annem cok geç yaşta kapandı benim . ben kapanacgmı söyledigimde ben kac yasımda kapanmıs demişti. bundan bi yıl önce kapanma fikri olustu gittim bi kac esarp uzun tunikler aldım geldim eve .ertesi gün kapanıp cıkacaktım bişey demediler pek tepki göstermeden sadece düşün dediler. onlar öyle davranınca korktum .. geri durdum cıkamadım evden kapalı .ertesi gün oldu bi arkdsım vardı erkek arkdsı sürekli kapanmasını istiyordu . annem arkadasımı falan tanıyor .. babam ertesi gün erkek arkadsımın oldugunu ve onun benden böyle bişey istedigini düşündügünü söyledi.. bunu duydugumda o kadar cok kırıldım ki.. hayatımda kimse yoktu .. ve hele ki bi baskası için kapanmak ,ve bunu yapacagımı düşünmeleri beni cok kırdı .. sonra üzerinden bi yıl gecti .. niyeti ciddi olan bi arkadasım oldu .aileme mecbur olarak konuyu actım . babası annesi hoca .. hiç bir zaman bana kapan demedi. ben böyle bi fikrim oldugunu söyledigimde cok sevindi falan . neyse ben gene kapanmayı düşünüyordum .. onla da aramız bozuktu zaten. kısın uzun bi mont aldım kendime şallarım vardı zaten . eve geldim kapanıyorum ben dedim . annem o kadar büyük bi tepki verdi ki sen o cocuk yüzünden kapanmak istiyorsun . o cocugun annesi babası hoca olabilir . seni bırakmayacgını nerden biliyorsun tarzında konustu.. babam da bana inanmadı ..
ama Allah biliyor o bi kere bile kapan demedi bana . bu benim içimde ,benim istedigim bişeydi...
o kadar büyük tepki verdiler ki ,hatta annem el bile kaldırdı bana .. lanet olsun dedim . içimden kapanmıyorum tamam kapanmıyorum dedim .
sonrasında zaten arkadasımlada görüşmeyi kestim . sanki o bi engeldi . sanki o varken ben kapanırsam ondan bilmekten vazgecmeyeceklerdi..
ben de bi bahane buldum vazgectim gönül işimden .
şimdi hala istiyorum . daha bi cok istiyorum . ayrıldgımız halde gene ondan bilecekler biliyorum . ama ben o defteri kapattım ..
yani bunu şimdi anlayamazlar .. güvenmezler ..
kırılıyorum .. baskası için kapanmayı istemekle suclanmaktan kırılıyorum ..
ve en kötüsü de yarın birgün akrabalarımda böyle düşünecek . ayşe kim için kapandı diye soracaklar onlara..
tesettürü bu hale getirdiler .birileri için kapanma anlamına mı geliyo tesettür? anlamış degilim