Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

mir_erhan

Moderator
Fatma Barbarosoğlu - Her güne yeni bir adet: Baş örtme törenleri- @yenisafak - 24.10.2014

berat ablam .. erhan ve mustafa abilerim özellikle yorumlarınızı bekliyorum bu konuda..

Selamün Aleyküm
Sevgili kardeşim. Senin vesilenle okudum o yazıları. çokda güzel tespitleri var sevgil ablamızın.
'' yazını sonunda ;'' Mevlid kandiline bid'at diyen radikal islamcıların baby shower yapan kızları ve torunları oldu.''
dikkatimi çekti.

Aslında baktığımızda o kadar uzaklaşmışızki normal yapılması gereken dini değerlerden.
o kadar zor bir zaman ki . Namaza başlayan çocuğa parti verilecek
Başörtü törenleri yapılacak neredeyse..

Tabiki yanlış kardeşim. şöyle bir şeyde var birilerini eleştirmeden önce öz eleştiriyi herzaman yapabilmeliyiz.
Acaba ben olsaydım nasıl yapardım diye.
Yine de bütün bunlar gerçeği değiştirmiyor.
bu kezde salon tutmaya gücü olmayanlar kapanamayacak.
kendinde bir eksiklik görecek.
Allah c.c. bizleri bidatlerden muhafaze eylesin.amin.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çogunluğu müslüman olan vatandaşlardan oluşan bir ülkede bir kişinin 5 vakit namazı kılıyor olmasına başörtülü olmasına vs. herşeye şaşırır olmuş insanlar. bunlar zaten dinimizin gerektirdiği üzerimize farz olan ibadetlerdir. yani fazladan da değil. anormal olan şey farzların yapılmıyor olmayışıdır.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bir arkadaşım günlerdir sancı çekiyor.. çok istiyor ama şeytan.. ve şeytan suretinde bir arkadaşı.. kapanmak 40 yaş üstü içinmiş diyor.. ALLAHIM.. bu nasıl gaflet.. geceden beri gözlerim yaşlı .. saçlarını yaptır daha güzel olacaksın diyor. sizlerin yazılarını seçtim tek tek.. yolladım.. dua edin nolur.. nolur vazgeçmesin.. bırakma beni diyor bırakırsan vazgeçerim.. allahım sen koru.. vazgeçmesin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
burdayız berat ablam.. hep burda biz kazananlardan olacağız bir kardeşimizi bile olsa..

berat05

Yönetici
Zeynebim...

Bırakma...
Teslim etme şeytana..

Hayatta en kolay şeydir...bırakıp gitmek...kaçmak...teslim olmak...

Sen yüreğinin gücünü göster...sevgiyle sar...kuşat...

Davet et...çağır ....bilinmeyen diyarlara götür...

Korkusuzca gelebileceği kadar güvenebilmeli sana...

Davet et.... yılmadan...usanmadan....bıktırmadan...

Çünkü gönül güzellikler gör dü mü...

herşey..gökkuşağına dönüşüyor...

Davet et...

Binbir çiçeklerin açtığı...gönüllerin yüzdüğü bu ortama....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
abla.. aşağıda paylaşacağım yazı o arkadaşımıızın.. çok güzel rüyalar görme şerefine erişmiş.. ama şeytanla cebelleşen.. yazıyı paylaşıyorum bi kaç yerini değiştim ama çok dokunmak istemedim.. herşey çok açık.. yorumlarınızı aynen iileteceğim destek bekliyorum..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Buketciğim.. bu yazıları gözlerimden yaş gelerek okudum..canımsın......... sana dün gece bahsettim ya..buradaki arkadşlarada kısa özet geçeyim... Bir arkadaşımdan bahsettim ya size,kız çok iyidir,her kötü günümde yanımdaydı,normal sorunlarımda hep yanımda oldu,beni kışkırtmadı,sakinleştirdi,akıllı mantıklı çözümler sundu bana hep.ona çok değer veriyorum...bu konuda bana destekçi değil..salı günü yarım gün çalıştım eve gittim,işte yemekti iş güçtü evde uğraştım..eşimde salı günü akşama kadar çalıştı,kızımla evde iş yaptık..neyse o arkadşım aradı,bize gelecekmiş..buyur dedim..yemek yedk çay sohbet neyse.mutfağa yanıma geldi...Gelelim senin şu kapalılık olayına,nereden çıktı bu dedi..ben imanın kalpte olduğunu düşünüyorum,çalışıyorsun ve bence bu daha erken,iş yerin bu konuda hiç sıcak bamayacak,zaten çoğunluğu alevi ve baş örtüsüne zaten karşılar bunu şimdi yapma ,kapalılar bence yaşından çok daha olgun duruyor,40 lı yaşlarda düşün bunu dedi,,,v.s. v.s. böyle bikaç cümle daha.............bende bikaç bişy söyledim neyse konuştk ettik....gittiler eşime bişy demedim bu konuda..çünkü bu konuda kafamın karışmasına kızabilirdi.net olamıyorum diye..vaz geçmiştim örtünmekten...alışveriş yapacaksam da kendime gidip şuan gyebilecğim kıyafetler alacaktım,kapalı kıyafetler almayacktım....işten çıkınca bakarız o işe diyordum kendi kendime..uyumuşum... ( rüyamda iş yerine geliyorum yolda yürürken birisi geliyor bana dokunuyor gidiyor,ama çok normal gibi sanki sadece bir bakış gibi bu,adam dokunup yoluna devam ediyor,iş yerine geliyrum,iş yerinde odam karanlık mahsen gibi, iş yerindeki tüm erkeklerin içindeyim,koltuğmda oturyorum...kimisi geliyor temas ediyor.. dokunuyor.. ama bu çok normal gibi aynı şekilde..sanki masama evrak bırakmaları kadar normalmiş........ve eşim kıvranarak izliyor beni...azapta gibi..ama bişy yapamaıyor.müdahale edemiyor bana....üzgün....iğrenç bir rüyaydı...........çarşamba sabahına byle uyandım.....ama salak kafam bundan da ders çıkarmadım..dolaştığm mağazaları hiç isteyerek dolaşmadım..kapalı kıyafetlere hiç alıcı gözle bakmadım..çocuğu bahane ettim ve eve geldik....eşim beni hayretle izledi o gün...çarşamba gecesi telefonu elime aldım.buketim yazmış bana varmı hayırlı haberin diye....yok dedim bukt ben vazgeçtim..işten çıkınca yaparım bunu,şimdi yapamacağım sanki dedim....vaz geçmiştim gerçekten de ama eşime bişy dememiştim.diyemedim...şeytanla güreşe tutuşmuştum,,,bir o yeniyor bir ben.......buketimle konuşmamı yaptım gece,yattım,dua ettim.3 sn lik bir rüya kısacık...buketle konuşmamdan sonra tamam dedim yapmalıyım bunu..gece böyle uyudumya...dün gece rüyamda dokunan adamlar namaza durmuştu..ben örtülüyüm onları seyrediyorum..........Allahım beni görüyor,çırpınışımı görüyor...bana yanıt verdi hep...2 gün ki rüyalarım ap açık......... hayır kapanmayacağım dedim,gelen geçen bana dokunabildi,yani ha bakmış benim bi yerlerime içinden belki dokunma hissi geçiriyorlardı,, ha bakmış ha dokunmuş.......fark ediyormuydu........dün geceki rüyamda da ben örtündüm adamlar namaza durdular.........iş bende bitiyormuş..........kızlar içim çok tuhaf... şuan çalışmış olmam savaşın ortasında olmam demek, işten çıkıp bunu yapsam en kolay kapanma olayını gerçekleşltiricem...ayrım yapmıyorm kesınlıkle ama iş yerimde örtünmemi destekleyen tek kişi çaycı ablamız var o....müdürüm bile burun kıvırarak yüzü başka yerde bana ,sen nasıl istersen tabi öyle yap herkes özgür dedi..yüzü pc de,bana bakmadan cevap verdi salı günü...işte diyorum ya..zor olanı yapabilirmiyim..yapıcam inşallah...buket örtünene kadar beni boş bırakma,ondan sonrasını ben hallederim.. :)

berat05

Yönetici
ZEYNEBİN...Arkadşına iletmeni istediğim MEKTUBUN....

ZEYNEBİN...Arkadşına iletmeni istediğim MEKTUBUN....

Hani bir söz var ya...

İçimi sımsıcak yapan....duyunca arkamı dönemediğim...

YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE Git.... ..

Değerli kardeşimiz...

İnanın bana her birimiz bir çok imtihandan geçtik...

Bende ... ama Rabbim Şahit ki..İŞYERİM ne der diye düşünmedim...

Benim için önemli olan...KALBİM di...
Kötü bir nefs 'e sahip...ruhu başıboş dolaşan... tatmin olmamış bir inancı yaşayan....KALBİM....ızdırap içindeyken...

Bu kadar düşüncelere gömülüp....isteğimle ŞEYTAN arasında savaşa girmişken...

ARKADAŞLARIMIN , İŞYERİMİN , SEVDİĞİMİN dediği önemli olur muydu ?

Hayır tabii ki..

Bu sözcüklere sığmayan...kalbin dolu dolu olduğu...yere göğe koyamadığımız bir "hâl "...
Allah celle celaluhu A Ş K I... var mı böyle duygu ? Yaşadınız mı ?

Bu bir başkalaşım...değişim..bir evrim..

Gözle görünen kısmı giyinme... (DÜŞÜNCENİZ BUYSA...yazık )

Esas değişim KALBE GİDEN YOLDA....öyle aydınlık ki...anlatamam...Tevekkül ettiğin an...görünmez bir rahatlık veriyor RABBİM KULUNA..

Sadece diyor..1 adım gel bana....YOLLARI AÇARIM SANA..

Böylesine Merhametiyle kuşatmışken bizleri...

Neyi düşünüyorsun..

40 ına vaktin var mı ? EMİN MİSİN ???

Peki o çok değer verdiğimiz arkadaşlarımız bize CENNETE GİDECEĞİMİZİN SENEDİNİ mi verdi ???

Yarın elden ayaktan düşmeyeceğinden...Bu güzel anları kaybetmeceğinden EMİN MİSİN ?

Korkun İŞTEKİ arkaşlarının surat asması mı GERÇEKTEN ??? Yoksa 3 gün sonra sıkılacağını düşünüp kendini KANDIRMAN MI ?

Çok değer verdiğimiz eşlerimiz , Çok değerli çocukluk arkadaşlarımız , Sağcılarımız ,solcularımız ,dinsizler, gayri müslümanlarımız var....

Dünya dolu bir insan var..

DIŞARDA DUR...BAK ÇEVRENE....Dön her bir yere....bak ..bir nefes al...derinden...bak KİM İZİN VERİYOR GÖRMENE

BAKMAK...Görmek değildir...

Yaratanı her gördüğünde HİSSETMEKTİR...

Korkuların ;
Değer verdiğin dostunun eleştirisi midir?
Müdürünün burun kıvırması mıdır?
Hangi arkadaşın KAPANDIĞIN AN SENİ TERKEDECEK
İMANINI SERGİLEDİĞİN AN HANGİSİ SENİ GERÇEKTEN SEVDİĞİNİ BELLİ EDECEK ..

Tek Düşündüğün Şu olmalı..

BEN NE İSTİYORUM...

Cesaretin yoksa eğer....
Rabbimin Lütfunu kabul etmeyeceksen ..

Ne değer verdiğin arkadaşını suçla...ne müdürünü..
Baktığın vitrinler doldurmasın gözünü..

Mesele KALBİN TESETTÜRÜ...

Başın dik....Ruhun ve kalbin Tevekkülde olduktan sonra....
Sen her daim....Rabbimin Merhametiyle kuşanacaksın...
Başkalarının sözü seni üzmek yerine...adımlarını daha sağlam atmanı sağlasın...

HAYIRLI HABERLER BEKLİYORUZ İnşaallah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
bir arkadaşım günlerdir sancı çekiyor.. çok istiyor ama şeytan.. ve şeytan suretinde bir arkadaşı.. kapanmak 40 yaş üstü içinmiş diyor.. ALLAHIM.. bu nasıl gaflet.. geceden beri gözlerim yaşlı .. saçlarını yaptır daha güzel olacaksın diyor. sizlerin yazılarını seçtim tek tek.. yolladım.. dua edin nolur.. nolur vazgeçmesin.. bırakma beni diyor bırakırsan vazgeçerim.. allahım sen koru.. vazgeçmesin..

Selamun aleykum canım. Şimdi Hicran söyledi, foruma girdim hemen...
Çok üzüldüm. Dua edelim hep birlikte.. Rabbim yardımcısı olsun..
Hakk'ı görmeyi nasip etsin.
Senden razı olsun canım yaa.. Vesile oluyorsun..
Hiç durmadan devam et canm.
Ayetler, hadis-i şeriflerle..
Rabbimizin kelamı en büyük destek olacaktır.. Hatırlatalım.. Öğrenelim, öğretelim..
Dünyanın faniliği ve özellikle ölüme dikkat çekelim..
Zorlukta yapılan ibadetlerin Rabbimiz katında daha ehemmiyetli oldupunu özellikle söyleyelim..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

Şeytan.. Kimi zaman icimizde kimi zaman çevremizde ! Neler yasadık?nelerden vazgeçtik? bizler bu aşk uğruna.. O örtü o canım örtü güzelliğe güzellik katan örtü!!
Ben kendimden örnek vereyim şeytan nasıl oynuyor bizimle;
Yeni kapandığım sıralar ah buketim bir sabah aynada baş örtümü yapıyorum tabii yeniyim ya ay nasıl Uğraşıyorum.. Durdum bir an aynaya baktım yeminle nefsin sesini duymuş kadar oldum! Şunları söyledi bana: -böyle çok çirkinsin, açık halin ne kadar da güzel,daha gencsin sen, annen bile kapalı değil... Bunun nefsim olduğu ilmini bilmesem korkardım vallahi billahi!
Imtihan.. Güzel seyler kolay olmazki buketim "zor dıyorsun zor olacak ki imtihan olsun"
Arkadaşı vesile edilmiş sınanıyor kardeşimiz bilmez misin buketim benim sınanma vesilem ailemdi daha acı..
Arkadaşına anlat benim imtihanımı..annemin babamın evlatlarına burun kıvırdığını anlat ! Nişanlıyken terk edildiği anlat ! Arkadaşlarımın birer birer benden koptuğunu anlat,anlat buketim susma hiç ardından vazgeçmediğimi anlat.. Sonra karşıma Rabbim'in Ali'yi çıkardığını anlat! tesettür gelinlik istedim diye annemin benimle olan kavgasını anlat..
Tabiki zor.. Ama kolay olsaydı bu denli aşkla bağlanır mıydık? O arkadaşı ile en kötü görüşmez (ki ztn gercek dost onun giyimine değil özüne bakar!) ya bn buketim ailemden mi vazgeçmeliydim yada bu sevdadan mı?
Bu hayatta neler için uğraş veriyoruz buketim kimler için.. Rabbimin ayeti için mücadele etmiştim zor mu gelir? Evet o yol aşıkların yolu, evet o yol çetin,evet o yolda yokuşlar dik.. Ama ya yolun sonu.. Böylece ilet buketim inşallah sözlerim bi nebze iyi gelir..
Allah yar ve yardımcısı olsun..

berat05

Yönetici
berat ablam..... sözlerin altın değerinde... bekliyorum..

Kardeşim...bir önceki sayfada yazdım....kişiye yani arkadaşına hitaben...sana zahmet okutursun..kardeşlerimizde yazmışlar..Vesile oluruz inşaallah....

Birde....RÜYALARINI ANLATMASIN olur mu....

Her işte bir hayr vardır...RÜyalarını HAYRA YORALIM...Gönül gözümüzün görmediğini yorumlarla daraltmayalım...Bizim bilmediğimiz şeyler vardır....

HERŞEY ALLAH CC izni ile olur......... Biz bir adım atalım..gerisi Rabbimizin izninde

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok saol ablam can ablam.. çok daralıyorum abla eğer vazgeçerse kendimi hiç affetmem.. yetişemediğim için çok üzülürüm..

berat05

Yönetici
hiç kimse SİZE inamasa da.Siz KENDİNİZE İNANIN.....SEN KENDİNE İNAN...

hiç kimse SİZE inamasa da.Siz KENDİNİZE İNANIN.....SEN KENDİNE İNAN...

Buketim...

Biraz önce okuduğum yazıyı sana ... o arkadaşına ve kendime de yazıyorum....

Onunla bunu da paylaş lütfen

537986_559329847445622_209625646_n.jpg

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
burdan göremiyorum evden bakmam lazım.. paylaşacağım ablam.. inşallah.. seni çok seviyorum abla çok.. RABBİM BİZİ KARŞILAŞTIRSIN BİGÜN..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim arkadaşınüçün dua edicem bende ne çok bekledim biliyosunuz eşim herşeyi bildiği halde çoğu kez nefsine yenildiği için bekletti beni ama şimdi bir görseniz Allahıma şükürler olsun en büyük destekçim benim yaşadığım yerde çok küçük biyer esnfız herkes birbirini tanır çevremizdeki çoğu kişi karşı kapanmaya ne laflar yedim işe gittiğim zaman nerden esti böyle sıck gelmiyomu tuhaf bakışlar attılar inanın ilk başlarda çok istememe rağmen çrşıya çıkarken hep tedirgindim bugün ne ile karşılaşacağım acaba diye ama şimdi Rabbime binlerce kez şükürler olsun banada nasip etti örtümü hele eşim o kadar destekki bana anlatamam kimse beğenmesin Allah c.c beğensin yeter diyo alşıveriş yaparken renkli aldırmıyor çok huzurluyum kimsenin dediği umrunda olmuyo bi vkit sonra doğru yapıyorum ki bana söyleniyolar diye düşünüyorum vazgeçmesin geride bıraktığı günlere üzülüyo insan keşke daha evvel farkına varabilseydim diye hamdolsun Rabbime ki nasip eyledi

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Ben kapanalı tam 3 yıl 4 ay oldu bugün... 15 yaşındaydım, 18 oldu. Yarım yamalaktım, tama yakın oldu. Burdaydım, yine burdayım.

Selamlar, dualar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt