Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
iki yıl oldu dün.. tam iki yıl örtümle taçlanalı.. şükür bin şükür.. ve bugün bir yıldır, artık serbest kurumlarda başörtüsü.... ne büyük huzur ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR SANA

TEBRİKLER Kardeşim...
En büyük imtihan CENNETİ Kazanma, ALLAH Celle Celaluhu' nun rızasını kazanma imtihanıdır...
Bunun için bizi yaratanın bize yap dediklerini yapmak, yapma dediklerini de yapmamak durumundayız...
Ne mutlu O Celle Celaluhu nun emirlerini yapana...
Ne mutlu...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun her daim...
İMTİHAN DEVAM EDİYOR....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
TEBRİKLER Kardeşim...
En büyük imtihan CENNETİ Kazanma, ALLAH Celle Celaluhu' nun rızasını kazanma imtihanıdır...
Bunun için bizi yaratanın bize yap dediklerini yapmak, yapma dediklerini de yapmamak durumundayız...
Ne mutlu O Celle Celaluhu nun emirlerini yapana...
Ne mutlu...

Rabbim yar ve yardımcımız olsun her daim...
İMTİHAN DEVAM EDİYOR....

imtihan çok büyük abim çooook.. nefsimiz en büyük düşmanımız.. ve sürekli eleştirmek için bahane arayanlarımız..
şükürler olsun sizler varsınız... çok şükür cennete çağıran dostlarımız var... RABBİM anneme kardeşimede nasip etsin.. inşallah...
çok sagolun ALLAH SONSUZ KERE RAZI OLSUN HEPİNİZDEN

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
imtihan çok büyük bilip bilmeden konuşanlar tuhafbakışlar atanlar birilerinin yüreğine dokunuyor olmak beni daha çok memnun ediyor çok şükür Rabbime ki eşim en büyük destekçim ve bu site Rabbim bin kere razı olsun hepinizden her giriş yaptığımda silkeleniyorum bazen yapılan yorumlara gücendiğim oluyor ama sizlerin yorumlarını okudukça doğru yolda olduğum için eleşt,irildiğimi anlıyorum vrsın eleştirsinler Rabbimin istediği gibi olayım bu bana yeter

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bende kardeşlerim için hep dua ediyorum daha erken farkına varabilsinler diye inşallah evladımı Rabbimin istediği giibi yetiştirebilirim geçen okulda temizlikle ilgili soru sormuş öğretmeni el yıkamak diş fırçalamak bir sürü cevap gelmiş oğlum parmak kaldırmış ama öğretmeni kaldırmamış ne söyleyecektin oğlum dedim abdest almak dicektim anne dedi nasıl mutlu oldum anlatamam hamdolsun Rabbime böyle bir evlat nasip etti Rabbimin emaneti hediyesi inşallah herşeyi vaktinde öğrenerek büyüsün Rabbimin istediği gibi

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
iki yıl oldu dün.. tam iki yıl örtümle taçlanalı.. şükür bin şükür.. ve bugün bir yıldır, artık serbest kurumlarda başörtüsü.... ne büyük huzur ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR SANA

Canım yaa. Ne çabuk iki yıl geçti..
Hayırlı olsun.. B)
Rabbim daim eylesin..
Razı oldugu kullarından eylesin inşaALLAH..
Dua eder, dua beklerim..

mir_erhan

Moderator
abim... burda oluşunuz öyle değerli öyle manidar ki.. tesettürümüz en büyük desteği sizlerden görüyorya ne mutlu bizlere..
dün aklımdaydınız.. malum ülkemiz alev alev.. bir sıkıntınız zayiyatınız yoktur inşallah.. QUOTE]

Allah c.c. razı olsun sizden düşünüp dua ettiğiniz için.
Hamdolsun bizde birşey yok ama insan şehre bakınca deprem. Zamanı gibi harabe bir durum.
Ne kadar yazık ne büyük bir kul hakkı
İnsanların ekmek teknelerini yıkmak.
Bir oyun oynaniyor ise Rabbim oyunlarını bozsun
Yok cehalet ise Rabbimiz ıslah etsin.çok üzüntü veeici

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Canım yaa. Ne çabuk iki yıl geçti..
Hayırlı olsun.. B)
Rabbim daim eylesin..
Razı oldugu kullarından eylesin inşaALLAH..
Dua eder, dua beklerim..
canım güzel yürekli kardeşim benim.. sizler ne büyük destek ne büyük nimetsiniz benim için.. RABBİM seviyor demekki beni sizin gibi dostlar yolladı bana ... ALLAH evlatlarımızında karşısına doğru insanlar çıkarsın..

Allah c.c. razı olsun sizden düşünüp dua ettiğiniz için.
Hamdolsun bizde birşey yok ama insan şehre bakınca deprem. Zamanı gibi harabe bir durum.
Ne kadar yazık ne büyük bir kul hakkı
İnsanların ekmek teknelerini yıkmak.
Bir oyun oynaniyor ise Rabbim oyunlarını bozsun
Yok cehalet ise Rabbimiz ıslah etsin.çok üzüntü veeici

yüreğim yanıyor gördükçe abim.. hele 2 şehit... iki can... iki eş... iki baba... iki evlat.. iki kardeş... kandırılan gencecik canlar.. sokaklara sürülenler.. yıkılanlar.. yerle bir olanlar.. ne olacak halimiz..
yanıyor ülkenin bağrı yanıyor.. RABBİM yardımcınız olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canım güzel yürekli kardeşim benim.. sizler ne büyük destek ne büyük nimetsiniz benim için.. RABBİM seviyor demekki beni sizin gibi dostlar yolladı bana ... ALLAH evlatlarımızında karşısına doğru insanlar çıkarsın..

Allah razı osun canım.. Amiinn, inşaAllah..

yüreğim yanıyor gördükçe abim.. hele 2 şehit... iki can... iki eş... iki baba... iki evlat.. iki kardeş... kandırılan gencecik canlar.. sokaklara sürülenler.. yıkılanlar.. yerle bir olanlar.. ne olacak halimiz..
yanıyor ülkenin bağrı yanıyor.. RABBİM yardımcınız olsun..

Çok zor.. İçim kan aglıyor.. Rabbim yardımcımız olsun..
Rabbim şehid olanlara rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır ihsan eylesin..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Kapalıydım 2 sene önce... Ama yaşımdan dolayı dalga geçildim ve olumsuz tepkiler gördüm, açıldım...
Keşke açılacaksam kapanmasaymışım veya hiç açılmasaymışım. Şimdi de yine kapanmayı düşünüyorum fakat kapalı olup da dar giyinmek istemiyorum. O yüzden yeterince uygun kıyafetimin olmasını bekliyorum.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Kapalıydım 2 sene önce... Ama yaşımdan dolayı dalga geçildim ve olumsuz tepkiler gördüm, açıldım...
Keşke açılacaksam kapanmasaymışım veya hiç açılmasaymışım. Şimdi de yine kapanmayı düşünüyorum fakat kapalı olup da dar giyinmek istemiyorum. O yüzden yeterince uygun kıyafetimin olmasını bekliyorum.

Yeterince kıyafetin olur kardeşim...
Sen yeter ki iste inşallah...

mir_erhan

Moderator
Erhan kardeşim...

Paylaşımlarınızdan dolayı Allah celle celaluhu razı olsun sizden..

Her daim yanımızdasınız..

Bu paylaştığınız şiiri ise ayrıca çok beğenirim.... gönlümü coşturan ,her kelime de gururlandıran..her kelime de umutlandıran bir yanı var... Işık oluyor gönüllerimize.

Sağolun değerli kardeşim...

Sağolun.

Allah celle celaluhu cümlemizden razı olsun.
azda olsa bunu yapabiliyorsam ne mutlu.
Bizdeki SAF tutmadır. TARAF belli etmektir.
Bizdeki Allahın c.c. yolunda olmaktır.
O yoldakilere yetişebilmektir.
Sancağı Canı pahasına düşürmeyen ASHABA olan AŞKTIR.
Resulullaha AŞK, ALLAHA ise SADAKATTİR.. İnşallah.

mir_erhan

Moderator
Sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma.
Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın.
farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...

Bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme.
bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et!
Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku.
Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et.
insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.

Bu son gününün saatlerini iyi kullan.
dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret.
bugün tarlana hep hayır ek
günahlarından tövbe et.
kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol.
eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
Hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır.

SEN ÖZELSİN
Geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı.
bundan sonra da yaratılmayacak.
sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Alıntı

mir_erhan

Moderator
"Gevşemeyin üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz"

(Al-i İmran 139)‏

mir_erhan

Moderator

...
Ya ALLAH diyerek... Açabilmek Elleri..
Allahım Seni seviyorum diyebilmek...
Ben Senin için
Seni Sevdiğim için..
HABİBİM Dediğin Ve Sevgili olanların hiçbirisinin kedisine erişemeyeceği...
Sevginin en çok kendisine yakıştığı MUHAMMED MUSTAFA (alyhi vesselam) için
Ashabın her an Kendisine Anam Babam Sana Feda Olsun dedikleri
O Feda Olunası,
insanların En şereflisi için...
.....Can lar Feda Edildi O'nun uğruna
Sümeyyeler işkencelerde pes etmediler.
Ne boykotlar vazgeçirdi onları Ne Hicretler...
Musab Bin Umeyr O'nu sansınlar O'na zarar gelmesin diye şehadeti anında yüzünü kumlara gömmüştü...
Ammar annesinin işkenceyle öldürülüşünü izlerken O'na olan aşk ile direnmişti...
EbuBekir Mağarada O'nu buldular öldürecekler diye korkudan titrerken..,
O (Aleyhi selatü vesselam) ;
LA TAHZEN dedi...Üzülme
Endişelenme...Allah bizimle Dedi...
...
Allah bizimle...
VE İNANIYORSANIZ ÜSTÜN GELECEK OLAN SİZSİNİZ.. ayetini unutmadan
yürüyebilmek...
Vakarlı
Edep ile
ve de En güzeli sonradan geleceklerin Ellerinden tutabilmek..
bir ışık yakmak karanlık yollarına
Hayırlı bir çok şeylere birlikte vesile Olabilmek....

Rabbimiz sana gelen her yol meşakatli
ve Menzil SEN isen Takat sensin....
Bu DAVA ZOR bunu hepimiz biliyoruz...
Ama Ümmeti olmakla şereflendiğimiz Kulu Olamakla Nimetlere gark olduğumuzu da Çok iyi biliyoruz...
Biz kendimizi bıraksak bile sen bizi bırakma.
Bize de bir yer nasip eyle o sancakta.
AMİN.
Selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Anne, kızına tesettürü şöyle anlatıyordu: Kızım, Allah değerli olan her şeyi bir kılıf içine koymuş, gizli yerlere saklamıştır. Elmaslar, yerin derinliklerinde, İnciler, okyanusun dibinde. İstiridye, kabuğunun içinde korunaklı olarak bulunur.
Altın ve maden kayalıklarla kaplı yerlerde bulunur.
Sen onlara kolay ulaşamazsın, güzelliklerini çabucak göremezsin. Yollardaki çakıl taşlarına, dokunur gibi dokunamazsın onlara.
Çünkü, onlar değerlidir. Düşün ey kızım; Sen o taşlardan daha mı kıymetsiz misin ki, seni
herkes kolayca görüp, güzelliğine erişebilsin.
Açıkta olan bala, sineklerin üşüştüğü gibi, güzelliği ortada olan kadına da üşüşenler çok olur. İşte bu yüzden, tesettür seni kıymetli yapar, sana değer katar..!

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim seni hatırlıyorum. Örtünden vazgeçmene çok üzüldüm. İnşallah bir daha hiç açılmamak üzere yeniden örtünürsün ..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Yazarın yazmış olduğu her iki yazıyı da okudum....

Tesettüre girerken tören yapıldığını ilk kez duydum - okudum , ne maksat ! ile yaptıklarını da anlayamadım..

Her geçen günden sorumlu olduğumuzu!!! tüm kardeşlerimize bir kez daha hatırlatalım bu vesile ile.

İhtiyacımız olan merasim değildir..

Farzı yerine getirirken dikkat edebilmektir...

Sünnet ve Farza ne kadar uyabiliyoruz ?

Zaman kaybettiren değil , ruhumuza bir şeyler katabilen işlerle meşgul olmalıyız..

Her birimiz...

Buket-zeynebim... Törenle kapanma işi....Benim için zaman kaybı olan bir konudur..

Esselamu aleyküm

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Yazarın yazmış olduğu her iki yazıyı da okudum....

Tesettüre girerken tören yapıldığını ilk kez duydum - okudum , ne maksat ! ile yaptıklarını da anlayamadım..

Her geçen günden sorumlu olduğumuzu!!! tüm kardeşlerimize bir kez daha hatırlatalım bu vesile ile.

İhtiyacımız olan merasim değildir..

Farzı yerine getirirken dikkat edebilmektir...

Sünnet ve Farza ne kadar uyabiliyoruz ?

Zaman kaybettiren değil , ruhumuza bir şeyler katabilen işlerle meşgul olmalıyız..

Her birimiz...

Buket-zeynebim... Törenle kapanma işi....Benim için zaman kaybı olan bir konudur..

Esselamu aleyküm

aleyküm selam ablam..
çok yanlış geldi bana .. vaftiz törenlerini anımsattı.. tesettürü olağan üstü bir şeymiş gibi göstermenin israfın yanlışlığı canımı acıttı..
tesettür olması gereken bişey bukadar şafşataya gerek yok diye düşündüm.. ikinci yazıda belli noktalar içime dokundu.. önce namaz.. namazın örtüyü getirişi güzel..
bu arada.. bir arkadaşımın içinde tesettür aşkını alevlendirdim sanırım diğer bir arkadaşında içine bir kıvılcım attım çok şükür.. hayırlı haberler vereceğim sizlere iki kardeş daha kurtuldu diyeceğim.. duanızı eksik etmeyin,,
herdaim tebliğ ve desteğe devam inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt