman iki kısma ayrılır
1.Tafsili iman
2.İcmali iman
Tafsili iman ne demektir?
İmanın altı esasının hepsine teferruatıyla birlikte ayrı ayrı inanmaktır
İcmali iman ne demektir?
Yüce Allahın son Peygamberi Hz. Muhammed(sav) aracılığıyla bildirdiği her şeye toptan iman etmekir.
İnanç bakımından insanlar kaça ayrılır?
Dört kısma ayrılır .
1.Mümin
2.Münafık
3.Kafir
4.Müşrik
bunlardan,ahiret hayatında sadece Mü'minler ebedi cennetliktir.
Mümin dışındaki hepsi kafir oldukları için hepsi cehennemliktir.
Münafık kime denir?
Allahın varlığına ve birliğine,Hz. Muhammed'in peygamberliğine ve Hz.Peygamberin getirdiklerine kalbi inanmadığı halde dili ile inandığını söyleyen kişiye denir.
Kafir kime denir?
Kafir; Allahın varlığına ve birliğine,Hz. Muhammed'in peygamberliğine ve Hz. Peygamberin getirdiklerine kalb ile inanmayan ve inanmadiğını dili ile söyleyen kimselere denir.
Müşrik kime denir?
Allaha şirk koşan kimselere denir.
Edille-i şerriye kaçtır?
1.Kitab
2.Sünnet
3.İcma
4.Kıyas
(Alli'yyü'l-Kari,Şehrü Fıkhı'l-Ekber)
Bu bilgiler için çok sağolun! Ezana az bir zaman kaldı. Namazımı kılıp yatarım artık. Ama bu siteye girince kendi bildiğim doğrularımla çelişkiye düşüyorum.
Hani yaratılanı, yaradandan ötürü sevicektik?
Günün birinde bir çoban varmış, Koyunları otlatmaya çıkınca yere göğe bakar aşka gelir dağın tepesine çıkar kendini boşluğa yuvarlar, çıkar yine yuvarlar allaha aklınca ibadet edermiş. bunu gören bir yolcu, adamı uzunca bir zaman seyrettikten sonra, aman demiş sen ne yapıyorsun? her yerin kan, yara, bere içinde! Ben demiş namaz kılıyorum allaha şükürler ediyorum. Yolcu aman demiş namaz öyle olmaz. Anlatmış, göstermiş, nasıl kılınacağını...
adam bir kaç gün yolcunun tarif ettiğini yapar gibi olmuş kendi bildiği doğrudanda şüphe duymuş ve namazı, şükretmeyi, ibadeti bırakmış.
Bir gün yolcunun rüyasında demiş; Allah ne yaptın sen çobana, o ne senin anlattığını kılıyor, nede kendi bildiğini. Ne karışırsın işime ben onun kıldığını kabul ediyordum diye! Sabah yolcunun ilk işi gidip çobanı bulmak olmuş. Varmış ki çoban namaz kılmıyor. Aman demiş sen bildiğin gibi kıl, benim dediğimi de unut...Neyse hararetli bir geceydi... Hak-er herşeyi dedi koydu, rahatça yastığa başını koyup uyudu herhalde??? :K :K :H