Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
bende pantolon eteklerden aldım onları gıyıcem nasıpse normal pantolon gıydıgımdede dizlerıme kadar olan işte pardesu tarzı şeyı gıyıyorum artıık zamanla alışcam işte inşallah.

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
SELAM filminede bayıldım cıktıgı gıbı gıtmiştim cok guzel ızlenmesı gereken hizmeti hakkıyla anlatan bır fılm

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bende 'can perdesi' adlı filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. buketim geçen akşam dedim ya sana film izliyces diye 'can perdesi'ni izledik ağladım ağladım ağladım..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Manto veya etek veya pardesü altına pantolon giyebilirler. Sadece pantolon giyip de avret yerleri görülecek bir şekilde gezemezler. Yâni, pantolon giymek yasak değil; pantolonu üstünden etekle, pardesü ile veya entari ile örttü mü, pantolon giymek çok iyi... Çünkü pantolon daha iyi koruyor. Düşse de, bayılsa da hiç bir yeri açılmayacak, saçılmayacak. Tesettür bakımından uygun olduğundan pantolon iyi...

Peygamber Efendimiz, şalvar giyenlere, "Allah onlara rahmet eylesin, rahmetine gark eylesin..." diye dua etmiş. O devirde tabii şalvar dikmek, giymek de kolay değil; teşvik etmiş. Şöyle bir peştemal gibi bir şeyi bürünüp öyle gezerlermiş. Kumaş yok, terzi yok, iplik yok, iğne yok... Bizim sahip olduğumuz şartlar yok...

Dünyanın bir çok yerinde böyledir. Malezyası, Hindistan'ı, Pakistan'ı, Afrika'nın bir çok yerleri hâlâ böyledir. Ne yapsın, böyle örtünüyor; içine bizim giydiğimiz gibi bir don giyemiyor. Ama içdonu giymek, şalvar giymek, pantolon giymek tesettürü sağladığı için, erkek için de iyidir, kadın için de çok iyidir.

Ama kadın, pantolonu giyer de üstüne bir şey giymezse çok fenâ oluyor. Niye fenâ oluyor?.. Câzibedar oluyor, haram yerler meydana çıkıyor. Bu sefer daha büyük günah oluyor. Örtünmüş olmuyor.

Örtünmenin esasını her zaman burda söylüyorum: Örtünmede vücut hatları örtülecek, belli olmayacak. Vücudun hatları saklanacak!.. Ne diyor:

(Velâ yübdîne zînetehünne) "Kadınlar zînetlerini izhar etmesinler, göstermesinler!" buyruluyor Kur'an-ı Kerim'de... Zînet nedir?.. Göğüs zînettir, kalça zînettir, bel zînettir, gerdan zînettir, saç zînettir; göstermeyecek bunları!.. Başını örtecek, saçını örtecek, boynunu örtecek... Vücudunu da bol bir şeyle örtecek ki, görünmesin!.. Göründü mü, veyahut belli oldu mu; olmaz!..

--Efendim böyle şey olur mu, Fâtıma Ana gömleği gibi?..

--Tabii ya, bak ne güzel söyledin, Fâtıma Ana gömleği diye... Bol olacak tabii...

Hacca gidiyor hacı hanımlar, köylü hacı teyzeler... Güzel, entarisi bol, omuzdan büzgülü, bol yapmış. Beline bir kuşak sarmış. Yâ kim söyledi sana bu kuşağı sar diye?.. Bir kuşak bağlamış, iyi olmamış. Neden?.. Her şeyi meydana çıkmış.

Pakistanlı hanımlar geliyor hacca... Onları memleketi çok sıcak galiba; başına incecik bir tül örtmüş, incecik bir tülden blüz yapmış... Terliyor da... Haydii, çıplak gibi oluyor. Kâbe-i Müşerrefe'yi tavaf ederken, orada namaz kılarken, bu kıyafetle oraya gelinir mi?.. Bunların hocaları yok mu, söylemez mi?.. Hocaların söylemesi lâzım!..

Olmaz böyle, bu tesettür değil... Altını göstermemesi lâzım!.. Altı göründü mü, tesettür değil... Şekli belli oldu mu tesettür değil... Erkek için de öyle... Şimdi kadın için söylüyoruz.

Erkek de bir blue-jean pantolon giyiyor; önü arkası boğum boğum, yumuk yumuk her tarafı meydanda... Olmaz! Namaz da olmaz. Arkasındakinin namazını da bozar.

Niye hocaefendiler cübbe giyip mihraba geçiyor?.. Tesettürü sağlasın diye... Erkeğin de tesettürü var, erkeğin de bir yerlerinin belli olmaması lâzım!.. Olmaz öyle şey...

Onun için, kızlar mantonun altına, eteğin altına, pardesünün altına pantolon giyebilirler. Pantolon yasak değil... Üstüne bir şey örtmeden, sırf pantolon giymek tahrik edici oluyor; o doğru değil...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Ben dizimin üstünde giyiyorum bol pantolonla yanlış mı sizce?

ben bol pantolonda gıyıyorum normal boru paça da ama pardesüm uzun ayak bıleklerımde.. (pardesumu cıkarmıycaksam gıyıyorum) eve mısafır geldıgınde fln da pantolon-eteklerı tercıh ediyorum.. pardesün uzun olsun ne kaybedersin ki??

mir_erhan

Moderator
'' İçinizden dosdoğru olmak isteyenler için '' (TEKVİR 28 )
'' O KURAN, Alemler için Halis bir öğüttür..'' (TEKVİR 27 )

'' O HALDE SİZ NEREYE GİDİYORSUNUZ? ?'' (TEKVİR 26 )

Hayal diye büyüttüğümün NEFSİMİN ağırlığının altında eziliyorum...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sınırlarınızı kendiniz çizeceksiniz.. siz rahatsız olacaksınız..
pardesü giymek zor değil.. hiç zor değil hele alıştıktan sonra kendinizi onsuz çıplak hissedeceksiniz... boydan boya bir örtü bir yerim açılacak derdi yok.. diz altı giyen neden iki karış daha uzatamasın bir zorluğu yokki.. aksine tam aksine..
ah ne çok hatırlıyorum seni.. NURAY ABLAM ilk öğretmenim... pardesünün örtünün en güzel haliyle kapanan.. pardesü sü geniş çok geniş bir tek hattı belli olmazdı ya...örtüsü omuzlarından aşağı dökülen ablam... ilk senin başörtünü örmüştüm başıma lise son sınıftaydım dersaneye gidiyordum sen evinde bebek gibi bakıyordun bize.. bir akşam markete giderken örtmüştüm başımı... ne huzur demiştim.. eminim çok eminim sen bu davada önde olacaksın demiştin..
tam on yıl sonra nasip olduda bana.. sen göremedin..
pardesüme nasıl kavuştum ah nasıl mutlu oldum.. ben dizimin altında kap giyerdimde rahat edemezdim.. içimde eksik deddim eksik bişeyler.. eksiği mağazaya girdiğimde buldum gözlerim dolu dolu...
dilekcim(hira) biliyorum en çok sen sevindin bide ben..:)
hicranım.. bekleme nolur bekleme.. bak ailen destek bu ne büyük nimet bi bilsen...
setenay_eslem. elifim canım benim inan bana pardesü zor değil ama zaman evet bunu anlarım.. diz altı etekle başlamıştım ben sonra mehtap sordu bi sayfada ara boy etek tesettüre uygunmudur diye ilk cevap verende bendim hayır değil ama ben giyiyordum ogün vaz geçtim herşeyden...nefsimden..
pantolon eğer pardesümü hiç çıkarmayacaksam giyiyorum yoksa yok..
deniz derya... söylediklerimiz ağır gelebilir canım ama emin ol hepimiz aynı yollardan geçtiğimiz için böle konuşuyoruz.. geçikme zerre günaha batma istiyoruz..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
birde şu pardesülerin belinde kimer yokmu işte onu sevmiyorum beli baseni olduğu gibi ortaya çıkarıyor..
bilmem gerek varmı.. sizcede tesettüre yakışmıyor öle değilmi...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
buket_zeynep hocam hakkınızı helal edin mailinize geri dönemedim geçen gün kardeşlerimizden biri ille gel ben de misafir ol benim hanım annesinde dedi kıramadım ben de..Siz değerli büyüğümden güzel haber bekliyorum inşaallah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim kardeşim... inşallah güzel haberler vereceğim.. çok saolun gerçekten bu genç yaşta böyle bu yolda yürümek insanların yolunu aydınlatmaya çalışmak.. RABBİM SİZLERİ CENNETİYLE MÜKAFATLANDIRSIN İNŞALLAH...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
sınırlarınızı kendiniz çizeceksiniz.. siz rahatsız olacaksınız..
pardesü giymek zor değil.. hiç zor değil hele alıştıktan sonra kendinizi onsuz çıplak hissedeceksiniz... boydan boya bir örtü bir yerim açılacak derdi yok.. diz altı giyen neden iki karış daha uzatamasın bir zorluğu yokki.. aksine tam aksine..
ah ne çok hatırlıyorum seni.. NURAY ABLAM ilk öğretmenim... pardesünün örtünün en güzel haliyle kapanan.. pardesü sü geniş çok geniş bir tek hattı belli olmazdı ya...örtüsü omuzlarından aşağı dökülen ablam... ilk senin başörtünü örmüştüm başıma lise son sınıftaydım dersaneye gidiyordum sen evinde bebek gibi bakıyordun bize.. bir akşam markete giderken örtmüştüm başımı... ne huzur demiştim.. eminim çok eminim sen bu davada önde olacaksın demiştin..
tam on yıl sonra nasip olduda bana.. sen göremedin..
pardesüme nasıl kavuştum ah nasıl mutlu oldum.. ben dizimin altında kap giyerdimde rahat edemezdim.. içimde eksik deddim eksik bişeyler.. eksiği mağazaya girdiğimde buldum gözlerim dolu dolu...
dilekcim(hira) biliyorum en çok sen sevindin bide ben..:)
hicranım.. bekleme nolur bekleme.. bak ailen destek bu ne büyük nimet bi bilsen...
setenay_eslem. elifim canım benim inan bana pardesü zor değil ama zaman evet bunu anlarım.. diz altı etekle başlamıştım ben sonra mehtap sordu bi sayfada ara boy etek tesettüre uygunmudur diye ilk cevap verende bendim hayır değil ama ben giyiyordum ogün vaz geçtim herşeyden...nefsimden..
pantolon eğer pardesümü hiç çıkarmayacaksam giyiyorum yoksa yok..
deniz derya... söylediklerimiz ağır gelebilir canım ama emin ol hepimiz aynı yollardan geçtiğimiz için böle konuşuyoruz.. geçikme zerre günaha batma istiyoruz..

tabiii tabii sevınmıstım buketim canm kardeşim.. nasılda ağlamıştım sen haberini verdiğinde.. ben uzun uzun anlatmadım pardesunun gereklılıgını neden bılıyor mususn buketim? cunku gerek yok adım atmıslar ya gerısı gelir.. bız de oyle olmadı mı buketim? smdı kapandıkca kapanasımız gelmiyor mu sankı?? Allah'ın ıznıyle bız altı kap gıyıyorum pantolon gıyıyorum dıyenlerde vazgececekler.
boyle sunu gıysem olur mu bunu gıysem olmaz mı demedım kımseye? bn tesettürlüyüm! dedım orneğim dedim.. o yuzden aynanın krsnda once kndm kndımı ornek almalıydım oyle gıyındım çok sukur.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
birde şu pardesülerin belinde kimer yokmu işte onu sevmiyorum beli baseni olduğu gibi ortaya çıkarıyor..
bilmem gerek varmı.. sizcede tesettüre yakışmıyor öle değilmi...

6 tane pardesum var hepside kemerli!! ama bnde rahasızlık hıssettırmedı kuzucum ya

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
6 tane pardesum var hepside kemerli!! ama bnde rahasızlık hıssettırmedı kuzucum ya

CANIM seninkiler nasıl bilmiyorum... yanlış anlaşılmak istemem beni rahatsız eden sımsıkı bağlıyorlarya o kemeri olduğu gibi tüm hatları belli ediyorya rahatsızlığım ondan.. ne bileyim..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
tabiii tabii sevınmıstım buketim canm kardeşim.. nasılda ağlamıştım sen haberini verdiğinde.. ben uzun uzun anlatmadım pardesunun gereklılıgını neden bılıyor mususn buketim? cunku gerek yok adım atmıslar ya gerısı gelir.. bız de oyle olmadı mı buketim? smdı kapandıkca kapanasımız gelmiyor mu sankı?? Allah'ın ıznıyle bız altı kap gıyıyorum pantolon gıyıyorum dıyenlerde vazgececekler.
boyle sunu gıysem olur mu bunu gıysem olmaz mı demedım kımseye? bn tesettürlüyüm! dedım orneğim dedim.. o yuzden aynanın krsnda once kndm kndımı ornek almalıydım oyle gıyındım çok sukur.

aynen önce kendimiz rahatsız olmalıyız inşallah yolumuz düzelecek çok düzelecek.. iyi olacağız..çok iyi hemde

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
DİLEK cim canım kardeşim kırılmadın değilmi bana.. :(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
nebileyim utandım bi an kimseyi eleştirmek hakkım değl.. hele sen de öle söyleyince seni eleştirmiş gibi hissettim kendimi.. eleştirdiğim durum aslında kişiler dğil o kadar cafcaflıki herşey asıl amacın okadar dışındaki nefsimiz korkutuyor beni

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
nebileyim utandım bi an kimseyi eleştirmek hakkım değl.. hele sen de öle söyleyince seni eleştirmiş gibi hissettim kendimi.. eleştirdiğim durum aslında kişiler dğil o kadar cafcaflıki herşey asıl amacın okadar dışındaki nefsimiz korkutuyor beni

beni elestirdiğini hissetmedim canım merak etme.. faraceler harıc hepsı kemerlı ama bazıları bele oturmuyor. sus kemer onlar dıkkat etmk lazm alırken.. bnm evlenmeden once aldgm pardesu vardı 3kez gıydm smdı ali gıydırmıo o bele oturandan ıste.. at dıyo atmıyom da bnden daha zayıf bırınde bol durur dıye dusunuyorum.. ınce cızgıler bunlar ıste

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
beni elestirdiğini hissetmedim canım merak etme.. faraceler harıc hepsı kemerlı ama bazıları bele oturmuyor. sus kemer onlar dıkkat etmk lazm alırken.. bnm evlenmeden once aldgm pardesu vardı 3kez gıydm smdı ali gıydırmıo o bele oturandan ıste.. at dıyo atmıyom da bnden daha zayıf bırınde bol durur dıye dusunuyorum.. ınce cızgıler bunlar ıste

o ince çizgileri görememkten korkuyorum ben işte kışın aldığım pardesü kemerliydi.. kemeri mağazada bıraktım bi an nefsime yenik düşersem diye.. senin bana gösterdiğin vardıya hani yeşil o çok güzeldi mesela.. yani önemli olan bedeni sarmaması

Fatma*

Kayıtlı Kullanıcı
herkese hayırlı geceler yeni üye oldum foruma fakat uzun süredir takip ediyorum paylaşımlarınızı o kadar güzel ki...dualara o kadar ihtiyacım var ki..kapanamamanın acısını yaşıyorum her günüm eziyet gibi gelmeye başlıyor, dışarda hakkıyla kapanan bayanlara o kadar özeniyorum ki..yirmi altı yaşındayım ve memurum.ailem ise ibadetlerini yerine getirirler fakat başörtüsüne karşıdırlar her zaman her yerde ..burda yazılanları okuyarak bir cesaret aileme açtım konuyu..herkesin yüzünden düşen bin parça yüzler düştü moraller bozuldu..annem ileri gitmek olarak algıladı sen zaten ölçülü giyiniyorsun kızım diyor ona gerek yok diyor. babam da onun bir günahı varsa ben üstlenirim diyor.hatta sana maneviyatım eskisi gibi olmaz kızım dedi..bu yaşıma kadar babamdan işittiğim en ağır sözdü..annem babam sonuçta ezip geçmek istemiyorum ..aramıza mesafe girdi ..nihayetinde bana bıraktılar fakat yüreğim kan ağlıyor ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt