Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (2 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Cok sukur bugunumuze biz belkide en agiriyla imtihan oluyoruz ama cok sukur bilincliyiz rabbim bizi isyan yollarina hic sokmasin insallah dogru yolundan ayirmasin birde hayalimiz var evlenirken ben mehir olarak esimden hacca gitmeyi istemistim evladimiz hasta olunca olmadi kizimiz iyilesir en azindan biraz kendini toplarsa umreye gitmeyi dusunuyoruz rabbim insallah gonlumuzdeki bu muradi hayirlisiyla bize nasip eyler eger kutsal topraklarada gidebilirsem bu fani dunyadan baska muradim yok ,...

inşallah güzel kardşim her isteyene göstersin Rabbim bizlerede çok istiyorum bende çok samimi olduğumuz bir abimiz düzenliyo umre hac organizasyonlarını eşim Taha biraz daha büyüsün diyo ben beklemek istemiyorum nasip olmadan olmazmış inşallah Rabbim genç yaşta görebilmeyi nasip etsin cümlemize

berat05

Yönetici
berat ablacım okudukça yazılarınızı ne kadar eksiğim var görüyorum nefsimle uğraşıyorum hala kimi arkadaşlarımla görüimek istemiyorum bu yüzden bana yararlı olacak insanlarla görüşmek istiyorum çünkü içimdeki ateşin kor olmasını istemiyorum inşallah bizlerde hakkıyla layıkıyla kul olabiliriz Rabbime razı olduğu kul olmak en büyük arzum

Zaman geçtikçe....kendiniz bazı şeylerden elinizi çekeceksiniz...
Nefsinizi dinlemedikçe...yolunuz açık olacak...doğruyu göreceksiniz inşaallah..
Arkadaşlarınız size alışacak...görüşmek isteyen zaten gelir-arar sorar..

Siz yeterki tam tevekkül edin..:Rabbim gerisini kolaylaştırır...göreceksiniz.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Buradaki bayan kardeslerime bir kac kitap onermek isterim havva ergen isik hanim sahabiler ve mehmed paksu vesvese yararli olacagini dusunuyorum cogunuza ozellikle hanimsahabiler...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum canim benim 2.5 yasinda west sendromlu epilepsinin en agiri olan hastaligi bulunan biz kizim var dort ayliktan basladi hastaligi gelisim geriligi var yuruyemiyor konusamiyor suaralarda artik yutkunma sorunumuz var burundan hortumla besleniyor hastaliga bagli gozlerde takipte yok caresini tedavisini sorarsan rabbim gonderecek kesin yanitli bir tedavisi yok anne babasi olarak elimizden geleni yapiyoruz geriye kalan rabbimden ilk ve tek cocugumuz tekrar cocukta dusunmeye bile korkuyoruz bide bakimi var tabi cahidem iyilesse keske dua et olurmu?

zorluğunun derecesinden daha fazla mükafatın olacak inşallah.
rabbim sabır versin.
evladına tez zamanda şifalar versin.
şunu farkettim Rabbim sıkıntının yanında kolaylık da veriyor.
ben ikinci bebeğimi de kaybettim
kendimi zor toparlarım diye düşünürken
şimdi o kadar iyiyim ki çok düşünmüyorum
tabiki içimde kanayan bişeyler var sürekli
korkularım da var ama ondan da fazla ümitlerim var
yaşamak öyle bişey ki ve büyük sınava hazırlanmak
sanki ipin üstündeymişsin de sendelersen düşecekmişssin gibi

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah güzel kardşim her isteyene göstersin Rabbim bizlerede çok istiyorum bende çok samimi olduğumuz bir abimiz düzenliyo umre hac organizasyonlarını eşim Taha biraz daha büyüsün diyo ben beklemek istemiyorum nasip olmadan olmazmış inşallah Rabbim genç yaşta görebilmeyi nasip etsin cümlemize

Amin insallah kardesim izmir konusu biraz askida kalacak galiba ben kizimin hastaligiyla ilgili bir siteyi takipediyorum orada bir kac aile olumlu sonuc alamamis bir kac ailede yeni baslamis daha onlardaki etkileri bekliyorum olumlu olursa insallah gelicez izmire gelmek ve tedaviye baslamak biraz maddi acidan zorlaya bilir bizi onun icin dogru karar vermemiz gerekiyor zaten istanbulda takip ediliyoruz her ay gidiyoruz gunubirlik kolay degil rabbim yar ve yardimcimiz olsun insallah.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
zorluğunun derecesinden daha fazla mükafatın olacak inşallah.
rabbim sabır versin.
evladına tez zamanda şifalar versin.
şunu farkettim Rabbim sıkıntının yanında kolaylık da veriyor.
ben ikinci bebeğimi de kaybettim
kendimi zor toparlarım diye düşünürken
şimdi o kadar iyiyim ki çok düşünmüyorum
tabiki içimde kanayan bişeyler var sürekli
korkularım da var ama ondan da fazla ümitlerim var
yaşamak öyle bişey ki ve büyük sınava hazırlanmak
sanki ipin üstündeymişsin de sendelersen düşecekmişssin gibi

Evet kardesim derdi veren rabbim yaninda sabrinida hayrinida veriyor anlayabilene bulmak isteyene inan dermanimizda vardir ama ya hakkimizda hayirli degildir yada daha zamani vardir biraz daha olgunlasmamiz gerek belkide onun icin sabredip bekliyoruz yasiyorsak umit var demektir...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Amin insallah kardesim izmir konusu biraz askida kalacak galiba ben kizimin hastaligiyla ilgili bir siteyi takipediyorum orada bir kac aile olumlu sonuc alamamis bir kac ailede yeni baslamis daha onlardaki etkileri bekliyorum olumlu olursa insallah gelicez izmire gelmek ve tedaviye baslamak biraz maddi acidan zorlaya bilir bizi onun icin dogru karar vermemiz gerekiyor zaten istanbulda takip ediliyoruz her ay gidiyoruz gunubirlik kolay degil rabbim yar ve yardimcimiz olsun insallah.

inşallah kardeşim ben izmirde değilim ilçedeyim ama ne zaman istersen yardımcı olmak isterim izmirde bütün akrabalarım kalacak yer bile ayarlarız Allahın izniyle yeterki iyi olsun kuzucuk inşallah

mir_erhan

Moderator
.....
......Uzaktan meclise geliyordu bir gün. Yaklaşırken etrafındaki sahabelerle birlikte gelişini seyrediyordu Allah Resulü (s.a.v.)de.
Musabın yorgun ama huzurlu halini süzen gözlere çoktan yaş yürümüştü; başlar öne eğildi...
Hüzünlenmişlerdi beraberce...
Zira Mus'ab eski ve yıpranmış köhne bir elbise içindeydi..
İslamdan önceki durumunu bilenlere onun bu hali çok dokunmuştu...
Bilal zaten fakirdi. . Habbab ve Ammarında imkanları iyi değildi...Alışkındı onlar yokluğa...
Ama Mus'ab öylemiydi ?
Gördükleri karşısında Resulullah da dayanamadı ve şunlar söylmemey başladı. :
- Bu gelen Mus'abı ben daha öncede görüyordum... Anne ve babası yanında Mekkede ondan daha kıymetli biri yoktu.
O , Bunların hepsini Allah ve Resulü için terk etti ...

O ise bütün bu olup bitenlere aldırış etmiyordu.. Zira insana huzuru elbise vermiyordu ki!
Bir kalpte iman yoksa kalıp, bedeni sıkan sürekli bir işkenceydi..........
.............
......
( REŞİT HAYLAMAZ '' EFENDİMİZ'' kitabından alıntı...)

Selamün Aleyküm...
Biliyorum belki kiminiz defalarca bunu okumuş hatta benim gibi ezberleyeniniz bile var...

Ben şunu çok yaşadım ve yaşıyorum..
Sürekli şeytan nefis ve çevre dediğimiz üçüncü bir illetle mücadele halindeyiz..
Tökezliyoruz.. Maazallah kaybettik kaybedeceğimiz anlar oluyor...
İşte o anlarda Efendimizin hayatını okuyorum birsolukta.. durmadan.. gözyaşlarımı hesaplayamıyorum...
utancımı gizleyemiyorum...
itiraflarım sıraya diziliyor...
...
Sadece bu bile bazen yetiyor...Bedirde babasına karşı kılıç sallayan ve babası olan Utbe ibn Rebianın öldürülmesine şahit olan
O Kutlu Ashab Ebu HUZEYFE....

Kabede TEBBLİĞ vazifesini yaparken Dayak yiyen O KUTLU NEBİ.. ve onun imdadına yetişen Sadık dost..Hz. Ebubekirin öldürülcesine dayak yeyişi....

Dedimya ben okumazsam hatırlamazsam tökezliyorum.. ama okuyunca herdefasında...
İşte o zaman Dik durabiliyorum...
İşte o zaman Ne vicdanımı rahatsız edecek bir hareketim oluyor..
Ne de Utancım beni terletiyor.. Çünkü söz veriyorum..
Yüreğimi kanata kanata dizlerim gibi Emekleyerekde olsa YOLUNDAN geleceğim...Diyorum...
Gözlerimi tesettü-re büryeceğim...
Dillerime kilitlerle hakim olacağım... Haya ile yalansız yürüyeceğim inşallah diyorum..
İşte o zaman ANCAK RABBİMİN beni HALK ettiği sıfatla yaşayacağım...

Selam ve dua ile

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim..Evinizden çıktığınız andan itibaren dışarıda her daim pardesulu olmak zorundasınız...Çarşaf-Ferace-pardesu...dış giyiminiz nasıl ise...çıkarmamanız gerekir...İşyerinizde ayrı bir odanız olsa dahi -size özel bir alan değil- kıyafetinizle oturmak demek tüm hatlarınızın belli olması demektir.Tesettürlü bir hanıma bu uymaz - ki evimize yabancı birileri geldiğince bile tamamen kapanıyorsak...siz düşünün gerisini

NEDEN SİYAH giyiniyorlar ?

Şahsım adına cevap vermek gerekirse ; Yeşil-kırmızı- mor- sarı her daim dikkat çeken renklerdir.

KADININ VAR OLMASI BİLE TOPLULUKTA DİKKAT ÇEKEN BİR UNSUR...Velev ki...renkli giyinmiş olmasın.

Anneniz,çevre v.s. için yaparsanız bu işin manevi boyutu gider...
MOda yarışında değiliz ki biz...Ya da birileri yakışmış desin diye de yapmıyoruz...

BU yapılan iş ALLAH celle celaluhunun rızasını kazanmaktır.Nefsi öldürmektir..

Kararsız kalmak nefse yer vermektir.

Nefsinize söz vermeyin....

Beni kendime getirdiğiniz için teşekkür ederim. Nefsimizle mücadelemiz her an..her zaman..şeytanla, vesveseleriyle her zaman savaşalım. Annem , yakınlarım, sevdiklerim nasılda değişti şaşırdım bana karşı oldular. Kapanmama bişey demediler ama renk konusunda baskı yaptılar. Onların bu tepkisi içime dert oldu, kalbimi hızlandırdı sizde böyle diyince Allah rızasını unuttum. Mor, sarı, kırmızı hepsi dikkat çeken renkler. Kahverengi ve siyah takıcam. Başkalarını dinlemeyip nefsime karşı koyucam. Cenabı Allah`ın yolu en doğru en hayırlı yolumuz. Allah celle celallahu nun karşısında tanıdıklarıma uydum diyemiycem. Allah razı olsun beni savaşımda kendime getirdiniz. Ailemde tanıdıklarımda sevecekse beni böyle sevmeliler.

Bigün bi hanım gördüm uzun siyah eşarp ve pardesü giymişti onu görünce bende böyle olmalıyım dedim. İçim içime sığmadı tesettüre uygundu. İnşAllah öyle olurum nefsimi yenerim.

Rabbim tüm arkadaşlarıma sabır versin güç versin. Elbet diğerlerine örnek oluruz. İyiki varsınız. Selam ile dua ile...

asi egeli

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben henüz kapanamadım ama çok istiyorum çevre baskısı birde çalışıyorum beni yadırgayacaklarını düşünüyorum eşime sürpriz yapmak istiyorum kapanmak istiyorum lütfen yardımcı olun banada

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben henüz kapanamadım ama çok istiyorum çevre baskısı birde çalışıyorum beni yadırgayacaklarını düşünüyorum eşime sürpriz yapmak istiyorum kapanmak istiyorum lütfen yardımcı olun banada

HOŞGELDİNİZ çok sevindim.. çevre baskısı hepimiz yaşadık ne yazıkkı müslüman bir ülkede müslümanlığını unutmuş bir sürü insanla yaşıyoruz.... çalışıyorsunuz güzel peki niye yadırgasınlar... yada yadırgasınlar benim amirim namazında niyazında olan bir adam yinede bana hayırdır niye türbana girdin dedi... canım bak içine böle bi aşk gelmiş varsın herkes yadırğasın varsın baskı yapsınlar önemli olan senin istemen inan bana herşeye değer o huzur... zaten yeteri kadar gecikmedik mi kaç yaşındasın bilmiyorum ama bende yeni kapandım burdaki herkesten ALLAH razı olsun ama geciktim çok hemde 13 sene önce yapmalıydım bunu ama yapamadım. ailemde kapalı bir ben varım düşün ama yılmadım şimdi herkes bana destek sen yeterki iste

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
.
Bu dava hor, bu dava büyük...

ALLAHÜ EKBER!!!

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu RAZI OLSUN

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

hoşgeldin kardeşim aramıza, buketimin de söylediği gibi içindeyse bu aşk hiç erteleme! eşime süpriz demişsin demek ki eşin karşı çıkmayacak ne güzel.. hoş karşı çıksa da inan bu savaştan Allah yolunda gidenler kazanıyor. çok şükür Rabbime 1 yıl olacak ben kapanalı tabiki geç kaldım ama buna şükür diyorum geç de olsa uyandım gaflet uykusundan. benim hiç desteğim yoktu en başta annem sözleriyle,gözleriyle yerden yere vurdu! sen yadırgarlar diyorsun insanın annesinin yaptığının yanında birileri yadırgamış çok mu? tesettürle de iş bitmiyor tabiki ama hele sen bi besmele çek al eşarbını başına.. inanmak budur! inanmak ölmeden ölmektir! inanmak nefsini Allah'a teslim etmektir! hakkında hayırlısı olsun inşallah
selam ve dua ile..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
HİRAMMMMMMMMMM canım nasılsın nasıl gidiyor hazırlıklar nezaman düğün gelinliğin hazırmı evini yerleştirdinmi ? ayyy ne çok sordummmmm

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
asi egeli hoşgeldin ne güzel bak eşin yanında başkalarını neden düşünüyorsun ki dayanağın var hiç bekleme derim bende bekleyenlerdenim malesef ama az kaldı benim içinde inşallah eşim istediği halde çevre yüzünden kendisine söyleyemesede etkileniyor bu yüzden kapanmamı erteliyor mayısa kadar bekle dedi ama o kadar beklmeyeceğim inşallah çok az kaldı sende bekleme eşin isterken hemen kapan eşimin ağzından çıkacak bir kelimeye bakıyorum ben yanlış olduğunu bile bile tek isteğim huzurla olması

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin bu nurlu emrini Rabbim tüm kardeşlerimize nasip etsin..
Zamanınız varken ve en önemlisi yüreğinizden gelen bu örtünme aşkını
Rabbim nasip etmişken bu bekleyiş niye?
Beklemenin hiç bir faydası olmayacak..
Olumsuzluklar içerisinde boğulacağınızı değil, Rabbimize tevekkül ederek,
O'ndan (celle celaluhu) yardım dileyerek, dua ederek, sabrederek,
neyi ne için yaptığınızın ve neyi ne için bıraktığınızın idrakiyle biraz düşünün..
Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum..
Kulları değil, Rabbimizi razı etmek, olsun bizim davamız..
Rabbim bu yolda çekilen tüm sıkıntıları, sizlere, bizlere, hepimize;
O'na (celle celaluhu) daha fazla yakınlaşmaya vesile kılsın..
Vee herşeyden önce, bu dünyalığın faniliğini ve ölümü idrak edip, gerçek yurdumuzun ahiret yurdu olduğunu unutmayıp, hiç kimsenin kimseye fayda vermeyeceği o günü düşünüp, daha fazla sorup sorgulamaya, en derinlere inip, yüreğimizin sesini dinlemeye, beklemenin ne derece anlamsız olduğunu düşünüp,
hayırlı işlerde acele etmeye, zamanımızın gerçekten çok az olduğunu kavrayıp, kendimize yeniden bir çeki düzen vermeye, Rabbimizin razı olacağı hayırlı bir ömür sürmeye gayret edelim, isteyelim; Rabbimizden isteyelim..
Rabbim neler neler çıkaracaktır önümüze, bekleyelim ve görelim..
Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Dua eder, dua beklerim..

Adea

Kayıtlı Kullanıcı
gecen cuma gunu size muzdeli haberi verecektim....vermek niyetindeydim.....hele bi cuma gunu olsun artik hickimseyi dinleyecek gucum kalmadi diyordum,AMA...yine yapamadim,iki gun esimle konus kavga et iyilikle anlat,artik destek filan da beklemiyorum ,ama karsi da cikma ve evdeki digerlerine karsi beni koru biraz da olsun sustur onlari,karismayin siz de onun karari,HAAYIIIR.ya niye sen toybe yarrabbim sen bi beni yarattin da seni bukadar dinlemek zorundayim diyorum,hayir ama esimsin ve beni dinlemek zorundasin,hadi kapandim diyelim herseye ragmen,istemesin soylenip dursun bir gun gelecek kabul edecek diyorum,ama korkum sundan ki ya her disari cikisimizda,yada bi dugune falan gittigimizde beni asagilarsa,hic vazgecmezse cikart zikart deyisinde ve 1 saniye icin bile olsun pismanlik duyarsam diye korkuyorum,o bir saniye icin bile kalbim yanacak sonra benim,pisman olmak istemiyorum,ama boyle de devam etmek istemiyorum,,,,hadi diyorum tesettur koymadan kapali giyinecegim,ama biliyorum ki biyere kadar,,yaz mevsiminde,gunah mevsimi ben diyorum eger tesetturlu degilsen kapali giyinmek daha zor,seytan nefis rahat durmas ki,hi biraz daha kisa kol olmus olsun,biraz daha dar olmus olsun,diyebiliyor insan oysa tesetturluysen bunlari aklina bile getirmessin ALLAHIM bana yardimci olsun o kuvveti verir isallah da hickimseye aldiris etmem......ISALLLAH,,,,,,

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
eşin niye istemiyor canım onu anlamadım ben hala

Adea

Kayıtlı Kullanıcı
eger ben kapanirsam bir cok seye STOP dememiz lazimmis,onu da evde kapatacakmisim,falan,niye ki diyorum kapananlar olmeli mi,,,gole yikanmaya gidemeyecegiz,uc cocuk ya kendi koruyamaz,ben de bazan gelebilir bir kosede oturup evlatlatimi koruyabilirim diyorum,ben gelmesem de olur seni evde tutan mi var,,,benim sandigim kadariyla annesinin etkisiyle daha fazla hayir diyor,cunku esim beni cok seviyor ve aglamama hic dayanamiyor,simdi ,kapanmayi her andigimda gozlerimden yaslar kendiliginden cikiyor,ama bekle biraz daha diyor,cunku kapanirsam evdeki kalp krizinden ya gidecek yada bizi goturecek,,,toybe toybe,,,ama okadar sinirleniyor ki tv de bile tesetturluleri izlerken artik anlatamiyorum yani agzima bile alamam soylediklerini....herkes kendine,,ama iste ,,,,bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt