Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Örtü nedir? Sahabe dönemine bakıyoruz, uygulamalarına, hadislere bakıyoruz. Renk önemli değil. Çarşaf giymek farz değil deyince televizyona dövmeye geldiler. Ben de Ahkâm’ul Kur’an Cessas’tan söylüyorum, Mebsut’tan söylüyorum dedim. Renk önemli değil. Çünkü Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem zamanında sahabi kadınları çeşitli renklerde örtüler giyiyorlarmış. “Hayır, siyah giyeceksiniz” dememiş. Kimisi beyaz, kimisi siyah, kimisi kendi zevkine göre… Örtünmede renk önemli değil.

-Ama bazı renkler dikkat çeker?

-Onu anlatacağım, geleceğim oraya. Renk önemli değil örtünme açısından. Örtünün tesettür sayılabilmesi için dışarıdan baktığın zaman içi görünmeyecek kadar kalın olacak, şeffaf olmayacak, lnce olmayacak, altını göstermeyecek ve bol olacak. Yani vücut girinti, çıkıntılarını göstermeyecek kadar bol olacak. Mesela hatlarını belli etmeyecek bollukta olacak. Erkeğin uzuvlarını göstermeyecek şekilde bol olacak giydiği şey. Bol olacak, şeffaf olmayacak, kalın olacak. Örtünme buna deniyor.

Ayet var: وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى

“Cahiliye kadınları gibi göstermeyin güzelliklerinizi, dikkat çekmeyin”(Ahzap: 33) Teberrüc yasak İslam’da. Bir memlekette hiç çarşaf giyen yok. Bütün Müslüman kadınlar uzun, bol manto ve eşarp giyiyor. Sadece yüz ve elleri görünüyor. Bir kadın çarşaf giyse orada, “kim bu kadın” diye dikkat çeker. Orada çarşaf giymek teberrüc olur. Ama bir memlekette de herkes çarşaf giyiyorsa –ki Elmalılı hoca döneminde herkes çarşaf giyiyormuş, cilbab çarşaf diyor onun eserinde- bir tane mantolu gelse: “Kim bu kadın” derler, o da dikkat çeker. İşte o zaman dikkat çekme konusunda, oradaki örf ve âdete göre bakılır.

Yani giyinmek, örtünmek İslam’da vardır, Allah’ın emridir. İnkâr eden tevile yoruma dayanarak yapmıyorsa küfre düşer. Kur’an’ın bir ayetini inkârdan kâfir olur. Ama içtihadından dolayı yorum yapıyorsa sapıtır. Biz Ehl-i Sünnet vel Cemaat inancına göre karar veriyoruz. Tesettür farzdır. Göbeğinden diz kapağının altına kadar olan kısmı –ben Hanefi mezhebine göre diyorum, diğer mezhepler farklı- erkeklerde de haramdır, birbirlerine karşı da hem kadınlar hem de erkekler gösteremez, caiz değildir Hanefi mezhebine göre.

-Başörtüsünde renk meselesi peki?

-Dikkat çekmiyorsa problem yok, ama herkesin alışık olmadığı bir kıyafet giyerse dikkat çeker. Dikkat çekmeyecek bir kılığa gireceksiniz. Araziye uyacaksın demek istiyorum.

-Mesela bazı kadınların yüzleri çok güzel oluyor ve dikkat çekiyor.

-Kadının mahrem yerlerini görürseniz zinaya davet eder, ama yüz için böyle bir hadis var, bir de ayette zarureten açık kalması gereken yerler cümlesinden olarak ruhsata izin vardır. Koku sürünmeyecek, makyaj yapmayacak. Bunlar hadislerde belirtilmiş. Erkeklerin dikkatini çekmek için kokulanıp, süslenip makyaj yaparak yola çıkan cennetin kokusunu beş yüz yıllık mesafeden duyamaz. Bunlar zinaya götüren yolu tıkamak için emirlerdir.

Erkek de bakmayacak, yüz görünse bile… Sadece zaruri hallerde ihtiyaç durumlarında, resmi olarak. Mesela telefonda bir erkek ve bir kadının gülerek konuşması teberrüc sayılır, caiz olmaz. Resmi konuşacak. Bir alışverişe gitmişse resmi olacak. Bir kadının yabancı erkeğe şirin görünmesi caiz değildir, teberrüc olur. Zaruretler miktarınca takdir olunur. Kanundur bu. Yüzünü açmaya müsaade ediyor Peygamber ama, zaruret dolayısıyla. İleri gitmek yok, her konuda ciddi olacaksın.

-Şu andaki tesettür için ne diyeceksiniz?

-Eşarp ile kalın ve geniş manto olmak kaydıyla, içerisini göstermemek, uzun ve bol olmak kaydıyla tesettürün olabileceğini düşünüyorum.

devamı : Cevaplar.Org

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
içimde bir sıkıntı.. garip.. tedirgin bir kuş gibi..
offff................ emriye nasılsın canım........

nazlim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım tüm kadınlara hakkıyla kapanmak nasip etsin kardeşlerim allah sizden razı olun.

muratbanubulut

Kayıtlı Kullanıcı
bende yeni kapandım daha 2 hafta oldu kapanalı.
örtüm benim zırhım. ister şal ister eşarp olsun. saçımı ve omuzlarımı örtüyorum. boyun dikkat çekmesin diye. uzun ferace giyiyorum şimdi yaz olduğu için kışın da uzun manto alacağım inşallah. şimdi örtüm olmadan dışarda dolaşamam. bakışlar yok artık üstümde. örtümle mutluyum. rabbim herkese hakkıyla tesettür nasip etsin inşallah. örtülü çıplaklardan etmesin inşallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
örtüm benim zırhım. ister şal ister eşarp olsun. saçımı ve omuzlarımı örtüyorum. boyun dikkat çekmesin diye. uzun ferace giyiyorum şimdi yaz olduğu için kışın da uzun manto alacağım inşallah. şimdi örtüm olmadan dışarda dolaşamam. bakışlar yok artık üstümde. örtümle mutluyum. rabbim herkese hakkıyla tesettür nasip etsin inşallah. örtülü çıplaklardan etmesin inşallah

MaşALLAH canım kardeşim maşALLAH..
Şükürler olsun RABBİM..
hep güzel haberler alalım inşALLAH..
ne mutlu sana ne mutluki yaşadın bu güzel duyguyu sende.. RABBİM tesettürünü daim eylesin kardeşim inşallah.. öle mutlu oldum ki anlatamam sana..

çarşıya çıktım bugün... RABBİM gözlerimi yerden kaldırmaktan utandım.. o ne hal ya.. o nasıl kıyafetler.. kim çıkardı bu tayt modasını saolsun.. ne büyük iyilik etmiş insanlara herkes bunu bekliyormuşta haberimiz yokmuş.. insanlar çıplak resmen.. hadi onlar çıplakta ya bizim güya tesettürlü kızlarımıza noldu...
çok özür dilerim kimseyi eleştirmek haddim değil ama içim yandı resmen...
ben herşeyi doğrumu yapıyorum hayır.. daha çok yolum var.. ama kabul edemiyorum... bi bayan gördüm kıpkırmızı bir etek.. beyaz bir gömlek ve kıpkırmızı bir şal başında ALLAHIM ben burdayım diye bağırıyor.. resmen.. içim yandı başımı öne eydim.. utandım.. genç kızlarımız zaten çığrından çıkmış.. kızımı düşündüm korktum.. böyle olmayacak benim kızım diyorum ALLAHım sana emanet ben onu bile bile cehenneme nasıl atarım diyorum diyorum ve susuyorum.. korkuyla...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
MaşALLAH canım kardeşim maşALLAH..
Şükürler olsun RABBİM..
hep güzel haberler alalım inşALLAH..
ne mutlu sana ne mutluki yaşadın bu güzel duyguyu sende.. RABBİM tesettürünü daim eylesin kardeşim inşallah.. öle mutlu oldum ki anlatamam sana..

çarşıya çıktım bugün... RABBİM gözlerimi yerden kaldırmaktan utandım.. o ne hal ya.. o nasıl kıyafetler.. kim çıkardı bu tayt modasını saolsun.. ne büyük iyilik etmiş insanlara herkes bunu bekliyormuşta haberimiz yokmuş.. insanlar çıplak resmen.. hadi onlar çıplakta ya bizim güya tesettürlü kızlarımıza noldu...
çok özür dilerim kimseyi eleştirmek haddim değil ama içim yandı resmen...
ben herşeyi doğrumu yapıyorum hayır.. daha çok yolum var.. ama kabul edemiyorum... bi bayan gördüm kıpkırmızı bir etek.. beyaz bir gömlek ve kıpkırmızı bir şal başında ALLAHIM ben burdayım diye bağırıyor.. resmen.. içim yandı başımı öne eydim.. utandım.. genç kızlarımız zaten çığrından çıkmış.. kızımı düşündüm korktum.. böyle olmayacak benim kızım diyorum ALLAHım sana emanet ben onu bile bile cehenneme nasıl atarım diyorum diyorum ve susuyorum.. korkuyla...

sen kızını islamla büyüttükten sonra ona örnek olduktan sonra cehennemlik olmaz merak etme..kızına örnek olamayanlar var bide onları düşünmek lazım Rabbim onlarıda huzurlu yola sokar inşallah....yapacağımız bişey yok

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞALLAH canım benim inşALLAH.. korkuyorum biliyormusun istemiyorum benim kadar gecikmesini...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
korkmamak kolay mı o kadar açık dar giyinen var ki gecikmiş sayılmazsın kapanmışsın sonunda ölmeden Allah nasip etmiş

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim masaALLAH subhan ALLAH rabbim daim etsin isteyen diger kardeslerimizede nasip etsin selametledua ile........

mir_erhan

Moderator
'' De ki: "Biz Allahı bırakıp da bize fayda veya zarar vermeyen şeylere mi yalvaralım?
Allah bizi doğru yola kavuşturduktan sonra ardımıza mı dönelim?
Arkadaşları, bize gel, diye doğru yola çağırdıkları halde
yeryüzünde şaşkın şaşkın dolaşıp,
şeytanların ayartarak uçuruma çektikleri ahmak gibi mi olalım?".
De ki: "Allahın gösterdiği yol, yegane doğru yoldur.
Bize, bütün âlemlerin Rabbine teslim olmamız emrolundu".
( ENAM 71 )

mir_erhan

Moderator
'' De ki: "Biz Allahı bırakıp da bize fayda veya zarar vermeyen şeylere mi yalvaralım?
( ENAM 71 )

berat05

Yönetici
Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...

önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir şey yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

( ENAM 71 )

Değerli mirerhan kardeşimiz,

Sizin öncülüğünüzde bir şey daha farkettim ki...

Kendi yazılarımızından çok Rabbimin bize söyledikleri ; Kur'an-ı Kerim deki ayetleri bize yazmanız birer ders niteliğinde..

Rabbim ölmeden anlamayı idrak edebilmeyi, YAŞAYABİLMEYİ ve doğru tebliği nasip eylesin bizlere...

Bizleri tebliğ görevimizde yanlız bırakmadığınız için Allah Celle Celaluhu razı olsun.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Havaların ısınmasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşları, yaz dönemine uygun kılık-kıyafet uygulamasına geçti. Bu kapsamda bakanlıklar genelge yayınlayarak kendilerine bağlı kurumlara değişikliği duyurdu. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede başörtüsüne ciddi vurgu yapılması dikkat çekti. Bakanlık tarafından hazırlanan resmi duyuruda, “Bayan personelin başı tamamen açık olacak. Saçlar taralı ve düzgün görünecek.” denildi. Valiliklere gönderilen yazıyla kamu kurum ve kuruluşlarında üstü kapalı olarak başörtülü personele izin verilmemesi istendi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen belgede, iklim şartlarının olumsuz etkilerini azaltmak ve görevin daha rahat yürütülmesini sağlamak amacıyla bu tarz bir uygulamaya geçildiğinin altı çizildi. 13 Mayıs-14 Eylül 2013 tarihleri arasında yaz kıyafeti uygulamasına geçileceğinin belirtildiği yazıda, özellikle kadınların başlarının açık, saçlarının düzgün olması gerektiğine işaret edildi. Resmi belgenin devamında özetle şu kriterlere yer verildi: Kadın personel temiz, düzgün, ütülü, sade giysi ile normal topuklu ayakkabı kullanabilir ancak baş daima açık ve saçlar düzgün taranmış olmalı. Yine kadınlar, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz ya da giysi ile terlik ve sandalet tipi veya boyasız ayakkabı giymemeli.
ne acı demi nekadar acı... müslüman bir ülkede yaşadığımız ne büyük zulüm sor hakkımızı RABBİM nolur sor.. bizi ağlatanlara hakkımızı sor...
aklıma ÜSTAR NECİP FAZILIN bir şiiri geldi..
ne güzel demişti .....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
SAKARYA......

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya:
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir:
Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat:
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne?
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine:

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur.
Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!..

Ne ağır imtihandır, başındaki Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan:
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan!

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu?
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna?
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su:
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek:
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, mâsum Anadolu nun
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşıyle ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz:
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya:
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ÖZ VATANIMIZDA garip kaldık öz vatanımızda parya... ne zaman biz de kalkacağız ayağa..
aşağılanan bakışlar çevrilecek üzerimizden..
gocunmuyorum daha dik yürüyorum aksine.. ama zoruma gidiyor bu olanlar çok zoruma..
aklıma 28 şubat geliyor, ünv kapılarından çevrilen,yollarda sürüklenen ikna odalarında ağlatılan ablalarım geliyor...
ve modernleştirilen örtümüz...
biz niye böyle olduk... biz mi sahip çıkamadık yoksa bir yerde bir yanlış mı var içimde koca bir acı.. sürünüyorum yerlerde sanki..
haksızmıydı MEHMET AKİF.. KAZIM KARABEKİR... NECİP FAZIL...
kim haksızdı da bu zulüm bize layık oldu..
ne güzel yazmış üstad.. her kelimesi içime işliyor sanki göz yaşlarım durmuyor..
ne oldu yurdumuza niye kartallara yem oluyoruz.. niye birileri çıkıp bize
başörtülüler gitsin arabistanda okusun diyebiliyor..
niye hala biz devlet kapılarında zulüm görüyoruz.. niye yabancıların ilk işi TÜRK kadınını soyundurmak olmuşken yapılan ilk güzellik yarışmasında bir türk kızı dünya güzeli seçilmiştide sonrasında yabancı basınında TÜRK KIZLARINI soyundurabildik sonunda..dedirtmiştik...
noldu bizim asaletimize, duruşumuza.. noldu... bize.. en hassas noktamızdan vurulduk ve yenildik..
AYNA programını izliyoruz eşimle avrupa yada amerika ülkeleri çıkınca birbirimize dönüp bizim kızlarımız onlardan daha açık diyoruz.. sokaklara bakıyoruz podyum.. o özendiğimiz(!) avrupa bizden daha kapalı daha edepli oldu sanki.... ah atalarımızın kemikleri sızlıyor sanki.. içimde ateş patlamak üzere bir volkan gibiyim..
kinim var koca bir hırsım.. ağlamak bile söndürmüyor içimdeki ateşi... çıkıp bağırasım var dışarda.. avazım çıktığı kadar..
RABBİM Bİ GÖR........ GÖR Kİ .... SEN ACI YAŞADIĞIMIZA

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
ÖZ VATANIMIZDA garip kaldık öz vatanımızda parya... ne zaman biz de kalkacağız ayağa..
aşağılanan bakışlar çevrilecek üzerimizden..
gocunmuyorum daha dik yürüyorum aksine.. ama zoruma gidiyor bu olanlar çok zoruma..
aklıma 28 şubat geliyor, ünv kapılarından çevrilen,yollarda sürüklenen ikna odalarında ağlatılan ablalarım geliyor...
ve modernleştirilen örtümüz...
biz niye böyle olduk... biz mi sahip çıkamadık yoksa bir yerde bir yanlış mı var içimde koca bir acı.. sürünüyorum yerlerde sanki..
haksızmıydı MEHMET AKİF.. KAZIM KARABEKİR... NECİP FAZIL...
kim haksızdı da bu zulüm bize layık oldu..
ne güzel yazmış üstad.. her kelimesi içime işliyor sanki göz yaşlarım durmuyor..
ne oldu yurdumuza niye kartallara yem oluyoruz.. niye birileri çıkıp bize
başörtülüler gitsin arabistanda okusun diyebiliyor..
niye hala biz devlet kapılarında zulüm görüyoruz.. niye yabancıların ilk işi TÜRK kadınını soyundurmak olmuşken yapılan ilk güzellik yarışmasında bir türk kızı dünya güzeli seçilmiştide sonrasında yabancı basınında TÜRK KIZLARINI soyundurabildik sonunda..dedirtmiştik...
noldu bizim asaletimize, duruşumuza.. noldu... bize.. en hassas noktamızdan vurulduk ve yenildik..
AYNA programını izliyoruz eşimle avrupa yada amerika ülkeleri çıkınca birbirimize dönüp bizim kızlarımız onlardan daha açık diyoruz.. sokaklara bakıyoruz podyum.. o özendiğimiz(!) avrupa bizden daha kapalı daha edepli oldu sanki.... ah atalarımızın kemikleri sızlıyor sanki.. içimde ateş patlamak üzere bir volkan gibiyim..
kinim var koca bir hırsım.. ağlamak bile söndürmüyor içimdeki ateşi... çıkıp bağırasım var dışarda.. avazım çıktığı kadar..
RABBİM Bİ GÖR........ GÖR Kİ .... SEN ACI YAŞADIĞIMIZA

Ablam benim:( ben de çok üzülüyorum... Gurbette gibi hissediyorum.. Yabancı bir ülkede bile böyle hissetmezdim eminim:(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
değilmi ama ..
öz vatanımızda garibiz öz vatanımızda parya...
adı laiklik ya bunun ... çok üzülüyorum canım benim çooooooooookkkkkkkkkkkk

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt