Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bi örtümü kalmış ben yıllarca böle avuttum kendimi inan yıllardır birkere bile kısa kollu giymedim pantolonumu üzerinde tunik olmadan giymedim ama yetmiyor işte tam olarak yansıtamıyorsun...

siz yine kendinizi alıştırmışsınız ben kapanmadan önceki gün kısakol t-shirt kot pantolon giymiştim.. :))yarın kapanacağımı da bilmiyordum düşünmemiştim.. o gün bu sayfayı okudum akşam kapanıyorum dedim öyle bişey oldu.. ama bir de zaten mesela buketçim sen kapanmayı yıllardır düşünmüşssün ben hiç oralı bile değildim Rabbim affetsin ama nasip oldu işte çok şükür.. hatta kapanmadan bi kaç ay önce işyerinde bir abla mehtap bence sen kapanacaksın dediğinde ben bile gülmüş inanmamıştım ..Rabbime çok şükür bu büyük bir nimet.. şimdi diyorum ki kendi kendime ben daha önce nasıl bir gafletteymişim...

MEHTABIM şimdi görenler sen zaten istiyordun diyorlar daha öncede söyledim ben ünv son sınıfta kapanmıştım annem kıyametler kopardı açtım ama hiç kısa kol giymedim gelinliğimin başında bir örtü eksikti.. pantolonları boş giyemezdim hep örtünüp çıkacakmışım gibi hissederdim... nasıp oldu şükür zor zamanları atlatmaya çalışıyorum. Karşı olan annem şimdi sakın açılma işte ozaman kendini affetmezsin diyor halam beğenmez diyordum en çok o beğendi aman açma diyo ne bileyim destekler başladı şimdi alışmaya çalışıyorum bende hata vermemeye bir tek işyerim sıkıntı işte onunda tez zamanda hallolması dileğiyle diorum

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
527305_354058048016372_1435589703_n.jpg

YARAB HUZURUNA DAVETİNE
TESETÜR NURUMUZLA GELEBİLMEYİ..NASİB EYLE..
HEP HASRETİZ ÖZLEMLE DUA İLE SABIRLA BEKLEMEKTEYİZ..
YARAB BİZ ACİZİZ,BİZE HZ.İBRAHİM AS. GİBİ,HER EMRİNE TAM TESLİMİYET EYLE..
YARAB KARDEŞLERİMİZE TESETTÜR NURUNU NASİB EYLE
BİZLERE HAKKIYLA TAŞIMAYI NASİB EYLE..
BİLİYORUZ YARAB PEYGAMBERLERDE AİLELERİYLE SINANDI..EFENDİMİZ AS. BUYURDUĞU CENNETTE EN YÜKSEK DERECEDEKİ
DÖRT ANNEMİZDEN BİZİ HZ.ASİYE EŞİ FİRAVUN İMAN ETMEDİ..CENNETLİK MÜBAREK ANNEMİZ İMAN ETTİ VE SIKINTILAR YAŞADI..
BELKİ BİZ ONLAR KADAR BÜYÜK YÜREKLİ OLAMAYIZ AMA BİR ADIMDA OLSA YOLLARINDA OLMAK ARZUMUZ,
SENİN RAHMETİN ÇOK İBLİS BİZİMLE UĞRAŞMAKTA SANA SÖZÜ VAR KIYAMET KOPANA KADAR KULLARINI YOLLARINDAN ALIKOYACAĞIM,ŞAŞIRTACAĞIM ONLARI,BU NEDENLE SENİN EMRİNİ YERİNE GETİRİRKEN ÇOK DÜŞÜNÜR OLUYORUZ..SEN BİZLERİ AFFEYLE
YARABB SENDE BUYURDUN DEDİNKİ İBLİSE EĞER BENİM MÜMİN KULLARIM NİYETLERİNDE HALİS OLANLAR SANA UYMAYACAK..BİZİ BU MÜJDEYE NAİL OLANLARDAN EYLE ...BİZİ BİR AN BİLE OLSUN NEFSİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKMA..ÖLÜM YANIBAŞIMIZDA BUNUDA BİLİYORUZ İMAN EDİYORUZ..BİZİ HUZURUNA RAZI OLDUĞUN KULLAR OLARAK AL YARABBİ..SENİN EMRİN İÇİN DENEMELER YAPIYORUZ...SENİN YARATTIĞIN KULLARIN TEPKİSİ İÇİN ÜZÜLÜYORUZ...SEN BİZİ AFFET KALBİMİZ DİLİMİZ SENİ SEVDİĞİMİZİ SÖYLÜYOR..AMA SEVGİDE FEDAKARLIK GELİNCE DURUYORUZ AFFET BİZİ YARAB..UTANIYORUM YARAB..UTANIYORUM..ZAMAN BEKLEME ZAMANI DEĞİL..BİZ KENDİMİZİ NEYE HAZIRLAMAYA VE NEYE ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ..GAYEMİZ AHİRET DEĞİLMİ,EFENDİMİZ SAV.ÖĞRENDİĞİMİZ HAZIRLIK AHİRET HAZIRLIĞI,ALIŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞIMIZDA NEFSİMİZ NEFSİMİZİ GÜNAHLARDAN UZAK DURMAYA ALIŞTIRMAMIZ GEREKİYOR..
BİLİYORUZ AKLIM DOĞRU DİYOR DİLİM DOĞRU DİYOR YÜREĞİM YANIYOR..SIRA TESLİMİYETTE GELİNCE..SENİN HUZURUNDA KÜÇÜK..AMA BİZİM GÖZÜMÜZDE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ TESLİMİYET ORADA HEP DURUYORUZ...SEN BİZİ AFFET YARAB..ŞUNADA KALBEN İNANIYORUZ..
SEN BİZİMLESİN..BİZE OLAN SEVGİNİ YÜREKTEN HİSSEDİYORUZ...BİZ FANİ OLANADA TABİ DEĞİLİZ...BİZ CEMALİN İÇİN YANIP TUTUŞANLARDANIZ..NİYEDİR FANİDEN SEVGİ BEKLENTİMİZ SEN BİZLERİ AFFEYLE YARAB YÜREĞİMİZE İNŞİRAH NASİBEYLE..
SANA GELEN YOLLARDA ADIMLARIMIZI KOLAY EYLE..
AMİN...AMİN..AMİN...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Sen atlatmışsın çok şeyi çok sevindim ailen destek çıkmış ve açma diyorlar ne güzel bişey bu...
Ben işyerinde de kapalıyım müsaade ediliyor buralarda..
Ya aslında kamu alanında başörtüsü konusunda yasal bir serbestlik getirilse kimbilir ne kadar çok kapanan ablalar kardeşler olur ..inşallah bu da olur... Bir de kapalılık öyle bişey ki ister istemez hal ve hareketlerine dikkat ediyosun.. Erkeklerin davranışları konuşması daha mesafeli düzgün oluyor.. Ya güzel şey kapalılık işte ...
şimdi öyle çok alıştım ki .. Pardesü giymek var hayalimde.. Dün bi seminere gittik arkadaşlarla kurban hakkında .. Orada hep bayanlar vardı nerdeyse hepsi kapalıydı..çok güzel bir tabloydu gerçekten..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
demi ya güzel şey kapalılık iş yerimdeki abilerin hareketleri falan öle değiştiki... bazı kurumlarda serbestlik sağlandı ama bizim burda yok henuz varsada müdür ne der bilmiyorum.. dün yanında çalıştığım abiye sordum sanmam izin vereceğini dedi şimdilik birşey söleme odada açmana bile birşey diyebilir diyo... daha kaldım bende bakalım müdür değişir inşallahta yada yönetmelik... pardesu benimde hayalim ama şimdilik uzak biraz iş ve belkide ben kısa kaplardan giyiyorum dizimin üstünde kışlık montumu birazdaha uzun alıcam tabi hayırlısı inşalalh yapabilirim

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
demi ya güzel şey kapalılık iş yerimdeki abilerin hareketleri falan öle değiştiki... Bazı kurumlarda serbestlik sağlandı ama bizim burda yok henuz varsada müdür ne der bilmiyorum.. Dün yanında çalıştığım abiye sordum sanmam izin vereceğini dedi şimdilik birşey söleme odada açmana bile birşey diyebilir diyo... Daha kaldım bende bakalım müdür değişir inşallahta yada yönetmelik... Pardesu benimde hayalim ama şimdilik uzak biraz iş ve belkide ben kısa kaplardan giyiyorum dizimin üstünde kışlık montumu birazdaha uzun alıcam tabi hayırlısı inşalalh yapabilirim
ya nerdeyse bütün gardrobu baştan yenilemem gerek. Aslında kışlık kabanlarım var ama tabi dizde uzun değil etek üzerine de hiç güzel olmazlar. Pantolon üzerene giyebileceğim diz altı tunik kazaklar arıyorum .. Geçen gün lcw de vardı çok güzel çok da uzun bir tunik kazak.. Mevsimi değildi ama hemen alıverdim bi daha bulamam diye. Yani öyle bakınıyorum bakalım..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
BENDE ya bazen sinir oluyorum aksine birazda kilom var onu verme derdindeyim bende pantolon üstü gömlek ve hırka giyiyorum ve uzun etek genelde.. işte bi siyah bide lacivert uzun hırkaya ihtiyacım var lcw den kremi aldım dizimekadar çok işime yarıyor... benim şansım zaten kapalı giyiniyo olmam ama tabiki artık daha çok dikkat istiyo

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
benim artık giyinemeyeceğim kıyafetlerim var mesala kısa eteklerim diz boyu elbiselerim işte vs. onları başkalarına vereyim diyorum ama bu kez de onların günahına destek verirmişim gibi geliyor.. napsam bilemedim bu konuda...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
YA allahtan benim öle şeylerim yok bitek kardeşimin düğüünde aldığım bir siyah elbisem var boyu dizimde onu da evde giyerim diyorum eşime sende öle yapabilirsin yani evimizde kullanabiliriz...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka
(Onlar ziyanda değillerdir). asr suresi...

Arkadaşlar zaman zor bi zaman... öyle bir çağda yaşıyoruz ki kapalı kardeşlerimizin küçük görüldüğü cahil görüldüğü ( Allah muhafaza) bir çağ... Kadınların reklam malzemesi olarak kullanıldığı bir çağ.. Kadınların cinsi obje olarak görüldüğü bir çağ. ve ne yazık ki kadınlar bunu seve seve yapıyorlar artık.. Evden çıkmadan önce süslenerek makyajlar yaparak kendi isteğimizle hazırlanıyoruz.. Erkeklerle tokalaşıyoruz onların yanında rahatça konuşuyoruz gülüyoruz ve bunu okumuş cahiller olarak medeniyet olarak görüyoruz...ardadaşlar cahiliye devrinde insanlar bilmedikleri için günahlara bulaşmışlar.. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor Rabbimiz? ya bilip de yapmamak ne korkunç ve ne acı bişey....
Arkadaşlar zaman zor bi zaman, bi işte bu zamanda biribirimize Hakkı ve sabrı tavsiye edelim... İslam sosyal bir dindir.. ekmeğimizi de paylaşalım sabrımızı da..inşallah..

RedveKabul

Kayıtlı Kullanıcı
Evet doğru elbette bir yerlerden başlanmalıdır lakin bu şekilde olmaz. Bakınız sadece tesettür hususunda değil İslam’ı tam manasıyla kavramadıkça diğer bütün meselelerde de bu git gelleri yaşarsınız. Zira İslam algınızda bir sorun var, bunu size hakaret olsun diye söylemiyorum bir vakıayı ortaya koymaya çalışıyorum lütfen yanlış anlamayın.

İslam algısındaki sorun nerede? Bakın bir tarafta Allah’ın emri diğer tarafta mazeretler; “ya nasıl olacak, acaba tepki alır mıyım, ne derler, nasıl karşılarlar, alışabilir miyim” vs. Bakın bu aynen Ebu Talip kompleksi gibi bir şey. Hatırlayın Ebu Talip Allah Rasulüne ne diyordu; “Ya Muhammed evet vallahi sen doğru söylüyorsun, getirdiklerin de haktır lakin Ebu Talip atalarının dininden döndü derler diye bu dini kabul edemem.” Evet, aynen böyle dedi ve kabul etmedi. Kendilerinin Müslüman olduğunu söyleyen bazılarımız da işte böyle Ebu Talip’vari bir kompleksin içine giriyorlar da bir takım kaygılarla Allah’a tam manasıyla teslim olamıyorlar.

Namaz hariç tesettür, oruç, zekat ve diğer bütün ibadetler Mekke de değil Medine de farz kılındı yani 8-10 yıl sonra. Bu ne demektir, yani neden Medine de değil de Mekke de tam 10 yıl sonra farz kılındı? Çünkü Allah önce bilinçlenmemizi istiyordu. Yani önce İslam’ı doğru algılamamızı istiyor önce akılları vahiyle inşa ediyordu. Ondan sonra ibadetleri farz kıldı. Çünkü böylece Allah’ın emirleri söz konusu olduğunda tereddüt hasıl olmaz, içten bir teslimiyet olur, pazarlık olmaz amalar, nedenler, niçinler olmaz.

İşte bilinçsizce yapılan tesettürleri hepimiz görüyoruz. Güya başı kapalı ama her şey ortada, tesettür demeye bin şahid ister. Sadece tesettür mü? Hayır, aynı şekilde Namaz ibadeti de öyle. Adeta yerine getirmek zorunda olduğumuzu hissettiğimiz, şekilden öteye geçmeyen bir Namaz, ne kötülüklerden alıkoyuyor ne de hayra sevk ediyor. Sadece rutinleşmiş ve ritüellikten öteye geçmeyen yat kalk hareketi. Onun için siz tesettürden önce ivedilikle İslam’ın temel meselelerini öğrenmek zorundasınız.

Bakınız Allah’ın Rasulü önce akıllarda vahyi inşa ettikten ve gerçek İslam algısını yerleştirdikten sonra gelen tesettür ayeti karşısında hanımların tavırları nasıl oldu.

Buhari’de geçiyor ; “Nur sûresinde "Kadınlar başörtülerini yakalarının üstüne taksınlar..." ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kız, kız kardeş ve hısımlarına bunları okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah'ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar”

SubhanAllah! Teslimiyeti görüyor musunuz. Ellerine geçirdikleri ilk bez parçasıyla tereddüt etmeden, neden, niçin, nasıl diye sormadan hemen emri yerine getirdiler. Neden? Çünkü Allah böyle emretmişti ve Allah bir şey emretmişse artık hiçbir engel, mazeret onun önüne geçemezdi. Namaz hariç bütün ibadetlerin Medine de emredilmesinin hikmeti işte buydu.

Fazla uzattım hakkınızı helal edin ama son olarak şunu söylemek isterim.

İslam, her şeyden önce tevhid dinidir. En mükemmel Allah inancını yerleştirir. Bu dünya imtihan dünyasıdır ve bizler sadece Allah’a ibadet etmek ve sadece ona kul olmak için yaratıldık. Hayat bir anlık bir zaman dilimini ifade eder ve bu an bizim ya lehimize işler ya da aleyhimize, o halde kısa olan bu anı Allah’ın emirleri doğrultusunda yaşamak zorundayız. Yoksa ayetin ifadesiyle şöyle bir durma düşeriz ki Allah bizleri bu duruma düşmekten korusun;

-Ey Rabbim! Beni geri döndür izin ver (dünyaya) döneyim de (daha önce) ihmal ettiğim konularda dürüst ve erdemli işler (salih) göreyim. Yoo... Onun söylediği, şüphesiz yalnızca boş ve anlamsız bir sözden ibarettir. Çünkü (ölenlerin) ardında, yeniden diriltilecekleri Gün'e kadar bir engel (Berzah) bulunmaktadır." (23/Müminûn, 100.)

Herkese selam olsun.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Onun için siz tesettürden önce ivedilikle İslam’ın temel meselelerini öğrenmek zorundasınız.
.

Kardeş güzel yazmışsın ama şu sözüne katılmıyorum. Tesettürden önce İslamı öğrenin diye bişey yok
Çünkü vakit geçiyor bizim ne zaman öleceğimiz belli değil
Bu bahanein arkasına sığınan o kaadar çok ki
Ben daha dinimi bilmiyorum niye kapanayım diyen çok kardeşimiz var
Bizde diyoruz ki sen hele bir kapan gerisi gelir zaten araştırısın da öğrenirsinde
Ama Yüce Rabbimin hiç bir emri diğerinden aşağı veya önemsiz değildir
Hepsi aynı derecede önemlidir diye düşünüyorum

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
çok istediğin belli zaten.. bu sayfada olman duygularını paylaşman çok istediğinin belirtisi.. İnşallah canım başaracaksın sen.. kalbin örtünme aşkıyla doluyken aman canım aman bu aşkını kaybetmeden örtün...yoksa senin ilerlediğini gören şeytan hiç boş durmaz seni yolundan döndürmeye çalışır.. ben bunu öyle çok hissettimki kendimde..ben kapandıktan sonra şeytan devamlı uğraştı durdu benimle. Hatta bu sayfaya da yazmıştım bunu .. çok şükür atlattım o badireyi inşallah..
canım benim, senin gibi yüreği imanla dolu insanlara ihtiyacımız var.. güçlü ol olur mu...
Güçlü olucam.. Bugün örtünen arkadaşımla konuştum booool boolll.. okadar rahatlttı ki beni.yanımda iki kişi oldu destekçim.. okulla bir problemim yok da, akrabalarım ve çevrem sıkıntı yaratabilir. ama bu da önemli değil.. bugün bone aldım siyah=)) küçük bir adım ama olsun=))

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
:) olsun o da bir adım ... Hem Rabbimiz ne diyor bak "Kulum Bana bir adım atsın, Ben ona 10 adım atarım."
çevren sıkıntı yaratması da tabiki zor bişey ama Rabbimiz ne diyor bak " Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. (İnşirah Suresi, 5-6)"

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam güzel kardeşim..
hoşgeldin..üyeliğin hayırlı olsun..
yazdıklarını okudum yüreğim burkuldu..
sadece bir nebzede yüreğine su serpmek benim niyetim..
seni okadar iyi anlıyorum ki...
Rabbim ne güzel yüreğine sunmuş..
hep diyorum ya çoğumuzun hikayeleri aynı isimleri farklı..
benimde senin gibi yüreğim yandığında...
istiyorsun seni anlayan olsun..yüreğin duada dua dua yalvarıyorsun ...
Rabbim banada nasip eyle...her zaman diyorum hangi kardeşimin duasını aldımda tesettür nasib oldu..
benim kendi ailemde de tesettürlü kimse yok bak senin annen tesettürlüymüş..
yakın akrabalarımda öyle bende kendi halimde namaz kılmaya gayret gösteriyordum..
annemden Rabbim razı olsun dualar öğretti..aslında kendi hal dilimizde inançlıydık..?
tesettür kapanmak sadece dua edilirken namaz kılınırken vardı hayatımızda okadar..
çok şükür namazıma kimse karışmıyordu..daha deminde dediğim gibi tesettür dışında kendi halimizce inançlı bir aileydik..
Kalbimiz temizdi.!!!ben hayranlığımı her daim dile getiriyordum tesettürlü ablaları görünce yüreğim eriyordu..
ve Anneme dedim bende böyle olmak istiyorum...sonradan kuzenim evlendi tesettürlü bir yengem oldu:)
anlatmam sana bu benim için büyük bir nimetti..beni anlayacak birisi olacak çünkü açım...
okuyorum..okuyorum..okuduklarımı anneme anlatıyorum..aldığım kitapları evde ortada bırakıyorum..belki merak edilip okunur..
namazlarımı kılıyorum..kıyafetim..gün geçtikçe tesettüre uygun ve son an herkes hazır bekliyor aslında ama dile getirmek istemiyor..
akrabalarım...namazını kılıyorsun çok güzelde bu tesettür fikri niye...bizde inanıyoruz müslümanız çok şükür şimdi sen cennetlik biz cehennemlik mi olacağız..Tabiki hayır diyorum Kalpleri yalnız Allah celle celalühu bilir diyorum..Ben sadece bana emredileni yerine getirmek istiyorum..ve aslında içinde yanan ateşi söndürmek istiyorum..okudukça okuyorum..Nur ayeti yüreğime işliyor..Rabbim emretmiş..Hz vahşi Ra efendimizi hep uzaktan izlemiş onun acısını yüreğimde hissettim Ya ben dedim ya ben bu ayrılığa nasıl dayanırım..Rabbim bu kadar beni çok severken.. Ailemde olsa Rabbimden önemli değil..iş çıkışı aldım örtümü..eve geldim..kimseye taviz çok ben evin ılıman kızı annesinede bir o kadar düşkün..Annem başımın tacı..babama karşıda saygısızlığım yok...dedim ben örtümü aldım ve yarın bu evden kapalı çıkacağım..
annem şok oldu.. hiç birşey yokmuş gibi.. bak anneciğim eteğimlede çok uyumlu dedim:)
herkes durgunluk döneminde,herkes heves sanıyor belki..ama kimse düşüncelerini söylemiyor..susuyoruz..bu sükunet bile benim için büyük bir nimet şükür..secademdeyim..şükür ediyorum..önceden bana karşı gelen annem sağlığını düşün daha erken diye konuşan bazen kendini benden uzak tutmaya çalışam annem susuyor..ve ben sevinçten uyuyamadım...elim titriyor iğne elimde bağlıyorum eşarbımı..ve çıkıyorum kapıdan..ve özüm özümle kavuşuyor...çok mutluyum..bana birisi çok çirkin olmuşsun dese iltifat sayacağım çünkü okadar mutluyumki..anlatamam..tabi tebrik edende oldu..susan ve sana soru soranda oldu en çok üzüldüğüm toplumda yer eden şey sözlenecekmisin evlenecekmisin:( bu nasıl bir mantık,hayır Rabbim için dedim ve sustum..ve hep okudum bana gelen sorulara cevap verebilmek için,buarada annemde okudu benle birlikte Kuran meailini,ilmihaller okudu..ve artık yüreği rahattı çünkü ben eski kızıydım kapandıktan sonra ona olan sevgim azalmadı..ve anladı Bu Emir Rabbimizn emri ve kimmim dedi kul ile Allah arasına gireyim..babam'la kıyafet almaya gittik..akrabalarımız babama çok konuştu..Bu kızımın kararı dedi..saygı duymak lazım dedi..senin belirtiğin gibi bir akraba ortamımız var çok şükür uzaktayız ama söz söyleyen çok...sonra yıllar geçti herkes beni benimsedi beni ve pardesümü..tesettürümü...anneciğim yoğruldu..camilere kurslara gitti gidiyor hala ilim yönündenilerliyor maşallah barekallah birlikte hasbihaller yaptık sohbetlere gidiyoruz kaç sene önce benim için hayaldi..nerdeyse 1 sene olacak tesettür nuruyla annemde nurlandı...biz çok eksikmişiz der..şimdi daha iyi anlıyorum seni diyor..artık bana rehber...eskiden teyzemler soru sorardı annem okuduklarıyla cevap veriridi..biz yapamıyoruz yapana saygılı olalım diye...
kısaca canım biz yeterki adım atalım Rabbim koşarak geliyor..Rahmet kapılarını açıyor..ağlayacaksın ama sırf Allah celle celalühu rızası için..
şimdi çalışıyorum rahat bir şekilde ..tesettür senin stilin hayatta duruşun onun dışında herşey oluyor...Tesettür mahkumluk değil..Senin yaşam biçimin..yeterki sen kararlı dur..ve adım at...akrabalarıma gelincede herkes saygı duyuyor benim beklediğimde bu aslında onlarda farkında islamiyeti yaşamak güzel bir şey bende dua ediyorum herkes için Rabbim herkese tesettür nuruyla nurlanmayı nasib etsin...
kaç sene önce hayal dediklerimizi Rabbim gerçek eyledi..
seninde öyle olacaktır inşallah Sen Rabbimize dayan...gerisini bırak...
Rabbim çok güzel vekildir yardır/yardımcıdır...
bu seçimde senin sevginin sınavı...
sevdiğini söyle...ve rahatla huzura kavuş..
dualarımdasın güzel kardeşim..
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)​
MaaŞaLLAH..ablam bu nasıl bir anlatımdır.
ne güzel sözlerdir.
Hisseden o güzel yüreğinden ne güzel dökülmüş her satır.
sana özenmemek imrenmemek elde mi?
Allah razı olsun senden ..senin gibi duruşuyla en büyük örnek olanlardan.

imported_zeynep_k

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş güzel yazmışsın ama şu sözüne katılmıyorum. Tesettürden önce İslamı öğrenin diye bişey yok
Çünkü vakit geçiyor bizim ne zaman öleceğimiz belli değil
Bu bahanein arkasına sığınan o kaadar çok ki
Ben daha dinimi bilmiyorum niye kapanayım diyen çok kardeşimiz var
Bizde diyoruz ki sen hele bir kapan gerisi gelir zaten araştırısın da öğrenirsinde
Ama Yüce Rabbimin hiç bir emri diğerinden aşağı veya önemsiz değildir
Hepsi aynı derecede önemlidir diye düşünüyorum

AcizBirKul bende size katılıyorum. Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ( ahir zaman dediğimiz ) biz nefsimizi değil, nefsimiz bizi yönetir duruma gelmişiz. Ben namazlarını kılan ( Allah kabul etsin) ya da kılmaya çalışan bir insandım. 2 gün önce de aniden kapandım ve şu anda dinimizle ilgili birçok şeyi daha çok merak eder ve araştırır oldum. Eğer önce öğrenmem lazım diye bekleseydim eminim ki daha çok beklerdim. Tesettür bir nasip işidir diye düşünüyorum. Rabbim öyle bir zamanda veriyor ki şu son 1 haftadır içimde yaşadıklarımı kelimelerle anlatamam. Hiç aklımda yokken geçen hafta Cuma gecesi internette kendimi kapanmak ile ilgili yazılar ararken buldum. 3 gün içim içimi yedi, nasıl yapsam ne yapsam diye. Nefsim bu arada beni yiyor sürekli, sen yapamazsın nerden çıktı şimdi diye ve salı günü kapanıyorum dedim ve eşimi akşam öyle karşıladım. O andan itibaren içim ferahladı, tüm sesler sustu, sıkıntım bitti :) Şuan beni gören şok oluyo çünkü benden beklemedikleri bişey ama ben o kadar çok alıştım ki kaybettiğim zamana acıyorum. Eminimki önce dinimi tam manasıyla öğreneyim diye bekleseydim yapamazdım. Çok şükür Rabbime bu günleri de gördüm.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm selam güzel kardeşim..
hoşgeldin..üyeliğin hayırlı olsun..
yazdıklarını okudum yüreğim burkuldu..
sadece bir nebzede yüreğine su serpmek benim niyetim..
seni okadar iyi anlıyorum ki...
Rabbim ne güzel yüreğine sunmuş..
hep diyorum ya çoğumuzun hikayeleri aynı isimleri farklı..
benimde senin gibi yüreğim yandığında...
istiyorsun seni anlayan olsun..yüreğin duada dua dua yalvarıyorsun ...
Rabbim banada nasip eyle...her zaman diyorum hangi kardeşimin duasını aldımda tesettür nasib oldu..
benim kendi ailemde de tesettürlü kimse yok bak senin annen tesettürlüymüş..
yakın akrabalarımda öyle bende kendi halimde namaz kılmaya gayret gösteriyordum..
annemden Rabbim razı olsun dualar öğretti..aslında kendi hal dilimizde inançlıydık..?
tesettür kapanmak sadece dua edilirken namaz kılınırken vardı hayatımızda okadar..
çok şükür namazıma kimse karışmıyordu..daha deminde dediğim gibi tesettür dışında kendi halimizce inançlı bir aileydik..
Kalbimiz temizdi.!!!ben hayranlığımı her daim dile getiriyordum tesettürlü ablaları görünce yüreğim eriyordu..
ve Anneme dedim bende böyle olmak istiyorum...sonradan kuzenim evlendi tesettürlü bir yengem oldu:)
anlatmam sana bu benim için büyük bir nimetti..beni anlayacak birisi olacak çünkü açım...
okuyorum..okuyorum..okuduklarımı anneme anlatıyorum..aldığım kitapları evde ortada bırakıyorum..belki merak edilip okunur..
namazlarımı kılıyorum..kıyafetim..gün geçtikçe tesettüre uygun ve son an herkes hazır bekliyor aslında ama dile getirmek istemiyor..
akrabalarım...namazını kılıyorsun çok güzelde bu tesettür fikri niye...bizde inanıyoruz müslümanız çok şükür şimdi sen cennetlik biz cehennemlik mi olacağız..Tabiki hayır diyorum Kalpleri yalnız Allah celle celalühu bilir diyorum..Ben sadece bana emredileni yerine getirmek istiyorum..ve aslında içinde yanan ateşi söndürmek istiyorum..okudukça okuyorum..Nur ayeti yüreğime işliyor..Rabbim emretmiş..Hz vahşi Ra efendimizi hep uzaktan izlemiş onun acısını yüreğimde hissettim Ya ben dedim ya ben bu ayrılığa nasıl dayanırım..Rabbim bu kadar beni çok severken.. Ailemde olsa Rabbimden önemli değil..iş çıkışı aldım örtümü..eve geldim..kimseye taviz çok ben evin ılıman kızı annesinede bir o kadar düşkün..Annem başımın tacı..babama karşıda saygısızlığım yok...dedim ben örtümü aldım ve yarın bu evden kapalı çıkacağım..
annem şok oldu.. hiç birşey yokmuş gibi.. bak anneciğim eteğimlede çok uyumlu dedim:)
herkes durgunluk döneminde,herkes heves sanıyor belki..ama kimse düşüncelerini söylemiyor..susuyoruz..bu sükunet bile benim için büyük bir nimet şükür..secademdeyim..şükür ediyorum..önceden bana karşı gelen annem sağlığını düşün daha erken diye konuşan bazen kendini benden uzak tutmaya çalışam annem susuyor..ve ben sevinçten uyuyamadım...elim titriyor iğne elimde bağlıyorum eşarbımı..ve çıkıyorum kapıdan..ve özüm özümle kavuşuyor...çok mutluyum..bana birisi çok çirkin olmuşsun dese iltifat sayacağım çünkü okadar mutluyumki..anlatamam..tabi tebrik edende oldu..susan ve sana soru soranda oldu en çok üzüldüğüm toplumda yer eden şey sözlenecekmisin evlenecekmisin:( bu nasıl bir mantık,hayır Rabbim için dedim ve sustum..ve hep okudum bana gelen sorulara cevap verebilmek için,buarada annemde okudu benle birlikte Kuran meailini,ilmihaller okudu..ve artık yüreği rahattı çünkü ben eski kızıydım kapandıktan sonra ona olan sevgim azalmadı..ve anladı Bu Emir Rabbimizn emri ve kimmim dedi kul ile Allah arasına gireyim..babam'la kıyafet almaya gittik..akrabalarımız babama çok konuştu..Bu kızımın kararı dedi..saygı duymak lazım dedi..senin belirtiğin gibi bir akraba ortamımız var çok şükür uzaktayız ama söz söyleyen çok...sonra yıllar geçti herkes beni benimsedi beni ve pardesümü..tesettürümü...anneciğim yoğruldu..camilere kurslara gitti gidiyor hala ilim yönündenilerliyor maşallah barekallah birlikte hasbihaller yaptık sohbetlere gidiyoruz kaç sene önce benim için hayaldi..nerdeyse 1 sene olacak tesettür nuruyla annemde nurlandı...biz çok eksikmişiz der..şimdi daha iyi anlıyorum seni diyor..artık bana rehber...eskiden teyzemler soru sorardı annem okuduklarıyla cevap veriridi..biz yapamıyoruz yapana saygılı olalım diye...
kısaca canım biz yeterki adım atalım Rabbim koşarak geliyor..Rahmet kapılarını açıyor..ağlayacaksın ama sırf Allah celle celalühu rızası için..
şimdi çalışıyorum rahat bir şekilde ..tesettür senin stilin hayatta duruşun onun dışında herşey oluyor...Tesettür mahkumluk değil..Senin yaşam biçimin..yeterki sen kararlı dur..ve adım at...akrabalarıma gelincede herkes saygı duyuyor benim beklediğimde bu aslında onlarda farkında islamiyeti yaşamak güzel bir şey bende dua ediyorum herkes için Rabbim herkese tesettür nuruyla nurlanmayı nasib etsin...
kaç sene önce hayal dediklerimizi Rabbim gerçek eyledi..
seninde öyle olacaktır inşallah Sen Rabbimize dayan...gerisini bırak...
Rabbim çok güzel vekildir yardır/yardımcıdır...
bu seçimde senin sevginin sınavı...
sevdiğini söyle...ve rahatla huzura kavuş..
dualarımdasın güzel kardeşim..
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin..

*Su Eda kardeşim'den alıntı*

Es selamu aleykum ve rahmetullah gönlü güzel, yüreği temiz can kardeşim..
Okudukça gözlerimin dolmasına vesile olan, beni derinlere iten, geçmişe döndüren,
duygularıma fazlasıyla tercüman olan mükemmel paylaşımından ötürü Rabbim razı olsun..
Hisler aynı, istediklerimiz Rabbimize hakiki manada bir kul olabilmek, O'nun Celle Celaluhu rızası için herşey..

Su eda kardeşim.. Hayatın, hayatımın özeti diyebilirim.. Yaşadıklarıklarım, yaşadıkların bir..
Aynı şeyleri yaşamışız baştan sona.. Benim zorlandığım çok şey oldu.. Fakat hepsi geride kaldı Rabbime şükürler olsun.
9 sene oldu.. Rabbime hamdolsun binlerce kez.. Rabbim herkese nasip etsin.. Bir an bile olsun düşünmesinler.. Hiç bir şey Rabbimizin rızasından üstün değil, olamaz.. Nefs ve şeytan bizi durmadan alıkoyar, zaman der.. Biraz zaman ister.. Hangimizin 1 dk. sonrasına garantisi var ki?
Ben hayatımda bunu çok gördüm, istediğimizin şiddeti ölçüsünde Rabbimiz nasip ediyor..

Rabbim bizleri bu güzel yoldan ayırmasın.. Kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimizden isteğim, zamana yenik düşmesinler.. Çevre, aile, eş sıkıntısı.. Asıl olan da nefsimize ve şeytana yenik düşmemiz..
Rabbim nefislerimizi ıslah eylesin.. Şeytanın ve nefsimizin vesveselerinden cümlemizi korusun..
Hepiniz dualarımdasınız..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
AcizBirKul bende size katılıyorum. Artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ( ahir zaman dediğimiz ) biz nefsimizi değil, nefsimiz bizi yönetir duruma gelmişiz. Ben namazlarını kılan ( Allah kabul etsin) ya da kılmaya çalışan bir insandım. 2 gün önce de aniden kapandım ve şu anda dinimizle ilgili birçok şeyi daha çok merak eder ve araştırır oldum. Eğer önce öğrenmem lazım diye bekleseydim eminim ki daha çok beklerdim. Tesettür bir nasip işidir diye düşünüyorum. Rabbim öyle bir zamanda veriyor ki şu son 1 haftadır içimde yaşadıklarımı kelimelerle anlatamam. Hiç aklımda yokken geçen hafta Cuma gecesi internette kendimi kapanmak ile ilgili yazılar ararken buldum. 3 gün içim içimi yedi, nasıl yapsam ne yapsam diye. Nefsim bu arada beni yiyor sürekli, sen yapamazsın nerden çıktı şimdi diye ve salı günü kapanıyorum dedim ve eşimi akşam öyle karşıladım. O andan itibaren içim ferahladı, tüm sesler sustu, sıkıntım bitti :) Şuan beni gören şok oluyo çünkü benden beklemedikleri bişey ama ben o kadar çok alıştım ki kaybettiğim zamana acıyorum. Eminimki önce dinimi tam manasıyla öğreneyim diye bekleseydim yapamazdım. Çok şükür Rabbime bu günleri de gördüm.

Canım kardeşim Rabbim daim eylesin
O huzur bambaşka tarifi imkansız
Herkese isteyen herkese nasip olur inşAllah :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR.
PeKi Ya SeNiN AÇıK OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

İyi Düşünelim ve ona göre karar verelim..
Nefsimize göre değil, Rabbimizin razı olacağı bir biçimde örtünelim..
Bir yanda nefsimizin isteği, diğer yanda Rabbimizin açık emri..

Seçim bizim..

Mü'min bir hanımefendi için giyinmek yoktur.. Örtünmek vardır..

Bir gün sonrasına bile garantimiz yokken bu genişlik niye? Bu rahatlık niye? Ertelemek niye? Rabbim idrakimizi açık tutsun, nefsimize uydurmasın inşaAllah..
Dualarımızdasınız, dualarınızı bekleriz..

Tesettürümüz Özgürlüğümüz, Hürriyetimizdir..
Esaretten Hürriyete Giden Kutlu Yolumuzdur Bizim..

Rabbimizin açık emri kapanmak.. Rabbimiz'den gelen emir bir tarafta.. Diğer tarafta çevremiz, ailemiz, nefsimiz.. Hangisi ağır basıyor diye bir soru tabiki soramayız..
Çevreyi düşünüp ertelemeyin kardeşlerim..
Bir saniye sonramızı bile meçhulken, ölüm burnumuzun dibindeyken ve hala zamanımız varken Rabbimizin bu nurlu emrini yerine getirmek en güzel kurtuluş,
en büyük huzur ve mutluluk olacaktır..
Sorunlarımız her ne ise, bir tarafa bırakıp, tevekkül edip Rabbimize bırakmak en güzeli..
Siz bir adım atın, bakın göreceksiniz Rabbim karşınıza ne güzellikler çıkaracak..
O'nun (celle celaluhu) rızasını, O'nun (celle celaluhu) emrini yerine getiriyoruz..
Var mı bundan daha büyük bir huzur?

Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek genç kıza paklık ve selamet bahşeder.
Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden, vesveselerden ve kötülüklerden korur
ve Allah’a yakınlaştırır.

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe

Devam İnşaAllah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt