Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
"Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur." buyurdular." [Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

Hazret-i Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

Tesettürlüyüm çünkü

RABBİM'İ hatırlamak ve hatırlatmak için

Yaratılış gayemin gereği

Özel olduğum için

Özel hissettiğim için

İnsanların gözünde değil,

Rabbimin nazarında özel olduğum için

Kulluğumun gereği

Rabbimin rızasını kazanmak için

Tesettürlüyüm diyorum

Örtü, yükseklerden bir emir ve yüksek bir eylemdir!

Allahtan kuluna mahsus bir hediye, Mümine mahsus bir ahlaktır!

Göklerden gelen hediyeyi kabul ettiğim için Tesettürlüyüm

Tesettürlüyken daha rahat olduğum için,
Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için, Allah
rızası için,

Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için

Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben

Tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda�

(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü Hak böyle istiyor

Hak istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok
Tesettürlüyüm çünkü; hürüm ben

Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması

Gurur addetmeyiniz

Tesettürlüyüm çünkü;

Ben çiçek gibi taşımıyorum başımda örtümü
ben örtümü kurşun gibi yüreğimde saklıyorum

Tesettürlüyüm çünkü; değerliyim!

Tesettürlüyüm Çünkü

Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil

Tesettürlüyüm Çünkü

İtaat Ediyorum

TesettürlüyümÇünkü

Teslim oldum

Tesettürlüsün Çünkü

güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın)Gizli olman emredilmiş
Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?

Tesettürlüyüm Çünkü;

Yüce Rabbim emretmiş
o, bu dedi diye vazgeçecek kadar basit olsaydı başımda taşımaya utanırdım
elhamdülillah gururla taşıyorum

Tesettürlüyüm Çünkü;

öyle emretti

Tesettürlüyüm Çünkü;

AHLAK ANLAYIŞIMDIR

Tesettürlüsün Çünkü;

Büyük bir ağrısı çekmeyeceksin

Tesettürlüyüm Çünkü;

o benim kimliğim !

Tesettürlüyüm Çünkü;

Rabbim in verdiği bedenle dünyaya cihat için gönderildim

onu koruyacak en güzel zırhtır tesettür

Ve silahımdır başörtüm

zalime ve zulme karşı direnmek ben Rabbimin emriyim diye haykırmak için

Tesettürlüyüm Çünkü;

başımda bulunan ufak bir bez parçasıyla sevap kazanıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

İslamdan rahatsız olanlarla kavgasız, gürültüsüz, kansız-cansız ancak böyle savaşabiliyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

Öbür tarafta tesettürsüzden tek ayrıcalığım bu olacak,

Tesettürlüyüm Çünkü; zevk alıyorum,

Tesettürlüyüm Çünkü;

kendimi seviyorum,rahat yaşıyorum çünkü;TESETTÜRLÜYÜM

Daha ötesi var mı?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Örtüsüzlük bir hata değildir, bir anlık bir günah değildir, bir an için yapılan bir gıybet bir dedikodu, bir iftira değildir. Allahın yasakladığı haram olan ne varsa şöyle bir gözünüzün önüne getirin; onlardan birini dalgınlıkla, yanlışlıkla, öfkeyle veya kötü çevre ve arkadaşın etkisinde kalarak bir defa veya ara sıra işlemeye benzemez!.. Örtüsüzlük bir yaşantı biçimidir, bir hayat tarzıdır. Örtüsüzlük bir düşüncenin, bir felsefenin yaşanmasıdır, hayata geçirilmesidir. Verilmiş bir kararın, düşünülerek varılmış bir kararın uygulamaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir¦

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtülüysen,ağzında sakızla sokakta dolaşamazsın.Kahkahayla gülemezsin mesela.Laubali olamazsın.Beş metre öteden kokusu duyulan parfümü sıkamazsın.Kırmızı ışıkta geçemezsin.Kaba olamaz,argo konuşamazsın.Herkes atsa sen yere çöp atamazsın.Güya tesettür mayosuyla denize giremezsin!

Başını örtüyorsan toplum içinde hatalarını en aza indirmek zorundasın.Çünkü sen özelsin,büyük bir misyon sahibisin.Rabbinin ayetlerini nice unutmuşlara hatırlatmalı,bilmeyenlere vakarlı duruşunla, eğilmeyişinle öğretmelisin.

berat05

Yönetici
Güncelleme

Güncelleme

Ya ALLAH ( Celle Celaluhu )

İsmine kurban olduğum Allah (Celle Celaluhu) adına yemin ederim ki...kendinizi onun rızasında yaşıyor bulduğunuzda hiç birşey sizi bu kadar memnun etmeyecektir....

Ölümlü olan bu dünyada...giyimlerin ve gösterişlerin önemsizliğine bir bakıverin....

En kötü olayda başımız sıkışınca şeytana ve nefse başvurmuyoruz....

A L L A H Celle Celaluhu diyoruz....

Örtünme...kapanma... basit bir eylem değil ki....."başkası için mi ? " diye kendinizi sorgulayasınız...

Güçlü iradesi olanlar bilirler...Önce neyi istediklerini....

"Ben kendi adıma diyebilirim ki.... "

"
Neyi istediğimi bulmak- bilmek için ....derviş gibi ruhumun çöllere düşmesine izin verdim..
düştüm kalktım....yine düştüm..yine kalktım...aradım aradım ....

"Hayatın zevklerinin hiç te önemli olmadığını...bir balon gibi sönüverdiğini...asıl önemli olanın...KALBİNİN...ruhuna akmasını ve hayatın asıl o zaman başladığını gördüm...

BEN GÖRDÜM..."

"RUHUMUN BEZ PARÇASI DEDİKLERİ ŞEYLE doyduğunu...ALLAH ' a Celle Celaluhu yakınlığım artarsa doyumun arttığını,uzaklaşırsa donuklaştığını gördüm..."

"Her giysiyi giysemde asıl giysimin tesettür olduğunu...TESETTÜRÜN ruhumu da giydirdiğini....asıl zevkin bu olduğunu gördüm..."

"Önce kalbim girdi...tesettüre...ALLAH Celle Celaluhu nun adıyla hızlandı....dört nala coştu...tutamadım ruhumu..."

"Bedenim tesettürü böylesine sevdi..
Öylesine sevdi ki ALLAH Celle Celaluhu için örttüm bedeni...Sırf O'na layıklık amacı ile kapandım..Ne eşimin talebini sordum...nede bakışları umursadım....Ben BUYDUM işte....HAYATIM buydu..."

Sizde düşünmeyin....ALLAH Celle Celaluhu içinizdeki samimiyetinize,tevekkülünüze ,sabrınıza karşılığını verecektir.

ŞEYTAN,NEFİS,ARKADAŞLAR,BAKIŞLAR,İSTEMEYENLER,İSTEYENLER den bahsetmiyorum ben...kıyaslama yapmıyorum....

"A L L A H ' TAN " Celle Celaluhu BAHSEDİYORUM.....

ölçülmez ..biçilmez....

YAŞANILIR...........

"YA ALLAH " diyorum...

sizde dileyin...isteyin...ellerimizi uzattık gönül bahçenize....dualarla....

bir müjde bekliyorum sizden...

Bu cuma vakti hürmetine,,,,,

annenizi,,,eşinizi,,,ailenizi sevindirecek ama...

ALLAH Celle Celaluhu nun rızasını kazanmak istemez misiniz??

Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Hayırlı cumalar

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam Berat Ablam
Allah CC razı olsun

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kapanmak için önce istemek istemek için de yanlış yolda olduğumuzu farketmek gerekiyor. Etrafa bakıyoruz onlarca açık seçik müslüman evet müslüman ve müslümanın evladı.Bu sayafaya gelen bu sayfayı okuyan bi kişi zaten yanlış yaptığını anlamış olacak ki öğrenmek istiyor doğrusunu yapmak istiyor bunun için yardım istiyor.
Bir de hala uyanmamış hala 3-5 kişinin beğenisi nefsini okşuyan kızlarımız ablalarımız annelerimiz var. Rabbim onlara da hidayet versin inşallah. Onları görünce öyle üzülüyorum ki. Bir bilseler keşke Allah rızazı için kapanmak ne kadar da tatlı bişey.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Mevlana türbesine gittik bugün.

Cok farkli hayallerim vardi.
Ruhuna fatiha okuduktan sonra gözlerimi kapayip ölümü düşünecektim. Allah'a olan aşkından ibret alıp, kendi imanımı tartacaktim. Huzur dolu bir gün gecirecektim.

Ne yazik ki bunlarin hicbiri olmadi...

Gişede yarı çıplak kızlar biletlerimizi keserken yaşanan izdiham, az sonrakilerin fragmanıydı...

Başta "e bakımı için illa ki para lazımdır, noolcak canım 5-10 liradan" diye iyi niyetli yaklaşsam da, "hadi hadi bekleme yapmayın ilerleyin" diye sağa sola bağıran türbe/müze görevlilerini gördükçe, nerede olduğuma bir türlü anlam veremedim. (Dini ticarete alet ediyorlar diye bagiranlari buraya da bekleriz...)

Şallılar öpücüklü selfie poz veriyor türbe önünde desem inanir misiniz?
"Böyle de çek, feyse koycaam"

Türbe icinde arkadan fon müziği çalıyor, haberiniz var mı? Sanirsin kebabci ustanin aile restoranindayiz...

Girişte bir kutu var, galoş geçiriyoruz ayakkabılarımızın üzerine. Necis ayakkabilarimiza hijyenik tabaka, oh mis. O kutunun yaninda bir de başörtü kutusu var. Aslında turistler için düşünülmüş. Çünkü Allah'a iman eden bir hanım, tesettürsüz olabilir mi hiç? Olabiliyormuş... Turistlerin haya edip basortusu kullandigi, ama bizim turklerin umurunda olmayip acik secik iceri girdigi bir görüntü düşünün...

Kime ait olduğu belli olmayan, fakat Hazreti Mevlana'yı müzik aşığı gibi göstermeye çalışan çalgı aletlerinin olduğu yer var. Kimler sonradan o aletleri toplayıp oraya koyduysa Allah islah etsin.

Içeride yaşanan tepiş kakıştan pek bahsetmek istemiyorum, fakat mahremimle gittigim halde koluma sırtıma erkekler çarptıkça çok ama çok utandım, ağlayarak sadece orayı, o ne yaptığını bilmeyen kalabalığı terk etmek istedim.

Ne hale gelmişiz biz?
Biliyordum da, kalabalık yerlere pek gitmedigimden bu kadarını bilmiyordum. Oraya gelenlerin büyük çoğunluğunda yanlışlıkla oraya gelmiş gibi bir hava vardı.

Yüzlerce hanım içersinde belki de sadece ve sadece 2 hanım gördüm gerçek tesettürlü. En acıklısı da buydu galiba...

Arka kapıdan çıkarken poz veren tayfadan sesler geliyordu...
"Arkaya mevlanayı al da çek, ehehe instagrama atarım kanka!"

Toprak üstündeki bu yaşattığımız rezillikten, toprak altındakilerin şikayetçi olduğundan eminim...

-----
Ummu Habibe

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
burdayız güzel yüreklim..
yoğunum kendi adıma .. teftişten geçiyoruz.. RABBİM kolaylık versin..
dualarımız burayla burdaki kardeşlerimizle .. inşallah daha nice yüreklere umut olacağız..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bende ferace aldım eşim çok beğendi bende ilk yarın akşam giyeceğim kısmetse düğüne giderken ikinci tepkiyide giyince çekeceğim herkes aman sakın deyip duruyordu sağolsun eşimin desteği çok Rabbimin rızası için inşaallah razı olduğu kullardan olmak tek isteğim
pek giremiyorum bende oğlum anaokuluna başlıyor pazartesi çok heyecnlıyım dua edin nolur pek istekli değil bir sürü malzeme listesi verdiler onları hazırladık bugün götüreceğiz

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Buketcim Rabbim kolaylık versin arkadşım

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bende ferace aldım eşim çok beğendi bende ilk yarın akşam giyeceğim kısmetse düğüne giderken ikinci tepkiyide giyince çekeceğim herkes aman sakın deyip duruyordu sağolsun eşimin desteği çok Rabbimin rızası için inşaallah razı olduğu kullardan olmak tek isteğim
pek giremiyorum bende oğlum anaokuluna başlıyor pazartesi çok heyecnlıyım dua edin nolur pek istekli değil bir sürü malzeme listesi verdiler onları hazırladık bugün götüreceğiz

BENİM KIZIMDA başlıyor teyzesi..
haklarında hayırlısı olsun.. başarılı olsunlar inşallah..
ferace çok rahat ama sıkıntı şuki ben karstayım ve havalar soğumaya başladı.. ferace kışın çok zor.. bakalım.. pardesüde hep çok süslü..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah canım burası daha sıcak kışlık feracelerde var sanırım buraya yeni bir mağaza açıldı dün baktım kalındı bayağı bende sevmiyorum pardesü çok süslü çoğu abartı parlak kumaşlar kot var bende bitane dümdüz sade onuda çok severek rahat giydim inşallah bu senede soğuklar başlayınca onu giyerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt