Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah canım burası daha sıcak kışlık feracelerde var sanırım buraya yeni bir mağaza açıldı dün baktım kalındı bayağı bende sevmiyorum pardesü çok süslü çoğu abartı parlak kumaşlar kot var bende bitane dümdüz sade onuda çok severek rahat giydim inşallah bu senede soğuklar başlayınca onu giyerim
ne yazıkkı burda bulmak zor.. sıkıntı olacak zannımca bakalım..
nasıl olacak ne alacam

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah canım burası daha sıcak kışlık feracelerde var sanırım buraya yeni bir mağaza açıldı dün baktım kalındı bayağı bende sevmiyorum pardesü çok süslü çoğu abartı parlak kumaşlar kot var bende bitane dümdüz sade onuda çok severek rahat giydim inşallah bu senede soğuklar başlayınca onu giyerim

benim kışlık olarak uzun kaşe kabanım var. bir de benim aldığım ferace mevsimlik yani içinde bi kat daha ince bir kumaş var. sonbaharda rahat giyinebileceğimi düşünüyorum. ama bilseydim hiç pardesü ve kapa heves etmezdim. Feracenin rahat duruşu gibisi yok.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
size birşey soracağım ben bir yerde gelinlik başörtülü de olsa tesettüre uygun olmadığını çünkü bir gösteriş kıyafeti olduğunu ve bu yüzden gelin hanımın düğünde namahrem yanında böyle durmasının islama aykırı olduğunu okudum.
Bilen arkadaşlarım bu bilgi doğru mudur?

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
size birşey soracağım ben bir yerde gelinlik başörtülü de olsa tesettüre uygun olmadığını çünkü bir gösteriş kıyafeti olduğunu ve bu yüzden gelin hanımın düğünde namahrem yanında böyle durmasının islama aykırı olduğunu okudum.
Bilen arkadaşlarım bu bilgi doğru mudur?

Abla düğünde namahremin gelinin yanında işi ne ki :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
yapılan düğünlerden bahsediyorum. Biliyorsunuz erkekn kadın karışık yapılıyor düğünler sohbetli de olsa. gelin başörtülü oludğu için o şekilde duruyor.. Hepten yanlış mı yapılanlar.

mir_erhan

Moderator
Hazreti Mevlana türbesine gittik bugün.

Cok farkli hayallerim vardi.
Ruhuna fatiha okuduktan sonra gözlerimi kapayip ölümü düşünecektim. Allah'a olan aşkından ibret alıp, kendi imanımı tartacaktim. Huzur dolu bir gün gecirecektim.

Ne yazik ki bunlarin hicbiri olmadi...

Gişede yarı çıplak kızlar biletlerimizi keserken yaşanan izdiham, az sonrakilerin fragmanıydı...

Başta "e bakımı için illa ki para lazımdır, noolcak canım 5-10 liradan" diye iyi niyetli yaklaşsam da, "hadi hadi bekleme yapmayın ilerleyin" diye sağa sola bağıran türbe/müze görevlilerini gördükçe, nerede olduğuma bir türlü anlam veremedim. (Dini ticarete alet ediyorlar diye bagiranlari buraya da bekleriz...)

Şallılar öpücüklü selfie poz veriyor türbe önünde desem inanir misiniz?
"Böyle de çek, feyse koycaam"

Türbe icinde arkadan fon müziği çalıyor, haberiniz var mı? Sanirsin kebabci ustanin aile restoranindayiz...

Girişte bir kutu var, galoş geçiriyoruz ayakkabılarımızın üzerine. Necis ayakkabilarimiza hijyenik tabaka, oh mis. O kutunun yaninda bir de başörtü kutusu var. Aslında turistler için düşünülmüş. Çünkü Allah'a iman eden bir hanım, tesettürsüz olabilir mi hiç? Olabiliyormuş... Turistlerin haya edip basortusu kullandigi, ama bizim turklerin umurunda olmayip acik secik iceri girdigi bir görüntü düşünün...

Kime ait olduğu belli olmayan, fakat Hazreti Mevlana'yı müzik aşığı gibi göstermeye çalışan çalgı aletlerinin olduğu yer var. Kimler sonradan o aletleri toplayıp oraya koyduysa Allah islah etsin.

Içeride yaşanan tepiş kakıştan pek bahsetmek istemiyorum, fakat mahremimle gittigim halde koluma sırtıma erkekler çarptıkça çok ama çok utandım, ağlayarak sadece orayı, o ne yaptığını bilmeyen kalabalığı terk etmek istedim.

Ne hale gelmişiz biz?
Biliyordum da, kalabalık yerlere pek gitmedigimden bu kadarını bilmiyordum. Oraya gelenlerin büyük çoğunluğunda yanlışlıkla oraya gelmiş gibi bir hava vardı.

Yüzlerce hanım içersinde belki de sadece ve sadece 2 hanım gördüm gerçek tesettürlü. En acıklısı da buydu galiba...

Arka kapıdan çıkarken poz veren tayfadan sesler geliyordu...
"Arkaya mevlanayı al da çek, ehehe instagrama atarım kanka!"

Toprak üstündeki bu yaşattığımız rezillikten, toprak altındakilerin şikayetçi olduğundan eminim...

-----
Ummu Habibe

Eyvallah.. Allah c.c. sizden ve yazandan Razı olsun.
İnşallah ders alıp hakkıyla HAKKA yaklaşma çabasanında olanlardan oluruz.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
yapılan düğünlerden bahsediyorum. Biliyorsunuz erkekn kadın karışık yapılıyor düğünler sohbetli de olsa. gelin başörtülü oludğu için o şekilde duruyor.. Hepten yanlış mı yapılanlar.

Abla kadın erkek karışık olmayan düğünlerde yapılıyor..
Nette bu konuyla ilgili detaylı bilgi olacağını düşünüyorum.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Sana bişey söyleyim mi şöyle bir baktığımızda türkiye tablosuna islama uygun diye yaptığımız çoğu şey islama uygun değil.
Ben biraz önce arkadaşlarla beraberdim. kapalı arkadaşlar da vardı. ama taktığı takılar öyle şık şık duruyordu ki benim hemen dikkatimi çekti parlak parlak taşlar. Pardesülülerde bile. Bilmiyorum doğru mu. Ben mi abartıyorum. Yüzükleri bileklikleri bile ben burdayım diyordu. Bense feracem başörtüm yüzümde makyaj yok azcık sönük kaldım.parmağımda sadece bir alyans. Merak ediyorum hakkaten bilmiyorum soruyorum takı takmanın sınırı nedir. kafamı kurcalayan o kadar şey varki.

mir_erhan

Moderator
Öncelikle Örtünmeyi Emreden Ayetlere Bakalım.

''Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!''
Nûr Sûresi 31 Ayet Meali

[/COLOR]
''Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.''

Ahzâb Sûresi 59 Ayet Meali

Günümüz’de malasef bir çok hanım kardeşimiz Örtünmenin sadece saçını kapatmak olduğunu anlıyor. halbuki hiç bir erkeğin nefsi bir bayanın saçından etkilenmez,nur suresini hep yanlış anladık ...

Nûr Sûresi ve Ahzab Suresini ele Alalım

Gözler Haramdan sakınmak gerekiyor
baş örtülerni yakalarına kadar taksınlar
süsü gizlesinler ( makyaj yapılmasın renkli elbiseler Giyinmesinler,bu gibi elbiseler takvalı göstermez
dikkat çekilen
altın takı gibi şeyler dışarı çıkarken takılmasındır.
hatta yürürken ayaklarını yere sert vurmasınlar dikkat çekmemek için
tövbe edip daima bağışlanma dilemek içindir.
bol elbise giyinmesine dikkat çekilmiştir.
topuklara kadar bedeni (sıkmayacak aksine bol giyinecek elbiseye dikkat çekilmiştir

Günümüzde örtünme.

Günümüzde örtünen bir çok bayan kardeşimiz acaba nefsleri onlara gururlanmamı veriyor.?

Günümüzde kardeşlerimiz Allah (cc) İçin kapandığını sanan kardeşlerimiz ACI DURUMU!

Sadece başını örtüp kot giyen,makyaj yapan,daracık elbiseler giyen süse çok önem veren kardeşlerimiz. bir erkek sizin saçınızdan etkilenmez aksine daha çok dikkat çekersiniz ve gerçekten Allah (cc) için örtünen kardeşlerimize de mani olursunuz.

Necip Fazılın Şu Sözü Çok Manidardır:
''Örtü Şuuruyla Takılmadığında da ALLAH Katında Bir Değere Sahip Olsaydı; Cennetin Baş Köşesine Rahibeler Otururdu. ''
Necip Fazıl Kısakürek

mir_erhan

Moderator
Prof Dr. Nevzat Tarhan'ın™Başörtüsü ile ilgili bir yazı

Başını örtenler:

Eğer inanmadan örtünüyorsanız, başörtüsünü çıkarınız.

Eğer siyasi simge olarak örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer mahalle baskısı ile örtüyorsanız çıkarınız.

Eğer babanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer kocanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer ağabeyinizin baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer yaşadığınız ortamda prim yaptığı için örtüyorsanız, başörtünüzü çıkarınız.

Eğer gelenek olduğu için örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer sizi güzelleştirdiği için başınızı örtüyorsanız, çıkarınız.

Eğer Allah için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer inandığınız için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.

Eğer dini gereklilik için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz devam ediniz. Ancak artık özgür olmadığınızı unutmayın. Başörtüsü ile sakız çiğneyerek dolaşamazsınız. Karşı cinsle sarmaş dolaş olamazsınız. Artık temsil ettiğiniz bazı değerlerin var olduğunu unutmayınız.

Eğer inandığınız için örtünüyorsanız içini doldurunuz. Dürüstlüğünüz, çalışkanlığınız, hoşgörünüzle örnek olurken; ahlakî anlayışınız, oturup kalkışınızda da daha dikkatli olmalısınız.

Çünkü başörtüsü sizin için hem bir hak hem bir değerdir.

Haktır; çünkü sonradan çıkarılmış bir kavram değildir. 1400 yıllık bir geçmişi vardır. O halde örtündüğünüz gibi yaşayın. Yaşadığınız gibi örtünün.

mir_erhan

Moderator
''Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Bunları lanetleyin, çünkü onlar lanetlenmişlerdir. Başka bir rivayette; œonlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile bulamazlar￾ ilavesi vardır.

Kaynak:Müslim, Libas, 125, Cennet, 52; Ahmed b. Hanbel, II, 223, 356, 440

œResûlullah (sav) hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen elbiseler giyen kadınlara ˜''Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar''€™ buyurmuştur.€￾
Kaynak:Süyûtî, Tenvîru’l-Havâlif, c. 3, s.103

Yazımızda yer verdiğimiz hadislerde bir şekilde kınanan ve Cennetin kokusundan mahrum kalacak bu örtülü çıplaklar kimlerdir?
Bunlar İslamın koyduğu ölçülere uymayan,
yani ince, dar ve uzuvları gösteren elbiseler giyen
ya da vücudunda örtmesi gereken yerleri örtmeyen kadınlardır.
Kadınların bu şekilde giyinmesi, küçük günahlardan olsaydı,
elbette Peygamberimizin mübarek ağzından bu derece ağır şekilde tehdit etmezdi.

Peygamberimizin hadisinde yer alan ''teberrüc''™ ifadesini
kimi âlimlerimiz
giyinik çıplaklık
başörtülü açıklık
örtülü çıplaklık
tesettürsüz örtü
Teşhircilik€™ gibi ifadelerle Türkçeleştirmeye çalışmışlardır.

Yine, Peygamberimiz gösteriş ve şöhret için giyinenleri şu hadisleriyle uyarmaktadır:
''Kim dünyada şöhret için elbise giyerse, Allah ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir. Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar.''€￾
Kaynak:Ebû Dâvud, Libas 5, h. No: 4029, 4030).

''Şöhret elbisesi'™nden maksat, başkalarına câzip görünmek ve fors satmak için giyilen elbisedir.
Kaynak:Şevkânî, Neylü’l-Evtâr, c. 2, s. 94)

İbnül-Kesir ise ''şöhret elbisesi'nden maksat, insanların arasında göz alıcı elbiseler giyerek büyüklük taslamak, kibirli tavra bürünmektir, diye belirtir.

Başka bir hadis-i şerifte Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
''œKim (dünyada, dikkatleri üzerine çeken) şöhret elbisesi giyerse, Allah, alçaltacağı gün alçaltıncaya kadar, o kimseden yüz çevirir (rahmet nazarıyla bakmaz).''￾
Kaynak; Kütübi Sitte Tercüme ve Şerhi İ. Canan c. 17 s : 465)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
mehtabım...
düğünler ..
korkuyorum artık.. ortama girince içim sızlıyor.. insanlar kendilerini kaybediyor... gencecik pırıl pırıl kızlar.. Rabbim ne güzel yaratmışsın.. nasıl özenle.. her bir güzellik bir sanat eseri.. ama.. bu nasıl bi teşhircilik.. bu nasıl gaflet.. nasıl bir korkusuzluk.. nasıl bir yanlış..
hep diyorumya kızımdan korkuyorum.. canım... yüzüne ellerine saçlarına dokunmaya kıyamadığım kızım... gül yüzlüm.. ateşin ortasına nasıl atarım evladımı.. ya düşerse o yanlışa.. ya nefsi geçerse önüne...
iki kabe imamının cennete giremediği rivayet olunurmuşya .. hemde göz zinası yüzünden.. peki yapan bu kadar kaybetmişken yaptıranın hali nice olur.. gelinler saçları makyajları... çıplaklıkları.. ALLAHIM... ve gelinlerden daha çok kızdığım damatlar.. çok sevdiklerini idda ettikleri eşlerini nasılda o kadar insanın gözünün önünde teşir edip birde eşim çok güzel diye gururlanıyorlar..
ve anneler.. tüm çıplaklıklarıyla evlatlarının yüreğinde yaralar aça aça nasıl geziyorlar öylece..
bilmiyorum .. bilmiyorlar.. bilseler yapamazlardı değilmi.. öyle dememişmiydi ALEMLERE RAHMET GELEN EFENDİMİZ..
Erkek düşünseydi eşinin ahiretini göz yumarmıydı yada kadın...aşk sonsuza kadar derken cehenneme mi hazırlanıyorlardı..
RABBİM...
bilirim merhametinden sual olunmaz.. bir anne olarak benim yüreğime verdiğin şefkatin merhametin bin misli SENDE.. hatalarımızı affet.. bizi sana gerçek kullar olmamız için Sana çevir.. AL yüreklerimizi sev bizi.. hala umudumuz var.. günahkarız sana layık değiliz..senin merhametin büyük.. sen koru evlatlarımızı sana emanetiz..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Aslına bakarsanız tesettür yalnızca baştan tırnağa kadar kapanmak da değildir. Gözlerimiz harama bakmayacak kulaklarımız haramı duymayacak kalbimiz harama meyletmeyecek hayallerimiz bile harama bulaşmayacak. Halimizle hareketlerimizle sözlerimizle tesettürümüze sahip çıkacağız. inşallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür..
mehtap yakma içimi bacım yakma..
annem gülüyo üşenmesen camın önünden bile pardesüyle gececen diye..
inanmak hakkını vermek

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
buket geçen gün noldu acaba ben mi çok ince düşünüyorum
bi kaç gün önceydi misafirliğe gidecektik neyse hazırlandım çok az kullandığım için parlak parlak duran altın yüzüğüm vardı. parmağıma taktığım gibi geri çıkardım. dedim dikkat çekiyor hemen.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
işte canım düşünce hassasiyet.. gösterişten uzak.. yaşamak sadece ALLAH için evliyalar gibi..
sofra koyuyoruz bin çeşit.. karnına taş bağlayan efendimizi unuttuk.. unuttuk hz. fatmanın çeyizi.. biz kimiz nerden geldik kimin ümmeti olduğunu unuttuk..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Unuttuk
Yüce Yaradana söz verdiğimizi de
Allahım ne olur bizi kendi nefsimize bırakma
Biz çok aciziz
Ne olur bizi bize bırakma
Amin

mir_erhan

Moderator
''Göğü, yeri ve ikisi arasındakileri biz boş yere yaratmadık. Bu, inkâr edenlerin zannıdır. Vay o inkâr edenlerin ateşteki haline!'' (SAD 27)

Öyle bir düşünceye şeytan sevketmemeli.
İman ettik ki hiç bir şeyi boşa yaratmadığın gibi Kuranı kerimdeki hiç bir ayet de (Haşa ) sıradan değil.

'' Yoksa biz, iman edip de iyi işler yapanları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Veya (Allah'tan) korkanları yoldan çıkanlar gibi mi sayacağız? '' ( SAD 28 )

Biz önce kalbimizden başlayıp baştan ayağa tesettüre bürüneceğiz.
belki bozgunculuk yapanlardan değiliz. niyetimiz saf temiz olabilir ama
Allahtan korkanları yoldan çıkarma gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz.
Sağlam ve dik bir duruş baştan ayağa edep kokan yürüyüş ve Allahı hatırlatan yüzler olmaya gayret etmeliyiz.
Aksini yapıp hem kendimizi hem yetişen yeni nesilin yıkımına sebep olamamalıyız.
onun için yapmamız gereken ilk ve en önemli şey.
Kuranı okumak ona kulak vermek ve Aşağıdaki ayeti tefekkür etemk.

'' (Resûlüm!) Sana bu mübarek Kitab'ı, âyetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik. '' (SAD 29 )

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
''Göğü, yeri ve ikisi arasındakileri biz boş yere yaratmadık. Bu, inkâr edenlerin zannıdır. Vay o inkâr edenlerin ateşteki haline!'' (SAD 27)

Öyle bir düşünceye şeytan sevketmemeli.
İman ettik ki hiç bir şeyi boşa yaratmadığın gibi Kuranı kerimdeki hiç bir ayet de (Haşa ) sıradan değil.

'' Yoksa biz, iman edip de iyi işler yapanları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Veya (Allah'tan) korkanları yoldan çıkanlar gibi mi sayacağız? '' ( SAD 28 )

Biz önce kalbimizden başlayıp baştan ayağa tesettüre bürüneceğiz.
belki bozgunculuk yapanlardan değiliz. niyetimiz saf temiz olabilir ama
Allahtan korkanları yoldan çıkarma gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz.
Sağlam ve dik bir duruş baştan ayağa edep kokan yürüyüş ve Allahı hatırlatan yüzler olmaya gayret etmeliyiz.
Aksini yapıp hem kendimizi hem yetişen yeni nesilin yıkımına sebep olamamalıyız.
onun için yapmamız gereken ilk ve en önemli şey.
Kuranı okumak ona kulak vermek ve Aşağıdaki ayeti tefekkür etemk.

'' (Resûlüm!) Sana bu mübarek Kitab'ı, âyetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik. '' (SAD 29 )

Selam ve dua ile

ve aleyküm selam abimmmm yüreğine sağlık...
iyiki varsınız.. iyiki desteksiniz yüreğimize..
tesettüre tepkiyle bakanlara inat burdayız...
geçen bir profosörün söylediği sözler karşısında kalakaldım..
gerçekliği nedir bilmem..
ama uçurumun kenarında ölümle burun buruna olsam yinede başörtülü bir kadının yardımını kabul etmem diyormuş..
hayret insan nasıl olurda mezara tesettürle gireceğini unutur.. nasıl kendinden bukadar habersiz olur.. yazık çok yazık..

mir_erhan

Moderator
ve aleyküm selam abimmmm yüreğine sağlık...
iyiki varsınız.. iyiki desteksiniz yüreğimize..
tesettüre tepkiyle bakanlara inat burdayız...
geçen bir profosörün söylediği sözler karşısında kalakaldım..
gerçekliği nedir bilmem..
ama uçurumun kenarında ölümle burun buruna olsam yinede başörtülü bir kadının yardımını kabul etmem diyormuş..
hayret insan nasıl olurda mezara tesettürle gireceğini unutur.. nasıl kendinden bukadar habersiz olur.. yazık çok yazık..

Allah c.c. her müslüman bacılarımıza sizin gibi kapanmayı,
Rabbimin Rızası için çabalayan ve örnek olanlardan olmayı nasip eylesin. amin.

Sevgili Buket kardeşim Şeytan da çok bilgiliydi ama kibirli.
Ebu Cehili artık hepimiz biliyoruz. Cehaletin babası. Oysa çok bilgiliydi oda ama İslama göre cahil ve kibirli.
Onlara hepsine Rabbimiz Yüce kitabımız olan Kuranı kerimde gerekenleri bildirmiş aslın.

22. Allah kimin gönlünü İslâm'a açmışsa o, Rabbinden bir nûr üzerinde değil midir? Allah'ı anmak hususunda kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte bunlar apaçık bir sapıklık içindedirler.

''Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz. '' (ZÜMER 23 )

Birde Aşağıdaki Ayetin Tesellisine bak.
Sen Aç O Muazzam ve yüce olan kitabı. İnşiraha bak.

'' Kendilerine gelmiş kesin bir delil olmaksızın, Allah'ın âyetleri hakkında münakaşa edenler var ya, hiç şüphe yok ki, onların kalplerinde, asla yetişemeyecekleri bir büyüklük hevesinden başka bir şey yoktur. Sen Allah'a sığın. Kuşkusuz O, işiten ve görendir. '' ( MÜMİN 56

Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt