Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
vealeyküm selam kardeşim, 2 yılı geçti bu sitedeyim evet,bilmiyorum hakkını vermek isterim belkide o yüzden kendimi hazır hissetmiyorum diyorum.her babayiğidin harcı değildir baş örtmek nefse ağır gelir ama uzak olmadığımı hissediyorum inşallah rabbim tez zamanda onu da nasip eder...

şeytan öyle sinsi bir yaratık ki sen masumca iyi niyetinle hakkıyla yapmak isterim dersin o yüzden de biraz daha bekleyim hazır olayım dersin fakat şeytan işte tam da bu noktada gizlice girer içine ve aslında şeytan kendi düşüncesini senin düşüncenmiş gibi çok mantıklı gösterir. inan bana bunu ustaca yapar.
yani demem o kii... senin bütün boşluklarından yararlanır şeytan.. kendine şu soruları sor.. benim kapanmamam için sebeplerim geçerli sebepler mi yoksa nefsim mi beni durduruyor diye.
insan çoğu kez nefsini dinlemediği için mutlu olur...başörtmeyi nefsimize ağır gösteren şey de şeytandır.. bize çok zormuş gibi gösterir. kapansam da hakkını veremem diye düşündürür.
mesela ben kapanmamın ilk günlerinde pantolon üzerine nerdeyse kısa değil ama kısa sayılabilecek bi penye hırka giyerdim.. şallarımı bonesiz yapardım.. ve saçlarım biraz görünürdü.. bazıları saçların görünüyor derdi ama ben aldırış etmezdim derdim ki ben şuan alışmaya çalışıyorum.. şimdi tekrar öyle giyer misin dersen hayır tabiki de giymem. çünkü tam anlamıyla olmasa da ilk zamanlara oranla daha çok alıştım ve çok daha kapalı giyiniyorum.. yani kapanırsa alışana kadar kendine zaman ver...
bak aslında ergenlikten beri kapanman lazımdı tabi benimde ama zaten 14 yıl geç kalmışız ki daha fazla beklemeye gerek yok..değil mi?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın Boyası, Makyajdan Daha Hayırlıdır... Anlayana...
---
Bismillahirrahmanirrahim:

'' ... Allah'ın Boyası İle Boyanandan Daha Güzel Olan Kim Olabilir?...''

Bakara Süresi 138

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
şeytan öyle sinsi bir yaratık ki sen masumca iyi niyetinle hakkıyla yapmak isterim dersin o yüzden de biraz daha bekleyim hazır olayım dersin fakat şeytan işte tam da bu noktada gizlice girer içine ve aslında şeytan kendi düşüncesini senin düşüncenmiş gibi çok mantıklı gösterir. inan bana bunu ustaca yapar.
yani demem o kii... senin bütün boşluklarından yararlanır şeytan.. kendine şu soruları sor.. benim kapanmamam için sebeplerim geçerli sebepler mi yoksa nefsim mi beni durduruyor diye.
insan çoğu kez nefsini dinlemediği için mutlu olur...başörtmeyi nefsimize ağır gösteren şey de şeytandır.. bize çok zormuş gibi gösterir. kapansam da hakkını veremem diye düşündürür.
mesela ben kapanmamın ilk günlerinde pantolon üzerine nerdeyse kısa değil ama kısa sayılabilecek bi penye hırka giyerdim.. şallarımı bonesiz yapardım.. ve saçlarım biraz görünürdü.. bazıları saçların görünüyor derdi ama ben aldırış etmezdim derdim ki ben şuan alışmaya çalışıyorum.. şimdi tekrar öyle giyer misin dersen hayır tabiki de giymem. çünkü tam anlamıyla olmasa da ilk zamanlara oranla daha çok alıştım ve çok daha kapalı giyiniyorum.. yani kapanırsa alışana kadar kendine zaman ver...
bak aslında ergenlikten beri kapanman lazımdı tabi benimde ama zaten 14 yıl geç kalmışız ki daha fazla beklemeye gerek yok..değil mi?

doğru söze ne hacet...!!!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın izniyle kapanacağım arkadaşlarıma dedim sevindiler birlikte alışveriş yapabiliriz yanında insanın biri olunca daha inançlı oluyor. Seda arkadaşımızla tanışmak isterim herşeyden önce Allah'ın emri önemli. Dini açıdan bişeyler yapınca insanın kafası karman çorman oluyor her zaman vesveselere karşı gelemiyoruz. İnanç şüpheyi yok edermiş inşallah öyle olur
hadi inşallah canım benim kararını verdin şimdi sı4ra uygulamakta hadi BİSMİLLAHHHH duygucum en kısa zamanda bekliyoruz hayırlı haberlerini tamam mı
Buket abla örnek gösterilmek ne kadar mutlu ediyor farkındasındır inşallah. Beni mutlu ettin, Allah razı olsun senden. :)
canım nasıl örnek göstermem seninn gibi olmak için herşeyi yapardım ama işte biz geciktik sen yolun başında en güzelini yaptın maşallah sana maşallah seni yetiştiren aileye
nasip kardeşim aslında bi engelim yok.3 senedir çok şükür namazımı düzene oturttum,kapanmak içinde vakti saati gelmedi herhalde.şimdi bide bu sene tekrardan konservatuara hazırlanacam allahın izniyle engel olur mu bilmiyorum ama dedim ya nasip dediğin gibi belki hazır hissetmiyorum kendimi... açığım ama saçım açık sadece pantalon giyerim ama üzerine uzun şeyler giyerim dikkat ederim mümkün olduğunca...

vealeyküm selam kardeşim, 2 yılı geçti bu sitedeyim evet,bilmiyorum hakkını vermek isterim belkide o yüzden kendimi hazır hissetmiyorum diyorum.her babayiğidin harcı değildir baş örtmek nefse ağır gelir ama uzak olmadığımı hissediyorum inşallah rabbim tez zamanda onu da nasip eder...
canım aramıza hoşgeldin kapanmayı istemek öle büyük bişeyki sen aslında istediğin anda şeytanı yeniyorsun ilk adım başarılı yani... insan başlarda ya biraz daha hazırlanayım ki tam hakkını vereyim der ama şeytan hayırlı bişey olacağını gördüğü anda müdahale eder veeeeeeee sen ozamanı erteledikçe ertelersin.. zaman geçiyor geriye doğru bi bak bakalım nelerden pişmansın ve nelerden olacaksın? ben kendi adıma yıllardır kapanmadığıma pişmanım günaha battığıma...
anladığım birşey var tesettür sadece saçı örtmek değil BİR DURUŞ, İSLAMİ BİR ŞUURDUR! ben ilk zamanlar şunu sordum kendime beni bir hristiyandan bir yahudiden ayıran ne? giyimimiz aynı saçımız duruşumuz herşey aynı bir toplumda beni müslüman gösteren ne dilimmi? evet sadece onlardı... şimdi öle değil ama değişiyorsun alışıyorsun ve inan bana GÜZELLEŞİYORSUN... Okula gelince ben konservatuarlarda bir sürü kapalı kardeşimizi görüyorum inan bana hiçbirşey senin ALLAH karşısında duruşundan daha önemli değil. aslında ne büyük çelişki demi gireceğin bir sınav için tereddütlere düşüyorsun ya ALLAHIN karşısındaki sınav ? kulum dünyalık işleri düşündünde beni niye düşünmedin diyecek...
ilk örtü emri geldiğinde kadınlar eteklerini kesip başlarına örtü yapmışlar... ya biz duyuyoruz duymazdan geliyoruz biliyoruz az daha bekle diyoruz yarına garantimiz yok canım hakkında hayırlısı inşallah

canım ağzına sağlık ne güzel anlatmışsın çok geç kaldık çok

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
hadi inşallah canım benim kararını verdin şimdi sı4ra uygulamakta hadi BİSMİLLAHHHH duygucum en kısa zamanda bekliyoruz hayırlı haberlerini tamam mı

canım nasıl örnek göstermem seninn gibi olmak için herşeyi yapardım ama işte biz geciktik sen yolun başında en güzelini yaptın maşallah sana maşallah seni yetiştiren aileye

canım aramıza hoşgeldin kapanmayı istemek öle büyük bişeyki sen aslında istediğin anda şeytanı yeniyorsun ilk adım başarılı yani... insan başlarda ya biraz daha hazırlanayım ki tam hakkını vereyim der ama şeytan hayırlı bişey olacağını gördüğü anda müdahale eder veeeeeeee sen ozamanı erteledikçe ertelersin.. zaman geçiyor geriye doğru bi bak bakalım nelerden pişmansın ve nelerden olacaksın? ben kendi adıma yıllardır kapanmadığıma pişmanım günaha battığıma...
anladığım birşey var tesettür sadece saçı örtmek değil BİR DURUŞ, İSLAMİ BİR ŞUURDUR! ben ilk zamanlar şunu sordum kendime beni bir hristiyandan bir yahudiden ayıran ne? giyimimiz aynı saçımız duruşumuz herşey aynı bir toplumda beni müslüman gösteren ne dilimmi? evet sadece onlardı... şimdi öle değil ama değişiyorsun alışıyorsun ve inan bana GÜZELLEŞİYORSUN... Okula gelince ben konservatuarlarda bir sürü kapalı kardeşimizi görüyorum inan bana hiçbirşey senin ALLAH karşısında duruşundan daha önemli değil. aslında ne büyük çelişki demi gireceğin bir sınav için tereddütlere düşüyorsun ya ALLAHIN karşısındaki sınav ? kulum dünyalık işleri düşündünde beni niye düşünmedin diyecek...
ilk örtü emri geldiğinde kadınlar eteklerini kesip başlarına örtü yapmışlar... ya biz duyuyoruz duymazdan geliyoruz biliyoruz az daha bekle diyoruz yarına garantimiz yok canım hakkında hayırlısı inşallah

canım ağzına sağlık ne güzel anlatmışsın çok geç kaldık çok

aminn.. inşallah... çok teşekkür ederim yorumlarınız için...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
aslında uzun etek hırka en güzeli bugün kendimi daha özgür hiisediyorum gerçekten....

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar akşam eşim benimle uzun uzun konuştu tesettür hakkında kapanmak istiyosun ama yapacaksan tam yapacaksın dedi dar pardesü giymeyeceksin bol kıyafetler giyeceksin başörtünü düzgün takacaksın tvde örnek göstererek bunlar gibi kapanmanı istemem dedi böyle olacaksa hiç olmasın dedi bir yarışma programında bi kapalı vardı ama kapalı demeye bin şahit ister benim ama cım zaten layıkıyla yapmak inşallah dedim dünden beri uçucam sanki o konuşma bile bana yetti az kaldı biliyorum inşallah Rabbimin izniyle

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME”

INAM-9
ALINTIDIR :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar akşam eşim benimle uzun uzun konuştu tesettür hakkında kapanmak istiyosun ama yapacaksan tam yapacaksın dedi dar pardesü giymeyeceksin bol kıyafetler giyeceksin başörtünü düzgün takacaksın tvde örnek göstererek bunlar gibi kapanmanı istemem dedi böyle olacaksa hiç olmasın dedi bir yarışma programında bi kapalı vardı ama kapalı demeye bin şahit ister benim ama cım zaten layıkıyla yapmak inşallah dedim dünden beri uçucam sanki o konuşma bile bana yetti az kaldı biliyorum inşallah Rabbimin izniyle

Ve aleykum selam
masaALLAH adiniza cok sevindim ne kadar guzel bi haber dilerim sizden herzaman cok daha guzel haberler duyariz..
ya zaten basortuye gelene kadar tv programina cikamak dogru degilki ozellikle bir bayanin..
bizler guzelligimizi tesir etmek icin degil saklamak icin ortunuyoruz..yani tv programi aslna cikan hic kimse zaten ornek alinicak insanlar degildir..Rabbim hepimizi hidayete erdirsin amiin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aslında uzun etek hırka en güzeli bugün kendimi daha özgür hiisediyorum gerçekten....
demi bak kimsenin yorumu önemli değil canım benim demekki sen kendini zaten doğru şeyi yaptığında rahat hissediyorsun
biliyordum ya böle olacağını çok şükür kardeşim çok şükür gözlerim doldu inanki okadar dua etmiştimki sana şükürler olsun....demekkki eşin aslında istiyormuş ama korkuyormuş layıkıyla olurmu diye sen gerçekten istediğini gösterincede oda destek olmuş maşallah hadi artık bekleme sevindir hem bizi hem allahı sonra nasıl daha doğru yaparız yorumları yapalım bizi burayı bırakma ama tamam mı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam
masaALLAH adiniza cok sevindim ne kadar guzel bi haber dilerim sizden herzaman cok daha guzel haberler duyariz..
ya zaten basortuye gelene kadar tv programina cikamak dogru degilki ozellikle bir bayanin..
bizler guzelligimizi tesir etmek icin degil saklamak icin ortunuyoruz..yani tv programi aslna cikan hic kimse zaten ornek alinicak insanlar degildir..Rabbim hepimizi hidayete erdirsin amiin..

çok haklısın gülberram sen nasılsın çok karışıktı kafan bi ara

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ne diyeyim ki inan çok iyi geldiniz bana akşam bi yazı okudum eşime 7 8 yaşlarında kapanan bir kızın hikayesini orada bir cümle vardıki çok etkiledi beni annesi kızım daha küçüksün istersen 1 2 sene sonrada kapanabilirsin diyor kızın verdiği cevap annecim beni cehennememi layık görüyorsun ölümün ne zaman geleceği belli değil ben ALLAHIMA nasıl cevap veririm diyor içim sızladı okurken tamamını bulup ekleyeyim

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ekleyemeyeceğim malesef hakkımız helal değilkdir diyor çünkü :(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım iyi olacak eminim çünkü sen çok yürekten istedin

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim az kaldı inşallah... çok sevindimm....

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
çok haklısın gülberram sen nasılsın çok karışıktı kafan bi ara

estagfirullah ben cok sukur iyim en azindan daha iyi oldum
ya ben boyle mutlu ve huzurluyum yani parduse giyindigim zaman bile boyle huzrlu degildim..
onun icin boyle devam edecem insaALLAH sonucta alisik olmadigim bisey degil ben normal zamanlarda bile disari cikarken susulenen biri degilim zaten..ve ilk kapandigim gunden beride cok sukur pardusemi giyiniyordum..simdide feraca giyindim ve rabbim biliyor feracami cok ama cok seviyorum..yani bu kadar parduse aldim ama feracami sevdigim kadar hic sevmedim :)
basimida omuzlarima kadar kapatigim zaman kendimi cok daha iyi hisse diyorum..daha mutlu daha huzurlu daha guvende daha tesetturlu hissediyorum..insaAllah hep oyle devam edebilirim..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
-Mehmet Akif Ersoy

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt