Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
aynı benim yaşadığım yerdede inanın görünce üzülüyorum sadece baş kapalı gerisi değil Rabbim hakkını vererek kapananlardan eylsein bizleri kimileride varki imrenerek bakıyorum helal olsun demek geliyor içimden durdurup

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Biz mini etekli altında çorap bile olmayan,kolları açık bluz giyen türbanlı gördük o neymiş ki.......Rabbim hidayet versin hocam hepsine.

maalesef kardeşim maalesef.. bende bir magazada karsılastım oylesı gıyınmıs bı bayanla.. benim ona abes abes bakmam gerekırken baktım o bana bakıyor .. uzun bol pardesum varken !! kacırmadım gozlerımı acaba ne yapcak dıye baktım oralı bıle degıl, Rabbim hidayet versin.. hakkıyla kapananlardan eylesin bizleri.. annem kız kardesım ıcınde dua edıyorum inşALLAH onlarda kapanırlar ama hiç istekleri yok ):

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Başı örtülü hiç bu kadar çoğalmamıştı,

Ama içide hiç bu kadar boş olmamıştı.!

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
ahir zamandayız........kıyamet alametlerini tesettür de de görmeye başladık.....
rabbim hidayet versin allah rızası olmayan hiç bir işte hayır yok...tesettür dede....önce allah rızası allah lkorkusu olacak...
düzgünce kapanmayı nasip etsin rabbim herkese amin...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
ahir zamandayız........kıyamet alametlerini tesettür de de görmeye başladık.....
rabbim hidayet versin allah rızası olmayan hiç bir işte hayır yok...tesettür dede....önce allah rızası allah lkorkusu olacak...
düzgünce kapanmayı nasip etsin rabbim herkese amin...

Ablacım Selamun aleyküm malumunuz üzere buket_zeynep ablamız haftasonu internete gelemiyor pazartesi inşaallah sohbet yerini öğrenmiş olacaksınız :) hakkınızı helal edin inşaallah sizi bekletmiş gibi oldum 1-2 güne haber veririm demiştim ama..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım selamun aleyküm malumunuz üzere buket_zeynep ablamız haftasonu internete gelemiyor pazartesi inşaallah sohbet yerini öğrenmiş olacaksınız :) hakkınızı helal edin inşaallah sizi bekletmiş gibi oldum 1-2 güne haber veririm demiştim ama..

allah razı olsun kardeşim .....inşaallah katılmak nasip olur...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
aynı benim yaşadığım yerdede inanın görünce üzülüyorum sadece baş kapalı gerisi değil Rabbim hakkını vererek kapananlardan eylsein bizleri kimileride varki imrenerek bakıyorum helal olsun demek geliyor içimden durdurup

ben şunu anlamıyorum insanlar mesela 4 reketlık bir namazı hadi 3 rekat kılalım deseler yapsalar ya da hadi orucu sabahtan öğleye kadar tutalım deseler yapsalar ve alanen olur mu hiç olmaz çünkü sınırları bellidir.. ama işte tesettürün de sınırları belli değil midir . namazı zaten kıllmayan kılmıyor kılarsa rekatınca kılar orucu tutarsa iftara kadar tutar tutup da azaltma yapmaz da tesettür de bu iş ne oluyor anlamıyorum gerçekten.. sınırları belli olan ibadetde bunu yapıyor insanlar ve normal de karşılanıyor artık bu.
başı örtülü var bir de başörtülü var ikisi birbirinden öyle farklı ki..
geçen gün bi kız gördüm kız dar bi kırmızı pantolon giymişi dar kısa bir beyaz badi giymiş saçları sarı topuklu ayakkabı. benim bile dikkatimi çekmiş ki ben dolmuştan sokaktaki kıza bakıyorum... neyse kız gözden kaybolana kadar yüzüne kimse bişey demedi ama arkasından bi kaç erkek baktılar sonra dönüp bir daha baktılar :( ne kadar acı. şimdi soruyorum ben mi özgürüm o kız mı özgür. Rabbim korusun..
ama burada sadede o kız suçlu değil aslı suçlular dönüp dönüp bakanlarda .tesettür önce gözlerde başlar çünkü..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Başı örtülü hiç bu kadar çoğalmamıştı,

Ama içide hiç bu kadar boş olmamıştı.!

İÇTE NE VARSA DIŞA DA O SIZARMIŞ HİRACIM.

inşallah biz o kardeşlerimize doğru örnek olalım.. yoldan geçerken içimizden yanlış kapanmış böyle olmaz dediklerimize dualar gönderelim. allahım sen doğru kapanmasını ona nasip et diyelim.. günahsız ağızdan gaiben ettiğimiz dualar neden kabul olmasın..

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
bende evlılık programında gormuştum bıde o kıza talıp gelıyolardı ya kıza şaştım ayrı talıp gelene daha bı cok şaştım:)daracık bı pantolon cızgılı tayt yanı.ustune beyaz şifon gomlekerden modaya şimdi bıde kravat takmıştı başınada mınıcık esarp takmış sozde kapalı cok sınırım bozulmuştu onu gorunce.acık gezsın daha ıyı dıkkat cekmezdı bari

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
zaten çoğu bayan diyor ki öyle kapancağımıza böyle açık gezeriz daha iyi diyorlar.. halbuki islam o değil.. bana ablam derki mehtap öyle giyineceksin açıklar sana özenip kapanacaklar. ama şimdi açıklar kapalılara bakıp ben kapanmam diyorlar.
arkadaşlar giyimiz ile duruşumuzla davranış ve konuşmalarımızla islamı temsil ettiğimizi başkalarına örnek olduğumuzu ve olabileceğimizi unutmamalıyız. mesela kapalı bayan sokakta sakız çiğnenemelidir. kapalı bayan bence sokakta kahkaha atmamalıdır. kapalı bayan dedikıdu yapmamalıdır. erkeklerle sıkı fıkı olmamalıdır. aslında sadece kapalı bayan değil ama öncelikle kapalı bayan.. çünkü asıl böyle örnek oluruz.. yoksa yafta yapıştıran çok olur. derler ki bak şu kapalıya ama nasıl da rahatça gülerek konuşuyor erkeklerle.. biz islamı temsil ediyoruz.. açıkken dikkatliysek kapalıyken çok daha dikkat etmeliyiz..

Katre-i hayat

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba kardeşlerim. birkaç aydır bu konuyla ilgili ailemle sorun yaşıyorum. geçtiğimiz yazdan beri çok istiyorum tesettüre girmeyi fakat bizim ailemizde benim bu isteğim hiç hoş karşılanmıyor. hatta bunu bir büyüğüm olarak babaanneme söylediğimde geri kafalılıkla, dinimi bilmemekle suçlandım. durum böyleyken konuyu anneme hiç açamadım. günümüzde televizyonlardaki programlara çıkan ne olduğu belli olmayan hocalar nedeniyle ailemin çok büyük bir kısmı dinimizde kapanma diye bir şey olmadağını ve utanarak söylüyorum ki bu işi açık bir şekilde namaz kılınabileceğine kadar getirdiler. ne yapacağımı, onlara nasıl cevap vereceğimi ve de kapanma arzumu nasıl gerçekleştireceğimi bilemiyorum. bana destek veren sadece 4 kişi. kafam çok karışık..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim , seni hiç yokken var edenin ve seni ancak kendisine kulluk etmen için yaradan Rabbininin farz kıldığı ibadeti yapman için ailenin rızasını alman gerekmiyor ki...
ailene bi şeyleri ispatlamak için zamanını geçirme..sen müslümansın.. rabbinin her emri senin için önemli öyle değil mi..
ailen dahil bütün çevren hep insan kalabılığı. onlar dün vardılar yarın da olmayacaklar..onlar kabirde yanında olmayacaklar senin.
eğer herkes annesinin ve babasının doğruları üzerinden hareket etselerdi müslümanlık hiç yayılmaz ve geldiği gibi yok olup giderdi.
sen o belli olmayan hocaları boş ver..nur suresi sana yeter..sakın anne babana kabul ettirdekten sonra kapanmayı düşünme..çok büyük hata yaparsın..ailen belli ki kapanmamak için kendilerince bahaneler bulmuşlar..seni de sürüklemek istiyorlar.. annenler illaki senin kötülüğünü istemezler tabi ama onlar bilmiyorlarsa ya da bilmiyor yapmıyorlarsa sen de öyle olacaksın.. Seni annenden babandan daha çok seven biri var .. Allah celle celalühü. O seni herkesten daha çok seviyor herkesten daha çok senin iyiliğini istiyor..O sen yokken seni var etti. Seni boşyere yaratmadı ki..lütfen canım kardeşim biraz güçlü ol kimseye bişey ispatlamak kimseye kabullendirmek zorunda değilsin. sen inandığın gibi yaşa.. sonra da onlara örnek ol en güzel halinle.

Katre-i hayat

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler kardeşim. sanırım çevremin vereceği tepkiyi çok fazla önemsiyorum bu nedenle kuvvetlice silkinmem gerekiyor. Yüce Rabbimme şükürler olsun ki bazı şeylerin farkına vardım. biraz geç oldu ama hiç görememekte vardı diyorum ve geçirdiğim zamanın telafisini yapabilmek için kararlı adımlarla, istikrarla güzel adımlar atmaya çalışyorum. burda bu konuyu görüncede öneri almak istedim; teşekkürler kardeşim. Rabbim tüm kardeşlerimizi hidayete erdirir inşallah..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bu saydan ayrılma kardeşim
bana da bu sayfa allahın izniyle cesaret verdi
kapanmayı düşünüyordum,
harekete geçemiyordum ama
burayı bulduğum gün kapandım

berat05

Yönetici
Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

Kaan Erdem

Yönetici
Uygunsuz giyiniş, pervasız bakışlar, iç gıcıklayıcı ses tonu, dikkat çekici yürüyüş gibi dinimizin yasakladığı hal ve hareketlerden uzaklaş; yüksek iman, edep ve iffetle bayraklaş...

Kaan Erdem

Yönetici
Bir hanım, zaruret olmadan, yabancı erkeklerle telefonla bile görüşmemeli, onlarla senli benli olmamalıdır. Zaruret varsa, konuşma gayet kısa ve mesafeli, resmi ve ciddi olmalıdır. İhtiyaçtan fazla konuşmak, şakalaşmak, şımarıklık, lâubalilik ciddiyetten uzaklaştırır; kötü puana sebep olur. Hareketler hiçbir zaman hoppa, hafif meşrep olmamalıdır.

Hanımlarının en büyük serveti iffet ve edebidir. İffet ve edep, insanla hayvanı ayıran farktır. Bir genç kız, kısmetini sokakta ve gayrimeşru yollarla aramamalıdır. Bir kız, evlenmek, hakkında hayırlı mı, hayırsız mı bilemez. Bu bakımdan mutlaka evlenmeyi değil, hakkında hayırlı olanı istemelidir!

Bu tavsiyelere uyan, herkesin hürmet edeceği hakiki bir hanımefendi olur. Hanımefendi olan da, Allah’ı, Resulullahı ve Müslümanları sevindirir; öbür halde ise şeytanı...

Bir mümine öyle olmalı ki, başka mümineler de ona imrenmeli ve ona benzemeye çalışmalıdır

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

K o R k M a Y ı N

Kalbinizin her atışında A L L AH celle celaluhu var..

Dinleyin....

Her sıkıldığınızda..........ALLAH cc deyin....

K o R k M a Y ı N

Sevinin ki....zorlu yola girenler azdır....

Bu yol zordur...Rahman dilediğinin kalbine sevgi tohumları atar...dini sevdirir...HİDAYET ancak ve ancak O'ndandır...

Çevrenize bakın....Tüm hayatı saniyeler içinde düşünün.

Tüm doğumları ve ölümleri...
Sevinçleri..mucizeleri...beklenmeyen gidişleri....süpriz denilen gelişleri...

İçimizde..bizi biz yapan bu kulluk vasfını veren...ALLAH'tır celle celaluhu...Herşeyin tek sahibi O'dur.

Tek yapacağınız dinlemek...kalben görebilmek...

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN adıyla deyin...Bu söz öyle güzel ki.....

Hayatınızın tüm içeriği Rahman'ın bilgisindedir..O dilemezse hiç birşey olmaz...Dilerse...Kafiri en takvalı Müslüman eder.

Aileniz yetmez...Sülaleler gelsin...gelsin ki...heyhattt görsünler...ALLAHÜ TEALA....kulunu nasıl da bırakmaz.

Siz kalbinizde açılan çiçeklere bakın... Hidayet tomurcukları açmış....filizleniyor..

KORKMAYIN..ALLAH'a teslim edin kendinizi... O size en güzel dost ve vekildir...

O varken..ve siz kendinizi tam teslimiyetle O'NA bırakmışken..size kimse birşey yapamaz...

Biraz cesaret lazım...Bu körpe yüreklere cesaret tohumları atmak lazım...

Siz bir adım atın....ALLAH CELLE CELALUHU siz koşarak gelir..

Hiç Rabbim Kulunu yalnız bırakır mı?

Gönülden dileyene vermez mi?

Gönüldeki hidayet çiçeklerine iyice bakın lütfen...O küçücük filizleri....sarmaşık gibi gönüllere dolamak sizin elinizde

Ahiret kolay kazanılmıyor kardeşim...

Sabır edin..Tevbe istiğfar edin.....Dualar edin...İslamı doğru öğrenin ve bize güzel haberler getirin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
FERACEM gelmiş annem kargodan alacak inşallah bugün.. garip bir heyecan var içimde.. bide huzur... yüreğim ALLAHIM senin isteğinine daha yakın olacağım inşallah diyor.........
sabah DIŞ GİYSİNİN ne kadar dğerli olduğunu gördüm.. öle ya tam örtü için o şart... nasıl çıkardım ki pardesüm olmadan dışarı.. işt örtünün anlamı mantığı sanırım burda başlıyor.. örtmek.. giydiğin kıyafeti bile bir kalkanla kapatmak..
RABBİM... yaşattınya bunları bana sonsuz şükürler olsun sana..

Canım senin adına çook sevindim.. Hayırlı olsun.. :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
MUTLAKA OKUYUN ALINTIDIR

Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor.
Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte. Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü.Sana zorla taktıran mı var?Bir salaşlık, bir derbederlik.Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor.başörtüsü takan kızlarAcaba Müslüman kadının sadece saçı kıymetli, en mahrem vücut azaları çok mu değersiz diye düşünmekte insanlar. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde.Kadıncağız adeta amazon gibi sokağa fırlamış.tesettürlü kızÖnceki gün ziyaretime gelen üç bayan yazarla oturup konuştuk. Örtülerini bayağı modernleştirmişlerdi. Belli ki bana akıl vermeye gelmişlerdi. “Biz de zamanında bu tesettürü amma abartmışız” deyince bayağı şaşırdım. Arkadaşlarım iyi eğitimli ve sevilen kalem sahipleri idi ama değil pardösü, ceket bile giymeyerek incecik elbiselerle ne büyük devrim yaptıklarını anlatmaya uğramışlardı.Enbaştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon.“Özür dileriz cumhurbaşkanlığı sitesinde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz”.“E evladımın düğününde bile, şöyle etrafa endamlı bir kadın nasıl olurmuş göstermeyeyim mi? Hem bizi zevksizlikle, demodelikle suçlayan laiklere biraz zarafet dersi vermeyelim mi?” iyi niyetinizi yüzünüzden okuyorum da.Düğünlere katılan binlerce erkeğin meraklı bakışlarını bir kalemde yok saymanız da size ilahi bir artı getiriyor mu acaba?modern tesettürYa da dinin şöyle bir kuralı mı var? Düğünlere katılan erkekler namahrem sayılmaz. Zaruret miktarıdır. Gecelik gibi elbiselerle göbeği göğsü etrafa dağıtıp salon sahibeliği yapmanız da bir mahzurat yok mudur?Büyük başlarımız böyle yapınca; halk çocukları da nereden bulsunlar cici salonları, şık avizeleri, pahalı kostümleri; onlar da sokaklarda soyunmaya başladılar.Tamam, bizim kızlar yeni örtünüyor biraz hoşgörü de, altmış yaşındaki büyük hanımlarda da mendil kadar başa yapışan örtüler ve göbek göğüs hatları olabildiğince belli eden dar kostümler.AcabaMüslüman modacılar ellerindeki makasın hakkını nasıl verecekler? Pardösü değil de atletizm mayosu biçiyorlar sanki. Bütün vücut azaları ortada.Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler. Yaz sıcağında diz altı eteği üzerine ceketini ya da hırkasını giymeden dışarı çıkmayan, neneden atadan görgülü, terbiyeli çok insan tanıyorum.Lakinbizim cephede bir amazonluk, bir yarı çıplaklık almış başını gidiyor. Arkadaşlar zor geliyorsa takmayıverirsiniz şu örtüyü olur biter.Ama Rabbimizin Müslüman kadınlara hediye ettiği tesettür tacını, toza kire bulayıp ayağa düşürmeyin lütfen.Allah sonumuzu hayreyleye ama durum hiç iç açıcı değil. Aşağılık kompleksleri ile acınacak durumdayız.Hem bu konuda sadece kadını suçlamam da yersiz.En büyük suçlu insanın erkek cinsi yine.Geçen gün baktım anlı şanlı delikanlı, kolundaki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantolon, neredeyse bağırsaklarınınbaşlangıç ve bitiş yeri ortada. Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisine yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloya arsızca bir de baş bağlamış. Bu görüntüyü veren kadından çok erkeğe baktım. Acaba oğlan kör mü diye. Aval aval ağzını açmış etrafı seyreden delikanlı, yanındaki kadının yarı çıplaklığını göremeyecek kadar aptaldı.Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler.Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor derseniz; kocaları yüzlerine bakmaz diye.Rabbimiz setr olma hususunda cümlemizin kalbine güzel ilhamlar versin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt