Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." hadisişerif

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’ın emri olduğu için ve Onun rızâsını kazanabilmek gayesiyle örtünen bir hanım; modanın, kendini yabancı erkeklere beğendirme arzusunun, nefis ve hevâsının etkisiyle değil, Kur’an ve Sünnet’in etkisiyle örtünmelidir. Zira tesettür, o bedendeki Allah'ın hâkimiyetini kabul etmiş olmanın bir göstergesidir.

Allah’ın emri olduğu için ve Onun rızâsını kazanabilmek gayesiyle örtünen bir hanım; modanın, kendini yabancı erkeklere beğendirme arzusunun, nefis ve hevâsının etkisiyle değil, Kur’an ve Sünnet’in etkisiyle örtünmelidir. Zira tesettür, o bedendeki Allah'ın hâkimiyetini kabul etmiş olmanın bir göstergesidir.

Dolayısıyla Müslüman bir hanım, zâhiren tesettür elbisesine büründüğü gibi bâtınen de takva elbisesine bürünmelidir. Yoksa kırıtarak yürümeler, laubali konuşmalar, şuh kahkaha atmalar, erkeklerin dikkatini çekecek tarzdaki aşırı rahat tavrılar zâhiri tesettürle örtülemeyecek olan çirkin davranışlardır. Ve bu türden olan hal ve hareketler örtünmenin asıl gayesine aykırıdır.

.Nitekim âyet-i kerimede “… takva elbisesi (ne bürünmek) ise, işte bu, (süslü elbiselerden) daha hayırlıdır.â€￾ (A`râf: 26) buyurularak, örtündükten sonra, fitneye sebep olacak edeb ve haya sınırlarını aşan her türlü hareket ve davranışlardan da sakınmak gerektiğine işaret edilmiştir.
Mustafa özşimşeklerden alıntı

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti. (Ebü Davud, Libas, 31; el-Heysemî, Mec-mau'z-Zevaid, V, 137)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Örtünürken Kur'ana göre, Resulüllah'ın sünnetine göre örtünün! kendi nefisinin ve heva'sının isteklerine göre değil,
Kendinizi çağa uydurmayın, kendinizi Kur'an a ve Resulullah'ın sünnetine uydurun ki kurtuluşa eresiniz.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek genç kıza paklık ve selamet bahşeder. Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden, vesveselerden ve kötülüklerden korur ve Allah’a yakınlaştırır.

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleykum kardeşler ablalar :)
Uzun bir zamandır buraya uğramıyordum, çoğu kişiyi de göremedim. Buket zeynep, Mehtap, Berat abla, katrepare ve daha birçoğu .. Şimdi baktım da örtüneli neredeyse 2 yıl olacak .. Bana bu konuda destek veren ablalar geldi aklıma. Bir yazayım dedim :) Hepimizin ümmedi Muhammed'in bayramı mübarek olsun inşAllah.. Esselamu aleykum :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun bir zamandır buraya uğramıyordum, çoğu kişiyi de göremedim. Buket zeynep, Mehtap, Berat abla, katrepare ve daha birçoğu .. Şimdi baktım da örtüneli neredeyse 2 yıl olacak .. Bana bu konuda destek veren ablalar geldi aklıma. Bir yazayım dedim :) Hepimizin ümmedi Muhammed'in bayramı mübarek olsun inşAllah.. Esselamu aleykum :)

Ve aleykum selam canım.. MaşaAllah ne kadar çok olmuş..
Dün gibi hatırlıyorum..
Rabbim daim eylesin..
Allah razı olsun. Senin de bayramın mübarek olsun canım.
Bu arada profil fotografındaki benim kendi fotografım :)
Rabbime emanetsin..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Dün gibi hatırlıyorum..
Rabbim daim eylesin..
Rabbime emanetsin. [/QUTE]

Aaa evet böyle resmi olan bir ablam vardı şimdi hatırladım :):) İzinsiz de aldım hakkını helal et abla hemen değiştiriyorum. Profil adın değişti sandım :) vuslatul şehadetle karıştırdım bir an sanırım :)
Zaman ne çabuk geçiyor subhanAllah.. :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Dün gibi hatırlıyorum..
Rabbim daim eylesin..
Rabbime emanetsin. [/QUTE]

Aaa evet böyle resmi olan bir ablam vardı şimdi hatırladım :):) İzinsiz de aldım hakkını helal et abla hemen değiştiriyorum. Profil adın değişti sandım :) vuslatul şehadetle karıştırdım bir an sanırım :)
Zaman ne çabuk geçiyor subhanAllah.. :)

Kalbun Kesir di cnm eski kullanıcı adım.. Helal olsun cnm sorun yok..
Zaman cok cabuk geçiyor. En iyi bilenlerdenim.
Bir kızım oldu. Doğduğu günü dün gibi hatırlıyorum..
1 yaşına girecek az kaldı.. Hızla geçiyor..

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Örtülü çıplak ve başları deve hörgücü gibi yükseltilmiş kadınlar, Cennete girmeyecek. Kokusunu bile duymayacaklardır. Halbuki, Cennetin kokusu, çok uzaklardan duyulacaktır" buyuruldu.
YA RABBI HAKKIYLA ORTUNMEYI NASIP ET AMINN

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbun Kesir di cnm eski kullanıcı adım.. Helal olsun cnm sorun yok..
Zaman cok cabuk geçiyor. En iyi bilenlerdenim.
Bir kızım oldu. Doğduğu günü dün gibi hatırlıyorum..
1 yaşına girecek az kaldı.. Hızla geçiyor..

Evet hatırladım şimdi! :) Dün gibi vallahi..
Bu arada bilmiyordum, hayırlı olsun bebeğin. Salih evlat olsun inşAllah abla :)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum zamn çabuk geçiyor hakikaten benim bile senesine az kaldı çok şükür Rabb'ime eski günlerime yanıyorum bir arkadaş kapandınmı hep fazlasını istersin demişti gerçekten ilk kapandığımda aldıklarımı giyemiyorum bu sene diktirmek istiyorum daha uzun ve bol mantoyla başladım çok şükür ama ferace istiyorum daha sade olsun istiyorum Rabbim hakkını verenlerden eylesin buralarda o kadar az ki şaşırıyorum değerini bilemeden kapananların sayısı çok fazla Rabbim akıl fikir versin Hidayet nasip eylesin

mir_erhan

Moderator
Bakmayın yüzümün karalığına;
Biraz Bilalden biraz Ömerdendir.
Biraz toprağımın renginden;
Ve belkide günahımın eseridir.
Örtüm Fatmadan, Sümeyyeden emanettir.
Ağlasada öz yurdumda örtüm;
O benimdir sancağım;iffetimdir.
Horgörmeyin sadakatim aslımın gereğidir.
Bir mekanda hala okunuyorsa ezanlar,
Bilaller ölmemiş dirilmiştir.
İnilti sesleri geliyorsa ukbadan;
Musabların tevbesinin sesidir.
Doymuyorsa artık gönüller;
Peygambere özlemin ifadesidir.
Alna varılan secdeler gerekir
....​
alıntıdır..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
HEP BİRLİKTE

Tebliğ ve Desteğe
Devam İnşallah
ablam... hoşgeldin.. özledim seni..
Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek genç kıza paklık ve selamet bahşeder. Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden, vesveselerden ve kötülüklerden korur ve Allah’a yakınlaştırır.

Selamun aleykum zamn çabuk geçiyor hakikaten benim bile senesine az kaldı çok şükür Rabb'ime eski günlerime yanıyorum bir arkadaş kapandınmı hep fazlasını istersin demişti gerçekten ilk kapandığımda aldıklarımı giyemiyorum bu sene diktirmek istiyorum daha uzun ve bol mantoyla başladım çok şükür ama ferace istiyorum daha sade olsun istiyorum Rabbim hakkını verenlerden eylesin buralarda o kadar az ki şaşırıyorum değerini bilemeden kapananların sayısı çok fazla Rabbim akıl fikir versin Hidayet nasip eylesin
can kardeşlerim canlarım.. hoşgeldiniz.. bende hoşgeldim.. izindeydim uzak kaldım ama ALLAH biliyor gönlüm hep burda.. paradise canım kaç kez baktım profiline.. canım benim hoşgeldin.. biz burdayız.. sende ol.. hep beraber karşılayalım gelecekleri ..
....​
alıntıdır..

yüreğine sağlık abim.. iyiki varsın

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
iki yıl oldu dün.. tam iki yıl örtümle taçlanalı.. şükür bin şükür.. ve bugün bir yıldır, artık serbest kurumlarda başörtüsü.... ne büyük huzur ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR SANA

mir_erhan

Moderator
iki yıl oldu dün.. tam iki yıl örtümle taçlanalı.. şükür bin şükür.. ve bugün bir yıldır, artık serbest kurumlarda başörtüsü.... ne büyük huzur ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR SANA

Hayırlı olsun ikinci yıl dönümün.
Hayırlı olsun Tesettürün, örtünüşün.
Hayırlı olsun Hakka, hak için yürüyşün.
Öz'üne dönüşün,meleklere gülüşün hayırlı olsun.

Dosta tebessümün. kardeşine uzanan ellerin daim olsun.
Allah c.c. salih kullarından kılsın inşallah. amin.

Selam ve dua ile

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

....​
alıntıdır..

Erhan kardeşim...

Paylaşımlarınızdan dolayı Allah celle celaluhu razı olsun sizden..

Her daim yanımızdasınız..

Bu paylaştığınız şiiri ise ayrıca çok beğenirim.... gönlümü coşturan ,her kelime de gururlandıran..her kelime de umutlandıran bir yanı var... Işık oluyor gönüllerimize.

Sağolun değerli kardeşim...

Sağolun.

berat05

Yönetici

Buket-Zeynep

Çok seviniyorum sizlerin burada ...yürekten devam etmenize...

2.yılın hayırlı olsun....TOPRAĞA GİRENE DEK BÖYLE KALASIN İNŞAALLAH.

Bu arada;
Bende özledim... inan :)

Sevmek...

Ne güzel..İçten ..çıkarsız...SEBEBSİZ....

Önemli olan bu değil mi???

Vakit bulduğum sürece buradayım.... yoksam..kalbizdeyim...aynı sizin kalbimde olduğunuz gibi..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Hayırlı olsun ikinci yıl dönümün.
Hayırlı olsun Tesettürün, örtünüşün.
Hayırlı olsun Hakka, hak için yürüyşün.
Öz'üne dönüşün,meleklere gülüşün hayırlı olsun.

Dosta tebessümün. kardeşine uzanan ellerin daim olsun.
Allah c.c. salih kullarından kılsın inşallah. amin.

Selam ve dua ile
abim... burda oluşunuz öyle değerli öyle manidar ki.. tesettürümüz en büyük desteği sizlerden görüyorya ne mutlu bizlere..
dün aklımdaydınız.. malum ülkemiz alev alev.. bir sıkıntınız zayiyatınız yoktur inşallah..

Buket-Zeynep

Çok seviniyorum sizlerin burada ...yürekten devam etmenize...

2.yılın hayırlı olsun....TOPRAĞA GİRENE DEK BÖYLE KALASIN İNŞAALLAH.

Bu arada;
Bende özledim... inan :)

Sevmek...

Ne güzel..İçten ..çıkarsız...SEBEBSİZ....

Önemli olan bu değil mi???

Vakit bulduğum sürece buradayım.... yoksam..kalbizdeyim...aynı sizin kalbimde olduğunuz gibi..

canım ablam.. ALLAH biliyorya çok değerlisiniz benim için.. tesettürüm bu noktadaysa sizlerin desteği çok büyük .. atacağım her adımda sözleriniz aklımda.. siyahlar konusunda eleştirildikçe senin duruşun geliyor aklıma .. ve erhan abimin sözleri.. KABENİN ÖRTÜSÜDE SİYAH DEĞİLMİ..
ben burdayım.. burda olmak zorundayım.. tek bir yüreğe ışık saçabilmek için.. ALLAH rızası için..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt