Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum slm cok guzel yazmıssınız içimde gercekten var galıba 2 gun once ruyamda kapalıydım ordanda bıraz aklıma gırdı aslında onceden de vardı ama bu kadar hıç dusunup arastırmamıstım .googlede ortunmek ıle ılgılı yazılar cok detaylı vermıs onları benım yapmam cok zor hersey gunah gıbı . boyle soyleyınce gunah oluyo bılıyorum ama ortunmekte orttugun renge kadar gunah olaarafk yazmışlar elbette dogrudur aklımızın ermedıgı bır suru sey var ama bana bıraz agır geldi. sızın mesajlarınızı bekliyorumıanıyorum kı cok faydası olacak ben guzel dusuncelerden hemen etkılenıyorum namaz kılarken bıle cogu kez ısteksız oluyorum yasam tarzımdan dolayı galıba ınternetı acıyorum guzel seyler okuyorum ıslamla ılgılı o vakıtı kurtarıyorum dıger vakte etkısı gecıyo o kadar yarım kı ımanım nefıs zayıf bılmıyorum ne olur sonum...ortamda cok onemli esım baska bır ılde ben baska bır ıldeyım ıkı farklı ortamım var ıkısıde tabı kı kou ınsanlar yok cevremde ama bırı benı bıraz alı koyuyo benımde hatam tabıkı suc baskasında asla degıl ama ortgam etgkılıyo benı ımanım zayıf oldugu ıcın ... selavet getırıyorum sxankı sadece dilim söyluyo kalbım soylemıyo gıbı zıkır cekıyorum yıe aynı sankı kabul olmuyo . kendımı suclyorum ama bırsey yapmıyorum paylasamıyorum da bu sıte bana vesıle oldu resmen kımse kımseyıde tam anlamıyla tanımıyor ya rfahat rfahat dokebiiliyorsun ıcını sız anladınız benı

ortam seni etkilemesin sakın çünkü tek başına geldiğinin şu dünyadan yine tek başına ayrılacaksın..... ölüm er ya da geç muhakkak hepimizin başına gelecek.. ve o gün bizimle sadece kabire kadar eşlik edecek ortamımız dediğimiz insanlar... o yüzden seçim senin .... sonra bizi yaratan bize saçlar veren bize vücut veren Rabbimiz değil mi öyleyse onun mülkünü Onun istediği şekilde tasarruf etmeliyiz.. yani bizim açılıp saçılma gibi bir lüksümüz yok zaten... ve açılıp saçılma Rabbimizin de dedigi gibi cehalet dönemine aittir.. sen etkilenme öylesi yanlış ortamlardan çünkü kapanınca asıl medeniyeti sen göstermiş olacaksın..kimbilir belki de örnek olacaksın....beden eğimi öğretmeyim okulda kapanamam diyosun ama kardeşim zararın neresinden dönersen kardır. işyerinde açık olunca belki 20 - 30 kişiye ama heryerde açık olursan binlercesine açık görüneceksin. bazı şeylerin kapanmamak için bahene olduğunun kendinde farkındasın... sana yaptırmak istemeyen sana kapalılığı sor gösteren yapabilirmiyim ki dedirten hep nefsinin ve şeytanın oyunlarıdır.. buradaki yorumları kulak ardı etme çünkü hemen hemen çoğunluğumuz sonradan kapananlarız..bunlardan birisi de benim.. seni çok iyi anlıyorum.. ben de senin gibi bahanelerimin ardına sığındım da kapanmadım... halbuki ne gaflette imişim.. sakın ama sakın erteleme kapanmayı... ateşlerde yanacak kadar güçlü değiliz... ama nefsimizi dinlemeyecek kadar da güçlüyüz... arkadaş ortamlarından etkilenme.. sen Kuranı kerimden etkilen...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım anlıyorum seni bu konuda insanın yanında aynı düşünceden birisinin olması cok önemli.çünkü bende kitap okuyorum sürekli bu dünyayı pek umursamıyorum ama bıraz dışarı cıktımmı hemen etkısıne kapılıyorum.onun için destek cok önemli ama bu sayfada aradıgını bulacaksın.çunku bu sayfada cok degerlı arkadaslar var ve cok destek oluyorlar.bende henuz kapanmadım ama inşallah olucak biliyorum.hazırlıklarım tamam:)inşallah sanada yardımcı oluruz.sana tavsıyem sureklı dini kıtaplar oku ama güvenılır kaynaklar:)

canım hazırlıklarım da tamam diyosun hadi artık müjdeli haberlerle gel de sevindir bizi... en çok da Rabbini....inan kapandığının ilk günü meleklerin alkış seslerini duyar gibi olacaksın...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
kızım fmf hastası canım ateşi çok yüksekti iyi şimdi şükürler olsun... öğretmenim ben 5 yıl sınırlarda atama beklediim olmadı hep çok az sayılarla kayybettim şükürler olsun memurluk oldu ama aklım yüreğim ruhum öğretmenlikte nasıl inkar edeyim bunu elimden geleni yapayım bakalım diyorum işim var şuan eğer atamam olursa ve ozamana kadar kadro almazsam istifa edebilirim bakalım işte dua edin olurmu ben ço iyi bir öğretmen olurum çünkü:(

dualarım senınle bırtanemmm cnm bnmmm.. aramıza yenı katılan arkadaslarımıza ben uzun uzun yazamıyorum buketim sen yaz ne olur.. beni de yaşadıklarımı da yaz lutfen. vaktim olmuyor inan.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
MÜSLÜMAN HANIM NİÇİN ÖRTÜNÜR

Sahabe Hanımların Örtünme Hassasiyeti;

Yaz mevsimi, kimileri için açılıp saçılma mevsimi olarak algılanıyor. Ama yine bazı hanımlar, Allah'ın tesettür emri gereği, yakıcı sıcaktan tesettürün serin iklimine koşacaklar. Ve bu esnada bitmeyen tesettür tartışması, yine bütün hızıyla devam edecek.

Merak edenler için kısaca örtünmenin nereden çıktığını hatırlatmakta faydalar vardır.

Müslüman kadınlara örtünme emri, Hicrî 4. yılda (Miladî 624) Zilkâde ayında farz kılındı. Tesettür ayetleri inzal olunca, Peygamberimiz, tesettür ayetini sahabeye bildirdi. Sahabeler tesettür emrini evlerindeki kadınlarına, kızlarına ilettiler. Ve Müslüman kadınlar evlerinde buldukları kumaş parçalarına örtü yaparak büründüler.
O dönemde müslüman kadınların tesettüre nasıl sarıldığını Hz. Aişe validemiz şöyle anlatıyor:

"Vallahi ben, Allah'ın kitabı Kur'an’ı tasdik, onun indirdiğine iman bakımından Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nur Suresi’ndeki örtünme ayeti inince, erkekleri kendilerine varıp Allah'ın indirdiği ayetleri okumağa başladılar. Herkes bu emirleri zevcesine, kızına, hemşiresine ve bütün yakınlarına okuyordu. Kadınlardan hiçbiri istisna edilmemek şartıyla Allah'ın Kur'an’ında indirdiği emirlere uyarak, yünden ve pamukludan mamül örtülerine büründüler. Ve sabah namazında Rasûlullah'ın arkasında, örtülerine bürünerek namaz kıldılar ." (Buhari, Tefsirüs Süre 24-12)

İşte, Peygamberimiz döneminden, Kıyamet gününe kadar devam edecek örtünme emri, böylece müslümanların hayâtlarına girmiş oluyordu. Bu yüce örtünme nimeti, fasıklar ve inkârcılar istemese dahi, müslüman kadınlarca şerefle sürdürülecek ve kıyamete kadar yaşatılacaktır.

Örtünme Allah’ın Açık Emridir

Bazı art niyetliler ne derlerse desinler, müslüman hanım Allah'ın emri olduğu için örtünür. İşte, bir ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyurur:

"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir." (33/Ahzâb, 59).

"(Ey Muhammed) Mü'min kadınlara söyle; gözlerini şehvetli bakışlardan sakınsınlar, cinsel organlarını harama bulaştırmaktan korusunlar, (açmaksızın) görülmesi zaruri olanlar hariç süslerini göstermesinler, baş örtülerini yanlarına sarkıtsınlar.

“Süslerini; (tabiî ve sun'i güzelliklerini) kocalarından babalarından veya kocalarının babalarından veya kendi oğullarından veya kocalarının oğullarından veya kendi kardeşlerinden veya kardeşlerinin oğullarından veya kadınlarından veya kızkardeşlerinin oğullarından veya sahip oldukları (cariyeleri)nden veya cinsî iktidarı olmayan hizmetçilerinden veya kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak çağda olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerini başkalarına bildirmek için ayaklarını da vurmasınlar. Ey Mü'minler! Hepiniz Allah'a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz." (Nur Suresi, ayet:31)

Örtünmeyle ilgili hadîs-i şeriflerden bir tanesini sizlere arz etmek isteriz.
Peygamber Efendimiz (sav) de aşağıda sunacağımız hadîs-i şeriflerinde müslüman hanımları hâyâ ve iman timsali tesettüre davet etmekte ve şöyle buyurmaktadır:

"Ebu Bekir (ra) kızı olan Esmâ (r.anha) üzerinde ince elbiseler bulunduğu halde, Rasûlullah'ın yanına geldi. Rasûlullah hemen yüzünü ondan başka bir yana çevirdi ve ‘Ya Esma! Bir kadın hayız (görecek çağ)a ulaştığında, şundan ve şundan başka (bir yerinin) görülmesi iyi olmaz." Buyurarak, yüzüne ve iki eline işaret etti.” (Ebu Davut, C.4 s. 62)

Yukarda verdiğimiz ayet ve hadisler, 1400 küsür yıllık bir uygulama olan tesettürün müslümanlar için bir farz olduğunu ortaya koymaktadır. Örtünme kulluğun gereği bir ibadettir, namaz ve oruç gibi bir farzdır.

Bu ayetlerden yola çıkarak, örtünme dört mezhepte de farz kabul edilmiştir. Kadınların kadınlara ve mahremlerine, yani aralarında devamlı evlenme engeli bulunan erkek akrabasına karşı avret yeri, Hanefî ve Şâfiîler’e göre erkeğin erkeğe karşı avret yeri gibidir.

Mâlikî ve Hanbelî mezheplerinde ağırlıklı görüş, kadının mahremi erkekler yanında el, yüz, baş, boyun, kol, ayak ve baldır hariç, bütün vücudunun avret olduğu ve örtülmesinin gerektiği yönündedir.

Kadının yabancı erkekler, yani mahremi olmayan erkekler karşısında avret yeri yüzü, el ve ayakları hariç bütün vücududur. Bu Hanefî mezhebinin görüşü olup diğer fıkıh mezheplerine göre kadının ayakları da avrettir.

Bunun için müslüman hanımlar Allah'ın rızasını kazanmak ve O'nun bu farz emrini yerine getirmek için örtünürler. Herhangi bir görüşe bir tepki olarak örtünmezler, ya da "Efendim, önceden kadınların saçları yemeğin içine dökülüyormuş da, yemeğin içine dökülmesin diye örtünmüşlermiş” gibi saçma iddia ve hezeyanlar için örtünmezler.

Örtünmenin Faydaları

•Örtünmenin sayılamayacak kadar yararları vardır. Başta Allah'ın emri olduğu için örtünme emrine yerine getiren müslümanlar hanımlar Allah'ın rızasını kazanmaktadırlar.

•Yine, yukarda da yer verdiğimiz Ahzab süresinin 59. ayetinde tesettür emrine uyarak, güzelliklerini gizleyen müslüman hanımlar, kötü niyetli kişilerin sözlü ve fiili saldırılarından korunmuş olurlar. Şöyle etrafımızda baktığımız zaman dekolde kıyafetli, makyajlı, mini etekli bayanların sokaklarda, toplu taşıma araçlarında el ve dille uğradıkları tacizler, her zaman olağan olaylardandır. Tesettürlü hanımların da yabancı erkeklerin sözlü ve fiili tacizlerinden korunduğunu bilinen ve yaşanan bir gerçektir.

•İnsanoğlu yaratılışı icabı tahriklere çabuk kapılan bir yaratıktır. Evde, okulda, işyerinde, pazarda, TV'de ve her yerde açık kadınlarla muhatap olan erkekler, yoğun bir cinsel tahriğin ve yönlendirmenin kurbanı olmaktadırlar.

•Erkeklerin, hayatın tüm birimlerinde kadının açık saçıklığıyla tahrik edilmesi sonucunda, cinsel sapıklığın büyük boyutlara ulaştığı yapılan araştırmalarla da teyit edilmektedir. Kadınlarımız tesettüre büründükleri takdirde, hem kendilerini cinsel tacizlerden korurken, hem de erkekleri cinsel sapıklığa düşmekten korurlar. Kadınların erkekleri tahrik etmediği bir sistemde, cinsel anarşi diye bir şey sözkonusu olamaz.

•Kadının açık saçıklığı ve hâyâsızlığı, aile bağlarını koparan en önemli etkendir. Kadın-erkek ilişkisinin sınır tanımadığı toplumlarda, evli açık kadınlar daha çok yakışıklı ve kibar bulduğu erkeğe yaklaşabilmekte, evli yakışıklı bir erkek de karısından daha güzel bulduğu kadına yaklaşmakta; eşler birbirlerini böylece aldatmakta, dolayısıyla yuvalar yıkılmaktadır. Âile sadakatinin korunmasında örtü ve namusun rolü çok büyüktür. Başkalarına değil de kocasına karşı güzelliklerini sergileyen imanlı kadın, sadakatini ispatlamış olmaktadır.

•İslâmın diğer emirlerinde olduğu gibi Örtü emrinde de sayısız tıbbî hikmetler mevcuttur. Örtü, kadını harici etkilerden, erkeği de kadının cezbedici güzelliklerine bakmaktan alıkoymakta, dolayısıyla insan sağlığına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Örtü, kadınların tenlerini erkeklerin zararlı bakışlarından koruduğu gibi güneşin zararlı ışınlarına da siper olduğu bir gerçektir. Güneş ışınları, vücuda direk temas ettiği için yakıcıdır. Ama örtülü kadında güneş ışınları, elbisenin üzerinden yansıyarak tesirini kaybeder. Kapalı kadının hali gölgelikte oturan birinin haline benzer.

•Tesettürlü kadınların bir özelliği de derilerini güneşten ve soğuktan korudukları için yumuşak ve taze bir tene sahip olmalarıdır. Açık kadınların derileri; güneş ve soğuktan dolayı, örtülülere göre daha serttir.

•Prof. Dr. Asaf Ataseven yaptığı araştırmalarda elbisenin iklim vazifesi gördüğünü ortaya koymuştur. Ataseven'e göre elbise dış ortam ile vücudumuz arasında bir ortam oluşturmak gibi önemli bir vazife ifa etmektedir. Bugün buna "elbise iklimi" deniliyor. Elbise, dışarıdaki sıcaklığın cildimize doğrudan doğruya intikal etmemesi ve güneş ışınlarına fazla maruz kalmamamız için de faydalıdır. Elbise soğuğun zararlı tesiri gibi, sıcağın zararlarından da insanı koruyor; hatta vücut sıcaklığı ile dış ortam arasındaki harareti tanzim gibi bir fonksiyon ifa ediyor. Böylece insanın elbise ikliminde yaşamasını sağlıyor.

•Örtülü bir kadın, görünümüyle toplum içinde kadın olarak değil, insan olarak var olduğunu anlatır. Çıplak bir kadın toplumda bakılmak görülmek ve beğenilmek için vardır. Ama o evden dışarıya çıkmadan önce saatlerce ayna karşısında, gözleri üzerinde toplayacağı bir "biçim"e dönüştürmeye çalışır kendisini.

•Acaba kadın sade ve ağırbaşlı bir şekilde toplum içinde yer alması mı daha hayırlıdır? Yoksa dışarı çıkış için ayna ve tuvalet masasının yanında bir kaç saat zamanını öldürse, dışarı çıktığında da bütün işi erkeklerin dikkatini kendine çekmek olsa, gençleri nefislerine düşkün, şehvetperest ve göz otlatan varlıklar durumuna soksa mı toplum için daha hayırlıdır?

Tesettür kadına dişiliğiyle değil, kişiliğiyle insan olduğunu gösteren bir araçtır.

mir_erhan

Moderator
ıyı aksamlar arkadaslar googlede ortunmeyı arastırken tesadufen buldum bu sıteyı cok mtlu oldum. cunkı yardım alabılecegım konusabılecegım kımse yok ortunmek hakkında ınternette arastırdıgım zaman gunah olacak ama öyle seyler okuyorum kı hemen vaz gecıyorum ortunmekten. demek kı yeterı kadar ıstemıyorum yada bılmıyorum sızlerden ardım ıstyorum. hep aklımda ortunmek ama cekınıyorum aslında tamamen yanlıs bılıyorum ben onlar kurtarmayacak sonuçta . yenı atandım okulda herkes açık gordu sımdı benı bransım da beden eğitimi acmak zorundayım okula gırerken o zaman makbul olmayacak mı kapanmam gunahmı olacak. sonra alevıyım savunma mekanızması olarfak gormuyorum ama akrabalarım esı kapattı falan dıyecek buda cok onemli degılde yıne nokta kadar da olsa kafama takılıyo. onun sorumlulugunu tasıyamazsam dıye korkuyorum layıgıyla yerıne getıremezsem tamamen suse dokersem dıye kokuyorum kararlı olmak istıyorum sız bana yardım edın lutfen .yorumlarınızı bekliyorum simdiden tesekur ederim.

Selamün Aleyküm...hoş geldiniz kardeşim...
Öncelikle.. Allah c.c. sevgilli kardeşlerimizden razı olsun...çok güzel yorumlar ile
Herkes elinizden tutmak için vesile olmak için çırpınıyorlar sizin kapanmadaki çırpınmanız gibi..
Tsunami, Setenay , Mehtap ve hira 06 kardeşlerim.. Rabbim sizleri hiç yalnız bırakamsın...amin
Özellikle sevgili Buket Zeynep hocamız Rabbimiz Güzel yorumlarınız ile Devamlılığınızı nasip eylesin.. ve bütün kardeşlerimizin.
'' Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.'' ( Ali İmran 104.)
Rabbimizin buyurduğu gibi inşallah Kurtuluşa ermek için çalışıp çabalayanlardan oluruz...

Sevgilil kardeşimiz. Yüce dinimizde hiç bir zaman Tesadüf inancı yoktur..
Tevaffuk vardı.. herşey bir sebep ile ve Rabbimizin izin ve iradesi ile oluşup gerçekleşir...
MEVLA Birine hidayet dilerse.. Rüyalar ile ya da yolunu güzel bir topluluğa çıkarır...
Yeterki Rabbimiz gel desin...
Sizde geç kalmayın.. Ne rüyanız boş ne buraya gelişiniz...
Bakın yine söylüyorum hiç bir şey TESADÜF değildir...
Ne olur ertelemeyin...RABBİMİZ sizi erteliyormu...
'' Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse başkası için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden (Allah izin vermedikçe) şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz; onlara asla yardım da yapılmaz. .'' ( Bakara 48 )
biraz çevremize bakarsak her gün ahirete yolcu edilenleri görürsek inanın o günün çok yakın olduğunu göreceğiz...
ve ERTELEMEYECEĞİM artık diyeceğiz...
VE RABBİMİZİNDEN GELEN BU GÜZEL AYETLE sizden güzel haberleri bekliyoruz...
'' Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve ancak müslümanlar olarak can verin. '' ( ALİ İMRAN 102 )

Selam ve dua ile

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bu kadar araştırıp doğruyu öğrenip hala yapmıyoruz benimde hazırlığım tam bazen çok kızıyorum kendime beklemek niye nedir yani bu kadar mı zor onayını beklediğin kim rızasını almak istediğin kim ağlıyorum yalvarıyorum Rabbime banada güç ver nolur benim gibi bekleyen arkadaşlarıma artık beklemeyelim inşallah mehtap kardeşim mesajların tokat gibi yüzüme açarpıyor çok güzel hepiniizin yorumlarıda dualarınızda bizleride unutmayın olsun artık nefsimizi engelleri yenelim inşallah hayırlı haberler verelim bizde

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
dün ütü yaparken parmak ucum değdi ütüye ve yandı... o an cehennem ateşinden sen koru Ya Rabbi dedimm.. arkadaşlar düşünsenize yanmak ne feci bir olay ki yanarak vefat eden bi kişi şehit hükmündedir...cehennem ateşinde bedenlerimiz yanacak kül olunca vüdumuz yenilenecek ve tekrar yanmaya başlayacağız... düşünüyorum ne korkunç. El aman Allahım..
dün bir şey öğrendim.. bir kadının cenazesini kocası kabre indiremez onun cesedine dahi dokunamaz , onu yıkayamaz.. çünkü kadın vefat ettiği anda kocası ile nikahı düşer...düşündüm de eşim kocam dediğimiz insan bizi kabre bile koymaya muktedir değilken Rabbimizin rızasını eşimizin bize onay vermesini beklemek için ertelemek ne kadar da zor üzücü..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ben seyrettim Aziz Mahmut Hüdayi hz lerini nefsini nasılda eziyor çok güzel bir film muhakkak seyredin

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar ya cok tesekur ederım o kadar guzel yorumlar var kı ourfken resmen gozlerım doldu ama sayfada kayboldum kısıye ozel yazamıyorum kaybettım okudugum kısılerı bır aradasım uzun uzun destan gıbı yazmıs resmen bu kadar olur dedım benım dusunduklerımın aynısını dusunmus bende kırk kere gectım ayna karsısına yakısıyor mu yakışmıyor mu dıye sankı yhakıssın dıye tgakmak ıstıyormusum gıbı hala acıgım ama bu sıteyı hıç bırakmayacagım cok etkılendım yorumlardan gercekten cok sanslıyım kı bole bır sıteye uye olup sızlerı tandım nette saçma sapan yerlerde gezmektense burda bılgı sahıbı olurum cok bılgılı degılım daha yenı yenı bırseylerı okuyup öğrenıyorum ... aklıma seytgan gırmeden bıran once örtunmem lazım ya hala ınsanlar ne dusunur dıye seytgan kandırıyo benı bende kanmaya musaıtım zaten ama yenecegım ınsallah ne zaman olur bılmıyorum ama umıdım en kısa zamanda maasımı alayım ınsallah şal örtunmekle bslasam olurmu sal guhah oluyor mu acaba sekıl falan yapmadan duz ortunsem okulda da esofman gıymek zorundcayım dısarda da aynı azamanda antrenörum onun sevabı gıder mı lutfen saçma bulmayın sorularımı olur mu kıtaplardan da bulurum ama cok detaylı baska baska seyler yazıyo bu sekılde öğrenmek benum için dcaha verımlı gıbı geldı . bırde rfenklı örtumek gunah yazmıs sadece koyu renklermı örtmek makbul bır pembe falan örtsem örnegın gunah mı olacak cekıne cekıne soruyorum saçmalamayım dıye

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
ortam seni etkilemesin sakın çünkü tek başına geldiğinin şu dünyadan yine tek başına ayrılacaksın..... ölüm er ya da geç muhakkak hepimizin başına gelecek.. ve o gün bizimle sadece kabire kadar eşlik edecek ortamımız dediğimiz insanlar... o yüzden seçim senin .... sonra bizi yaratan bize saçlar veren bize vücut veren Rabbimiz değil mi öyleyse onun mülkünü Onun istediği şekilde tasarruf etmeliyiz.. yani bizim açılıp saçılma gibi bir lüksümüz yok zaten... ve açılıp saçılma Rabbimizin de dedigi gibi cehalet dönemine aittir.. sen etkilenme öylesi yanlış ortamlardan çünkü kapanınca asıl medeniyeti sen göstermiş olacaksın..kimbilir belki de örnek olacaksın....beden eğimi öğretmeyim okulda kapanamam diyosun ama kardeşim zararın neresinden dönersen kardır. işyerinde açık olunca belki 20 - 30 kişiye ama heryerde açık olursan binlercesine açık görüneceksin. bazı şeylerin kapanmamak için bahene olduğunun kendinde farkındasın... sana yaptırmak istemeyen sana kapalılığı sor gösteren yapabilirmiyim ki dedirten hep nefsinin ve şeytanın oyunlarıdır.. buradaki yorumları kulak ardı etme çünkü hemen hemen çoğunluğumuz sonradan kapananlarız..bunlardan birisi de benim.. seni çok iyi anlıyorum.. ben de senin gibi bahanelerimin ardına sığındım da kapanmadım... halbuki ne gaflette imişim.. sakın ama sakın erteleme kapanmayı... ateşlerde yanacak kadar güçlü değiliz... ama nefsimizi dinlemeyecek kadar da güçlüyüz... arkadaş ortamlarından etkilenme.. sen Kuranı kerimden etkilen...

Allah razı olsun bır bır herkesın yorumunu okudum bıran önce vaz geçmeden nefsım harekete geçmeden kapanacagım insallah . herkes gerçekten cok samımı bu sıtede keske dcaha önceden gorseydım kısmet bu zamanaymıs ...

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim bişey diyimmi sana ben kapandığımda sadece bir tane şalım bir tane eteğim vardı bak bu tamamen bahane,,,,evet bu güne kadar iki karış eteklerle gezdinya varısın olsun hadai bir gayret yeterki iste ilk inannan ilk örtünen ler eteklerini kesip eşarp yapmışlarya biz nerdeyiz bi bakıversene onlar gibi olmak ne mümkün hiç olmasa bizde elimizden geleni yapalım he canım ybenim bekleme hadi güzel haberler ver bize inşallah

canım benim valla ALLAHIM can arkadaşlardan razı olsun kızım hasta ben çok yetişemiyorum 150 okuyabildim bitmiş bile şifa olacak inşallah alacaksın bebeğini kucağına

kızım fmf hastası canım ateşi çok yüksekti iyi şimdi şükürler olsun... öğretmenim ben 5 yıl sınırlarda atama beklediim olmadı hep çok az sayılarla kayybettim şükürler olsun memurluk oldu ama aklım yüreğim ruhum öğretmenlikte nasıl inkar edeyim bunu elimden geleni yapayım bakalım diyorum işim var şuan eğer atamam olursa ve ozamana kadar kadro almazsam istifa edebilirim bakalım işte dua edin olurmu ben ço iyi bir öğretmen olurum çünkü:(

canım ybenim sayfaları geriye doğru okusan keşke,, ben yaklaşık 10 yıldır kapanmayı istiyorum açıkçası ama ibir ara öle koptumki kendimi tanıyammıyordum, sanki kapanmak isteyen kapanmak için yanıp tutuşan ben değildim... ailemde tek kapalı yok hep yapabilirmiyim diye düşündüm devlet memuruyum açmak zorundayım tam yapamam eksik kalır bişeyler falan falan falan ayyy ne çok bahanem vardı ki.... ee herkes güzel güzel giyiniyordu, saçları şöyleydi, moda vardı, n giyecektim herkes ne diyecekti ben öle yaşamaya alışırmıydım düşündükçe zor geldi.. aynanın karşısında defalarca örttüp başımı yakışıyormuydu ki sonra eşimin çoooooooooooooooooooooook önceden söylediği bişey geldi aklıma "önce sen yakış eşarba" hımmm dedim dur araştırmaya başladım burdan başka bi site vardı orda çarşaf giymeyenleri örtülü bile görmüyorlardı sonra burası tek tek okudum sayfaların çoğunda hüngür hürgür ağladığımı bilirim bi kardeşimiz v ardı 6 ay babasından gizli kapanmış birisi defalarca dayak yemişş eziyet görmüş vazgeçmemiş hiç vazgeçmemişler hele ceylantur kardeşimiz vardı evlenene kadar neler yaşadı evlendiğinin sabahı kapalı çıkmıştı evinden ailesi sırf bu yüzden görüşmüyordu daha neler neler kardeşim...benmi sayfaları okumayı bitirmeden kapanmıştım şükürler olsun sonra pantolondan vazgeçişim pardesüm vs vs bak hepsi zamanla işte açmak zorundayım başımı çünkü çalışmak zorundayım evet daha güzel günleri bekliyorum inşALLAH... ama örtüm herşeyim benim herşeyden vazgeçişim kalkanımmm
canım kardeşim canımmmmmmmmmmmmmmmmmmm
aleviyim diyorsun yüreğinde ALLAH AŞKI varya ne farkeder kim olduğumuz eşimi kapattı diyecekler ne güzel deki ahiretimi düşünen benim için korkan bir eşşim olduğu için çok şanslıyım demekki beni çok seviyo de BOŞVER, Arkadaşlarmı ? hangisi senle girecek mezara bir sor bakalım ALLAHIM bir şans daha ver dediğimiz bir gün olacak onu düşün verirmi hayır vermeyecek... evet korkularımız var kaygılarımız vazgeçemediğimiz hayatlarımız ve bir gerçek ahiret verilecek hesap... Allahım senin icine vermiş bu duyguyu ne kadar şanslısın ya bu eksikliği hiç hissetmeseydin hiç farketmeseydin hatanı... herşeyi dört dörtlük yapmayı ver bak ben pantolon giyiyordum diz altı etek giyiyordum şimdi uzun etek olmadan çıkmıyorum pantolon hiç giymiyorum ve pardesüm var şükürler olsun kalkanım herşeyim TESETTÜRÜM
canım kardeşim
sana bir kaç tavsiyem nacizane örtüyle ilgili ayetleri iyi oku anla defalarca mantığını anla seni koruduğunu ve allahın seni çok sevdiğini kimi sevindireceğini yada kaderini....
bir yazı okumuştum burda sanırım HİRA06 Kardeşimdi yada bilmiyorum af dileyerek yazayım çokk beğenmiştim ki bende yazmıştım 08 ekim de
ZOR OLUR SANMIŞTIM; NEYİ KOLAY BİLİYORSANIZ ONDAN DAHA KOLAYDI... ANLADIMKİ NEFSİM BANA FENA OYUN OYNAMIŞ....
sende böle söyleyeceksin emin ol... hadi içinde seni çağıran o müthis hisse kulak ver doğruya yürü bırak kim ne derse desin

hadi canım güzel haberlerini bekliyooruz
zeynep arkadasım ben bıle bu kadar guzel ıfade edemezdım kendı dusuncelerı derler ya tam ustune bastın dıye ruhuma tercuman oldun resmen. burda kı tum arkadaslarımın yaptıkları yorumlar gerccekten cok degerı benım için yorumları okudukça dıyorum kı yok artık dusunme dusundukçe saçma sapan bahaneler uretıyorsun dusunmeyecegım dırek yapacagım ALLAH herkesten razı olsun içim o kadar huzur buldu evde mısafır var esım ılgılenıyo ben oyle kendı kendıme gulumsuyorum anlatamam içimde kı huzuru olacak galıba bu sefer ALLAHIN yarfdımı sızlerın destgegı ıle ben cok sık gıremeyecegım ınternete tatıl bıtt öğretmenlk yaptıgım ılçeye donmem lazım yarın son gunum. orda evde ınternet yok dua edın benım için olur mu hayırlısı ıle tayınım cıksın esımın yanına ... ama sık sık takıp edecegım sıteyı okulda falan okuyacagım yorumlarınızı Allaha emanet olun hepınız ...

xxxLH

Kayıtlı Kullanıcı

Öncelikle.. Allah c.c. sevgilli kardeşlerimizden razı olsun...çok güzel yorumlar ile
Herkes elinizden tutmak için vesile olmak için çırpınıyorlar sizin kapanmadaki çırpınmanız gibi..
Tsunami, Setenay , Mehtap ve hira 06 kardeşlerim.. Rabbim sizleri hiç yalnız bırakamsın...amin
Özellikle sevgili Buket Zeynep hocamız Rabbimiz Güzel yorumlarınız ile Devamlılığınızı nasip eylesin.. ve bütün kardeşlerimizin.
'' Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.'' ( Ali İmran 104.)
Rabbimizin buyurduğu gibi inşallah Kurtuluşa ermek için çalışıp çabalayanlardan oluruz...

Tevaffuk vardı.. herşey bir sebep ile ve Rabbimizin izin ve iradesi ile oluşup gerçekleşir...
MEVLA Birine hidayet dilerse.. Rüyalar ile ya da yolunu güzel bir topluluğa çıkarır...
'' Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse başkası için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden (Allah izin vermedikçe) şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz; onlara asla yardım da yapılmaz. .'' ( Bakara 48 )
biraz çevremize bakarsak her gün ahirete yolcu edilenleri görürsek inanın o günün çok yakın olduğunu göreceğiz...
'' Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa, öylece sakının ve ancak müslümanlar olarak can verin. '' ( ALİ İMRAN 102 )

Selam ve dua ile

Allah razı olsun yaptıgınız guzel yorumlar ıcın gozlerım dolarak okudum arkadaslarımın yaptıkları tum yorumları kus gıbı oldum desem yerıdır uzerımde yuk olmustu artık dusuncelerım kapansam mı kapanmasam mı. bulundugum ortamı getırırdım gozumunonune ınsanlar ne der ne yorum yapar tamamen yanlış boyle dusunmem bılıyorum ama ınsan dusunuyo yıne de hala o dusunce var ıçım de ama arkaadacslarımın yorumları dogrultusunda soyluyorum bunu tamamen seytan kandırıyo galıba sankı bana aıt bır dusunce degılde nefsın seytan aklıma gırmeye calısıyo artık ızın vermeyecegım . Cok dogru soyluyorsunuz tesaduf degıl tesaduf dıye bırsey yoktur ...Sımdı daha cok ınanıyorum....Hersey Allahtan

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalabalık içindeyken de yalnızken de...kalbimizin isteklerini görmezden gelemiyoruz...

Yalnızlığımız sadece isteklerimizi öne çıkarıveriyor.. Vicdan denilen o duygu bizden hiç kopmayan , alarmı kurulmuş bir saat gibi her an içimizde...Dilediğimizce kalkıp kapatamıyoruz..

Çünkü vicdan en son nokta...ötesi yok...Hayatta her konuda böyle...Tesettürde de...

Eşinizin ,annenizin ,dostunuzun istemediği bir şeyi yapmak - ki bu ALLAH c.c. emir ve farzı ile alakalı- kişisel bir uygulama ise mutlaka ki kimseden izin alınmadan yapılması gerekiyor.

Rızasını almak istediğimiz kim ? A L L A H Celle Celaluhu

Eşinizi ve ailenizi memnun ederken yaratıcımızı RAHMAN c.c. memnun edebiliyor muyuz? Hangisi kurtaracak bizi ?

Hele ki kutsal toprakları görüp -kalbe sevgisi - yerleşmiş kişilerin bu tepkisi - imtihan - olmasın...

Hem sizin - hem ailenizin imtihanı....

Sizin kalbinizdeki bu sevgiyi çoğaltmak , İmtihanı kazanmak istemez misiniz ?

Eşiniz neden bu görevi yaptı ? Neden kutsal topraklara gitti ? Ya anneniz ? Amaçları neydi ? Neyi kazanmak istediler...

Sizden izin aldılar mı ? Size sordular mı ? KİMİN RIZASINI DİLEDİLER ???

Kalbinize gelen,ruhunuzu saran bu güzel duyguyu başkalarının özel isteklerini -izinlerini bekleyerek - bu sürenin imtihan olduğunu unutup yok mu edeceksiniz ?

Nefs ve şeytan bize çok yakınlar...her bir an ayağımıza çelme takmak ,kafamıza işlemek için durmadan çalışırlar...amaçları Rabbe bağlanmayı engellemek,ibadeti önemsiz göstermektir....Sonralar vardır onlar için !!!

Siz içinizdeki-kalbinizi saran duygulara kulak verin....Euzubesmele ve dualarla başlayın ,kolları iyice sıvayın ki...şeytan yaklaşamasın sizin şahlanışınızdan...

Korksun..sizin EMİN olmanızdan...Rabbe TEVEKKÜL etmenizden...bu konuda TAVİZ vermemenizden....

Düşünün .....Ölüm öyle yakın ki....Öylesine.....

Bize güzel haberler verin...
.

Es selamu aleykum ve rahmetullah repsol kardeşim.. Öncelikle aramıza hoş geldiniz..
Her zaman söylediğim bir şey var..
İstemenizin şiddeti ölçüsünde Rabbim nasip ediyor bazı şeyleri..
Bir dakika sonramızın bile garantisi yokken bazı şeyler için acele etmemiz gerekli..
İnsanların veya çevremizin bizden ne istediği değil, Rabbimizin bizden ne istediğidir önemli olan..
Kapanmak farzdır.. Rabbimmizin KUR'AN'I KERİM'dE bildirdiği açık emridir.. Başımızın üstündedir yeri..
Eşinizle konuşmayı denemelisiniz.. Ayetlerden örnekler vererek..
Bu dünyaya asıl geliş sebebimizi, Rabbimizin bizleri yalnızca ibadet ve kulluğumuz için yarattığını (Zariyat Suresi) ve müslüman hanımlara örtünün farz olduğunu anlatmalısınız..
Sadece kapanmak istediğinizi söylemek ile değil de, ayet ve hadislerden örnekler vermeniz,
eşinizin üzerinde daha etkili olabilir..
Asıl olan Rabbimizin rızasıdır..
Kulların rızasına uymak büyük hata ve yanılgıdır.. Zaman kaybıdır..
Erteledikçe ertelenir kardeşim bunu sakın unutmayan..
Bunu bir çok kapanan arkadaşımızın hayat hikayelerinden de gördük..
Hepimiz bu yollardan geçtik.. Bu yolda çekilen tüm zorluklar birer imtihan vesilesidir..
Zorluklar, imanımızı daha çok güçlendirip, Rabbimize olan yakınlığımızı daha çok arttırıyor emin olabilirsiniz..
Siz Rabbimize güvenip, O'na sığının.. Dua ile namaz ile..
Ben diyorum ki, eşinizle konuşun.. Nur suresi, Ahzab 59. surelerini, hadis-i şerifleri, Efendimiz salllahu aleyhi ve sellemin mübarek eşlerinin, asrı saadette yaşamış olan hanım sahabelerimizin hayatlarını okuyup, anlatarak belki bir nebze de olsa ılımlı olmasına fayda sağlayın.. Rabbim çok büyük.. İnşaAllah hayırlı haberlerini duyacağız..
Dualarımız seninle canım ve tüm kapanmak isteyen can kardeşlerimizle..
Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
Bu tarifsiz huzurdan, Rabbimizin nurlu emrinden mahrum bırakmasın Rabbim sizi ve tüm mü'min hanım kardeşlerimizi..
Es selamu aleykum ve rahmetullah..

Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek genç kıza paklık ve selamet bahşeder.
Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden, vesveselerden ve kötülüklerden korur
ve Allah’a yakınlaştırır.

73320.jpg

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,
işaretlerinden bir işaret, şiarlarından bir şiardır!
Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..
Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından, şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır
..

Tebliğ ve Desteğe devam inşaallah

Rabbim tüm kapanmak isteyip de kapanamayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun..
Dualarımız sizlerle bunu sakın unutmayın..
Yalnız hayırlı işlerde acele ediniz hadis-i şerifini, hala hayattayken uygulamalı, yerine getirmeliyiz.
Rabbimizin biz hanım kardeşlerimizden istediği, farz olan tesettürü en güzel bir biçimde yerine getirmek için gayret göstermeliyiz..
Hayatımızın bir garantisi yok ki elimizde? Bir dk. sonramız için kim garanti verebilir?
Hele ki Rabbim bu isteği içinize vermiş ise, bundan daha güzel ne olabilir ki?
Geriye kalan şeytan ve nefsimizin şerrinden Rabbimize sığınıp, güzelce örtünüp, Rabbimize sığınmak, O'NA güvenmek, tevekkül etmek..
xxxLH kardeşim.. Hepimiz hemen hemen bu yolda aynı sıkıntıları yaşadık..
Bize düşen sabır, dua ve namaz ile Rabbimize dayanmak.. O'nu celle celaluhu razı etmek..
İnşaAllah hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
Selam ve dua ile.

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
örtünmek kapanmak isteyen kardeşlerim evvala bu rabbimin emri yani beni yokluktan varlığa cıkaran beni yaşatan rızık veren her an her saniye beni gözeten ve sonunda onun huzuruna cıkacağım sahibim her şeyin sahibinin emri.... ve nefse emir dinlemeyi öğretmek lazım Allahın emirlerini dinlemesek şeytanın nefsin emirlerini dinlemiş olacağız hz.Alinin dediği gibi nefsine muhalefet et ki rahat edesin ve dünya ve ahiret huzuruna ermek isteyen dünya ve ahiretin sahibine boyun eğmeli.....

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeslerim 1 haftadir deniyordum kapali durmayi denerken denerken artik kapali oldugumu fark ettim cok güzel bir duygu rabbim nasip eylesin insallah herkeze selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kocaman tebrikler sana ..çok sevindim... ne güzel bir yola girmişsin....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selam ve dua ile
ALLAH razı olsun abi sizden böle güzel şeyler duymak çok güzel... inşallah abi inşallah ALLAH katında azcık değerimiz vardır inşallah
bu kadar araştırıp doğruyu öğrenip hala yapmıyoruz benimde hazırlığım tam bazen çok kızıyorum kendime beklemek niye nedir yani bu kadar mı zor onayını beklediğin kim rızasını almak istediğin kim ağlıyorum yalvarıyorum Rabbime banada güç ver nolur benim gibi bekleyen arkadaşlarıma artık beklemeyelim inşallah mehtap kardeşim mesajların tokat gibi yüzüme açarpıyor çok güzel hepiniizin yorumlarıda dualarınızda bizleride unutmayın olsun artık nefsimizi engelleri yenelim inşallah hayırlı haberler verelim bizde
canım aslında ben seni çok ilyi anlıyorum evde huzursuz olmak istemiyorsun ama az daha gayret et inşallah dualarımızdasın güzel haberlerini bekliyoruz... ama inan bana birazda senin elinde artık eşini ikna etmek naptın aldınmı eşarp alıp eşine verecektin ya
dün ütü yaparken parmak ucum değdi ütüye ve yandı... o an cehennem ateşinden sen koru Ya Rabbi dedimm.. arkadaşlar düşünsenize yanmak ne feci bir olay ki yanarak vefat eden bi kişi şehit hükmündedir...cehennem ateşinde bedenlerimiz yanacak kül olunca vüdumuz yenilenecek ve tekrar yanmaya başlayacağız... düşünüyorum ne korkunç. El aman Allahım..
dün bir şey öğrendim.. bir kadının cenazesini kocası kabre indiremez onun cesedine dahi dokunamaz , onu yıkayamaz.. çünkü kadın vefat ettiği anda kocası ile nikahı düşer...düşündüm de eşim kocam dediğimiz insan bizi kabre bile koymaya muktedir değilken Rabbimizin rızasını eşimizin bize onay vermesini beklemek için ertelemek ne kadar da zor üzücü..
evet canım benim benimde en korktuğum o ateş küçücük bir kızım var en çok onun için korktum tırnağınının kırılmasına dayanamazken nasıl ateşe atarım dedim... evet önce ALLAH rızası için yapmalıyız herşeyi
arkadaslar ya cok tesekur ederım o kadar guzel yorumlar var kı ourfken resmen gozlerım doldu ama sayfada kayboldum kısıye ozel yazamıyorum kaybettım okudugum kısılerı bır aradasım uzun uzun destan gıbı yazmıs resmen bu kadar olur dedım benım dusunduklerımın aynısını dusunmus bende kırk kere gectım ayna karsısına yakısıyor mu yakışmıyor mu dıye sankı yhakıssın dıye tgakmak ıstıyormusum gıbı hala acıgım ama bu sıteyı hıç bırakmayacagım cok etkılendım yorumlardan gercekten cok sanslıyım kı bole bır sıteye uye olup sızlerı tandım nette saçma sapan yerlerde gezmektense burda bılgı sahıbı olurum cok bılgılı degılım daha yenı yenı bırseylerı okuyup öğrenıyorum ... aklıma seytgan gırmeden bıran once örtunmem lazım ya hala ınsanlar ne dusunur dıye seytgan kandırıyo benı bende kanmaya musaıtım zaten ama yenecegım ınsallah ne zaman olur bılmıyorum ama umıdım en kısa zamanda maasımı alayım ınsallah şal örtunmekle bslasam olurmu sal guhah oluyor mu acaba sekıl falan yapmadan duz ortunsem okulda da esofman gıymek zorundcayım dısarda da aynı azamanda antrenörum onun sevabı gıder mı lutfen saçma bulmayın sorularımı olur mu kıtaplardan da bulurum ama cok detaylı baska baska seyler yazıyo bu sekılde öğrenmek benum için dcaha verımlı gıbı geldı . bırde rfenklı örtumek gunah yazmıs sadece koyu renklermı örtmek makbul bır pembe falan örtsem örnegın gunah mı olacak cekıne cekıne soruyorum saçmalamayım dıye

zeynep arkadasım ben bıle bu kadar guzel ıfade edemezdım kendı dusuncelerı derler ya tam ustune bastın dıye ruhuma tercuman oldun resmen. burda kı tum arkadaslarımın yaptıkları yorumlar gerccekten cok degerı benım için yorumları okudukça dıyorum kı yok artık dusunme dusundukçe saçma sapan bahaneler uretıyorsun dusunmeyecegım dırek yapacagım ALLAH herkesten razı olsun içim o kadar huzur buldu evde mısafır var esım ılgılenıyo ben oyle kendı kendıme gulumsuyorum anlatamam içimde kı huzuru olacak galıba bu sefer ALLAHIN yarfdımı sızlerın destgegı ıle ben cok sık gıremeyecegım ınternete tatıl bıtt öğretmenlk yaptıgım ılçeye donmem lazım yarın son gunum. orda evde ınternet yok dua edın benım için olur mu hayırlısı ıle tayınım cıksın esımın yanına ... ama sık sık takıp edecegım sıteyı okulda falan okuyacagım yorumlarınızı Allaha emanet olun hepınız ...
canım tabiki yardım edecez tabiki elimizden geleni yapacaz birbirimiz için çünkü her koyun kendi bacağından asılmaz islamiyette... kaygılarını biraz kenara bırak onların seni esir almasına izin verme lütfen.. okulda eşofmanlısın evet ama şöle yap kapalılar içiin olanları var onlardan al, şala gelince ben hala şal örtüyorum tabi altta bonesi ve düzgün örtülmüş haliyle iğnesiz sağa sola kayan şekilde değil daha büyük ya göğsümü omuzlarımı örtüyorum... diyorum ya bak burası benim için öle biyer olduki vazgeçemiyorum destek alıyorum destek vermeye çalışıyorum çünkü buranın örtünmemdeki faydasını asla inkar edemem... doğru insanları dinlemek doğru insanlarla beraber olmak lazım bazen söyleyemediğin şeyi söyleyecek bir başkası oluverir o da binbir yabancıdır... korkarsın itiraf edemezsin güzel görünmek beğenilmek istiyorsundur eee ya asıl beğenmesi gereken seni yaratan sana sahip olduğun herşeyi veren yaradanın senden istediği ve sadece senin iyiliğin için istediği şey niye bukadar zor gelir... karar verdiysen bekleme bunu tüm samimiyetim ve ablan olarak söylüyorum ölüm her an eğer yapmamız gerekeni yapmadan ölürsek nolur bi düşün.... cehennemin çoğu kadınlardan oluşacak unutma
bişey diyimmi sana parfüm delisi bir kadındım ben aynamın önünde en pahalılarından en az 5 parfüm olurdu şimdi sorsan kullanıyormusuN
asla o kokunun başkasına gitmesi zinaymış bilmezdim yada bilirdim de işime gelmezdi ne acı demi yıllarca nasılda kullanmışım
şimdi sadece evimde kullanıyorum haremimde... saçlarım her zamankinden daha güzel ve ben artık herkesin görebildiği beğendiği bir kadın değilim ben ÖZELİM artık ne güzelmiş bu ne kadar güzelmişşş
örtünmek kapanmak isteyen kardeşlerim evvala bu rabbimin emri yani beni yokluktan varlığa cıkaran beni yaşatan rızık veren her an her saniye beni gözeten ve sonunda onun huzuruna cıkacağım sahibim her şeyin sahibinin emri.... ve nefse emir dinlemeyi öğretmek lazım Allahın emirlerini dinlemesek şeytanın nefsin emirlerini dinlemiş olacağız hz.Alinin dediği gibi nefsine muhalefet et ki rahat edesin ve dünya ve ahiret huzuruna ermek isteyen dünya ve ahiretin sahibine boyun eğmeli.....

kardeşim ağzına yüreğine sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt