Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

MEHTAP kardeşim

Üzüntülerimiz -kayıplarımıza verdiğimiz değerlere eştir.

Ne kadar bağlıysak-istiyorsak o kadar üzülüyoruz.

Sizi anlıyorum...

Rabbim size hayırla gelecek -imanla büyüteceğiniz evlatlar nasip etsin inşaallah...

Üzüleceksiniz elbet ama isyana dönüşmesin sakın...neden ben demeyin olur mu değerli kardeşim.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaallah

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kardeşim dicek bir şeybulamıyorum.seni ancak senin durumunda olan anlar.ama demekki böylesi senin için daha hayırlıymış.RABBİM bir hayır saklamıştır bunaki başına bu geldi.sadece sabıret.hakkında hayırlısıysa eger RABBİM sana inşallah hayırlı evlat verecektir.üzülme

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtap kardeşim gece namazımdan sonra senin içinde dua ettim Rabbime senin gibi ne kadar varsa mevlam herkese yardım etsin sağlıkla sıhhatle büyüteceğin evlatlar nasip etsin hayırlı zamanda nasip olsun inşallah

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...

Sevgili Mehtap Kardeşimiz...
Sizin durumunuzu öğrendiğimde Bu gün okuduğum ŞURA süresini Düşündüm...
Okuduğum surede Rabbimi şöyle buyuruyor

''49 - Göklerin ve yerin hükümranlığı yalnız Allah'a aittir. O dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuk, dilediğine de erkek çocuk bahşeder.''

50 - Yahut Allah onları erkek ve kız olmak üzere çift verir, dilediğini de kısır yapar. Şüphesiz ki O her şeyi bilir. O'nun her şeye gücü yeter.''
(42- Şura 49 ve 50. ayetler...)

Tevaffukya... Sonra bir daha mealine baktım...
Ve Bu ümit dolu Ayette tefekkür ettim.. '' İnsanlar ümitlerini kestikten sonra yağmuru indiren ve rahmetini her tarafa yayan O'dur. Övülmeye layık olan gerçek dost O'dur.'' ( ŞURA 28 )

Öyle Merhametli öyle Cömert ve bir o kadarda Bizi bizden daha çok düşünen bir RABBİMİZ varki
Aklımızın ucundan bile geçemiyecek ama yıllar ya da günler sonra hakkımızda ne kadar hayırlıymış veyahut Ahiretimiz için ne kadar önemli olduğunu ancak o şekil anlıyoruz..
Rabbimiz birini sevdimi sadakatinide ister sevgisinide...
Denenip sınanmadan sadece seviyorum demekle olmayacağını Rabbimizi sevdikçe anlıyoruz...
her birimize ayrı ayrı ama ancak bizim kaldırabileceğimiz yükler vermiş...
Beterlerinden korusun inşallah...
Dünya malı servet şöhret hepsi çok sevimli ve güzel ama hiç bir şey Evlat nimeti kadar olmuyormuş...
Sevildiğinizin enbüyük kanıtı da bu işte...

Size her okuduğumda daha çok anladığım Rabbimizin BAKARA suresindeki Şu Ayetin Hediyesini temenni ederek
Sabırlar diliyorum.. ve Müjdeler Olsun ki sevildiğinizin kanıtıdır inşallah...

'' Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele ! '' ( BAKARA 155 )

Selam ve dua ile

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum mehtap kardesim okudum uzuldum ama elden bisey gelmez verende alanda daha iyi bilir hakkimizda hayirli olani sakin ola isyan etme unutma imtihan dunyasindayiz bu yasananlar sadece bir sinav gecicek ve ahirette iki yavrunlada daha guzel bir yasamin olacak insallah onlar seni orda bekliyorlar sende sabret rabbine guven ve ona layik kul olmaya calis selametle.dua ile...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlü bir hanımın veya genç kızın dışarda iletişimi nasıl olmalıdır? Girdiği marketdeki elemanlarla nasıl konuşmalıdır? Kimlerle nasıl konuşmalıdır?

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kardesimin dikkatine umarim okursun....
Sevgili kardesim suanda saat sabah 06.48 yeni namaz kildim ama icimden birkac gundur ayni sey geciyor hatta az once cok dua ettim sana ve yavruna ama bu icimdeki inanilmaz duyguyu sana anlatmam gerek, gel sen bu cocugu aldirma rabbim sana neyi layik gorduyse ona teslim ol kurtaj adi bile cok soguk bir cana kiymak yapma kardesim rabbim isteseydi hic vermeyede bilirdi eger bu sekilde verdiyse vardir bir hayir demekki imtihan icerisindesin gel sen bu kardesini dinle cocugun dogsun ona yasamasi icin izin ver tabi bu hakki sadece rabbim ona verecek insallah suanda cok zor durumda oldugunu biliyorum dogunca ya sikintilar yasarsam diye inan ben yaninda olucam kardesim rabbim izin verdikce maddi manevi insallah inan bu satirlari yazdikca yuregim daha bir ferahliyor ve inaniyorum bu olumlu kararin sonunda guzel seyler olacak insallah selametle.dua ile....
Not: bu yaziyi okuyan ve mehtap kardesimizle birebir gorusen arkadaslar varsa lutfen bu yaziyi okumasini saglayin.....

mir_erhan

Moderator
'' Ey insanlar Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiç bir babanın çocuğuna hiçbir yarar sağlayamayacağı hiçbir çocuğunda da babasına hiçbir yarar sağlayamayacağı günden korkun. Şüphesiz Allahın Vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O aldatıcı şeytan da Allah hakkında sizi aldatmasın...'' ( Lokman 33 )

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kardesimin dikkatine umarim okursun....
Sevgili kardesim suanda saat sabah 06.48 yeni namaz kildim ama icimden birkac gundur ayni sey geciyor hatta az once cok dua ettim sana ve yavruna ama bu icimdeki inanilmaz duyguyu sana anlatmam gerek, gel sen bu cocugu aldirma rabbim sana neyi layik gorduyse ona teslim ol kurtaj adi bile cok soguk bir cana kiymak yapma kardesim rabbim isteseydi hic vermeyede bilirdi eger bu sekilde verdiyse vardir bir hayir demekki imtihan icerisindesin gel sen bu kardesini dinle cocugun dogsun ona yasamasi icin izin ver tabi bu hakki sadece rabbim ona verecek insallah suanda cok zor durumda oldugunu biliyorum dogunca ya sikintilar yasarsam diye inan ben yaninda olucam kardesim rabbim izin verdikce maddi manevi insallah inan bu satirlari yazdikca yuregim daha bir ferahliyor ve inaniyorum bu olumlu kararin sonunda guzel seyler olacak insallah selametle.dua ile....
Not: bu yaziyi okuyan ve mehtap kardesimizle birebir gorusen arkadaslar varsa lutfen bu yaziyi okumasini saglayin.....

canım benim keşke deiğin gibi olsaydı mehtap kardeşimin ikinci bebeği bu gebelik mol gebelik olarak gelişıyor yani üzüm gebelik bildiğim kadarıyla bu durumda kese içinde bebek parça parça yani canlı değil zaten... düşük olacaktır zaten ama düüşük anneye tehlike içerdiğinden bebeği alıyorlar:(

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim keşke deiğin gibi olsaydı mehtap kardeşimin ikinci bebeği bu gebelik mol gebelik olarak gelişıyor yani üzüm gebelik bildiğim kadarıyla bu durumda kese içinde bebek parça parça yani canlı değil zaten... düşük olacaktır zaten ama düüşük anneye tehlike içerdiğinden bebeği alıyorlar:(

Selamun aleykum kardesim ben konunun icerigini fazla bilmedigim icin bu sekilde dusundum rabbim hakkinda hayirli olani kardesimize nasip eylesin benim hep dualarimda kardesimiz selametle dua ile....

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeslerim dün bütün gün kapali durdum cok güzel bir duyguydu bugünde ve yarinda insallah ömrümün sonuna kadar kapali kalirim insallah nefsim ve seytan araya girmezde en güzel sekilde kapanirim dua edin kardeslerim bu huzuru mutlulugu tarif edemem rabbim hepnize nasip eylesin insallah selam ve dua ile

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırı olsun kardeşim...ne güzel imreniyorum kapanan örtünen insanlara allahım banada nasip etsin inşallah.

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
insallah kardesim bende daha tam kapanmadim deniyorum insallah yapabilirim

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeslerim dün bütün gün kapali durdum cok güzel bir duyguydu bugünde ve yarinda insallah ömrümün sonuna kadar kapali kalirim insallah nefsim ve seytan araya girmezde en güzel sekilde kapanirim dua edin kardeslerim bu huzuru mutlulugu tarif edemem rabbim hepnize nasip eylesin insallah selam ve dua ile

Aleyküm selam.
Allah cümle müslüman kardeşlerimize TAM MANASITLA KAPANMAYI nasip etsin kardeşim.
ne güzel ki kalbine ilk tohum atılmış,sevmiş denemişsin, istemişsin.
ama tohum yeşermezse ne anlamı kalır ki ekildiğinin.
hem ekene(Allah C.C) de ayıp olmaz mı?bi daha aynı tohumdan eker mi?
hem yarın yağmur mu yağacak kar mı bilemeyiz.ya tohumumuzu çürütürse?
ondansa yarına erteleme artık kardeşim.bugün yeşert tohumunu.bügün büyüsün, bugün filizlensin.
ki bir an önce meyve versin değil mi?
çünkü tohumu beklettikçe çürüyecektir.
haydi o tohumu daha fazla bekletme kardeşim.
hala zamanı gelmedi mi?

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırı olsun kardeşim...ne güzel imreniyorum kapanan örtünen insanlara allahım banada nasip etsin inşallah.
inşaAllah kardeşim.
imremek sevmek ne güzel.bu bir başlangıç.
ama siz şekeri yalayan çocuğa bakıp şeker tadını alabilir misiniz?
ya da saatlerce baksanız dahi ben de şeker yedim diyebilir misiniz?
haydi güzel kardeşim.
Allah için kardeş dediğim.senin şeker yemeye hakkın yok mu.bu hakkı niye kendinde görmüyorsun?

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum

Öncelikle ayse kardesimizin ortunme icin niyeti ve buna ilk adimlarini attigindan dolayi ne kadar sevindim bilemezsiniz hayirli olsun daimi olsun ve Allah yolunda olsun insallah sakin nefsinize ve seytana firsat vermeyiniz onlar hep tetikte bekleyen dusman ortunuze sariliniz ve birakmayiniz selametle kardesim

Emcalken kardesim rabbim sizede nasip etsin, tabi nasip icten istemekle olur en kisa zamanda olur insallah guzel haberlerinizi aliriz insallah selametle kardesim

Sevgili smyyes kardesim ne guzel sozler ne guzel benzetmeler masallah takdir ettim rabbimin yolunda gidenlere gitmek isteyenlere dualarimizla destek verelim Allah razi olsun selametle dua ile...

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
GüL AçTıKÇa, kAdIn KaPaNdIkçA gÜzElDiR!!!!

rabbim herkese hakkıyla kapanmayı nasip eylesin aminnn

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum

Öncelikle ayse kardesimizin ortunme icin niyeti ve buna ilk adimlarini attigindan dolayi ne kadar sevindim bilemezsiniz hayirli olsun daimi olsun ve Allah yolunda olsun insallah sakin nefsinize ve seytana firsat vermeyiniz onlar hep tetikte bekleyen dusman ortunuze sariliniz ve birakmayiniz selametle kardesim

Emcalken kardesim rabbim sizede nasip etsin, tabi nasip icten istemekle olur en kisa zamanda olur insallah guzel haberlerinizi aliriz insallah selametle kardesim

Sevgili smyyes kardesim ne guzel sozler ne guzel benzetmeler masallah takdir ettim rabbimin yolunda gidenlere gitmek isteyenlere dualarimizla destek verelim Allah razi olsun selametle dua ile...

aleyküm selam
Allah hepimizi doğru yolun yolcusu etsin
konuşmak marifet değil ki taktir ettin ablam.asıl Rabbim in takdirine layık olmak duasıyla Allah'a emanet olunuz.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz
HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

............................

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

örtünme konusunda çok önemsedigIm bir video izleyelim insaALLAH...

Ne acizmişiz ki müslüman ülkede yaşarken dahi zor geliyor Rabbim'in emirleri.
bize yapacakları ne sanki, bir iki kötü bakış, belki iki çift kötü söz..
gerisi..?
gerisi yok işte.
ne dövecekler bizi ne de taşlayacaklar Rabbimin emrine uysak .
ama o halde hala utanıyorum diyebiliyoruz ya...helal olsun bize..

meğer ne şanslıymışız, ne büyük nimetmiş müslüman ülke de yaşamak.
bunun bilincini verdi bana.
düşünmediklerimi düşündürttü.
hergün ne kadar şükretsem de burada uyanmanın hakkını bile ödeyemeyeceğimin farkına vardım.
Allah c.c razı olsun ABİ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt