selamün aleyküm.
''Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..''
sevgili Berat ablam. Allahcelle celalüh razı olsun. ne kadar da yerinde bir söz.
evet biz bir emirden konuşuyoruz.
haybeden değil FARZ olandan yani.
moda dan değil düğün defilesi de değil.
bizler Allah ı sevdiğimiz için onun emrettiği gibi davranacağız. bunun karşılığınca Rabbimizin o yüce sonsuz sevgisini kazanacağız.
huzur kazanacağız. içi dünyamızla artık cebelleşip psikolojik hastalığımız kalmayacak.
SADECE Bir ADIM ...
hele bir adım atalım bakalım ne kadar da yaklaşıyor Rabibimizn merhameti yardımı Rahmeti
oysa ne ucuza satıyoruz huzurumuzu mutluluğumuzu.
ne kadar mazeretlerimiz var kaçmaya dair.
ne kadar da yazık ediyoruz. ..
biraz düşünmek değil
çok düşünmek lazım değilmi artık.
Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın
( lokman 33)
Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (Enam Suresi, 32)
Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur. (Hud Suresi, 15-16)
Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler. (Yusuf Suresi, 40)
Kuran'da bildirildiği gibi, "Şüphesiz, bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir." (Müzzemmil Suresi, 19)
Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. Kim Allah'ı, Resûlü'nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar Allah'ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 55-56)