Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bende pantolon giyiniyorum ama dar değil ve dizlerime kadar tunikle giyiniyorum....
sohbet hocamız dar olmadıktan sonra ve dizlere kadar uzun olan bir elbiseyle giyinmede mahzur olmadığını söyledi.
ama zamanla uzun eteklere alışacağım şimdi de eteklerimi giyiniyorum ama zaman geçtikte herşey daha güzel olacak inşallah.
topuz konusunda arkadaşlarını uyarman gerekir tabi ama bunu yaparken herkesin içinde yapma çünkü yanlışı başkalarının için de söylemen de başka bi yanlıştır.
benim de oda arkadaşım pantolonu kısa bi kazakla giyiniyor başka bi arkadaşım da yine öyle giyiniyor ama ben de hala söyleyemedim....

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Bu zorla olacak bişey değil onlarında bu yazıları görmeleri okumaları lazım ben arkadaşlarıma netten araştırmalarını söyledim tekrar söyleyeceğim inşallah onlarda hakikati görürler Allah yardımcımız olsun ben gördüğüm herkesi kibarca uyarmak istiyorum herkesin içinde değil tabi ama bunu kötü algılar diye korkuyorum yoksa bu çok güzel bişey

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
bence bu yöntemi uygulama derim çünkü
şeytan ve nefsin sana bu kez açıklığı daha rahat gösterir açık halini daha güzel gösterir türlü türlü vesveseler verir kapanmaktan soğursun..
inan ki ben kapandığım zaman şeytanı hücrelerimde hissettim hayatımda bu kadar hissetmemiştim.. yani hayırlı bişey gördü mü boş durmaz bu hınzır şey..
kapanmak bizim için bir nafile ibadet değil kesin ve kesin bir farz ibadet...
güzelim dualrımızdasın..
daha gençliğinin başındasın.. sen Rabbine en güzelini sun... geçnçliğini Onun yolunda geçir.. günümüzde bi kısım insanlar örtünmeyi de haccıda namazı da hatta tövbeyi de yaşlılığa erteliyorlar...sakın Sen onlardan olma ..

Allah razi olsun kardesim insallah en kisa zamanda kapanacagim rabbim emrettigi sekilde modanin emrettigi sekilde degil yok bende örtünmeyi hacci namazi ve tövbeyi yasliliga erteleyenlerden olmak istemiyorum hic bir zamanda istemedim insallah hepsini gencken yapacagim rabbim izin verirse allah razi olsun kardesim selam ve dua ile

Peygamberimiz s.a.v. size tebessüm etsin insaallah Ömer Tugrul INancer hocam der bu söz hep :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
amin .. teşekkürler güzel duan için güzel kardeşim...

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Bende bayadır kapanmak istiyodum Allaha şükür bugün kapandım :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevindimmm... Allah daim etsin... ne mutlu sana....

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel daim olsun inşallah Rabbim her isteyene nasip etsin inşallah bilipte yapamamak çok kötü

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim.. Aramıza hoşgeldin..
Bir hanım kardeşimizin daha, içinde olan bu kapanma aşkını görünce, benim gibi, burada bulunan, destek olan tüm kardeşlerimizin içi coşuyor, dualarda buluşuyoruz.. Elhamdülillah.
Rabbimize şükürler olsun.. Eşinizle beraber, aynı yolda yürümek.. En güzeli de bu..
Senin için en güzeli, eşinin de yanında olması, sana destek olabilmesi..
Bundan güzeli var mı?
Anlatmış olduğun zorluklardan zamanında bir çoğumuz geçti..
Bu yolda olan tüm kardeşlerimiz farklı farklı imtihanlardan geçti, geçiyor..
Kendi adıma söylüyorum, ben de zamanında çok mücadele verdim..
Önemli olan senin gerçekten istemen.. Rabbim istemenin şiddeti ölçüsünde nasip ediyor inşaAllah.. Dediğim gibi, eşin senin için büyük bir nasip..
Her zaman söylediğim gibi, dik duruş ve tavizsizlik çok önemli..
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor..
Önemli olan Rabbimizin razı olacağı bir ömür geçirebilmemiz, O'na celle celaluhu layık hayırlı kul olabilmemiz.. İnsanları hoşnut edeceğiz diye, farz olan bu nurlu ibadetimizi bırakmak olur mu hiç? Hele de bu denli büyük istekle.. Rabbim daim eylesin bu aşkı inşaAllah..
Bir dakika sonrasına bile garantimiz yokken ve hala zamanımız varken acele etmelisin..
Bak, eşarplarını almışsın, hazırlıklara başlamışsın.. :) Biraz cesaret..
Dualarımız seninle kardeşim.. Hayırlı haberlerini bekliyor olacağız..

Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Ve aleykum selam ablam
lutfen ablam bana da dua edermisin kapanmak icin degil cok sukur uzun suredir kapaliyim zaten
ama ben feraca giyinmeye basladim cok isteyerek ve mutlulukla huzurla giyindim fercaye ilk giyindigim zaman renkli sallarimi takardim..
ama icim rahat etmedi siyah ve omuzlarimi kapatacak sekilde takmaya basladim cok sukur..
ablam ben bu konuda kendimi cok yanliz hisse diyorum kiminle konussam herkez abartigimi soyluyor daha genc oldumu bu kadar asiri gitmemem gerektigini soyluyorlar fercamin ve pardusem cok abartili oldugunu..hadi bir nevi olabilir ama basortumun boyle kapatis seklini yapmam gerek olmadigini soyluyorlar..
cok yasli gorundigmu soyluyorlar..
daha genc oldugunu ve daha renkli giyinmem gerekirmis ablacim bu konuda bazen dayanamiyorum gercekten bu aralar cok zorlanmaya basladim ozellikle bugun caniim cok fazla sikildi inanin agliyacak durumdayimkendimi oyle kotu ve yanliz hissediyorum ki tarif edemem..
gercekten de insanin yaninda desteginin olmasi cok guzel..ama benim bu konuda kendimi kotu hissetigimde konusacagim kimse yook...hatta herkez ayni seyi diyor cok fazla abartiyorsun diyorlar..
ama tessetur boyle olma diyorum bize bu emrediliyor diyorum ama bana denilen..
insanin kalbi temiz olsun gozleri insan kendinden emin olsun..insanin tessetturuyle boyle burunmeliymis
bu yeterliymis..yani bu kadar kapanmama hic gerek yok vesayre iste ablam az cok bilirsin soylenenleri.ablacim kenidimi hic iyi hissetmiyorum inan suanda oyle cok basim agriyorki ve o kadar cok aglamak istiyorum ki tarif edemem suanda icimde yasadigim duyguyu lutfen banada dua et olurmu :/

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtabım canım kuran öğrenmeyi çok istiyorum ama açıkçası ilk önce mealle başladım istedim ki önce ne yazdığını iliklerime kadar kadar hissedeyim daha iyi olmak için İNŞALLAH... Evde de kimse gelme ihtimali varsa dikkatliyim kimsenin gelme ihtimali yoksa rahatım ama birileri gelmişse ya şal yapıyorum yada tülbentide eşarp gibi iğneliyorum açılmayacak şekilde dışarda şimdilik pardesümü giyiniyorum ALLAHA şükürler olsun yazada inşallah giyinecem çok rahat inanılmaz pantolonuda eğer sadece dışarı çıkıyorsam biryere gitmeyecek pardesümü çıkarmayacaksam giyiyorum aama artık uzun etekler giyiyorum inan pantolondanda araboy etektende çok rahat.... içim rahat annem bana dün akşam buket örtündükten sonra namazdan sonra açasım gelmiyor başımı öle oturuyorum alışmaya başladım dedi öle mutlu oldum ki.... MELEK4545 arkadaşım nasıl mutlu oldum anlatamam allahım hakkıyla tesettürlenenlerden etsin çok şükür çok şükür canım benim
AYŞE kardeşim ben kapanmadan önce evde sürekli kapattım başımı ama hiç açmıyordum sonraları dışarı çıkmak zulum gigbi gelmeye başladı bi baktım ki artık saçlarım ağır geliyor bana açık görmek istemiyorum kendimi ve kapandığımda kendim bile inanamadım bi arkadaş yazmıştı

ZOR OLUR SANMIŞTIM NEYİ KOLAY BİLİYORSANIZ ONDAN DAHA KOLAYDI.... ANLADIMKİ NEFSİM BANA FENA OYUN OYNAMIŞ......
eşime böle mesaj atmıştım defalarca şükür namazı kılmıştı oda şükürler olsun.... her geçen gün ilerliyorum içime işliyor örtüm seviyoum huzurluyum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam ablam
lutfen ablam bana da dua edermisin kapanmak icin degil cok sukur uzun suredir kapaliyim zaten
ama ben feraca giyinmeye basladim cok isteyerek ve mutlulukla huzurla giyindim fercaye ilk giyindigim zaman renkli sallarimi takardim..
ama icim rahat etmedi siyah ve omuzlarimi kapatacak sekilde takmaya basladim cok sukur..
ablam ben bu konuda kendimi cok yanliz hisse diyorum kiminle konussam herkez abartigimi soyluyor daha genc oldumu bu kadar asiri gitmemem gerektigini soyluyorlar fercamin ve pardusem cok abartili oldugunu..hadi bir nevi olabilir ama basortumun boyle kapatis seklini yapmam gerek olmadigini soyluyorlar..
daha genc oldugunu ve daha renkli giyinmem gerekirmis ablacim bu konuda bazen dayanamiyorum gercekten bu aralar cok zorlanmaya basladim ozellikle bugun caniim cok fazla sikildi inanin agliyacak durumdayimkendimi oyle kotu ve yanliz hissediyorum ki tarif edemem..
gercekten de insanin yaninda desteginin olmasi cok guzel..ama benim bu konuda kendimi kotu hissetigimde konusacagim kimse yook...hatta herkez ayni seyi diyor cok fazla abartiyorsun diyorlar..
insanin kalbi temiz olsun gozleri insan kendinden emin olsun..insanin tessetturuyle boyle burunmeliymis
bu yeterliymis..yani bu kadar kapanmama hic gerek yok vesayre iste ablam az cok bilirsin soylenenleri.ablacim kenidimi hic iyi hissetmiyorum inan suanda oyle cok basim agriyorki ve o kadar cok aglamak istiyorum ki tarif edemem suanda icimde yasadigim duyguyu lutfen banada dua et olurmu :/

canım ne diyim ki bazen insanlar öle öle çok konuşuyorki... taktir edilecek şeyler yapıyorsun ama seni senle başbaşa bırakmıyorlar bir türlü... içine nasıl siniyorsa öle yap kalbin rahat olsun aklında yüreğinde huzurlu kim ne derse desin diyecem ama olmuyor biliyorum içinin daraldığı anları yaşadığın sıkıntıları kimse senin kadar bilemez... sen herşeyin en doğrusunu emirleri biliyorsun....gözlerim doldu içinin sıkıntısını içimde hissettim Rabbim yüreğinie huzur versin canım benim

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
bende çoğu zaman evde yazma takıyorum eşim eve gelince öle görüyor namazlarımı kılarken şallarımı örtünüyorum gözü alışsın diye dışarı çıkarken şapka takıyorum saçlarımın hepsini gizliyorum hatta geçen biri kayınvalideme demiş ne o gelin kaynana takkeleri takmışsınız başınıza diye yani şapkaya bile laf sölüyorlar insanlar çok gıcıklar hele ki yaşadığım yer çok açık kapalı o kadar az ki moral bozucu kararlılığımı görsün istiyorum eşim bu site bana o kadar iyi geldi ki içimden geçenleri birine aktarabilmek rahatlattı beni

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtabım canım kuran öğrenmeyi çok istiyorum ama açıkçası ilk önce mealle başladım istedim ki önce ne yazdığını iliklerime kadar kadar hissedeyim daha iyi olmak için İNŞALLAH... Evde de kimse gelme ihtimali varsa dikkatliyim kimsenin gelme ihtimali yoksa rahatım ama birileri gelmişse ya şal yapıyorum yada tülbentide eşarp gibi iğneliyorum açılmayacak şekilde dışarda şimdilik pardesümü giyiniyorum ALLAHA şükürler olsun yazada inşallah giyinecem çok rahat inanılmaz pantolonuda eğer sadece dışarı çıkıyorsam biryere gitmeyecek pardesümü çıkarmayacaksam giyiyorum aama artık uzun etekler giyiyorum inan pantolondanda araboy etektende çok rahat.... içim rahat annem bana dün akşam buket örtündükten sonra namazdan sonra açasım gelmiyor başımı öle oturuyorum alışmaya başladım dedi öle mutlu oldum ki.... MELEK4545 arkadaşım nasıl mutlu oldum anlatamam allahım hakkıyla tesettürlenenlerden etsin çok şükür çok şükür canım benim
AYŞE kardeşim ben kapanmadan önce evde sürekli kapattım başımı ama hiç açmıyordum sonraları dışarı çıkmak zulum gigbi gelmeye başladı bi baktım ki artık saçlarım ağır geliyor bana açık görmek istemiyorum kendimi ve kapandığımda kendim bile inanamadım bi arkadaş yazmıştı

ZOR OLUR SANMIŞTIM NEYİ KOLAY BİLİYORSANIZ ONDAN DAHA KOLAYDI.... ANLADIMKİ NEFSİM BANA FENA OYUN OYNAMIŞ......
eşime böle mesaj atmıştım defalarca şükür namazı kılmıştı oda şükürler olsun.... her geçen gün ilerliyorum içime işliyor örtüm seviyoum huzurluyum

ah arkadaşım ne mutlu sana ki dayanağın sana destek senin yazını okudukça inan ağlayasım geliyor en önemlisi o yanında olsun insan her türlü zorluğa göğüs gerer

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardesim insallah en kisa zamanda kapanacagim rabbim emrettigi sekilde modanin emrettigi sekilde degil yok bende örtünmeyi hacci namazi ve tövbeyi yasliliga erteleyenlerden olmak istemiyorum hic bir zamanda istemedim insallah hepsini gencken yapacagim rabbim izin verirse allah razi olsun kardesim selam ve dua ile

Peygamberimiz s.a.v. size tebessüm etsin insaallah Ömer Tugrul INancer hocam der bu söz hep :)

Anladığım kadarıyla celveti yolundansınız kardeş?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ah arkadaşım ne mutlu sana ki dayanağın sana destek senin yazını okudukça inan ağlayasım geliyor en önemlisi o yanında olsun insan her türlü zorluğa göğüs gerer

canım benim öle bişeyki bu tüm hayatın herşeye bakışın değişiyor.... eşimle 7 yıldır beraberiz hep dua ederdim karşıma bana allahı hatırlatacak biri çıksın diye 21 yaşımdaydım onla tanıştığımdaki aslında burun burunaymışızda tanışmıyormusuz tanışmadan bir gece önce sabah namazında ezan okunurken ALLAHIM BANA SENİ HATIRLATACAK BİRİNİ ÇIKAR diye ertesi gün tanıştık ilk zamanlarda asktan çok ALLAHI KONUŞTUK aylar sonra bana seni gördüğüm günün gecesi ALLAHIM BENİ SABAH NAMAZINA UYANDIRACAK BİRİNİ ÇIKAR KARŞIMA DEMİŞTİM dedi şok oldum... bukadar güzel başlamışken şeytan bizi beraberken hiç bırakmadı ve inan 7 yıl ALLAH namına bişey yapamadık o namaz kılarken ben kılmadım ben kılarken o.... sonra öle bişey geldiki başımıza aklımız başımıza geldi ve farkettimki ben en açık zamanlarımda bile bu kadar açık değilmişim resmen kendimden uzaklaşmışım. ünv aileme kafa tutup kapanmak istiyorum diyen ben yanımda kapanmmam için herşeyi yapacak bi adam varken kapanmayı unutmuşum eşim bir kere bile söylememiş kapan diye bana taki başımıza gelen belaya kadar... kendimize geldik eşim kapanmanı istiyorum dedi ayrılma noktasındaydık islama sarılmakta bulduk çareyi ki inan dönülmez yoldaydık nasıl döndük bilmiyorum bunu ALLAHIN HİKMETİ nden başka bişeyle açıklayamazdık.... tamam dedim ama bian öle zor geldiki o çok istediğim şey internette araştırmaya başladım başka bi siteye yazdım pek iyi gelmedi cevap bile alamadım cevap verenlerde erkekti ALLLAH onlardanda razı olsun ÖRTÜ BAYANIN TACIDIR demişti biri çok hoşuma gitmmişti.... sonra burası ilk burcu kardeşimin yazısını gördüm acaba hala yazan varmı diye baktım ki hala aktif konu ALLAHIM nasıl sarıldım tek tek okudum tüm sayfaları ama evde başımı örtmeye başladım inan her sayfada kapandım haberinde deli gibi ağladım sonra 6 ekim eşimin ailesine gidecez tarlada iş falan var evde başım geriden bağlı açamadım öle çıktım ertesi güne sözleştik yine gidecez mangal falan yapacaklar eşim çarşıya bişeyler almaya gitti ben aynanın karşısında başımdaki örtüyü açamıyorum yok buket dedim bekleme artık dışardakiler hatta ailen kimse olmasın eşin yanında insanlar gülecek konuşacak ama sen başın dik yürüyeceksin melekler yanında olacak ALLAH seni daha çok sevecek dedim örttüm başımı ama göğsüm çatlayacak içim titriyo heyecandan eşim geldi buket buket ses veremedim içeri o anda sanki zaman durdu gözlerinin içine bakıyordum bende ağladım oda herşey bitmişti sanki şükürler olsun dedi şükürler olsun nasıl ağluyor anlatamam kapıdan çıkacam öle zorki anlatamam hadi bismillah buket dedi fatihayı okuduk çıktım başım dik ilk defa özgürlüğümü hissederek.... bide pardesümü giyerken bukadar heyecan.... canım inan bizi hayata bağlayan bu olaydı evimize ne zaman islam girdi huzurda yanında girdi saygı sevgi huzur herşey daha güzel artık bunları yazarken bile ağlıyorum bukadar açık olmamıştım buraya hiç.... herkes bişey söyledi eşin mi istedi güldüm ayy daha erken güldüm sonra benim kapanmamı sorgulayan kınayan insanlar artık bana daha çok saygı duyuyor bunun farkında bule değiller... eşin alışacak inan bana sorununuz yok inan bu öle basit hallolurki yeterki sen iste bak biz dönülmez yoldan döndük bundan daha zor değil...
dua et ya HALİM
YA VEDUD oku bol bol ve sonunda güzel haberi ver inan burdaki herkes aldığı bir kapandım haberine kendi kapandığı andaki heyecanını hissediyo

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam ablam

Es selamu aleykum canım benim..
Anlattıkların az çok benim yaşadıklarımla aynı olduğu için seni çok iyi anlıyorum..
Benim aile ve akrabalarımda kapalı biri bile yokken, ben de senin gibi başlamıştım..
Önce ferace aldım.. Daha sonra büyük boy siyah başörtü..
Büyük boy başörtü feracenin üzerine takılınca ister istemez nefsi düşünenler beğenmeyecek, yaşlıya benzetecektir..
Ben nelerle, ne sözlerle karşılaştım.. Aile, çevre, arkadaş, işyerimde de aynı sorunlar..
Ama Allah biliyor ya, kimse moralimi bozamadı.. Tavissizliğimi herkes biliyor, görüyordu..
Sadece konuşuyorlardı.. Ben de esas olanın bu bile olmadığını söylüyordum..
Tüm çevrem, ailem, arkadaşlarım ne kadar çok çarşaf giymek istediğimi bilirler..
Özellikle ailemle, annem ve ablamla çarşaf konusunu çok konuştum..
Fazlasıyla karşılar.. Kur'an'ı Ker'im'in tefsirini okuyup, araştırsalar ama o da yok..
Çarşafı reddetmek ayrı bir durum, istememek apayrı..
Ben aile, akraba ve çevremde tek kapalıyım.. Evlenip Mersin'e geldim.. Buradaki arkadaşlarım da Allah'a şükür kapalı..
Onlar da baştan siyah olmamı eleştirdiler. Olumsuz eleştiri değil, sordıular, anlattım.. Zamanla alıştılar.. Giymek isteyenler de var ama buranın havası aşırı sıcak olduğu için asla siyah giyemeyeceklerini söylüyorlar..
Canım tesettür zorla olacak bir iş değil.. Gönül işİ. Ben 2005 yılında, üniversitede örtündüm ilk. Hiç tereddütsüz kapandım, ailemin asla istemesine rağmen..Kapanma aşkı herşeyi silip geçmişti.. Allahıma şükürler olsun, birazcık bile zorlanmadım nefsi konuda.. Aşırı sevgiyle, seve seve yaptım..
Zorluklar çoktu.. Sözler de çok ağırdı.. Seni çok iyi anlıyorum.. Ama şu bir gerçek, bu sözler, bu tarz davranışlar, senin Allah'a daha çok yakınlaşmanı sağlıyor.. Bir de hayatında bir destek olması çok önemli..
En büyük desteğin Kur'an'ı Ker'im'de örtü ile ilgili ayetlerin tefsirini okumak, Efendimiz'in eşlerinin ve hanım sahabe hayatlarını okumak.. O mübarek insanların hayatlarını örnek aldığını, O'nların yolundan gittiğini bilmek, Rabbimizin rızasını yerine getirmek, seve seve olacaktır.. Zorluk kalmayacaktır..Eşim (o zaman evli değildim) ve kitaplarım büyük desteğim oldu benim.. Sen en iyisini yaPIYORSUN.. Nefsine göre değil, Rabbimizin rızasına göre tesettürüne bürünüyorsun..
Çok sıkıldığın, bunaldığın zamanlarda Rabbimizi düşün, bir de sana karşı gelenlerii..
Bu bile sana yetecektir.. Sen tavizsizliğini ve kararlılığını gösterirsen, kimse seni üzemez..
Çok sıkıldığında forum gir, ben buradayım, arkadaşlarımzı burada.. Rabbim hepsinde razı olsun.. Mehtap ve buket zeynep kardeşimizden özellikle.. Büyük destek oluyorlar.. canla başla her yere yetişmeye çalışıyorar..
Rabbim yar ve yardımcın olsun.. Çektiğin bu sıkıntı ve iç huzursuzlukların ecrini Rabbim sana kat kat versin..
Sen zor olanı yapmuşsın, en zorunu, bundan sonrası sabır ve dua inşaAllah..
Tabiki de dualarımda olacaksın.. Sen de unutma dualarında beni..
Sağlığım için dua istiyorum senden =)
Rabbime emanetsin. Rabbim seni korusun..

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Ben arkadaşımı uyardım topuz yapmaması için. Beni dinlemedi saçı ensede toplayabilirmişiz dedim ama o zaman bone takamıyoruz dedi. Ben size kötü birşey demiyorum uyarıyorum dedim. 3 kez söylüyorsun 4. sünde beni günaha sokacaksın küfür ettireceksin dedi. Keşke ağzım varsaydı da siz zaten günah işliyorsunuz diyebilseydim ağlamamak için zor tuttum kendimi.

Ben onları uyardım bişey yapmadım ki gerçekten bi örnek görmedikçe doğru düzgün kapanmayacaklar anladığım kadarıyla ama napayım maddi durumumuz iyi değil buda bi mazeret olabilir. Onlar dediklerimi dikkate alsaydı birlikte etekte giyerdik ama beni ciddiye almadı. Dua ettim bende yapacak başka birşeyim yok :( Onlara netten araştırmalarını da söylemiştim ama eminim onuda yapmamışlardır onları bi daha uyarmayacağım artık bu 3. kez oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt