Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
merabalar .. dün gece tesadüfen buldum bu forumu .. buradaki yazılarınızı okudum ..
bende tesettüre girmek istiyorum . ama ailem olumlu bakmıyor ..
Allah 'ın emrini yerine getirmek üzerimde Allah 'ın ayetini taşıyıp örnek olmak istiyorum ..
neden bilmiyorum ama bişeyler engel oluyor belki de alacagım tepkilerden korkuyorum .. üzülmekten ,en kötüsüde bi gün keşke böyle bi şeye
kalkışmasaydım demekten korkuyorum ..
yardımcı olur musunuz bana da? .

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
demi emriyem çok hoşuma gitti benimde bayıldım hatta

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
merabalar .. dün gece tesadüfen buldum bu forumu .. buradaki yazılarınızı okudum ..
Allah 'ın emrini yerine getirmek üzerimde Allah 'ın ayetini taşıyıp örnek olmak istiyorum ..
neden bilmiyorum ama bişeyler engel oluyor belki de alacagım tepkilerden korkuyorum .. üzülmekten ,en kötüsüde bi gün keşke böyle bi şeye

hoşgeldin canım benim....
ailelerimiz hep aynı.. hep tepki bi ailede görmedim şuraya yazanların içinde hadi kızım kapan artık desin.. kimbilir belki deseler biz bukadar istemezdik....
sen iste yeterki iste yaparsın.. RABBİM SANA KENDİNİ HATIRLATTI.. BAK NE GÜZEL..
hadi kalk ve ayeti al başına diyor.. NE MUTLU SANA...
neden pişman olaccağından korkuyorsunki

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleykum selam ve rahmetullah kardeşim.. Hoş geldiniz aramıza..
Öncelikle buradan, aramızdan ayrılmamanı ve sayfalarda yazılanları okumanı çok isterim..
Sana çok fazla yardımcı olacaktır.. Aynı şekilde burada bir çok arkadaşımız var yardımcı olabilecek..
Desteğimizle her daim yanında oluruz Rabbimin izniyle..
Kapanamayan arkadaşlarımızın genelinin büyük problemi seninkiyle aynı..
Çevre, aile v.s engeli ile karşı karşıya kalıyor olmak..
Rabbimizin içine böylesine nur dolu bir hissi vermiş olması ne büyük bir nimet öyle değil mi?
Rabbimizin açık emri örtünmek.. Bunun üzerine pek fazla söze gerek yok..
Bir yanda Rabbimizin emri, diğer yanda kulların tepkisi, ya ya da nefsimizin sesi..
İkisi bir terazide ölçülemeyecek kadar anlamsız..
Buradaki çoğu hanım kardeşimiz bu durumlarla karşı karşıya geldi..
Rabbimizin rızazını düşünelim.. Bir yerden sonra, çevre, aile, vs. alışıyorlar..
Biraz cesaret gerekli.. Rabbimizden dua ile namaz ile istemek.. Şiddetle istemek..
Sen iste... Rabbim veriyor.. Sen yeter ki bir adım at.. Gerisi Rabbimizin izniyle gelir..
Tesettüre girince geç kalmışlığının pişmanlığını bile hissedeceksin emin ol.. O öyle bir nur, öyle bir huzur ki..
Her şeyden önce Rabbimizin bizlere açık emri..
Bir dk. sonra bile garantimiz yok ve ölüm böylesine yakınken beklemenin de anlamı yok..
Bir an önce harekete geçmeli kardeşim..
İnşaALLAH hayırlı haberlerini duyacağız.. Dualarımızda olacaksın..

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
annem cok geç yaşta kapandı benim . ben kapanacgmı söyledigimde ben kac yasımda kapanmıs demişti. bundan bi yıl önce kapanma fikri olustu gittim bi kac esarp uzun tunikler aldım geldim eve .ertesi gün kapanıp cıkacaktım bişey demediler pek tepki göstermeden sadece düşün dediler. onlar öyle davranınca korktum .. geri durdum cıkamadım evden kapalı .ertesi gün oldu bi arkdsım vardı erkek arkdsı sürekli kapanmasını istiyordu . annem arkadasımı falan tanıyor .. babam ertesi gün erkek arkadsımın oldugunu ve onun benden böyle bişey istedigini düşündügünü söyledi.. bunu duydugumda o kadar cok kırıldım ki.. hayatımda kimse yoktu .. ve hele ki bi baskası için kapanmak ,ve bunu yapacagımı düşünmeleri beni cok kırdı .. sonra üzerinden bi yıl gecti .. niyeti ciddi olan bi arkadasım oldu .aileme mecbur olarak konuyu actım . babası annesi hoca .. hiç bir zaman bana kapan demedi. ben böyle bi fikrim oldugunu söyledigimde cok sevindi falan . neyse ben gene kapanmayı düşünüyordum .. onla da aramız bozuktu zaten. kısın uzun bi mont aldım kendime şallarım vardı zaten . eve geldim kapanıyorum ben dedim . annem o kadar büyük bi tepki verdi ki sen o cocuk yüzünden kapanmak istiyorsun . o cocugun annesi babası hoca olabilir . seni bırakmayacgını nerden biliyorsun tarzında konustu.. babam da bana inanmadı ..
ama Allah biliyor o bi kere bile kapan demedi bana . bu benim içimde ,benim istedigim bişeydi...
o kadar büyük tepki verdiler ki ,hatta annem el bile kaldırdı bana .. lanet olsun dedim . içimden kapanmıyorum tamam kapanmıyorum dedim .
sonrasında zaten arkadasımlada görüşmeyi kestim . sanki o bi engeldi . sanki o varken ben kapanırsam ondan bilmekten vazgecmeyeceklerdi..
ben de bi bahane buldum vazgectim gönül işimden .
şimdi hala istiyorum . daha bi cok istiyorum . ayrıldgımız halde gene ondan bilecekler biliyorum . ama ben o defteri kapattım ..
yani bunu şimdi anlayamazlar .. güvenmezler ..
kırılıyorum .. baskası için kapanmayı istemekle suclanmaktan kırılıyorum ..
ve en kötüsü de yarın birgün akrabalarımda böyle düşünecek . ayşe kim için kapandı diye soracaklar onlara..
tesettürü bu hale getirdiler .birileri için kapanma anlamına mı geliyo tesettür? anlamış degilim

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
annem cok geç yaşta kapandı benim . ben kapanacgmı söyledigimde ben kac yasımda kapanmıs demişti. bundan bi yıl önce kapanma fikri olustu gittim bi kac esarp uzun tunikler aldım geldim eve .ertesi gün kapanıp cıkacaktım bişey demediler pek tepki göstermeden sadece düşün dediler. onlar öyle davranınca korktum .. geri durdum cıkamadım evden kapalı .ertesi gün oldu bi arkdsım vardı erkek arkdsı sürekli kapanmasını istiyordu . annem arkadasımı falan tanıyor .. babam ertesi gün erkek arkadsımın oldugunu ve onun benden böyle bişey istedigini düşündügünü söyledi.. bunu duydugumda o kadar cok kırıldım ki.. hayatımda kimse yoktu .. ve hele ki bi baskası için kapanmak ,ve bunu yapacagımı düşünmeleri beni cok kırdı .. sonra üzerinden bi yıl gecti .. niyeti ciddi olan bi arkadasım oldu .aileme mecbur olarak konuyu actım . babası annesi hoca .. hiç bir zaman bana kapan demedi. ben böyle bi fikrim oldugunu söyledigimde cok sevindi falan . neyse ben gene kapanmayı düşünüyordum .. onla da aramız bozuktu zaten. kısın uzun bi mont aldım kendime şallarım vardı zaten . eve geldim kapanıyorum ben dedim . annem o kadar büyük bi tepki verdi ki sen o cocuk yüzünden kapanmak istiyorsun . o cocugun annesi babası hoca olabilir . seni bırakmayacgını nerden biliyorsun tarzında konustu.. babam da bana inanmadı ..
ama Allah biliyor o bi kere bile kapan demedi bana . bu benim içimde ,benim istedigim bişeydi...
o kadar büyük tepki verdiler ki ,hatta annem el bile kaldırdı bana .. lanet olsun dedim . içimden kapanmıyorum tamam kapanmıyorum dedim .
sonrasında zaten arkadasımlada görüşmeyi kestim . sanki o bi engeldi . sanki o varken ben kapanırsam ondan bilmekten vazgecmeyeceklerdi..
ben de bi bahane buldum vazgectim gönül işimden .
şimdi hala istiyorum . daha bi cok istiyorum . ayrıldgımız halde gene ondan bilecekler biliyorum . ama ben o defteri kapattım ..
yani bunu şimdi anlayamazlar .. güvenmezler ..
kırılıyorum .. baskası için kapanmayı istemekle suclanmaktan kırılıyorum ..
ve en kötüsü de yarın birgün akrabalarımda böyle düşünecek . ayşe kim için kapandı diye soracaklar onlara..
tesettürü bu hale getirdiler .birileri için kapanma anlamına mı geliyo tesettür? anlamış degilim

sen kararlı ol kimse için yapmadğını göster onlara canım
kim için kapandı kim istedi diyenlere gül ve ALLAH... De sadece ALLAH

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
Kendime göre bi tarih belirledim o zamana kadar,hazırlıklarımı tamamlayacagım .vakti gelince de kimseye bişey anlatmak icin kendimi yıpratmayacagım .. o vakte kadar her namaz sonunda dua ediyorum . kalbime ,ruhuma tesettürü benimset Rabbim diye ..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Kendime göre bi tarih belirledim o zamana kadar,hazırlıklarımı tamamlayacagım .vakti gelince de kimseye bişey anlatmak icin kendimi yıpratmayacagım .. o vakte kadar her namaz sonunda dua ediyorum . kalbime ,ruhuma tesettürü benimset Rabbim diye ..

Ya o vakit gelmeden siz ahirete göçerseniz ne olacak kardeşim mazallah..

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
çok haklısınız . ama bilmiyorum . kendimi o vakte kadar hazırlamak istiyorum iyice benimsemek istiyorum ..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim burda ol.. hep burda emin ol vaktin çok kısalacak.. bende vakit belirlemiştim kendimce ama bir ay önce kapandım o vakitten:)hayırlı işlerinizde acele ediniz demiş EFENDİMİZ... sende acele et ama sakin ol.. istediğini benimset herkese.. ama unutma yarına garantimiz yok.. ölüm yanıbaşımızda

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bizler için bu sayfa teşvik neler okuyoruz ama ikna edemiyorsak sevdiklerimizi konusunu bile açtırmıyolarsa bildikleri halde çok bunlladım beklemekten sürekli bekle denmesinden oyalanmaktan konuşamamaktan bu sayfaya yaklaşık 1 aydır yorum yapmıyorum yapamıyorum kapandım demeyi Rabbimin rızasını istiyorum günahkar kulum demesin hayırlı kullarından olmak istiyorum inanın içim daralıyor eşim için hergün dua ediyorum zaten giyimim tesetüre uygun nedir yani istememesinin sebebi bi ablamız vardı kapandı ses çıkımadı birdaha merak ediyorum ne dediler üzdüler mi onu

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ölüm yanıbaşımızda evet Rabbime layık olan kullardan olmak nasip olur bizlerede inşallah

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
bizler için bu sayfa teşvik neler okuyoruz ama ikna edemiyorsak sevdiklerimizi konusunu bile açtırmıyolarsa bildikleri halde çok bunlladım beklemekten sürekli bekle denmesinden oyalanmaktan konuşamamaktan bu sayfaya yaklaşık 1 aydır yorum yapmıyorum yapamıyorum kapandım demeyi nasıl isterdim ama hala bekliyorum beni cehennememi layık görüyorsun dedim Rabbimin rızasını istiyorum günahkar kulum demesin hayırlı kullarından olmak istiyorum inanın içim daralıyor eşim için hergün dua ediyorum zaten giyimim tesetüre uygun nedir yani istememesinin sebebi bi ablamız vardı kapandı ses çıkımadı birdaha merak ediyorum ne dediler üzdüler mi onu
sizin ki daha büyük bi imtihanmış . ama biliyor musunuz biz bu kadar herseye ragmen kapanırsak daha bi ayrı sevabı olacgına inanıyorum ben .. bi sohbette dünlemiştim . biz annemizin babamızın bile degiliz biz Allah 'ın kullarıyız .ona aidiz . neden bu onların rızasını alma cabamız bi yerde boşş yani..
ben bekliyorum ki okulum tatile girsin . girer girmez kapanacagım insallah . memlekete öyle gidecgim yazın alışacagım ..
onlarında diyecek lafı olamıcak sen onun için kapandın diye . okulu bitmiş olacak onun .. o yüzden bi ay için sabredip daha da gönlüme ısındırmak istiyorum tesettür fikrini..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
bizler için bu sayfa teşvik neler okuyoruz ama ikna edemiyorsak sevdiklerimizi konusunu bile açtırmıyolarsa bildikleri halde çok bunlladım beklemekten sürekli bekle denmesinden oyalanmaktan konuşamamaktan bu sayfaya yaklaşık 1 aydır yorum yapmıyorum yapamıyorum kapandım demeyi nasıl isterdim ama hala bekliyorum beni cehennememi layık görüyorsun dedim rabbimin rızasını istiyorum günahkar kulum demesin hayırlı kullarından olmak istiyorum inanın içim daralıyor eşim için hergün dua ediyorum zaten giyimim tesetüre uygun nedir yani istememesinin sebebi bi ablamız vardı kapandı ses çıkımadı birdaha merak ediyorum ne dediler üzdüler mi onu

allah c.c herşeyin hayırlısını verir...demekki zamanı var....her şeye nasip kısmet diyoruz o istemezse yaprak oynamaz diyoruz dimi ama...birazda böyle bakalım bence bizler biliyoruz içindeki aşkı rabbim dile getirmediklerimizde biliyor...eminim bu sıkıntılar engeler senin katını dereceni ve ileride sahip olacağın tesettürünün devamlılığını sağlıyacaktır....rabbim eşinizin kalbine size karşı sevgi merhamet yumuşaklık nasip etsin inşaallah....hatta kıymetlilik ki bende başkasına saçının telini gösterme desin inşallah....amin:.....

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
sizin ki daha büyük bi imtihanmış . ama biliyor musunuz biz bu kadar herseye ragmen kapanırsak daha bi ayrı sevabı olacgına inanıyorum ben .. bi sohbette dünlemiştim . biz annemizin babamızın bile degiliz biz Allah 'ın kullarıyız .ona aidiz . neden bu onların rızasını alma cabamız bi yerde boşş yani..
ben bekliyorum ki okulum tatile girsin . girer girmez kapanacagım insallah . memlekete öyle gidecgim yazın alışacagım ..
onlarında diyecek lafı olamıcak sen onun için kapandın diye . okulu bitmiş olacak onun .. o yüzden bi ay için sabredip daha da gönlüme ısındırmak istiyorum tesettür fikrini..

doğru kimse yanımızda olmayacak hesaba çekilirken Rabbimin rızasını gözetmemiz lazım biyerde tıkanıyosun işta malesef babam da istemiyor ama umrumda değil eşim bekle bekle tek dediği bu anlatamamk çok zor ağğzımı açayım diyorum tamam kapat konuyu anlaşmamışmıydık diyor birde kimseye benim istemediğimi söyleme sorarlarsa nasip de diyor demek çekiniyor ki onun istemediğini bilmesinler istiyor ama beni düşündüü yok

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ne kadar gonulden isterseniz okadar cabuk ulasirsiniz eminim gonulden istediginizi ama nasip olmuyor imtihaniniz bu sizin eger nefsinize uyup ertelerseniz yada etrafin lafina bakarsaniz yakistimi yakismadimi diye dusunurseniz vs...giderek agirlasir imtihan ama herseyi bir kenara birakip rabbinin emrine uymayi istemek degil yaparsan ancak ozaman refaha cikarsin ertelemeyin erteletmeyin hayat cok kisa dunya hayati aldatici uymayin ne seytana nede nefsinize gelelim yapilmasi gerekene once dua sonra icra yarin demiyorum simdi suanda hemen kapanin ve cikin disari yada engellerin onune kim engel oluyorsa seni seven kabul eden boyle kabul etsin varsin kussun konusmasin rabbinden dahami onemli onem verdiklerin mahserde kimse kimseyi tanimayacak kimse kimsenin yerine gunahi icin yanmayi istemeyecek yanliz sen olacaksin sen simdi dusun ve yapman gerekeni yap......selametle dua ile......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt