Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
neydi bizi diğerlerinden ayıran.. başımızdaki bez parçasımı.. bukadarmı basitleştirdik tesettürü..
aynı şeyleri giyip başımıza bir eşarp bağlayınca tesettürlümü olduk yani.. nerde örtünüzü omuzlarınızdan aşağıya salıverin, ziynetlerinizi örtün diyen ayet...
RABBİM hakkıyla örtümüzü taşımayı nasip et bizlere

berat05

Yönetici
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sadece ALLAH.. çok şükür bize kendini hatırlatıp, fıtratımıza dönmemizi sağlayan ALLAHA..
çok Şükür.. örtüyle bizi taçlandırana..

berat05

Yönetici
TESETTUR_by_sezerizmir.jpg

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Muhterem hanım kardeşlerim...Biraz tenkitli olacak bu mesajım ama beni hoş görün.Haksızsam beni uyarın..

Son zamanlara sözde tesettür firmalarının ürettikleri elbiselere bakarsak hiçbirisi İslam'a uymamaktadır.Asıl onlaırn maksatları sizlerin cebinizde ki paralara göz dikmek olup, sizin sayenizde kasalarını doldurmaktır.Allah'ın emri ise onlar için ehvendir.Tarz usulü tesettüre bürünen bir hanım kardeşimiz sakın ola ki kendisini İslam'a göre giyindiğini zannetmesin.Bu şekilde namaz kılsalar namazları, kadınların setr-i avret farzı-ı ayn'a ters düşmüyor mu?Böyle elbiselerle namaz kılmış olsanız caiz mi olur?.

Her hanım kardeşlerim giyindiği o tesettür zannettiği elbisesine baksın ve onu İslam'a uygun olup olmadığını sorgulasın.İşte bu sorgulama neticesinde gerçekten tesettüre bürünecektir.Benden acizane olarak uyarım budur.Paranızı o sahte tesettür firmalarına da kaptırmayın ve kendinizi de enayi yerine aldırmayın...Allah'ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun..

SÜRÇ-İ LİSAN ETTİM İSE AF OLA!..

Fî Emanillah...

berat05

Yönetici
Muhterem hanım kardeşlerim...Biraz tenkitli olacak bu mesajım ama beni hoş görün.Haksızsam beni uyarın..

Son zamanlara sözde tesettür firmalarının ürettikleri elbiselere bakarsak hiçbirisi İslam'a uymamaktadır.Asıl onlaırn maksatları sizlerin cebinizde ki paralara göz dikmek olup, sizin sayenizde kasalarını doldurmaktır.Allah'ın emri ise onlar için ehvendir.Tarz usulü tesettüre bürünen bir hanım kardeşimiz sakın ola ki kendisini İslam'a göre giyindiğini zannetmesin.Bu şekilde namaz kılsalar namazları, kadınların setr-i avret farzı-ı ayn'a ters düşmüyor mu?Böyle elbiselerle namaz kılmış olsanız caiz mi olur?.

Her hanım kardeşlerim giyindiği o tesettür zannettiği elbisesine baksın ve onu İslam'a uygun olup olmadığını sorgulasın.İşte bu sorgulama neticesinde gerçekten tesettüre bürünecektir.Benden acizane olarak uyarım budur.Paranızı o sahte tesettür firmalarına da kaptırmayın ve kendinizi de enayi yerine aldırmayın...Allah'ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun..

SÜRÇ-İ LİSAN ETTİM İSE AF OLA!..

Fî Emanillah...

Değerli büyüğümüz,

Yazdığınız şekilde giyinenler var..bir de daha da ileri gidip altına kısa etek miniye yakın , kolu uzun başı kapalı , yada eteğinin kenarı dizine kadar yırtmaçlı tarzda giyinenler var..Bunları görmek acı gerçekten...Rabbim kalplere iman ,hidayet nasip eylesin..Açık bir hanımefendiden daha kötü dikkat çekiyorlar...

Bunları neden bu şekilde yapıyorlar bilmiyorum.Tek düşünebildiğim kendilerini tam verememeleri ; hazır hissetmemeleri ,iyi ve güzel! giyinip hoş görünmek istemeleri olabilir...

Duadayız...duacıyız....İnşallah...onlar örnek olmazlar....peşinden başkalarını sürüklemeden akılları başlarına gelir..

Rahman celle celaluhu yar ve yardımcımız olsun..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli büyüğümüz,

Yazdığınız şekilde giyinenler var..bir de daha da ileri gidip altına kısa etek miniye yakın , kolu uzun başı kapalı , yada eteğinin kenarı dizine kadar yırtmaçlı tarzda giyinenler var..Bunları görmek acı gerçekten...Rabbim kalplere iman ,hidayet nasip eylesin..Açık bir hanımefendiden daha kötü dikkat çekiyorlar...

Bunları neden bu şekilde yapıyorlar bilmiyorum.Tek düşünebildiğim kendilerini tam verememeleri ; hazır hissetmemeleri ,iyi ve güzel! giyinip hoş görünmek istemeleri olabilir...

Duadayız...duacıyız....İnşallah...onlar örnek olmazlar....peşinden başkalarını sürüklemeden akılları başlarına gelir..

Rahman celle celaluhu yar ve yardımcımız olsun..

Yetkili ve itikadı düzgün hocalar,tesettürle ilgili Türkiye'nin dört tarafında paneller konferanslar verseler bunun eğitimini yatırsalar kısa zamanda yeniden gerçek tesettürlü bir nesilin geleceğini umut ederiz..En kısa çözüm yolu bu değil mi?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Yetkili ve itikadı düzgün hocalar,tesettürle ilgili Türkiye'nin dört tarafında paneller konferanslar verseler bunun eğitimini yatırsalar kısa zamanda yeniden gerçek tesettürlü bir nesilin geleceğini umut ederiz..En kısa çözüm yolu bu değil mi?

aslında en kısa en kolay yolu belli saygıdeğer büyüğüm.. nur suresini ve azhap suresini yürekten okumak...
tarz yapmak için değil farzı yaşamak için tesettüre bağlanmak..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Kabire girdiğimiz zaman bizim yakışıklılığımıza veya güzelliğimize bakmayacaklar.Amellermizin nasıl olup olmadığına bakacaklar.Asıl yapayalnız kalıp, dostların ebediyyen bırakıp gittiklerini, amellerimizle başbaşa kalacağımızı ve tez zamanda unutulacağımızı her zaman hatırlarsak yaşadığımız hayatın anlamı olur.Yoksa; desinler, beni beğensinler diye Allah'ın rızasına ters düşen amelleri işlediğimizde bize zerre kadar sevap verilmeyeceğimizi de hiçbir zaman unutmamalıyız..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Br de güzel Rabbim öyle sabrını veriyor ki. Pardesü giyiniyorum ama sıcaktan yanmıyorum. Kapandığımda bir yaz günüydü. yazın en sıcak anları ver Ramazan ayı. Zorlanırım diye düşünürken sıcakları hiç hissetmedim. Mevsimine göre kumaşlar tercih de ettikten sonra kapanmak isteyen arkadaşlarım hadi yaz mevsimini bahane etmeyin bir an önce kapanıverin .Kapanmak öyle bir ibadetki zahirde beden kapanmış gibi görünüyor ama insanın içinde ne ırmaklar coşuyor. Tesettürle hiç bir bir şey tamam olmuyor Aksine tesettürle başlıyor çoğu şey. Namazlarımız daha samimi konuşmalarımız hareketlerimiz daha edepli. başörtüsünün hakkını vermeye çalşıyor sanki her bir bakışımız her bir kelamımız her bir uzvumuz. Artık bizi kontol eden bir ayet var başımızın üstünde. Allah rızası için kapandıktan sonra içimizde ve dışımızda yaşanan o müthiş öze dönüşümüz. Allah rızası için kapanmak ne harika birşey. Onun rızası için yaşamak her adımda hiç konuşmadan dahi etramıfıza ayet okumak ayeti hatırlatmak. İslamı tebliğ etmek.Keşke bilselerdi diğer hanımlarımızda inşallah dua ederlim eleştirmeyelim kimseyi dua edelim onlar için. Kendimiz de iyi birer örnek olalım inşallah. Hakkı tanıyan Hakkı tanıtan insanlardan olalım.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ebu Hüreyre radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Yararlı işler görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zamanda insan, mümin olarak sabahlar, kâfir olarak geceler; mümin olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar.

Hadis-i Şerif' ten de anlaşılacağı üzere kıyamet yakınlaşmış, zaman ahir zamandır...
Her şeyimize çok dikkat etmemiz gerekiyor...
Her an sırat-ı müstakimden çıkabilecek durumdayız...
Eşimiz, çocuğumuz, kardeşimiz, ablamız, ebeveynimiz, dostumuz, arkadaşımız.... herkesle imtihan oluyoruz...
Rabbimiz imtihanımızı kolay eyleye ve bizleri sırat-ı müstakimden ayırmaya inşalalh...
Rabbim yar ve yardımcımız olsun...
Selam ve DUA ile...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
19673.jpg

GENÇ KIZLARIMIZ ARTIK UYANMALIDIRLAR.KİM KİME BENZEDİĞİNİ ARTIK SORGULAMALIDIRLAR..

berat05

Yönetici
Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...
İmtihanlar öyle çok ki....

TEBLİĞ VE DESTEĞE

her daim devam inşaallah

berat05

Yönetici
Tesettür

İçi dışı AŞK dolu..

Gönül gözüyle görüp

Yaşamak lazım..

Her zaman

TEBLİĞ ve DESTEĞE

DEVAM

mir_erhan

Moderator
(mehtap58) Alıntı.

Br de güzel Rabbim öyle sabrını veriyor ki. Pardesü giyiniyorum ama sıcaktan yanmıyorum. Kapandığımda bir yaz günüydü. yazın en sıcak anları ver Ramazan ayı. Zorlanırım diye düşünürken sıcakları hiç hissetmedim. Mevsimine göre kumaşlar tercih de ettikten sonra kapanmak isteyen arkadaşlarım hadi yaz mevsimini bahane etmeyin bir an önce kapanıverin .
Kapanmak öyle bir ibadetki zahirde beden kapanmış gibi görünüyor ama insanın içinde ne ırmaklar coşuyor. Tesettürle hiç bir bir şey tamam olmuyor Aksine tesettürle başlıyor çoğu şey. Namazlarımız daha samimi konuşmalarımız hareketlerimiz daha edepli. başörtüsünün hakkını vermeye çalşıyor sanki her bir bakışımız her bir kelamımız her bir uzvumuz. Artık bizi kontol eden bir ayet var başımızın üstünde. Allah rızası için kapandıktan sonra içimizde ve dışımızda yaşanan o müthiş öze dönüşümüz. Allah rızası için kapanmak ne harika birşey. Onun rızası için yaşamak her adımda hiç konuşmadan dahi etramıfıza ayet okumak ayeti hatırlatmak. İslamı tebliğ etmek.Keşke bilselerdi diğer hanımlarımızda inşallah dua ederlim eleştirmeyelim kimseyi dua edelim onlar için. Kendimiz de iyi birer örnek olalım inşallah. Hakkı tanıyan Hakkı tanıtan insanlardan olalım.

Ellerine sağlık sevgili kardeşim. Maşallah ne kadar güzel anlatmışsınız.
Bir şeyi yaşayarak anlamak ve aşk ile yaşamak..
bir de istifade edilmesi için bu kadar güzel anlatmak.
Allah c.c. sizden razı olsun. Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt