Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Daha yeni üye oldum, böyle bir forumun olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim.Herneyse.
Ben 20 yaşındayım 1 yıl önce 5 vakit olarak namaza başladım.
Tek sorunum kapanamıyor oluşum.Üni okuyorum 2. sınıf. Ve öğretmenlik..
Trakya'da oturduğum için etrafımda böyle insanlar yok malesef.Sadece annem kapalı ve dinini bilen biri.
Kuzenlerim amcamlar yengemler hepsi açık. İçki bile içerler.
Kısacası kapanmayı o kadar çok istiyorum ki.. Ama çevredeki tepkilerden çekiniyorum.
Bir de ben pardesü eşarp falan değil feraceli olarak kapanmak istiyorum.Tam tesettürlü olmak istiyorum.
Ne yapmalıyım? Babam da izin vermiyor, evlenince kapanır diyormuş anneme.
Dün bu konuları okudum.İçimden ağlamak geldi.Bol bol dua ediyorum kapanabilmek için:a33:

Ve aleykum selam ve rahmetullah kardeşim..
Hoş geldin.. Üyeliğin hayırlara vesile olsun..
Ben de zamanında aynı sorunları yaşamış biri olarak bunları yazıyorum..
Seni ve nasıl bir çevrede bulunduğunu çok iyi anlıyorum..
Senin en büyük avantajın, annenin dinine bağlı ve tesettürlü olması..
Bu da sana destek olması açısından büyük bir artı..
Kardeşim dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..
İstemek ve derecesi çok önemli..
Biliyorum ki özellikle en yakınımızdan, ailemizden, çevremizden gelince tepkiler insanı daha da çok üzüyor, yaralıyor.. Bunlara aldırış etme.. Babanla konuş. Gerekirse annen konuşsun..
Unutmayalım ki, tesettür Rabbimizin açık emri.. Rabbimizin rızası herşeyden büyük..
Kulları razı etmek olmasın derdimiz inşaAllah..
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor.
Sen yeter ki gerçekten iste..
Bir dakika sonramıza garantimiz yok kardeşim.. Çok iyi düşünmemiz gerekli..
Rabbimin rızasını düşün.. Bu hayatın geçiciliğini, faniliğini,
gerçek yurdumuz olan ahireti düşün.. Hayırlı haberlerinle gelirsin inşaAllah..
Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ağzınıza sağlık canlar sizleri okudukça kendimden utanıyorum daha yolun başına bile gelmemişim diyorum... içim acıyor bunca zaman beklediğime yanıyorum... aslında kimsenin karşı duramadığını ki benim babam en önemli örnek... tek engelin kendimiz olduğunu anlıyorum... ve bugün çok zordu başımı açmak... müdürle konuşsam diyorum ne tepki alacağım az çok belli kamu kurumunda çalışıyorsun aç diyecek.. ama şu saat oldu yeni açtım dakikalardır mücadele veriyorum açabilmek için elim gitmiyor... ki biz bunu bilerek başladık ya bilmeyen ablalarımız nasıl açtılar başlarını neler yaşadılar.. diyorumki bi konuşayım müdürle ama nasıl konuşayım offfffffffffffff allahım ya yardım et

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ağzınıza sağlık canlar sizleri okudukça kendimden utanıyorum daha yolun başına bile gelmemişim diyorum... içim acıyor bunca zaman beklediğime yanıyorum... aslında kimsenin karşı duramadığını ki benim babam en önemli örnek... tek engelin kendimiz olduğunu anlıyorum... ve bugün çok zordu başımı açmak... müdürle konuşsam diyorum ne tepki alacağım az çok belli kamu kurumunda çalışıyorsun aç diyecek.. ama şu saat oldu yeni açtım dakikalardır mücadele veriyorum açabilmek için elim gitmiyor... ki biz bunu bilerek başladık ya bilmeyen ablalarımız nasıl açtılar başlarını neler yaşadılar.. diyorumki bi konuşayım müdürle ama nasıl konuşayım offfffffffffffff allahım ya yardım et

Selamun aleyküm canım kardeşim....tabiki iş ortamın nasıl bunu tam anlamayabilrim yine de derim ki müdürle ne pahasına olursa olsun konuş .. Sonuçta devlet memurusun ne yapabilir ki hiçbişey....müdürle konuşmanın da bir yolu vardır elbette.. işte hal dili derler ya..ılıman bir şekilde konuş...öncelikle müdürünüzün mizacı nasıldır... sert mi sakin mi... dini görüşü nedir..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM BENİM offfff ki offffffffff açık cezaevinde çalışıyorum ve tek bayanım gerçi şu açıdan rahatım saymanlıktayım ve kimse yok üç kişi çalışıyoruz cezaeviyle alakamız yok günde en fazla 10 kişiyle muhatab bile değilim aslında o yönden rahat odada açıyorum başımı... zor ama çok zor sözleşmeliyim şuanda 657/4-b yani... zorum 1.senem dalana kadar sonra öğretmeniliğe veya başka bir kuruma geçicem allah izin verirse onu bekliyor ona sabrediyorum.. mdür biraz garip nasıl konuşsam bilemiyorum cumaya bile gitmez gidinlerlede kafa bulur.. kapalı da infaz koruma arkadaşlar var onlarda kapalı izin vermemiş onlara da sanırım bakalım yinede şansımı deneyecem inşallah....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM BENİM offfff ki offffffffff açık cezaevinde çalışıyorum ve tek bayanım gerçi şu açıdan rahatım saymanlıktayım ve kimse yok üç kişi çalışıyoruz cezaeviyle alakamız yok günde en fazla 10 kişiyle muhatab bile değilim aslında o yönden rahat odada açıyorum başımı... zor ama çok zor sözleşmeliyim şuanda 657/4-b yani... zorum 1.senem dalana kadar sonra öğretmeniliğe veya başka bir kuruma geçicem allah izin verirse onu bekliyor ona sabrediyorum.. mdür biraz garip nasıl konuşsam bilemiyorum cumaya bile gitmez gidinlerlede kafa bulur.. kapalı da infaz koruma arkadaşlar var onlarda kapalı izin vermemiş onlara da sanırım bakalım yinede şansımı deneyecem inşallah....

ben de bundan önceki seneler 4 b liydim.. ama 4 b li de olsan seni işten çıkarma gibi bir lüksü yok...sen böyle anlatınca evet izin vermezmiş gibi geliyor bana da... yine de konuş baktın olmuyor... sizin üst amirleriniz yani senin çalıştığın birimin üst amiriyle de konuşabilirsin.. belki o daha faklı biridir.. sen böyle anlatınca benim çalıştığım kurum yani sağlık kurumu çok rahatmış diyorum.. benim müdürüm de olsun konya da sağlıkla ilgili hangi alan olursa olsun hep kapalı çalışılabiliyor.. sağlık müdürlüğünde bile... eşimin okulunda da mesela öğretmenler kapalı çalışabiliyorlar... bence gel sen konyaya:))

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet ya şükür sağlık sektörü daha rahat oldu... hemşiremisin sen ne güzel..ya bizim kurumun en üst amiri müdür daha üstüde savcı savcı nasıl bakar onu hiç bilmiyorum eşin devlet okulundamı öğretmen ne güzel bende sossyal bil. öğretmeniyim aslında ama atama işte aslında kütüphaneye geçmek istiyorum ben çünkü öle daha rahat olacak çünkü müdür olarak geçerim ünv mezunu olduğum için.. bakalım bi asaletim onaylansında bakalım elimden gelni yapacam

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Evet devlet okulunda sınıf öğretmeniydi şimdi müdürlüğe atandı.. eşim muhafazakar olduğu için de öğretmenlerin baş örtülü çalışmalarına zaten karşı değil.. ama müfettiş geleceği zaman da arkadaşları maalesef açıyorlarmış başlarını ya da peruk..ben tıbbi sekreterim.. üstelik de başkanın sekreteriyim..yani hemen yanı başında çalışıyorum bu yüzden.. ve düşün başörtülü olarak.. buraya müdürler geliyor başkanlar geliyor bakanlıktan denetmenler geliyor ve ben başrörtülü çalışabilyiroum düşün artık..çok şükür Rabbime çok rahatım.. inşallah sen de rahat olursun herkes de rahat olur...başörtüm işimi yapmama engel değil işte o zaman niye karşılar ki.. ne saçma bi yasak. sen şu açıdan şanslısın buketçim günde 10 kişiyle felan muhatap oluyorum diyosun.. daha az kişiye açık görünüyosun en azından bir teselli.. canım sen elinden geleni yap inşallah...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOK ŞÜKÜR canım benim ya senin adına çok mutlu oldum ya maşallah burdaki hastanelerdede doktorlar hemşireler sekreterler hep kapalı... eşinden de allah razı olsun elinden geleni yapıyo burda mümkün değil toplantıda bile açıyor öğretmenler.. tabi artık idarecilerin elinde herşey bakalım ama düzelecek inşallah biz son sıkıntı çekenler olacaz allahın izniyle... ne kadarlık evlisin canım

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben inanıyorum başörtüsü yasal olacak inşallah.. bak gör ozaman kamu alanlarını ne kadar güzel olacak ya inşallah .. başörtü takmak bu güne kadar bana hep çok zor görünüyordu ama işin aslı öyle değilmiş şimdi severek şuuruyla yapıyorum..
ben bu temmuzda evlendim.. yani çok yeni...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah hayırlı ve bereketli günler...

ben inanıyorum başörtüsü yasal olacak inşallah.. bak gör ozaman kamu alanlarını ne kadar güzel olacak ya inşallah .. başörtü takmak bu güne kadar bana hep çok zor görünüyordu ama işin aslı öyle değilmiş şimdi severek şuuruyla yapıyorum..

başörtünüzde evliliğiniz hayırlı olsun güzel kardeşim..
Rabbim hakkıyla taşıyanlardan eylesin inşallah..
siz maşallah barekallah kamu sektöründe rahatlıkla taşıyabiliyormuşsunuz..
bu size hizmet yolunu açıyor Allah Celle Celalühu rızası doğrultusunda,hal dilinizle inşallah nice yüreklere vesile olursunuz..
ailem kamuya girmemi çok istedi..tek başörtüsünden dolayı girmedim..
şuan çok şükür üniversitede kardeşlerimiz örtüleriyle okuyabiliyorlar..
bazı kamu bölümlerinde başörtüsüyle çalışabilen ablalarımız kardeşlerimiz var..
bu yollarda çok üzülen kardeşlerimiz oldu..Rabbim bizden sonraki nesillere,hayırlı aydınlık bir gelecek hizmet yolu nasip etsin inşallah...
hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz.B)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı olsun canım benim allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah... başörtüsü inşallah yasallaşacak inşallah bizde hakkıyla taşıyacaz kamu kurumlarında

bu size hizmet yolunu açıyor Allah Celle Celalühu rızası doğrultusunda,hal dilinizle inşallah nice yüreklere vesile olursunuz..
bu yollarda çok üzülen kardeşlerimiz oldu..Rabbim bizden sonraki nesillere,hayırlı aydınlık bir gelecek hizmet yolu nasip etsin inşallah...
selametle kalın
baki selam ve dualarımla

suedacım çıok şükür demi okullarda başladı şükürler olsun ama az kaldı heryere rahatlıkla girebileceğiz inşallah değişiyor herşey allahın izniyle biz dua edelim inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Güçlü olucam.. Bugün örtünen arkadaşımla konuştum booool boolll.. okadar rahatlttı ki beni.yanımda iki kişi oldu destekçim.. okulla bir problemim yok da, akrabalarım ve çevrem sıkıntı yaratabilir. ama bu da önemli değil.. bugün bone aldım siyah=)) küçük bir adım ama olsun=))

adımın büyüğü,küçüğü olmaz güzel kardeşim
kalbun-Kesir can kardeşim negüzel ifade etmiş
kardeşim dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..

sen bu attığın adımla isteğine ulaşacaksın inşallah
senin adına çok sevindim:a15:
en kısa zamanda hayırlı haberlerini alabilme duasıyla..
Nasipse Kurban bayramına çok var..
sen Kurban bayramından önce bayram sevinci yaşatırsın inşallah
hayırlı cumalarB)
selametle kal
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

suedacım çıok şükür demi okullarda başladı şükürler olsun ama az kaldı heryere rahatlıkla girebileceğiz inşallah değişiyor herşey allahın izniyle biz dua edelim inşallah
inşallah güzel kardeşim..
hayırlı Cuma'larB)
dualarımdasınız..
Rabbim hakkıyla taşıyıp,hayra vesile olanlardan eylesin inşallah
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah celle celalühu emanetsiniz
:a07:

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
amin canım amin ALLAHIM şu güzel cumalar yüzü suyu hurmetine bize yardım etsin inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

MaaŞaLLAH..ablam bu nasıl bir anlatımdır.
ne güzel sözlerdir.
Hisseden o güzel yüreğinden ne güzel dökülmüş her satır.
sana özenmemek imrenmemek elde mi?
Allah razı olsun senden ..senin gibi duruşuyla en büyük örnek olanlardan.

Es selamu aleykum ve rahmetullah gönlü güzel, yüreği temiz can kardeşim..
Okudukça gözlerimin dolmasına vesile olan, beni derinlere iten, geçmişe döndüren,
duygularıma fazlasıyla tercüman olan mükemmel paylaşımından ötürü Rabbim razı olsun..
Hisler aynı, istediklerimiz Rabbimize hakiki manada bir kul olabilmek, O'nun Celle Celaluhu rızası için herşey..

Su eda kardeşim.. Hayatın, hayatımın özeti diyebilirim.. Yaşadıklarıklarım, yaşadıkların bir..
Aynı şeyleri yaşamışız baştan sona.. Benim zorlandığım çok şey oldu.. Fakat hepsi geride kaldı Rabbime şükürler olsun.
9 sene oldu.. Rabbime hamdolsun binlerce kez.. Rabbim herkese nasip etsin.. Bir an bile olsun düşünmesinler.. Hiç bir şey Rabbimizin rızasından üstün değil, olamaz.. Nefs ve şeytan bizi durmadan alıkoyar, zaman der.. Biraz zaman ister.. Hangimizin 1 dk. sonrasına garantisi var ki?
Ben hayatımda bunu çok gördüm, istediğimizin şiddeti ölçüsünde Rabbimiz nasip ediyor..

Rabbim bizleri bu güzel yoldan ayırmasın.. Kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimizden isteğim, zamana yenik düşmesinler.. Çevre, aile, eş sıkıntısı.. Asıl olan da nefsimize ve şeytana yenik düşmemiz..
Rabbim nefislerimizi ıslah eylesin.. Şeytanın ve nefsimizin vesveselerinden cümlemizi korusun..
Hepiniz dualarımdasınız..

yürekleri güzel kelamları güzel can kardeşlerim..
hüsnüzanda bulunmuşsunuz..
yazdıklarınızla mahcub oldum..Rabbim mahşer gününde karşınıza bu garibi hayırla çıkarsın inşallah:a03:
Rabbim sizlerden ebeden razı ve hoşnut olsun inşallah
Rabbim yüreklerimizdeki muhabbeti sevgiyi daim etsin..
Biz burada Rabbimizin rızası için ve O celle celalühu istediği için buradayız bizlik bişey değil..
ve birbirimizi Rabbimizin rızası için seviyoruz..Bu sevgi yok olurmu olmaz Rabbimizin izniyle..
dualarınıza canı gönülden aminnn diyorum..dediğin gibi isimler ayrı yaşananlar aynı...
Rabbim bu yürekten bağımızı ahirette ötelere nasib etsin..
benim için çok kymettarsınız..sizlerin paylaşımları yüreklerime pencere açıyor,o pencereden nefes alıyorum...
Rabbim emeklerinizin ecrini fazlasıyla versin..
hisseden güzel yüreklerinize sağlık,yüreğinize bereket..
selametle kalın canlar:a12:
dualarda buluşalım inşallah..
hayırlı ve bereketli Cuma'lar
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
:a07:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah hayırlı ve bereketli Cuma'lar...

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah hayırlı ve bereketli Cuma'lar...

Başörtüsü müslüman kadının önce yüreğini örter...♥
Sonra gözlerini.. Sonra dilini.. Sonra da bedenini..

550448_479640812066937_620412379_n.jpg

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

selametle kalın
baki selam ve dualarımla
[/QU

çok teşekkür ederim su- edam güzel duaların için.. öyle ihtiyacım var ki dualara... benim üniversite arkadaşlarım kampüse kadar kapalı gelip kapıda açıyorlardı.. maalesef ne kadar zor bi durum.. asıl kapalı kardeşlerimizi bu halde bırakmak özgürlüğe aykırı..onları eğitim hakkından çalışma hakkından muaf tutmak zorbalık..kimisi başını açarak okudu bazısı okulu bıraktı.. Rabbim kimsenin hakkını yerde bırakmasın..Ablam imam hatip lisesi mezunuydu.. çok yüksek puanlar almasına rağmen öss den katsayı adaletsizliğinden okuyamadı şimdi ev hanımı.. şimdi bu sorunlar çok şükür düzeltildi... artık kamuya da bir çözüm şart... yazık dinini gereğince yaşamak isteyip de yaşayamayanlara..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

selametle kalın
baki selam ve dualarımla
[/QU

çok teşekkür ederim su- edam güzel duaların için.. öyle ihtiyacım var ki dualara... benim üniversite arkadaşlarım kampüse kadar kapalı gelip kapıda açıyorlardı.. maalesef ne kadar zor bi durum.. asıl kapalı kardeşlerimizi bu halde bırakmak özgürlüğe aykırı..onları eğitim hakkından çalışma hakkından muaf tutmak zorbalık..kimisi başını açarak okudu bazısı okulu bıraktı.. Rabbim kimsenin hakkını yerde bırakmasın..Ablam imam hatip lisesi mezunuydu.. çok yüksek puanlar almasına rağmen öss den katsayı adaletsizliğinden okuyamadı şimdi ev hanımı.. şimdi bu sorunlar çok şükür düzeltildi... artık kamuya da bir çözüm şart... yazık dinini gereğince yaşamak isteyip de yaşayamayanlara..

bizde sizlerin duasına muhtacız güzel kardeşim..
başörtüsü canından bir parça..ablanız şuan belki dünyalık kazancı yok inanınki ahiretllik Rabbimizin izniyle mükafatı vardır..
bence ev hanımlığı en güzel bir meslek..kendisi ve ailesi için...
kamuda değilim ama çok şükür başörtümle çalışabiliyorum...
ben çalışan bir kişiyim,ihtiyac dahilinde çalışmamız gerekiyor..
ama değerli bir abimin sözü beni çok etkilemiştir..
eşi üniversite mezunuydu..ama ev hanımlılığını seçmiş..
demişki rızık bir eşim çalışsada,çalışmasada Rabbim ne kadar nasip ettiyse o kadarını yeriz fazlasını değil..
şuanda değerli ablamız hem evinin hanımı hemde hayır işlerinde çok şükür..
Rabbim hayırlı rızık versin.hep duam Rabbim çokta gözüm yok azın bereketini nasib eyle..Rızkımı öyle bereketlendirki..hayır yolunda harcayayım..canı gönülden aminnn
Rabbim yolundan ayırmasın bizleri...
selametle..
baki selam ve dualarımlaB)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleykum selam ve rahmetullah kardeşim..
Hoş geldin.. Üyeliğin hayırlara vesile olsun..
Ben de zamanında aynı sorunları yaşamış biri olarak bunları yazıyorum..
Seni ve nasıl bir çevrede bulunduğunu çok iyi anlıyorum..
Senin en büyük avantajın, annenin dinine bağlı ve tesettürlü olması..
Bu da sana destek olması açısından büyük bir artı..
Kardeşim dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..
Biliyorum ki özellikle en yakınımızdan, ailemizden, çevremizden gelince tepkiler insanı daha da çok üzüyor, yaralıyor.. Bunlara aldırış etme.. Babanla konuş. Gerekirse annen konuşsun..
Unutmayalım ki, tesettür Rabbimizin açık emri.. Rabbimizin rızası herşeyden büyük..
Kulları razı etmek olmasın derdimiz inşaAllah..
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor.
Sen yeter ki gerçekten iste..
Bir dakika sonramıza garantimiz yok kardeşim.. Çok iyi düşünmemiz gerekli..
Rabbimin rızasını düşün.. Bu hayatın geçiciliğini, faniliğini,
gerçek yurdumuz olan ahireti düşün.. Hayırlı haberlerinle gelirsin inşaAllah..
Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim..

Teşekkür ederim.. Zaten bundan sonra fazla söz kalmıyor. Her şey bende bitiyor aslında. Babam da engel olmaktan çıktı çok şükür.Benim kararlarıma saygı duyuyor.Ben bu zamana kadar hep açıktım, bundan sonra nasıl karşılanırım nasıl yaparım, pes eder miyim onu düşünüyorum.İnşAllah pes etmem . Çünkü tek isteğim tam anlamıyla tesettürü yaşayabilmek. Altına dar kot, başına kısacık eşarp bağlayanlar gibi olmak istemiyorum. Ama mesela feraceyle evimin sokağına girdiğimde mahalle ne der demekten kendimi alamıyorum.Sanki Rabbimin emri yanında hafifmiş gibi(haşa) Tek istediğim o feraceyi giyebilmek.. Örtümün içinde kimseye aldırış etmeden özgür olabilmek

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim.. Zaten bundan sonra fazla söz kalmıyor. Her şey bende bitiyor aslında. Babam da engel olmaktan çıktı çok şükür.Benim kararlarıma saygı duyuyor.Ben bu zamana kadar hep açıktım, bundan sonra nasıl karşılanırım nasıl yaparım, pes eder miyim onu düşünüyorum.İnşAllah pes etmem . Çünkü tek isteğim tam anlamıyla tesettürü yaşayabilmek. Altına dar kot, başına kısacık eşarp bağlayanlar gibi olmak istemiyorum. Ama mesela feraceyle evimin sokağına girdiğimde mahalle ne der demekten kendimi alamıyorum.Sanki Rabbimin emri yanında hafifmiş gibi(haşa) Tek istediğim o feraceyi giyebilmek.. Örtümün içinde kimseye aldırış etmeden özgür olabilmek
Es selamu aleykum kardeşim.. Elhamdülillah babanın engel olmamasına çok sevindim..
Engel olan çevrendekiler tarafından nasıl karşılanacağını düşünüyor olman..
Bir de Rabbimiz tarafından nasıl karşılanacağını bir düşün..
Bir tarafta kendi nefsin, diğer bir tarafta Rabbimizin emri..
Ferace konusuna gelince.. Tesettüre girecek olan kardeşlerimize de çok güzel bir örnek teşkil etmiş olursun..
Her zaman da söylediğim gibi, hanımlar için tesettürü sağlayabilecek en güzel dış örtüsü
çarşaf veya feracedir.
Her ikisi de vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta olan dış örtüsüdür..
Çevrendekiler ne derse desin.. Hepimiz zamanında bunlarla karşılaştık..
Bir yerden sonra herkes alışıyor. En güzeli de çevrendekilere, aile ve akrabalarına da vesile olabilmek..
Duruşunla, inanışınla, tavizsizliğinle ve imandan gelen güçlü iradenle onlara en güzel örnek olabilmek..
Rabbim nasip etsin. İnşaAllah bir an önce o huzura kavuşursun..
Rabbim yardımcın olsun. İçine tesettür aşkını nakış nakış işlesin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt