Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
Evet Ablamızın amacı o Uyarmak...
Bu gün ablamız kardeşimiz bizi uyarmazsa Yarın Allahın c.c. Uyarmasına Muhattab oluruz ki Rabbimiz muhafaza etsin...

Evet hepimiz öyle çevrelerde büyüdük ki. Sadece Müslümanım demekle yetindik...
hep vicanımızın rahatlaması için '' İman hayatımızda olsun Ama arka planda olsun ''
Şuru yerleştirilmişti...
Oysa Şimdi Uyandık inşallh...
Bir AŞK Ki bizi kökünden değiştirecek...
Bizi öze... Parçadan bütüne... Kula kulluktan Hakka Kulluğa götürecek bir AŞK...
Öyle bir UYANDIK ki, İnşallah tüm uykuları kaçıracakcasına diri
Tüm yüreklere dokunacakcasına İmanlı bir Yürek...
Susarak hatırlatacağız...
Yürürken düşündreceğiz...
Duruşumla haykıracağız...
Ve Biz Artık bir AYET NE DEĞERİ HAKEDİYORSA ONU ÖYLE TAŞIYACAĞIZ...

Dün Açıkken bugün nasıl kapalıysam...
Yarın bunun hakkı ne ise öyle Donanacağım...

Uyar beni ABLAM hep uyar...
Nasılki Beni üzdüklerinde ve Nasıl ki..
Sen Bana LA TAHZEN dediysen.. ''ÜZÜLME ALLAH c.c. BİZİMLEDİR ( Tevbe 40 )
Ayetiyle yüreklerimiz okşadıysan...
Nasılki Sıkılıp gevşediğimde, ve Nasıl ki...
yine Sen bana '' Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak ÜSTÜN GELECEK OLAN SİZSİNİZ'' (Ali İmran 139)
Ayetiyle Serinletip Kuvvetlendirdiysen..
Aynı şekilde Yine UYAR beni ABLAM...
Tut Ellerimden Düşmeyeyim..
UYAR ki Hakkımı Helal edeyim...

Selam ve dua ile

her mesajınızı defalarca okuyorum sizlerin kendi adıma... okadar değer veriyorum hergün durmadan girip geçmişi okuyorum öğrendiklerimi tekrarlıyorumki sizlerin yolundan gideyim diye işte yanlış anlaşıldım uyarılarınız çok değerli ki dost dosta yapar ancak bunu dostum biliyorum sizleri de o yüzden belkide kendimi olduğu giöbi ifade etmem

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Başın örtülü ama tunik pantolonlu olma!
Başın örtülü ama ince çorap, kısa etekli olma!
Başın örtülü ama çiçek bahçesi gibi rengârenk olma!
Başın örtülü ama kaşın gözün boyalı olma!
Başın örtülü ama yollarda kahkaha atanlardan olma!
Başın örtülü ama sürekli sağa-sola dönüp bakanlardan olma!
Başın örtülü ama daracık kıyafetli olma!
Başın örtülü ama sokakta bağıra bağıra konuşanlardan olma!
Başınızda taşıdığınız hazinenin hakkını veren en değerli bir muhafız olmanızı Rabbimden diliyorum SİZLER İÇİN;
SİZİ muhafaza edenin istediği gibi kendinizi muhafaza edin!! Bunun Adı sadece ve Sadece TESETTÜRDÜR...(alıntı)

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Yazılmıs olan mesajların tamamını okuyamadım. Ama buket_zeynep adlı kardesimin icindeki tesettür sevgisi beni cok sevindirdi Allah CC razı olsun. Rabbim bütün kardeslerime bu duyguyu versin insaAllah. Berat05 ablam ve mir_erhan abim sizin yazılarınızın benim icimi ne denli huzurla doldurdugunu tahmin bile edemezsiniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Keske sizin gibi degerli kardesler burda yasadıgım yerde de bulunsaydı. Bunada sükür :)

Allah'a CC emanet olun insaAllah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Yazılmıs olan mesajların tamamını okuyamadım. Ama buket_zeynep adlı kardesimin icindeki tesettür sevgisi beni cok sevindirdi Allah CC razı olsun. Rabbim bütün kardeslerime bu duyguyu versin insaAllah. Berat05 ablam ve mir_erhan abim sizin yazılarınızın benim icimi ne denli huzurla doldurdugunu tahmin bile edemezsiniz. Rabbim hepinizden razı olsun. Keske sizin gibi degerli kardesler burda yasadıgım yerde de bulunsaydı. Bunada sükür :)

Allah'a CC emanet olun insaAllah..

kübracım canım benim biz burdayız hepimiz zor yollardan geçtik geçiyoruz da bak öle bişeyki doğruya giderken geriliyoruz bazen birbirimizi bile yanlış anlıyoruz... ben ilk yazıma kadar bütün sayfaları okudum nasıl fayda gördüm anlatamam başörtümü başıma aldığımda gözümün önünde burda tanıdığım ama yüzünü bile bilmediğim bir sürü insan vardı onların mücadeleleri... berat ablamız kalbun kesir hira katreparemiz yani daha ismini sayamadığım bir sürü insan ALLAH hepsinden binkere razı olsun.. bak yinede doğruyu göstermeye çalışıyorlar bizlere.. bizde belki sizlere işte öle oku kafana takılanları sor belki soruların bizlerin soramadıklarıdır.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Başın örtülü ama tunik pantolonlu olma!
Başın örtülü ama ince çorap, kısa etekli olma!
Başın örtülü ama çiçek bahçesi gibi rengârenk olma!
Başın örtülü ama kaşın gözün boyalı olma!
Başın örtülü ama yollarda kahkaha atanlardan olma!
Başın örtülü ama sürekli sağa-sola dönüp bakanlardan olma!
Başın örtülü ama daracık kıyafetli olma!
Başın örtülü ama sokakta bağıra bağıra konuşanlardan olma!
Başınızda taşıdığınız hazinenin hakkını veren en değerli bir muhafız olmanızı Rabbimden diliyorum SİZLER İÇİN;
SİZİ muhafaza edenin istediği gibi kendinizi muhafaza edin!! Bunun Adı sadece ve Sadece TESETTÜRDÜR...(alıntı)

olacaz inşallah yapacaz demi başaracaz her gün daha iyiye inşallah

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;
Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;
Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlarınız olsun.
Kıymetli kardeşlerim.
Bu güzel gün hayırlara vesile olsun inşaallah.
Selametle kalın.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlarınız olsun.
Kıymetli kardeşlerim.
Bu güzel gün hayırlara vesile olsun inşaallah.
Selametle kalın.

Rabbim razı olsun canım.. Hayırlı Sabahlar..
İnşaAllah..
Rabbim günümüzü bereketlendirsin..
Nasiplenenlerden olalım biz de inşaAllah..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere

Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE

Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere

SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA

Selam olsun

SELAM OLSUN

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşAllah

Kaan Erdem

Yönetici
Destek.........

Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere

Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE

Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere

SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA

Selam olsun

SELAM OLSUN

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşAllah

berat05

Yönetici
Destek yeter ki sizlerden gelsin değerli kardeşim...

Hanımların gönül gözleriyle gerçekleri görmeye , desteklenmeye her daim ihtiyaçları var.

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;
Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;
Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

Çok şükür Tesettürlüyüm.. Allah'ıma şükürler olsun.......:)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür Bir BÜTÜN'dür.

Sadece baş(saç) kapatmak yetmiyor.. Zaten çoğu kesimin algıladığı ve uyguladığı budur.
Yani başı kapatıp gerisini koyvermek.! Başı kapatmak marifet değildir. Örtünün bütünüyle yaşayabilmek, tam
anlamıyla uygulamak, tesetturden maksat olan süsleri açığa vurmak değil de gizlemek marifettir.. Güzelliği ortaya çıkarmak, kendini başkalarına beğendirme çabası
şimdiye kadar hep süregelmiştir. Ahzap suresi 33. Ayette "Cahiliye
kadınları gibi açılıp saçılmayın" emrediliyor.. Ben bu ayete muhalefet edenleri, kendilerini cahiliye devrinde yaşıyor olarak görüyorum.. Ki bariz bir şekilde görülüyor ki cahiliye devrinin âlâsı yaşanıyor.. Kendilerine ilerici ve
çağdaş derler ama cahillikleri almış başını gitmekte.. Bunu medeniyet olarak algılarlar. 'Cahil' ismini kendilerine
yakıştıramazlar ama o devirdeki tüm özellikler onlarda mevcuttur.. hakkı ile tesettüre bürünmek zor değil.. Nefs belki zorlar istemez ama bu mücadele hep sürmeli en iyisini yapmak için.. İnşaallah tesettürün şuuruna varırız...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=5]selam olsun peygamber efendimiz'in s.a.v. Yolundan gidenlere[/sıze]​

[sıze=5]selam olsun allah'ın c.c. Emirlerini hakkıyla yerine getirenlere[/sıze]

[sıze=5]selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere[/sıze]​

[sıze=5]selam olsun tesettürü hakkıyla taşıyanlara[/sıze]​

[sıze=5]selam olsun [/sıze]​

[sıze=5]selam olsun[/sıze]

[sıze=6]hep birlikte[/sıze]
[sıze=6] tebliğ[/sıze]

[sıze=6]ve [/sıze]
[sıze=6]desteğe[/sıze]
[sıze=6]devam[/sıze]​

[sıze=6]inşallah[/sıze]​

berat ablam değil cümlelerin kelimelerin içimi sızlatıyor. Allah'a şukur 7aydan fazla süredir tesettürlüyüm. Tesettürümü hakkıyla taşıyanlardanım allah'ın izni ile.. Ama ablacım senin ve burdaki herkesin dualarına ihtiyacım var. Tesettürlenmemi hala kabullenmeyen annemin kötü nazarları zaman zaman da hakaretlerine maruz kalıyorum. 'bu haline morelim bozuluyor' diyor resmen. Annemi tanıyamıyorum artık sanki islamı bilmiyor sanki kuran'ı bilmiyor. Hele tesettüre karşı bir iki kişiylede bir araya geldimi olay tamam! Beni savunması gerektiği yerde diğerleriyle bir olup yerden yere vuruyor! Namaz oruç neysede bu çağ dışılık nedir diyor?? Yemin ederim karşı gelmiyorum 1gün sesimi yükseltmedim sonuçta dinim bunu da emrediyor. Ama hep içime atıyorum yanlız kalınca ağlıyorum. çok yoruldum.. Açılmak gecmez aklımdan yorulmama sebep üzülmem yani üzülmekten yoruldum. Bazen iyi davranıyo yakıştığını bile söylüyor ama çoğu zaman ters davranıyor. Kardeşimle düğünlerimiz yakın tarihte olcak ben tesettür gelinlik istedim annem kardeşimi göstererek 'benim kızımın gelinliği modern olcak' dedi herkesin içinde. çok zoruma gitti. çağ dışı modern olmayan biriyim. Tunik şal giyenleri gösteriyor bari şöyle ol dıyor. Yani anlıycağın ablacım her cümlesinde her bakışında iğneliyor,laf sokuyor. Duadan başka birşey gelmez elimden çok da dua ediyorum.. Sizlerin duasına da ihtiyacım var allah rızası için bana dua edin yalvarıyorum size çok bunaldım artık. Bende kendimle birlikte benim gibi olan kardeşlerime çok dua ediyorum. Yalvarırım esirgeme-esirgemeyin benden dualarınızı..
Selam ve dua ile
allah razı olsun

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu değerli kardeşim

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu değerli kardeşim

berat ablam değil cümlelerin kelimelerin içimi sızlatıyor. Allah'a şukur 7aydan fazla süredir tesettürlüyüm. Tesettürümü hakkıyla taşıyanlardanım allah'ın izni ile.. Ama ablacım senin ve burdaki herkesin dualarına ihtiyacım var. Tesettürlenmemi hala kabullenmeyen annemin kötü nazarları zaman zaman da hakaretlerine maruz kalıyorum. 'bu haline morelim bozuluyor' diyor resmen. Annemi tanıyamıyorum artık sanki islamı bilmiyor sanki kuran'ı bilmiyor. Hele tesettüre karşı bir iki kişiylede bir araya geldimi olay tamam! Beni savunması gerektiği yerde diğerleriyle bir olup yerden yere vuruyor! Namaz oruç neysede bu çağ dışılık nedir diyor?? Yemin ederim karşı gelmiyorum 1gün sesimi yükseltmedim sonuçta dinim bunu da emrediyor. Ama hep içime atıyorum yanlız kalınca ağlıyorum. çok yoruldum.. Açılmak gecmez aklımdan yorulmama sebep üzülmem yani üzülmekten yoruldum. Bazen iyi davranıyo yakıştığını bile söylüyor ama çoğu zaman ters davranıyor. Kardeşimle düğünlerimiz yakın tarihte olcak ben tesettür gelinlik istedim annem kardeşimi göstererek 'benim kızımın gelinliği modern olcak' dedi herkesin içinde. çok zoruma gitti. çağ dışı modern olmayan biriyim. Tunik şal giyenleri gösteriyor bari şöyle ol dıyor. Yani anlıycağın ablacım her cümlesinde her bakışında iğneliyor,laf sokuyor. Duadan başka birşey gelmez elimden çok da dua ediyorum.. Sizlerin duasına da ihtiyacım var allah rızası için bana dua edin yalvarıyorum size çok bunaldım artık. Bende kendimle birlikte benim gibi olan kardeşlerime çok dua ediyorum. Yalvarırım esirgeme-esirgemeyin benden dualarınızı..
Selam ve dua ile

allah razı olsun

La ilahe illallah

O'ndan başka yardımcımız yok güzel kardeşim...

İçinizdeki şevkin kırılmasına asla müsaade etmeyin...

Yanınızda içinizde kalbinizde RAHMAN' ın Celle Celaluhu nakşettiği iman var !

Kim ne diyebilir ? Kimin lafı bunu silmeye gücü yeter...

işte dini yaşamaya başladığımızda ilk zor sınavlarımız bunlar oluyor...

Annenizi yine kırmayacaksınız...Kötü söz söylemeyin...hep iyi olun ve nolur sabredin....

Rabbim her bir şeyi görüyor...En ince hareketi kaçırmayan Rabbim...ONLARA SUS PAYI verecektir.

Gelinliğinizin kapalı olmasından asla vazgeçmeyin...Yolunuzu sabit kılın...Her adımda Euzu besmele çekin...RABBE bırakın kendinizi...VALLAHİ O'ndan güzel dost yoktur....

Göreceksiniz yollarınız öyle güzel açılacak ki...SABREDİN NOLUR...

Sabretmek demek açılmayın demek değildir...

Kapalılık ve tüm ibadetlerle - kendimizle yani - tebliğ etmektir bu güzel dini...Yaşantındaki huzur ile RABBE YAKLAŞANLARDA Kİ NUR ile güzelleşmektir...Sabredin ve meyveleri görün....

Biliyorum...Çünkü ben yaşadım...

Hemen olmayan zaman isteyen şeylerde ...sabretmek gerek...kendinden ödün vermeden...

Bu yüzden bol İSTİĞFAR....bol TEVEKKÜL....SABRETMEK...Güzel ALLAH c.c. DOSTLARI ile vakit geçirmek gerekir.

Tüm bunların içinde ailenizi ihmal etmeyin ki..sizin değişmediğinizi anlasınlar ve daha çok onlara dört elle sarıldığınızı gösterin...

Sizi ALLAH'IN cc İZNİ İLE kabul edecekler...inşaallah...

Ben 360 derece döndüysem ve kabul ettirdiysem kendimi....siz çok daha iyilerini yaparsınız değerli kardeşim...

Ha gayret...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

La ilahe illallah

O'ndan başka yardımcımız yok güzel kardeşim...

İçinizdeki şevkin kırılmasına asla müsaade etmeyin...

Yanınızda içinizde kalbinizde RAHMAN' ın Celle Celaluhu nakşettiği iman var !

Kim ne diyebilir ? Kimin lafı bunu silmeye gücü yeter...

işte dini yaşamaya başladığımızda ilk zor sınavlarımız bunlar oluyor...

Annenizi yine kırmayacaksınız...Kötü söz söylemeyin...hep iyi olun ve nolur sabredin....

Rabbim her bir şeyi görüyor...En ince hareketi kaçırmayan Rabbim...ONLARA SUS PAYI verecektir.

Gelinliğinizin kapalı olmasından asla vazgeçmeyin...Yolunuzu sabit kılın...Her adımda Euzu besmele çekin...RABBE bırakın kendinizi...VALLAHİ O'ndan güzel dost yoktur....

Göreceksiniz yollarınız öyle güzel açılacak ki...SABREDİN NOLUR...

Sabretmek demek açılmayın demek değildir...

Kapalılık ve tüm ibadetlerle - kendimizle yani - tebliğ etmektir bu güzel dini...Yaşantındaki huzur ile RABBE YAKLAŞANLARDA Kİ NUR ile güzelleşmektir...Sabredin ve meyveleri görün....

Biliyorum...Çünkü ben yaşadım...

Hemen olmayan zaman isteyen şeylerde ...sabretmek gerek...kendinden ödün vermeden...

Bu yüzden bol İSTİĞFAR....bol TEVEKKÜL....SABRETMEK...Güzel ALLAH c.c. DOSTLARI ile vakit geçirmek gerekir.

Tüm bunların içinde ailenizi ihmal etmeyin ki..sizin değişmediğinizi anlasınlar ve daha çok onlara dört elle sarıldığınızı gösterin...

Sizi ALLAH'IN cc İZNİ İLE kabul edecekler...inşaallah...

Ben 360 derece döndüysem ve kabul ettirdiysem kendimi....siz çok daha iyilerini yaparsınız değerli kardeşim...

Ha gayret...

Allah razı olsun ablacım,yüreğine sağlık.. iyi ki varsınız

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Selam ve dua ile
allah razı olsun

CANIM BENİM ağlayarak okudum öle korktumki bunları yaşamaktan öle dua ettimki anlatamam... sizler kadar olamadım daha pardesüye geçemedim çok istiyorum inşallah içimde damla korku şüphe düşünce olmadan yapmak istiyorum bende.... annem ilk zamanlar çok garip bakıyordu hatta ilk gördüğü gün eltimle beraber merkezden geliyorduk beni ilkkez kapalı görüyordu balkonda eteğim kapım başımda şalım(şalı öle kısacık yapmıyorum omuzlarımı ve göğsümü örtecek şekilde yapıyorum) eve girdim bi kendine bak bi eltine o hergün kendine daha çok bakıyo o açıldıkça sen kapanıyon dedi önce ağlayacak gibi oldum sonra onun gibimi olayım dedim kaldı sen onun gibi olamazsın istesende dedi... olamazdım ki insanın kapandıkça kapanası geliyo ben nasıl doğru olanı yapmayım dedim artık bişey demiyo hatta son birkaç kez bana sen kapalı ben açık böle olmayacak beni de sonun da kapatacan diyo üzerimde azcık dar bişey görse hemen uyarıyo ki ilk zamanlar kaynımın yanında başımı geriden bağlamamı söylüyordu düşün şimdi kendi düzeltiyo.... babamsa yeni yeni alışıyor ha laf duymuyormuyum duyuyorum umrumda değil artık ben mutluyum...
ciddiye alma ağlama bile sen ağlayıp üzüldükçe onlar vazgeçirebileceklerine inanıyorlar çünkü duam seninle bak az kaldı yaza düğünün olur kendi evine yuvana geçer duymaz görmezsin canım... nolur üzülme sıkılma olurmu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt