bir de bol bol dini kitap okumalıyımız dünyaya meylettiğimizde asıl yurdumuzu hatırlatsın diye.. ben yaklaşık 6-7 senedir aralıksız kitap okumaya çalışıyorum. kitabın birini bitirince diğerine başlıyorum.. bu hem bana zevk veriyor hem de bilgi açığımı azaltıyor... eğer kitaplara bu kadar sarılmasaydım şu dünya hayatı büsbütün içine alıverirdi beni....bugün bi kitap bitirdim... o kadar lezzetli bir kitaptıki... ragıp güzel in insanlık vazifelerimiz adlı eseri.. özellikle son kısımları ölümü hatırlatışı,, sonra sen ölünce ne olacak şeklinde anlatımı o kadar etkilediki kitaptan başımı kaldırdığımda dünyanın ne kadar da boş olduğunu ama ahiretimi işte bu boş, anlamsız ve fani dünyamı dolu dolu , anlamlı ve baki kılarak kazanacağımı düşündüm...
3 günlük dünya hayatının geçici zevkleri için ebedi yurdumuzu bırakmayalım... ölüm o kadar uzak geliyor ki bize ama aslında hergün gözler önünde cereyan etmekte.... ruhumuz bedenimizden çıkınca Rabbim diyecek ki kulum sen insanlara güzel görünmek için bütün hayatını harcadın.. ya benim için ne yaptın diyecek... cehennemin çoğunu kadınlar kapsayacak diye biliyorum ben bunu şuna yoruyorum arkadaşlar Allah aşkına ellerinize olsun bi bakıverin ne kadar da zarif ve çekiciler değil mi... kadının eli bile böyle çekiciyken şuursuzca gafilce saçlarımızı da vücudumuzu da yabancılara ne kadar da övünerek beğenilmek gayesi ile sergiliyoruz.. allah muhafaza. ve biraz da bu yüzden cehennemlere sürükleniyoruz... üstelik işin bir ilginç tarafı da ne biliyor musunuz.. biz böyle kapanma gayesi içindeyiz fakat biz müslümanız ya.. nasıl bir müslüman kapanabilmek için büyük mücadeleler verir. biz başka bir dine mensup değiliz ama kapanmak konusunda büyük bir nefis mücadelesi içindeyiz. nasıl bir hale geldik ki bir müslüman hanım açık oluyor.. böyle bişey var mı ya... var işte ne yazık ki var. bizi bizden aldılar.. 1900 lü yılların başına kadar tek bi açık müslüman hanım yokmuş... nerden nereye batı batı diye yırtındılar durdular ne oldu olan yeni nesillere oldu. o kadar komik ve acı ki bir müslüman hanımın kapanmaya çalışıyor olması. saçlarımızın açık olması,, erkekler gibi pantolonlar giyilmesi ve daha da ilerisi artık o kadar doğal normal gösterildiki...bizi bu hallere getirenler , dinimizi bize bizi dinimize yabancı düşürenler nasıl vereceksiniz bunun vebalini....
"Kimileri Müslümanlık Uğruna Ülkesinden, Kimileri ise Batılılaşmak Uğruna Müslümanlıktan Vazgeçiyor…"