Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Bnde ne zrluklrla kpandım. Ailem bldiği hlde krşı çkmıştı. Bn mücadele ettm ve kzandım. Annem hala kzıyor bn alştım. Bnde pşmanm daha önce kapanmadığıma. Annem açık olunca cesrat edememiştm. Sağolsn knştğum cocuk sayesinde kapandım.mutlu ve huzurluyum

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
[QUOTE=berat05;15034

hala acıgım kapanamadım ya gorev yaptıgım yrede thakıp edemıyorun sıteyı net yok sımdı antalyada evımdeyım 1 hafta önce ı kadar ıstgeklı degılım ya ben ıcımde yok galıba böyle guzel seyler yada yurekten ıstemıyorum bilmiyorum. tum arkadaslar bana yardımcı olmaya çalısıyo bır ben yardımcı olamıyorum kendıme galıba ... ALLAH herkese guzel duygulr nasıp etsın ınsallah kısmet olurda kapanırsam hemen bu sıtede paylaşacagım tum arkadaslarımla

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı aksamlar musaıtsenız sohbet edelım chat gıbı sayfası varmı buranın sadece burdan mı yazılıyo

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
berat05;15034 hala acıgım kapanamadım ya gorev yaptıgım yrede thakıp edemıyorun sıteyı net yok sımdı antalyada evımdeyım 1 hafta önce ı kadar ıstgeklı degılım ya ben ıcımde yok galıba böyle guzel seyler yada yurekten ıstemıyorum bilmiyorum. tum arkadaslar bana yardımcı olmaya çalısıyo bır ben yardımcı olamıyorum kendıme galıba ... ALLAH herkese guzel duygulr nasıp etsın ınsallah kısmet olurda kapanırsam hemen bu sıtede paylaşacagım tum arkadaslarımla[/QUOTE' Alıntı:
Selamun aleykum kardesim bence erteleme seytana ve nefsine esir olma karar vermisken hemen uygula guzel haberlerini bekliyoruz selametle dua ile..

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim bence erteleme seytana ve nefsine esir olma karar vermisken hemen uygula guzel haberlerini bekliyoruz selametle dua ile..
İnsallah arkadasım bu hafta sıkıntılı bır haftaydı okulda bır suru sorun yasadım ona odaklandım kaydı gıttı ilgi alanım seytan kapıda bende ona yardım edıyorum sanırım... esım baska bır ılde haftanın basında dersım yoktu sımdı mudur ders koydu bıldıgı halde hafta ıçimi boşalttı sadece gıdemeyecegım bırazda esım rahatsız belınden aklım evde kalıyo mudur ıstese yapar program aksamıyo o kadar cok konustum kı hakkında sınırden ALLAH kapanma arzusunu aldı ıcımden cok gıybet ettım galıba ... program yarın bellı olaçak ama benımkıne kesınlıkle dıyerek konustu dua eder mısın benım ıcın ...

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
İnsallah arkadasım bu hafta sıkıntılı bır haftaydı okulda bır suru sorun yasadım ona odaklandım kaydı gıttı ilgi alanım seytan kapıda bende ona yardım edıyorum sanırım... esım baska bır ılde haftanın basında dersım yoktu sımdı mudur ders koydu bıldıgı halde hafta ıçimi boşalttı sadece gıdemeyecegım bırazda esım rahatsız belınden aklım evde kalıyo mudur ıstese yapar program aksamıyo o kadar cok konustum kı hakkında sınırden ALLAH kapanma arzusunu aldı ıcımden cok gıybet ettım galıba ... program yarın bellı olaçak ama benımkıne kesınlıkle dıyerek konustu dua eder mısın benım ıcın ...

Rabbim gonlundekini hakkida hayirli kilsin ...Allah safi sifatiyla esinize tez zamanda sifa versin.....kapanmayi en kisa zamanda nasip etsin.....selametle dua ile...

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim gonlundekini hakkida hayirli kilsin ...Allah safi sifatiyla esinize tez zamanda sifa versin.....kapanmayi en kisa zamanda nasip etsin.....selametle dua ile...
Amın inşallah sızınde dualarınızı tez zamanda kabul etsın... dua ıle kalın..hayırlı aksamlar

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bugün çağrı filmini izledim
insanlar ne zorluklardan geçmişler islam uğrunda
biz de azcık zorlanınca sızlanmayalım
KAPANALIM YA
sonu ölüm değil ki
sonu ölümsüzlük
geçen gün bi yakınıma kapanmaya düşünmüyor musun dedim
kapanmanın sorumluluğu çok dedi
ben de kapanmamanın sorumluluğu daha fazla dedim
sonra da itiraf etti
NEFSİME AĞIR GELİYOR dedi
nefsimize ağır gelmesi kötü mü
sevabımız o denli büyük olmaz mı
cennet ucuz değil
hele bedava hiç değil
azcık gayret azcık çaba
yanılıyor muyum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRÜMM.....
Ne garip bir zamanlar kapanmak için herşeyi yapan ben nasılda vazgeçmiştim.... nefsim şeytan herşey beni nasılda yoldan döndürmüştü baktığım her tesettürlüye hayranlıkla bakarken gitgide uzaklaşıyordum kıyafetim yoldan çıkıyordu sanki kaybediyordum içimdeki herşeyi... ben hemde ben namaza durunca hüngür hüngür ağlayan ben, ünv hazırlanırken yanımda kaldığım ablanın eşarplarını deneyen, bende senin gibi olacam diyen ben resmen kopmuştum... kopmak ne kopmak ALLAHIM şeytanla uğraşmak ne zormuş... ama yüzüme öle bir tokat indiki hayatım şaştı ve değiştim şükürler olsun eşim ve sizler yanımda oldunuz ne kadar şükretsem ne kadar sevinsem az yaptım yapıyorum.... her gün biraz daha sahip çıkıyorum bazen etrafımda kapalı birini görünce ah bende olabilsem diyorum kendime bakınca yaptığıma başardığıma inanamıyorum:)
hakkınızı helal edin şükürler olsun doğru yoldayım biliyorum daha çok şey var yapılacak çok yol var ama sizler varsınızya EŞİM can yoldaşım varya yaparım inşALLAH...
ve annem değişiyor elinden tesbih düşmüyor babam iyi yolda değişecek inşallah
herşeyim kızım ışığım zeynebmim dualar ezberliyor küçücük yüreği diliyle... elinde KURAN baba nolur öğretin bana diyor
değişiyoruz birimiz düzelince hayatımız değişiyor güzelleşiyor ALLAHIM VERDİĞİNE ŞÜKÜR

mir_erhan

Moderator
TESETTÜRÜMM.....
Ne garip bir zamanlar kapanmak için herşeyi yapan ben nasılda vazgeçmiştim.... nefsim şeytan herşey beni nasılda yoldan döndürmüştü baktığım her tesettürlüye hayranlıkla bakarken gitgide uzaklaşıyordum kıyafetim yoldan çıkıyordu sanki kaybediyordum içimdeki herşeyi... ben hemde ben namaza durunca hüngür hüngür ağlayan ben, ünv hazırlanırken yanımda kaldığım ablanın eşarplarını deneyen, bende senin gibi olacam diyen ben resmen kopmuştum... kopmak ne kopmak ALLAHIM şeytanla uğraşmak ne zormuş... ama yüzüme öle bir tokat indiki hayatım şaştı ve değiştim şükürler olsun eşim ve sizler yanımda oldunuz ne kadar şükretsem ne kadar sevinsem az yaptım yapıyorum.... her gün biraz daha sahip çıkıyorum bazen etrafımda kapalı birini görünce ah bende olabilsem diyorum kendime bakınca yaptığıma başardığıma inanamıyorum:)
hakkınızı helal edin şükürler olsun doğru yoldayım biliyorum daha çok şey var yapılacak çok yol var ama sizler varsınızya EŞİM can yoldaşım varya yaparım inşALLAH...
ve annem değişiyor elinden tesbih düşmüyor babam iyi yolda değişecek inşallah
herşeyim kızım ışığım zeynebmim dualar ezberliyor küçücük yüreği diliyle... elinde KURAN baba nolur öğretin bana diyor
değişiyoruz birimiz düzelince hayatımız değişiyor güzelleşiyor ALLAHIM VERDİĞİNE ŞÜKÜR

Selamün Aleyküm...
Maşallah Sevgili kardeşimiz... ne güzel şeylerden haber veriyorsunuz...
Köklü bir değişimle örtündünüz.. bu Mutluluğu herkes gözlerinizden okudu.. ve herkes sevmeye başladı...
Hani diyoruzya SUSSAK bile DURŞUMUZ TEBLİĞDİR diye...
İnşalla Duruşunuzla tebliğ görevinizi yapıyorsunuz.. Hayırlara vesile oluyorsunuz...
Rabbimiz sizleri daha çok sevindirsin inşallah...

Selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
Maşallah Sevgili kardeşimiz... ne güzel şeylerden haber veriyorsunuz...
Köklü bir değişimle örtündünüz.. bu Mutluluğu herkes gözlerinizden okudu.. ve herkes sevmeye başladı...
Hani diyoruzya SUSSAK bile DURŞUMUZ TEBLİĞDİR diye...
İnşalla Duruşunuzla tebliğ görevinizi yapıyorsunuz.. Hayırlara vesile oluyorsunuz...
Rabbimiz sizleri daha çok sevindirsin inşallah...

Selam ve dua ile

inşallah abi inşallah öledir... öle mutluyum ki herkese haykırmak istiyorum bazen başım önde yürüyüşümden örtümden... herşeyden önemlisi İSLAMİYETİ TEMSİL ETMEKTEN VE BAŞIMDA AYET TAŞIMAKTAN şükürler olsun

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Sizdeki Gençlik Katiyyen Gidecek.

Eğer Siz Daire-i meşruada kalmazsanız o gençlik zayi olup

başımıza hem dünyada hem kabirde hem ahirette kendi

lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek.

Eğer Terbiye-i İslamiye ile o gençlik nimetine karşı bir

şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatte sarfetseniz

o gençlik manen baki kalacak ve ebedi bir gençlik

kazanmasına sebep olacak.

Üstad Said Nursi(r.a)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür’ün Önemi

*Tesettür Allah’ın kadınlara emrettiği çok önemli bir dini değerdir! Her ne şart ile olursa olsun Tesettür giyinmeyen bayanlar İslam dininde Allah’a karşı suç işlemiş sayılırlar!

*Bazı baskı ve uygun olmayan şartlar hafifletici sebep olsa da omuzların, bacakların ve göğüslerin açık kalacak şekilde kadınların giyinmesi Allah’a karşı meydan okumak anlamına gelir!

*Tesettür’e saldırıların arttığı bir zamanda Tesettür’e sahip çıkması gerekirken Deccal şeytanın ve uşaklarının istekleri doğrultusunda gönüllü olarak soyunmak derecesinde giyindiği için Allah’a ihanet sayılır!

*Kadınlar Tesettür giyinmemenin karşılığında ahirette karşılaşacağı cezayı bilseydi kesinlikle bu cezaya razı olmaz Tesettür giyinirdi!

*İnsanlar Tesettür emrine uymayıp bazı söylemler ile belki vicdanlarını rahatlatıp kendilerini haklı çıkarmayı bu dünyada başarıp gerçekleri inkâr ederler ama Allah’ın huzurunda, ilahi mahkemede bu söylemlerin ona hiçbir faydası olmaz!

*Çünkü Rabbimiz gizli olan şeyleri! Gizlinin de gizlisini! İnsanların niyetlerini, ihlâslarını ve Allah’ın emirlerine itaat etmek konusundaki gayretlerini çok iyi bilir!

Enes Muhammed

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Fatma'nın Tesettüre bakışı : hz fatımanın tesettürü , hz. fatımanın tesettürü , fatmanin tesettüre bakisi vs..

Üşümesin diye örterlermiş üzerini kızlarının, uyuyanın üzerine kar yağarmış yoksa
Hasta olursa, ateşler içinde yanarsa, gözlerini kapatmadan beklerlermiş Fatma'nın anne ve babası. Örterlermiş üzerini, üşümesin diye Fatma’nın.
Örtüler, hiç bu kadar ısıtmamıştı ve örtülere hiç bu kadar hayret içinde bakmamıştı Fatma.

Dalında duran bir portakalı incelemeye başladı önce, örtüye bürünen portakala dikkatlice baktı? Tesettürü içinde gizli bir hazine barındıran portakala ulaşmak için onu Koruyan ve Kollayanı düşündü.

Hamile bir bayan geçiyordu yoldan, dikkatli bir şekilde yürüyordu, bebeğini koruyan tesettüre baktı. Tesettür paketinde gizli bir bilmeceydi bebek, Fatma buna da şaşırdı.
Sonra gözlerini vücuduna çevirdi. Kan ve et yığını olan vücuduna. Tesettürü içinde bilmediği bir alem vardı. Kalbini hiç görmemişti mesela, midesi nasıldı bilmiyordu. Bedeni tesettüre bürünmeseydi, aynaya her baktığında nasıl görürdü ki kendini?

Kar yağıyordu ve toprak kışlık tesettürünü giyiniyordu üzerine, toprakta bir tesettürdü. Mesela rahmetli dedesini saklıyor ve koruyordu. Toprak öyle bir tesettürdü ki dedesinden hatıra kalan çiçekleri kışları saklıyor ve her baharda çiçekleri gözlerinde güldürerek dedesini hatırlaması için sobeliyordu.

Akşam olmuştu gözlerini bu sefer geceye çeviriyordu Fatma. İnsanların uyumaları gereken zaman aralığında karanlık bir perde çekiliyordu, şehir tesettüre bürünüyordu. Evin ışıklarını yakıyordu annesi ve evlerinin tesettürü olan perdeleri çekiyordu birer birer. Neden perdeleri vardır ki evlerin. Bunu düşünmeye başladı Fatma. Bir kez daha şaşırdı, düşündüklerini dışarıya taşırmadan kendince tesettüre bürüyormuş Fatma.

Düşünceler de tesettürlü olurmuş bunu anladı.

Özel olan her şeyin bir paketi vardı. Geçen ay annesine aldığı hediyenin paketini düşündü. Neden paketleriz ki hediyeleri diye sordu kendine. Babasına gelen davetiyelerin özel zarfları da çok hoş olurdu. Paketler özel olduğumuzu hatırlatıyordu tıpkı doğmamış anne karnında ki bebek gibi dedi ve heyecanlandı Fatma.

Hediyelerin tesettürüymüş paket diye mutlu oldu.

Babaannesinin elinde ki Kur'an'ın da bir paketi vardı ve itina ile açardı . Babaannesi eline Kur'an'ı her aldığında gözlerindeki yaşları anlayamazdı Fatma.

Kur'an'ın tesettürü de kapağıymış,
onu açınca gizli bir hazine ile baş başa kalırmış insan, tıpkı babaannesi gibi.

Ölüleri neden kefenlerler diye düşündü Fatma. Öldükten sonra bu ince düşünce çok masumane? Bir kundak içinde geldiğimiz dünyadan giderken, bir kefene bürünmek. Doğumun tesettürü kundak ve ölümün tesettürü de kefen. Anne ve babasına kundak içinde Fatma'yı veren, yanına alırken de bir kefen içinde alması ne ince bir düşünceydi.

Ölümün tesettürü de kefenmiş diye düşündü Fatma

Günlüğünü aldı eline, tesettür için düşündüklerini yazmaya başladı. Bir ara gözleri televizyona ilişti. Ayşe'nin tesettüre bakış açısını izledi. Üzüldü Ayşe’ye. Bu kadar basit tanımlanamaz tesettür dedi. Kapadı defterini, üşümeyesin diye üzerini örten annesine sordu:

''Anne başını üşümesin diye mi örtüyorsun?''
''Hayır tabii ki, inancım gereği örtüyorum. ilk önce Rabbim istediği için''
''Ayşe’ye de dua eder misin?''
''Neden kızım?''
''Tesettürün ne olduğunu öğrensin diye.''

Annesi tebessüm etti ve çıktı odasından.Fatma da Ayşe’ye dua ederek gözlerinin tesettürü olan göz kapaklarını kapatarak ölümün kardeşi olan uykuya daldı. Sessizce mırıldandı;

“Verilen ömrün tesettürü de ölümdü”

hakikati mana-ı mutlak'ı anlamak diye buna derim işte
Selam ve Dua ile...

Kaynak: Fatma'nın Tesettüre bakışı Fatma'nın Tesettüre bakışı
whkaynak

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Verilen ömrün tesettürü de ölümdü.. emegine saglik kardesim.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün Hazret-i Mevlânâ, hanımıyla kasabaya iner...
Hanımı öyle giyinir ki, her tarafını Allah'ın emrine göre güzelce örtmüştür.
Satıcının biri: Hocam yazıktır, bu sıcakta zevcenizin de her yerini kapatmışsınız, günah değil mi?'' der.
Hazret-i Mevlânâ: "Sana bir mektup gelse ve o mektubu herkes açıp okusa ne yaparsın?'
Satıcı: "Tabi ki kızarım hocam, o benim özelim, kimsenin okumasına müsâde etmem.''
Hazret-i Mevlânâ bunun üzerine şöyle buyurur:

O da benim özelim, onu bir tek ben okurum.

ALLAH a emanet olun DOSTLAR..

Yagmurbey abimizden alintidir.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım acıyor... ne hale düştük biz bu nasıl bir zihniyet...
yanlış kimde kendini unutan kadınlardamı yoksa kendini bilmeyen erkeklerde mi...
bu mu özgürlük bu mu güzel olmak beğenilmek... ne ile beğenilmeliydi kadın çıplaklığıylamı bu kadınlarmı değer görürdü? Neredeyiz kadınlar açıldıkça güzelleştiklerini sanıyorlar erkekler diğer erkeklerin yanlarındaki kadına bakmasından hoşnut.... gurur duyuyorlar bu durumdan kendilerine özel olan bir kadın yerine herkesin bakmaktan zevk aldığı kadınları seçiyorlar...
noldu bize bölemiydik MAHREM ne demek ne çabuk unuttuk, tüm güzelliğimiz bir kutu boya iki karış etek mi oldu ya kişilik ahlak noldu bunlara...
hele kızlarımız KORKUYORUM ne olacak bu gençlik kapalısıda açığıda özenti, kızlarımız korkutuyor beni ya farketmezlerse ya ya ya :(
98 olaylarına bakıyorum arada ne kadar güzelmiş kapalılarımız pardesüleri eşarpları her şey tam tesettüre uygun, bu durum için mi çektiler onca sıkıntıyı okul kapılarından kovuldular, onlara haksızlık değilmi gördüklerimiz çektikleri sıkıntıların karşılığı tesettürün bu denli bozulması mıydı artık girildi üniversitelere de bır kısım girenlerin o acılar çekenlerle alakası varmı, daracık kotları sıkma başları boyalı yüzleri hakaret değilmi acılar çekenlere ,noldu bize de koca kafalara döndük, boya küplerine düştük, tv kanallarında boy göstermek moda oldu....
kimdi bozulan bizmi ya bozanlar içim acıyor kendi kızım başta tüm gençler adına korkuyorum çok korkuyourum....

berat05

Yönetici
Ümit ve ümitsizlik arasındayız...Bu hep böyle olacak....

Korku duyacağız....ama cesaretimizden ödün de vermeyeceğiz...

Burun kıvıranlara inatla tebessüm edeceğiz...

Küfürlere Güzel Ahlakla cevap vereceğiz...

Günahları....Sevaplarla kapatacağız...

Hor görenin de.... korkanın da elinden tutacağız...

Çünkü içimizde...öyle bir kıvılcım var ki....AŞKI tüm dünyaya bedel....

A L L A H diye atan kalbe.... Bu sevgi yeter....​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt