Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sabah sabah ne güzel yazılar bunlar.. yüreğinize kaleminize sağlık..
ÜNV. proflardan biri ders anlatırken gözleri başörtülü bir kardeşimize takılır çok sinirlenir hiddetle bağırır..
-sizin gibiler yüzünden ilerleyemiyoruz gelişemiyoruz...
kardeşimizin cevabına bayıldım..
- siz uzaya mekik yolladınızda benim başörtüme mi takıldı....
:)

berat05

Yönetici
Esselamualeyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamualeyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Örtülü bir hanımı karakola çağırıp sorguya alırlar.

Polis amirinin ilk sorusu...: " Hangi örgüte bağlısınız ?
Bacımızın müthiş cevabı ise: Ahzap örgütünün elli dokuzuncu sayısına.
" Polis amiri ikinci sorusunu sorar: " Kaç kişisiniz? "
Dehşet cevap: Altıbin altıyüz atmışaltı. ".

(ÜzüLme davanın sahibi HAK'tır HAK olan davadazafer muhakkaktır.!)

Cevaplar müthiş....

Gözlerim doldu resmen.....

Allah celle celaluhu razı olsun kardeşim.....Hayırlı cumalar

"ÜzüLme davanın sahibi HAK'tır HAK olan davada zafer muhakkaktır.!"

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne...
Mehmet Akif Ersoy

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
"Bir kız öğrenciyi başörtülü olduğu için eğitim hakkından mahrum etmek, istiklal savaşı başlarında Maraş'ta düşmanlar tarafından başörtüsü çıkarılıp düşürüldüğü için başlayan Milli şahlanışın ruhuna tükürmektir..." N.F.K

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeslerim ben kapandim 2 ay oldu cok sükür fakat cok karisiyor etrafimdakiler onlari uyarmalimiyim annem de karisiyor en cok destegi ondan alirim diye umuyordum ama öyle olmadi basörtümü omuzlarima kadar sarkitiyorum bana babannen gibi olmussun diyor bana yardim edin tek annem degil cevremdekilerde öyle selam ve dua ile

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeslerim ben kapandim 2 ay oldu cok sükür fakat cok karisiyor etrafimdakiler onlari uyarmalimiyim annem de karisiyor en cok destegi ondan alirim diye umuyordum ama öyle olmadi basörtümü omuzlarima kadar sarkitiyorum bana babannen gibi olmussun diyor bana yardim edin tek annem degil cevremdekilerde öyle selam ve dua ile

ah be bitanem ne kadar da aynı şeyleri yaşıyor buradaki herkes.. üzücü kırıcı şeyler.. bende benzerlerini yaşadım ilk önceleri onlara dini bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıyordum. kapanmak gerekir kapanmak diyordum. doğru yapan benim diyordum baktım olmadı kulak tıkadım snra da alıştılar.. 2 ay daha cok yenı 4-5 aydan sonra inan tepki göstermeyi bırakacaklar. emin ol. sınavdasın canım hadi bi gayret ver şu sınavı..Allah yar ve yardımcın olsun
selam ve dua ile

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
ah be bitanem ne kadar da aynı şeyleri yaşıyor buradaki herkes.. üzücü kırıcı şeyler.. bende benzerlerini yaşadım ilk önceleri onlara dini bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışıyordum. kapanmak gerekir kapanmak diyordum. doğru yapan benim diyordum baktım olmadı kulak tıkadım snra da alıştılar.. 2 ay daha cok yenı 4-5 aydan sonra inan tepki göstermeyi bırakacaklar. emin ol. sınavdasın canım hadi bi gayret ver şu sınavı..Allah yar ve yardımcın olsun
selam ve dua ile

Allah razi olsun kardesim dualarinizda benide unutmayin insallah bazi arkadaslarda benim yasadiklarimi yasamislar cok sükür insanlarin tepkileri kalmamis insallah bendede öyle olur hayirli cumalar

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim dualarinizda benide unutmayin insallah bazi arkadaslarda benim yasadiklarimi yasamislar cok sükür insanlarin tepkileri kalmamis insallah bendede öyle olur hayirli cumalar

inan oyle olucak,alışacaklar.. sen kararlı durdukca susacaklar.. bızde neler neler yasadık oku vaktın oldukca geriye dogru.. dualarım senınle merak etme kardeşim..
hayırlı cumalar,Allah'a emanet ol

mir_erhan

Moderator

Ölüleri neden kefenlerler diye düşündü Fatma. Öldükten sonra bu ince düşünce çok masumane. Bir kundak içinde geldiğimiz dünyadan giderken, bir kefene bürünmek. Doğumun tesettürü kundak ve ölümün tesettürü de kefen. Anne ve babasına kundak içinde Fatmayı veren YARATICIMIZIN, yanına alırken de bir kefen içinde alması ne ince bir düşünceydi. Ölümün tesettürü de kefenmiş diye düşündü Fatma...
( Hira06)

mir_erhan

Moderator
(Kubra )
.....

''ÜzüLme davanın sahibi HAK'tır HAK olan davadazafer muhakkaktır.!''

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
mürşid hakkında mürşidini bulmak hakkında bilgi sahibi olan biriyle konuşmak istiyorum.. yardımcı olur musunuz?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
"Dandik tesettür"den soyunmak için 10 hatırlatma

AKLIMIZA İLK geleni gözümüze ilk çarpan üzerinden düşünmeye başlayınca, bir de bakmışsınız aklımız gözümüze indirmişiz. Sonra da aklımızla değil gözümüzle düşünmeye başlarız.

Anlayacağınız o ki, sorunumuz “dandik” tesettür değil, tesettürü “dandik” anlamaktır. Dandikliğe bakın: “Başını örttün mü, tesettürlüsün. Ört(e)medin mi, tesettürsüzsün…” Tesettürü bir tür “aç-kapa” yüzeyselliğinde algılamamız üzerinde biraz kafa yoralım fırsat gelmişken…

Tesettür hakkında bilme(k isteme)diklerimiz:

Tesettür önce erkeklerden beklenir: Nûr Sûresi'nde önce "mümin erkeklere", sonra "mümin kadınlara" hitap edilir. Sûrenin 30. ayeti, "Mümin erkeklere söyle..." diye başlar, 31. ayeti ise "mümin kadınlara söyle..." diye başlar. Erkeklerin tesettürü ile kadınların tesettürü arasında bir ayetlik öncelik farkı var demek ki...
Tesettür önce bakışla ilgilenir. Bakılan şeyle sonra ilgilenir: Nûr Sûresi’nde mümin erkeklere de mümin kadınlara da öncelikle "bakışlarını haramdan kısma"ları söylenir. "Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar..." "Mümin kadınlara söyle gözlerini sakınsınlar..." Zaten bakışlara tesettür kazandırmadan, bakılan saçını ve bedenini örtse bile hayalde “soyulur” kadınlar. Tesettür, işte o zaman dandikleşir.
Tesettür sadece başını örtmek değildir: Nûr Sûresi’nde başörtüsü sorumluluğu olmayan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da "iffetlerini korumaları" söylenir ki, iffetlerini korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır. Başını örtmüş olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört[e]meyen her kadını hepten iffetsiz saymak kimsenin hakkı değil.
Tesettür öncelikle bir iç duruş ve tavırdır. Kılık ve kıyafet bu içsel duruşun ve özümsenmiş tavrın üzerinde ve sonrasında durur. Başının açıklığı dert edilmeyen bir erkek de "iffetini korumayarak" tesettürsüzlük yapabilir. Kılık kıyafet tesettürün sonucudur. Sonucu sebebin önüne koyarsak, temeli olmayan böylesi dandik “sonuç”lar görmeye devam ederiz. Böylece sözde bir takım gazetecilerin “tesettür kılığına girdim” diye caka satmasına fırsat veririz.
Tesettür önce iman etmektir: Nûr Sûresi’nde "iman eden" erkeklere ve "iman eden" kadınlara tesettür emredilir. Örtmek anlamına gelen "tesettür", görmesini Allah'ın görmesine açık, sözünü Allah'ın işitmesine açık, niyetini Allah'ın bilmesine açık bilmektir ki bilinçli bir kapalılığı besler. Yine örtmek anlamına gelen "küfür" de, kendini Allah'tan gizlediğini sanmaktır ki sorumsuz bir açık-saçıklığı doğurur.
Kadının da erkeğin de ziyneti imandır. İman kendini Allah’la markalamaktır. “Ben Allah’ın kuluyum. Ben Allah’ın sanat eseriyim…” diye/bilmektir. Sanat değeri yüksek olan eserlerin kıymeti maddesi üzerinden belirlenmez. Antik paralar kilo ile satılmaz. Bakır bile olsalar üzerlerindeki damgaya ve imzaya bakılır. O zaman birkaç gramlık bakır bile kilolarca altın kıymetinde olur. Kendi değerini Allah’tan bilirse insan, bakışını eşsiz bir hazine bilir, orda burda yağmalatmaz. Göz nurunu haramdan sakınır, setreder. Bedenini Allah’ın sanat eseri olarak bilirse bir erkek ya da kadın, saçını da bakışını da ziynet bilir. Başını örtmeyi kendine kendisi farz eder, içinden gelir örtünmek. Dışarıdan giydirilmez. Giyinişini içeriden başlatır.
Bütün bu notlar, “benim kalbim temiz” kıvırtmasına malzeme olsun diye yazılmadı. Kalbinin temiz olmasını isteyenler, çağına örfüne, iklimine mevsimine, kültürüne çevresine göre hesaplar yapmadan önce Nur Sûresi’nin 30-31. ayetinin anlam ırmağına yatırırlar kalplerini. Önyargısız ve hesapsız. Kitabına uydurmak yerine Kitab’a uyarlar.
Başını örtmüyor diye, örtemiyor diye, hatta örtmek istemiyor diye, bir kadını Allah’ın kulu ve sanatı olmaktan çıkarmaya hevesli dandik bakışlar asıl müstehcendir. Saçını açık bırakınca, her şeyi açıkta mı kalır kadının? Saçı görüneni iffetinden de soymak başlı başına tesettürsüz bir bakış değil mi?
Başörtüsü tesettürün hepsi değildir ama “teferruat” kelimesinin çağrıştırdığı, “olsa da bir olmasa da bir” gereksizliğinde görülmeyi de hak etmez. Tesettürün zirvesidir, örtünmenin baş tacıdır başörtüsü. En azından bu ülkede başının örtüsü yüzünden mesleğini, itibarını, geleceğini, yurdunu terk ederek bedel ödeyen kardeşlerimizin çabasını küçümseriz. Onların içten dirençlerini düşmanları karşısında yağmalatmak hiçbir gerekçenin örtemeyeceği bir kabalıktır. Hasetçileri karşısında onların elini güçsüzleştirmek apaçık bir insafsızlıktır. “Dandik” bir duruştur.
“Aşk”ından dolayı başını bağlamayan sözde “sufi” ehline gelince… Başını örtmemek ve hatta örtmek istememek başkadır, başını örtmesen de olur demek başkadır. Kurala uymayabilirsiniz. Hoş, benim de uymadığım onca kural varken, sizin ayıbınızla uğraşma hakkım yok. Ama kural uyduramazsınız. Kuralı Allah koyar; siz değil. Allah’tan kural koyma rolünü ç/almaya kalktığınızda herkesin hakkını açık açık yersiniz. Gerçek aşk ehli başkalarına farz olmayanı kendine farz kılar… Farzı kendine farz olmaktan çıkaran sizdeki bu aşk, aşk değil.
23/08/2010

© 2013 karakalem.net, Senai Demirci

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
insanlar nur suresinden kaçıyorlar çünkü korkuyorlar....
arkadaşın biri biraz önce bişey paylaşmış asapları bozuluyor insanın yeminle.
alıntı size
*
Özgür kadın çağdaşlıktır.
Çünkü özgür kadının doğurup büyüttüğü çocuklar gericiye asla ümmet olmazlar.
Ne dergâhlara müşteri çıkar özgür kadının yetiştirdiği çocuklardan,ne tarikatlara mürit,ne de gericiye oy verecek saflar...
*
Bu yüzden;gerici özgür kadını sevmez.
Kadın özgür olsun istemez.
Ve onu örtmek,kapatmak,susturmak,bastırmak için çarşafa-türbana sarmak ister.
'Türban' diye tutturmaları bu yüzdendir.
Gericinin sonudur özgür kadın...

Bekir COŞKUN / Cumhuriyet

anlamıyorum ya vallahi anlamıyorum hele bitanesi bi yorum yazmış arkadaşlar paylaşılım da diğer kadınlar da özgürleşsinler diye
cahiller.... yazık vallahi acıyorum onların bu hallerine...sözüm açıklara değil açıkların özgür kapalıların gerici olduklarını söyleyenler...
zavallılar....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek
genç kıza paklık ve selamet bahşeder.
Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden,
vesveselerden ve kötülüklerden korur ve Allah’a yakınlaştırır.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
bugün abime de sordum o da bilmiyor :(

Ankara yolu üzerinde 18. km’sindeki Kayacık Köyü yakınında İkinci Organize Sanayi Karşısında,konya sivil havalimanına 10dk uzaklıkta, ikamet etmektedir mübarek yaklaşık 19 senedir inşaallahu teala yolunuz düşer o bölgeye de mübareğin çorbasından ve tarifi taa Aişe r.anha annemize kadar uzanan ekmeğinden yersiniz :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah nasip olur
sizin profil isminiz neden öyle merak ettim
gerçek isminiz nedir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt