Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşbuldum canım:)
Ben de çok üzülüyorum senin gibi:( Ama eşin var ne güzel.. O yüzden annenle babanın ne dediklerinin pek bi önemi kalmıyor.
Benim çevrem akrabalarım böyle değiller pek.. Sadece 1 arkadaşım var o da kapanmam için sürekli yüreklendiriyor Allah razı olsun ..
İnşAllah bana da kapanmayı nasip eder Rabbim:(

canım benim kimler neler yaşadı birbilsen ilk sayfalara bi baksan düğüne kadar ailesinin tüm tepkilerini çekip düğünden ertesi gün kapananlarmı sürekli dayak yiyenlermi neler neler sabırlı ol akrabalar benimde aynı inan bana bide herkes geçinir.. babama bi kere söyledim yapmacık işler yapma dedi düşün ama düşünmüyorum artık.. ama bencede yavaş yavaş başlaki alışsınlar birden yaparsan daha çok tepki toplayabilirsin

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşlar.
Daha yeni üye oldum, böyle bir forumun olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim.Herneyse.
Ben 20 yaşındayım 1 yıl önce 5 vakit olarak namaza başladım.
Tek sorunum kapanamıyor oluşum.Üni okuyorum 2. sınıf. Ve öğretmenlik..
Trakya'da oturduğum için etrafımda böyle insanlar yok malesef.Sadece annem kapalı ve dinini bilen biri.
Kuzenlerim amcamlar yengemler hepsi açık. İçki bile içerler.
Kısacası kapanmayı o kadar çok istiyorum ki.. Ama çevredeki tepkilerden çekiniyorum.
Bir de ben pardesü eşarp falan değil feraceli olarak kapanmak istiyorum.Tam tesettürlü olmak istiyorum.
Ne yapmalıyım? Babam da izin vermiyor, evlenince kapanır diyormuş anneme.
Dün bu konuları okudum.İçimden ağlamak geldi.Bol bol dua ediyorum kapanabilmek için:a33:

Ve Aleyküm selam güzel kardeşim..
hoşgeldin..üyeliğin hayırlı olsun..
yazdıklarını okudum yüreğim burkuldu..
sadece bir nebzede yüreğine su serpmek benim niyetim..
seni okadar iyi anlıyorum ki...
Rabbim ne güzel yüreğine sunmuş..
hep diyorum ya çoğumuzun hikayeleri aynı isimleri farklı..
benimde senin gibi yüreğim yandığında...
istiyorsun seni anlayan olsun..yüreğin duada dua dua yalvarıyorsun ...
Rabbim banada nasip eyle...her zaman diyorum hangi kardeşimin duasını aldımda tesettür nasib oldu..
benim kendi ailemde de tesettürlü kimse yok bak senin annen tesettürlüymüş..
yakın akrabalarımda öyle bende kendi halimde namaz kılmaya gayret gösteriyordum..
annemden Rabbim razı olsun dualar öğretti..aslında kendi hal dilimizde inançlıydık..?
tesettür kapanmak sadece dua edilirken namaz kılınırken vardı hayatımızda okadar..
çok şükür namazıma kimse karışmıyordu..daha deminde dediğim gibi tesettür dışında kendi halimizce inançlı bir aileydik..
Kalbimiz temizdi.!!!ben hayranlığımı her daim dile getiriyordum tesettürlü ablaları görünce yüreğim eriyordu..
ve Anneme dedim bende böyle olmak istiyorum...sonradan kuzenim evlendi tesettürlü bir yengem oldu:)
anlatmam sana bu benim için büyük bir nimetti..beni anlayacak birisi olacak çünkü açım...
okuyorum..okuyorum..okuduklarımı anneme anlatıyorum..aldığım kitapları evde ortada bırakıyorum..belki merak edilip okunur..
namazlarımı kılıyorum..kıyafetim..gün geçtikçe tesettüre uygun ve son an herkes hazır bekliyor aslında ama dile getirmek istemiyor..
akrabalarım...namazını kılıyorsun çok güzelde bu tesettür fikri niye...bizde inanıyoruz müslümanız çok şükür şimdi sen cennetlik biz cehennemlik mi olacağız..Tabiki hayır diyorum Kalpleri yalnız Allah celle celalühu bilir diyorum..Ben sadece bana emredileni yerine getirmek istiyorum..ve aslında içinde yanan ateşi söndürmek istiyorum..okudukça okuyorum..Nur ayeti yüreğime işliyor..Rabbim emretmiş..Hz vahşi Ra efendimizi hep uzaktan izlemiş onun acısını yüreğimde hissettim Ya ben dedim ya ben bu ayrılığa nasıl dayanırım..Rabbim bu kadar beni çok severken.. Ailemde olsa Rabbimden önemli değil..iş çıkışı aldım örtümü..eve geldim..kimseye taviz çok ben evin ılıman kızı annesinede bir o kadar düşkün..Annem başımın tacı..babama karşıda saygısızlığım yok...dedim ben örtümü aldım ve yarın bu evden kapalı çıkacağım..
annem şok oldu.. hiç birşey yokmuş gibi.. bak anneciğim eteğimlede çok uyumlu dedim:)
herkes durgunluk döneminde,herkes heves sanıyor belki..ama kimse düşüncelerini söylemiyor..susuyoruz..bu sükunet bile benim için büyük bir nimet şükür..secademdeyim..şükür ediyorum..önceden bana karşı gelen annem sağlığını düşün daha erken diye konuşan bazen kendini benden uzak tutmaya çalışam annem susuyor..ve ben sevinçten uyuyamadım...elim titriyor iğne elimde bağlıyorum eşarbımı..ve çıkıyorum kapıdan..ve özüm özümle kavuşuyor...çok mutluyum..bana birisi çok çirkin olmuşsun dese iltifat sayacağım çünkü okadar mutluyumki..anlatamam..tabi tebrik edende oldu..susan ve sana soru soranda oldu en çok üzüldüğüm toplumda yer eden şey sözlenecekmisin evlenecekmisin:( bu nasıl bir mantık,hayır Rabbim için dedim ve sustum..ve hep okudum bana gelen sorulara cevap verebilmek için,buarada annemde okudu benle birlikte Kuran meailini,ilmihaller okudu..ve artık yüreği rahattı çünkü ben eski kızıydım kapandıktan sonra ona olan sevgim azalmadı..ve anladı Bu Emir Rabbimizn emri ve kimmim dedi kul ile Allah arasına gireyim..babam'la kıyafet almaya gittik..akrabalarımız babama çok konuştu..Bu kızımın kararı dedi..saygı duymak lazım dedi..senin belirtiğin gibi bir akraba ortamımız var çok şükür uzaktayız ama söz söyleyen çok...sonra yıllar geçti herkes beni benimsedi beni ve pardesümü..tesettürümü...anneciğim yoğruldu..camilere kurslara gitti gidiyor hala ilim yönündenilerliyor maşallah barekallah birlikte hasbihaller yaptık sohbetlere gidiyoruz kaç sene önce benim için hayaldi..nerdeyse 1 sene olacak tesettür nuruyla annemde nurlandı...biz çok eksikmişiz der..şimdi daha iyi anlıyorum seni diyor..artık bana rehber...eskiden teyzemler soru sorardı annem okuduklarıyla cevap veriridi..biz yapamıyoruz yapana saygılı olalım diye...
kısaca canım biz yeterki adım atalım Rabbim koşarak geliyor..Rahmet kapılarını açıyor..ağlayacaksın ama sırf Allah celle celalühu rızası için..
şimdi çalışıyorum rahat bir şekilde ..tesettür senin stilin hayatta duruşun onun dışında herşey oluyor...Tesettür mahkumluk değil..Senin yaşam biçimin..yeterki sen kararlı dur..ve adım at...akrabalarıma gelincede herkes saygı duyuyor benim beklediğimde bu aslında onlarda farkında islamiyeti yaşamak güzel bir şey bende dua ediyorum herkes için Rabbim herkese tesettür nuruyla nurlanmayı nasib etsin...
kaç sene önce hayal dediklerimizi Rabbim gerçek eyledi..
seninde öyle olacaktır inşallah Sen Rabbimize dayan...gerisini bırak...
Rabbim çok güzel vekildir yardır/yardımcıdır...
bu seçimde senin sevginin sınavı...
sevdiğini söyle...ve rahatla huzura kavuş..
dualarımdasın güzel kardeşim..
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)​

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de bunu düşünüyorum, evleneceğim ne malum ki hem? Hayatımda biri bile yok...
Annem de 8 yıl önce kapandı arkasında kimse yoktu destek olacak.. Onu örnek alıyorum ben de.O yaptıysa ben de yaparım diyorum.
Ama yaşadığım yer çok küçük ve trakya dersem zaten anlarsınız nasıl olduğunu.. Çok çaresizim.Dünden beri kafayı yiyeceğim düşünmekten. Okulumda 2-3 tane feraceli kız görüyorum.İnanın bakmaktan kendimi alamıyorum okadar beğeniyorum ki.. Ama haklısınız ilk ferace değil pardesü giymem daha iyi olabilir :/
Çok teşekkür ederim yorumunuz için..

hoşgeldin aramıza kardeşim... kapanmayı zamana bırakma lütfen zaman aldatıcıdır... yapmak istiyorsan yap ve bitsin.. evet yavaş yavaş başla kapanmaya böylece hem çevreni hem kendini alıştırmış olursun.. Trakya gibi bir yerde -çok fazla kapalı insan yok diyorsun- Rabbim senin içine bu örtü isteğini vermişse demek ki ne kadar değerlisin Rabbimin nazarında... kimbilir hangi yaptığın iyiliğin karşılığında yüreğine konmuş olan bir istek bu. başarman için önce istemen gerek zaten değil mi.??? içinde bu istek coşmuşken şimdi yerine getir bu emri derim ben. Çünkü zaman aldatıcı artık.. olur ya bişey olur isteğin soğuverir.. yani hiç erteleme ... Bırak sana bu güzel iş doğrultusunda destek vermesin kimse çıkmasın ne olur ki.. sen yalnız değilsin yanında Rabbim var senin .. dua edelim birbirimize...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim banada nasip eyle...her zaman diyorum hangi kardeşimin duasını aldımda tesettür nasib oldu..
yakın akrabalarımda öyle bende kendi halimde namaz kılmaya gayret gösteriyordum..
annemden Rabbim razı olsun dualar öğretti..aslında kendi hal dilimizde inançlıydık..?
tesettür kapanmak sadece dua edilirken namaz kılınırken vardı hayatımızda okadar..
çok şükür namazıma kimse karışmıyordu..daha deminde dediğim gibi tesettür dışında kendi halimizce inançlı bir aileydik..
Kalbimiz temizdi.!!!ben hayranlığımı her daim dile getiriyordum tesettürlü ablaları görünce yüreğim eriyordu..
ve Anneme dedim bende böyle olmak istiyorum...sonradan kuzenim evlendi tesettürlü bir yengem oldu:)
anlatmam sana bu benim için büyük bir nimetti..beni anlayacak birisi olacak çünkü açım...
okuyorum..okuyorum..okuduklarımı anneme anlatıyorum..aldığım kitapları evde ortada bırakıyorum..belki merak edilip okunur..
namazlarımı kılıyorum..kıyafetim..gün geçtikçe tesettüre uygun ve son an herkes hazır bekliyor aslında ama dile getirmek istemiyor..
akrabalarım...namazını kılıyorsun çok güzelde bu tesettür fikri niye...bizde inanıyoruz müslümanız çok şükür şimdi sen cennetlik biz cehennemlik mi olacağız..Tabiki hayır diyorum Kalpleri yalnız Allah celle celalühu bilir diyorum..Ben sadece bana emredileni yerine getirmek istiyorum..ve aslında içinde yanan ateşi söndürmek istiyorum..okudukça okuyorum..Nur ayeti yüreğime işliyor..Rabbim emretmiş..Hz vahşi Ra efendimizi hep uzaktan izlemiş onun acısını yüreğimde hissettim Ya ben dedim ya ben bu ayrılığa nasıl dayanırım..Rabbim bu kadar beni çok severken.. Ailemde olsa Rabbimden önemli değil..iş çıkışı aldım örtümü..eve geldim..kimseye taviz çok ben evin ılıman kızı annesinede bir o kadar düşkün..Annem başımın tacı..babama karşıda saygısızlığım yok...dedim ben örtümü aldım ve yarın bu evden kapalı çıkacağım..
annem şok oldu.. hiç birşey yokmuş gibi.. bak anneciğim eteğimlede çok uyumlu dedim:)
herkes durgunluk döneminde,herkes heves sanıyor belki..ama kimse düşüncelerini söylemiyor..susuyoruz..bu sükunet bile benim için büyük bir nimet şükür..secademdeyim..şükür ediyorum..önceden bana karşı gelen annem sağlığını düşün daha erken diye konuşan bazen kendini benden uzak tutmaya çalışam annem susuyor..ve ben sevinçten uyuyamadım...elim titriyor iğne elimde bağlıyorum eşarbımı..ve çıkıyorum kapıdan..ve özüm özümle kavuşuyor...çok mutluyum..bana birisi çok çirkin olmuşsun dese iltifat sayacağım çünkü okadar mutluyumki..anlatamam..tabi tebrik edende oldu..susan ve sana soru soranda oldu en çok üzüldüğüm toplumda yer eden şey sözlenecekmisin evlenecekmisin:( bu nasıl bir mantık,hayır Rabbim için dedim ve sustum..ve hep okudum bana gelen sorulara cevap verebilmek için,buarada annemde okudu benle birlikte Kuran meailini,ilmihaller okudu..ve artık yüreği rahattı çünkü ben eski kızıydım kapandıktan sonra ona olan sevgim azalmadı..ve anladı Bu Emir Rabbimizn emri ve kimmim dedi kul ile Allah arasına gireyim..babam'la kıyafet almaya gittik..akrabalarımız babama çok konuştu..Bu kızımın kararı dedi..saygı duymak lazım dedi..senin belirtiğin gibi bir akraba ortamımız var çok şükür uzaktayız ama söz söyleyen çok...sonra yıllar geçti herkes beni benimsedi beni ve pardesümü..tesettürümü...anneciğim yoğruldu..camilere kurslara gitti gidiyor hala ilim yönündenilerliyor maşallah barekallah birlikte hasbihaller yaptık sohbetlere gidiyoruz kaç sene önce benim için hayaldi..nerdeyse 1 sene olacak tesettür nuruyla annemde nurlandı...biz çok eksikmişiz der..şimdi daha iyi anlıyorum seni diyor..artık bana rehber...eskiden teyzemler soru sorardı annem okuduklarıyla cevap veriridi..biz yapamıyoruz yapana saygılı olalım diye...
kısaca canım biz yeterki adım atalım Rabbim koşarak geliyor..Rahmet kapılarını açıyor..ağlayacaksın ama sırf Allah celle celalühu rızası için..
şimdi çalışıyorum rahat bir şekilde ..tesettür senin stilin hayatta duruşun onun dışında herşey oluyor...Tesettür mahkumluk değil..Senin yaşam biçimin..yeterki sen kararlı dur..ve adım at...akrabalarıma gelincede herkes saygı duyuyor benim beklediğimde bu aslında onlarda farkında islamiyeti yaşamak güzel bir şey bende dua ediyorum herkes için Rabbim herkese tesettür nuruyla nurlanmayı nasib etsin...

çok güzel ifade etmişssin kardeşim.... ellerine sağlık....
hani diyoruz ya bir sürü açık gezen insan var diye işte cehennem büyük bir yer herkes sığar.. biz önce kendimizi sonra başkalarını o ateşten kurtarmaya çalışalım inşallah..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

İnanki şuan bunları okurken ağlıyorum... Elimde değil.. Durduramıyorum..
Okadar çok istiyorum ki, nasıl yapacağımı bilmiyorum nerden başlayacağımı ne tepki alacağımı.
Ben Rabbim
için örtünüyorum onun rızası için. Asla açık giymiyorum hep hırkalarla dolaşıyorum bol pantolonlarla.Ama öyle bile kendimi çıplak hissediyorum utanıyorum .. Örtülü olsam özgür olacağım biliyorum.. Rabbim bana da nasip etsin..
Geçen hafta sınıftan bir arkadaşım kapalı olarak girdi sınıfa.. Hayran kaldım. O yapmış ben neden yapamıyım ki dedim..
Annem de zorluklar çekti mesela.. Yengem " para mı aldın doğru söyle" demiş düşün.. Allahım ıslah etsin diyorum..
Deminden beri 28 şubatta yapılanlari izliyorum.Başı örtülü kardeşlerimizin nasıl sürüklenerek götürüldüğünü gördükçe içim burkuluyor..
Bu çağın zeynepleri onlar... Allahım beni de affetsin beni de onlardan eylesin.. Dualarınızı eksik etmeyin çok teşekkür ederim..

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Selamün aleyküm arkadaşlar.
Daha yeni üye oldum, böyle bir forumun olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim.Herneyse.
Ben 20 yaşındayım 1 yıl önce 5 vakit olarak namaza başladım.
Tek sorunum kapanamıyor oluşum.Üni okuyorum 2. sınıf. Ve öğretmenlik..
Trakya'da oturduğum için etrafımda böyle insanlar yok malesef.Sadece annem kapalı ve dinini bilen biri.
Kuzenlerim amcamlar yengemler hepsi açık. İçki bile içerler.
Kısacası kapanmayı o kadar çok istiyorum ki.. Ama çevredeki tepkilerden çekiniyorum.
Bir de ben pardesü eşarp falan değil feraceli olarak kapanmak istiyorum.Tam tesettürlü olmak istiyorum.
Ne yapmalıyım? Babam da izin vermiyor, evlenince kapanır diyormuş anneme.
Dün bu konuları okudum.İçimden ağlamak geldi.Bol bol dua ediyorum kapanabilmek için:a33:

Hoşbuldum canım:)
Ben de çok üzülüyorum senin gibi:( Ama eşin var ne güzel.. O yüzden annenle babanın ne dediklerinin pek bi önemi kalmıyor.
Benim çevrem akrabalarım böyle değiller pek.. Sadece 1 arkadaşım var o da kapanmam için sürekli yüreklendiriyor Allah razı olsun ..
İnşAllah bana da kapanmayı nasip eder Rabbim:(

Ben de bunu düşünüyorum, evleneceğim ne malum ki hem? Hayatımda biri bile yok...
Annem de 8 yıl önce kapandı arkasında kimse yoktu destek olacak.. Onu örnek alıyorum ben de.O yaptıysa ben de yaparım diyorum.
Ama yaşadığım yer çok küçük ve trakya dersem zaten anlarsınız nasıl olduğunu.. Çok çaresizim.Dünden beri kafayı yiyeceğim düşünmekten. Okulumda 2-3 tane feraceli kız görüyorum.İnanın bakmaktan kendimi alamıyorum okadar beğeniyorum ki.. Ama haklısınız ilk ferace değil pardesü giymem daha iyi olabilir :/
Çok teşekkür ederim yorumunuz için..

Dua çok büyük bir nimet....kendini bilene...acizliğini bilene...YARATAN' ın ne denli güçlü olduğunu bilene...

Korku içimizdeki o kör olasıca şeytanın salgıladığı bir his yumağı gibi...

Elle tutulamayan....ama hissedilen...sanki herşeyimizi kaybedeceğimiz bir oyun gibi gösteren....duygu..

Oysa Gözlerimizi kapatıp Yüce Rabbimizin bizlere bahşettiğini düşünsek...

Herşeyden Yüce...Herkesten Üstün olan YARADAN..... bizi muatap kılıp duamıza karşılık veren...bizi bize bırakmamak adına içimize dinin aşkını katan...maneviyatımızı yücelten...adını andıran...Tevekkülü öğreten YÜCELER YÜCESİ...

BİZ O'nun ŞANINI yeterince övemedik...Yeterince sayamadık...Yeterince KORKMADIK
ki...
ANNE BABA EŞ DOSTTAN daha çok korkar...
KArşılarına çıkamaz olduk...

RABBİMİZ

DÜNYAYI VAR EDEN....YOKTAN VAR EDEN...TÜM CANLI VE CANSIZ VARLIKLARI YARATAN....

Karşısında.....kork mu yor muyuz ???

Nedir bu acizlik diye soruyorum...önce kendime....Üst seviyedeki herhangi birinin randevusuna hazırlanırken ....ya da...konuşmaya çekindiğimiz anne babamızın karşısında türlü türlü düşünürken...ter dökerken....

RAB BİM..... SEN NE YÜCELER YÜCESİ sin ki bize tüm kapılarını açmış...bekliyorsun....
KİBİRLENMEDEN...tüm açık gönüllülükle...dua karşılığında ibadet karşılığında herşeyi verebilecek bir YARATICI nın karşısında

RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH' ın celle celaluhu karşısında.....

Düşünelim...
Korkularımız geçici...sizde tevekkülü elden bırakmayın..
Sabır sukunetle bu işten çıkacaksınız...
İçinizdeki isteği şevkle göstereceksiniz..
Mutluluk ışıltınızı etrafınıza yayacaksınız... ki

herkes anlasın ne kadar ciddi olduğunuzu...

SİZ KARAR VERİP GERÇEKTEN İSTEYENE KADAR

KİMSE SİZE İNANMAYACAK !!!

RABBİM SİZDEN ADIM BEKLİYOR

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
hoşgeldin aramıza kardeşim... kapanmayı zamana bırakma lütfen zaman aldatıcıdır... yapmak istiyorsan yap ve bitsin.. evet yavaş yavaş başla kapanmaya böylece hem çevreni hem kendini alıştırmış olursun.. Trakya gibi bir yerde -çok fazla kapalı insan yok diyorsun- Rabbim senin içine bu örtü isteğini vermişse demek ki ne kadar değerlisin Rabbimin nazarında... kimbilir hangi yaptığın iyiliğin karşılığında yüreğine konmuş olan bir istek bu. başarman için önce istemen gerek zaten değil mi.??? içinde bu istek coşmuşken şimdi yerine getir bu emri derim ben. Çünkü zaman aldatıcı artık.. olur ya bişey olur isteğin soğuverir.. yani hiç erteleme ... Bırak sana bu güzel iş doğrultusunda destek vermesin kimse çıkmasın ne olur ki.. sen yalnız değilsin yanında Rabbim var senin .. dua edelim birbirimize...

Çok sağol canım benim.. O kadar istiyorum ki.. Arkadaşıma da anlatıyorum o da kapanmam için diller döküyor..
Benim tek sorunum nasıl yaparım kim ne der okulda nasıl karşılanırım.. Aslında çok saçma biliyorum ama özgüveni pek olmayan biriyim sanırım.. Sadece 1 kez kapanmak bir daha da açılmamak istiyorum.. Dualarımız birbirimizle kardeşim.. Rabbim benim gibi isteyen her kıza nasip etsin..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel ifade etmişssin kardeşim.... ellerine sağlık....
hani diyoruz ya bir sürü açık gezen insan var diye işte cehennem büyük bir yer herkes sığar.. biz önce kendimizi sonra başkalarını o ateşten kurtarmaya çalışalım inşallah..
hisseden yüreğinize sağlık güzel kardeşim...
bizim davamız ,
Hz Ebu Bekir Ra.

"Cehennemde vücudum büyüsün tâ ehli imana yer kalmasın."

Bediüzzaman Hazretleri ra ;

"Milletimin imanını selamette görürsem cehennem alevlerinde yanmaya razıyım."

bu düşünce yolunda emeklemek,yürüyebilmek,
zaten biz tesettürümüzle hal diliyle anlatmak istediklerimizi anlatabiliyoruz...
Rabbim her daim hayra vesile olanlardan eylesin... inşallah
bazen bir duruş çok kelamdan hayırlı olabilir..
Rabbimizin izniyle tebliğe ve desteğe
hepbirlikte devam...B)
selametle kalınız..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah celle Celalühu emanetsiniz...B)​

berat05

Yönetici
SU EDA kardeşim...

Maaşallah..yine yazıların yüreğimi dağladı...gözlerimi doldurdu...

Her kelimende benden bir ben var sanki...

Ne güzel de anlatmış..hislerimize tercüman olmuşsun...

Diyoruz ya...adımız yaşımız önemli değil ki..

Sizler bu bahçenin çiçeklerisiniz....

NE MUTLU...

Ne mutlu ki böyle kardeşlerim var..

TEBLİĞİ ve DESTEĞİYLE önde koşanlar var..

ALLAH Celle Celaluhu razı olsun....

Rabbim cümle kardeşlerimize bu duyguyu yaşatsın...
İslamı sevmek ve sevdirmek ilk vazifemiz olsun inşallah

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
İnanki şuan bunları okurken ağlıyorum... Elimde değil.. Durduramıyorum..
Okadar çok istiyorum ki, nasıl yapacağımı bilmiyorum nerden başlayacağımı ne tepki alacağımı.
Ben Rabbim
için örtünüyorum onun rızası için. Asla açık giymiyorum hep hırkalarla dolaşıyorum bol pantolonlarla.Ama öyle bile kendimi çıplak hissediyorum utanıyorum .. Örtülü olsam özgür olacağım biliyorum.. Rabbim bana da nasip etsin..
Geçen hafta sınıftan bir arkadaşım kapalı olarak girdi sınıfa.. Hayran kaldım. O yapmış ben neden yapamıyım ki dedim..
Annem de zorluklar çekti mesela.. Yengem " para mı aldın doğru söyle" demiş düşün.. Allahım ıslah etsin diyorum..
Deminden beri 28 şubatta yapılanlari izliyorum.Başı örtülü kardeşlerimizin nasıl sürüklenerek götürüldüğünü gördükçe içim burkuluyor..
Bu çağın zeynepleri onlar... Allahım beni de affetsin beni de onlardan eylesin.. Dualarınızı eksik etmeyin çok teşekkür ederim..

canım sana şu filmi izlemeni tavsiye ederim filmin adı" "yalnız değilsin" okadar güzel bir film ki.. geçen gün seyretim. zengin ve ailesi islama nerdeyse düşman olan bir üniv öğrencisi kızın doğru yolu bulması hk.. 90 lı yıllarda çekilmiş bir film.
Bir de şule yüksel şenler' in " huzur sokağı" kitabını okumanı tavsiye ederimm . ama filmini değil kitabını...ordada konu biraz önce izlemeni istediğim filmle aynı.. bu kitap ve film sana Allahın izniyle destek olacaktır...

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
canım sana şu filmi izlemeni tavsiye ederim filmin adı" "yalnız değilsin" okadar güzel bir film ki.. geçen gün seyretim. zengin ve ailesi islama nerdeyse düşman olan bir üniv öğrencisi kızın doğru yolu bulması hk.. 90 lı yıllarda çekilmiş bir film.
Bir de şule yüksel şenler' in " huzur sokağı" kitabını okumanı tavsiye ederimm . ama filmini değil kitabını...ordada konu biraz önce izlemeni istediğim filmle aynı.. bu kitap ve film sana Allahın izniyle destek olacaktır...

Tavsiyen için teşekkür ederim canım mutlaka izleyeceğim ve kitabı da okuyacağım:)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
SU EDA kardeşim...

Maaşallah..yine yazıların yüreğimi dağladı...gözlerimi doldurdu...

Her kelimende benden bir ben var sanki...

Ne güzel de anlatmış..hislerimize tercüman olmuşsun...

Diyoruz ya...adımız yaşımız önemli değil ki..

Sizler bu bahçenin çiçeklerisiniz....

NE MUTLU...

Ne mutlu ki böyle kardeşlerim var..

TEBLİĞİ ve DESTEĞİYLE önde koşanlar var..

ALLAH Celle Celaluhu razı olsun....

Rabbim cümle kardeşlerimize bu duyguyu yaşatsın...
İslamı sevmek ve sevdirmek ilk vazifemiz olsun inşallah

Değerli canım ablacığım..
hüsnüzanda bulunmuşsunuz..
sizin yüreğiniz sevgiyle dolu maşallah barekallah ,sevgi olmasaydı yürekte hissedemezdi..sözler söz olarak kalırdı..
hisseden yüreğinize sağlık..
ben size sadece ayna hediye edebilirim Hz yusuf as. misali..kendi yüreğinize bakınca anlayacaksınız..güzelliğin kaynağını..
hissettiren Rabbimize şükürler olsun..
Bizler sizden/siz değerli büyüklerimizden çok şey öğrendik/ve öğrenmeye devam ediyoruz..
sizin yüreğinizden yansıyan sözler ,herdaim hissetiğim/tirdiğiniz o yürekten desteğiniz ve sevginiz..
Rabbim ebeden razı olsun sizden..bizede şükür etmek düşüyor..
yazdıklarınız yüreğime işliyor..tıpkı anne sıcaklığında Efendimiz sav buyurduğu gibi anne yavrucuğunu ateşe atarmı..Rabbimizin rahmeti o anneden daha fazla..siz oradaki anne misali..Efendimiz sav bizi ateşten korumaya çalıştığı gibi biz kelebeğiz ateşe gidiyoruz..ama bizi ateşten kurtarmak isteyen/ler var..sizde bukadar şefkat yüklüsünüz ablacığım..biz kardeşlerinizi...hep Rabbimizin izniyle ateşten bir adımda olsa uzaklaştırma gayesi içersindesiniz..çok güzel yürekleriyle kalemleriyle , en kıymetlisi dualarıyla yürekten dualarıyla destek veren çok değerli kardeşlerimiz var Rabbim cümlenizden ebeden razı ve hoşnut olsun inşallah
iyiki varsınız siz değerli ablalarımı,abilerimi,kardeşlerimiz iyiki tanımışız..

Rabbim birliğimizi muhabbetimizi daim etsin..
isimler değişir..ama inşallah bu dünya döndükçe
Tebliğ ve desteğe devam edecek çiçekler fidanlar yetişecek..
selametle kalınız
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)​

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Huzurrrrrrrr sokağı... Ulu caminin bahçesinden almıştım karsa gelene kadar bitmişti neredeyse... Iki kere okudum sindire sindire... Ayyy içim çok fena kötü bişey mi olacak iyi birşey mi bilemiyorum

berat05

Yönetici
Su EDAM....

Yazdıklarınla ufaldım iyice...

Unutmaki ben buraya geldiğimde hiçtim...Yine hiçim...düşe kalka gidiyorum..ama bu sefer şeytana ALLAHIMIN izniyle fırsat vermiyorum...
Tüm kardeşlerime bağlıyım...ellerinden gönüllerinden tutuyorum...

Gözlerde değil gönüllerde büyümek isterim inşaALLAH..

RABBİM YOLUMUZU SIRATİ MUSTAKİM ETSİN..

Rabbim birbirimize hep aynı saygı sevgi muhabbetle dayanışma gücü versin...

Öncelikle konuyu açarak....her bir adımda vesile olan-olmamıza yardım eden BURCU kardeşimden
Sen..mir-erhan..hira....KALBUN-KESİR ....Katrem....kardelele......desteğini esirgemeyen daha nice değerli kardeşlerimden
Adını yazamadığıklarımdan haklarını helal etmelerini isteyerek......

HEPİNİZDEN ALLAH c.c razı olsun..

Yazacak kelam yetmez...beni de durduramaz ama..,

gerisi gönlümde kalsın.....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Huzurrrrrrrr sokağı... Ulu caminin bahçesinden almıştım karsa gelene kadar bitmişti neredeyse... Iki kere okudum sindire sindire... Ayyy içim çok fena kötü bişey mi olacak iyi birşey mi bilemiyorum

buketçim kötü bişey ne olabilir kapandın diye seni idam edecek değiller ya korkma Allah dostlarına korku yoktur... Sen güçlü bir insansın ya dik dur .kararından emin dur ki seni vazgeçirebileceklerini sanmasınlar..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buketçim kötü bişey ne olabilir kapandın diye seni idam edecek değiller ya korkma allah dostlarına korku yoktur... Sen güçlü bir insansın ya dik dur .kararından emin dur ki seni vazgeçirebileceklerini sanmasınlar..

ne bileyim ya kötü oluyorum bazen annem babamın tepkisin duymadım... Akşam biyere başsağlığına gidecez orda görecek muhtemelen bakalım ne diyecek... Ama eşim beni öle görünce öle mutlu oluyorki bende rahatlıyorum... Tek dayanağım o bide kardeşim yanımda olsaydı keşke ama oda yok işte

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ne bileyim ya kötü oluyorum bazen annem babamın tepkisin duymadım... Akşam biyere başsağlığına gidecez orda görecek muhtemelen bakalım ne diyecek... Ama eşim beni öle görünce öle mutlu oluyorki bende rahatlıyorum... Tek dayanağım o bide kardeşim yanımda olsaydı keşke ama oda yok işte

güzel düşünen güzel görür güzel gören hayattan lezzet alır.
Sana eşinin mutlu olması yeter bile canım kardeşim..çünkü Allah için bir kocanın hanımından razı olması çok önemli bir husustur. Ben de hep ablamın yanımda olmasını isterdim ilk zamanlar , olamadı. Ama eşim çok destek çıktı.. Rabbim sana güç versin inşallah.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞALLAH canım benim ya birazda korkum eğer babam bir tepki verirse ve eşim karışmayın derse kötü olur eşim onları hiç kırmadı daha önce.. kırsında istemiyorum

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

tesettür sadece örtünmek midir? şükretmeyi bilmektir. yanlış anlama beni ama evlenmiş barklanmışşın eşinin sorumluluğundasın o böyle istiyor,seviyor de geç!! hesabında senin yannda tepkilerinden korktuğun annen ve baban olmayacak!! bnm annem memleketimize kapalı gidemezsn dedi o zmn gitmem dedim. bu kadar korkma! ve sükret destekçin var ya eşin hemde daha güzeli var mı??

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞALLAH canım benim ya birazda korkum eğer babam bir tepki verirse ve eşim karışmayın derse kötü olur eşim onları hiç kırmadı daha önce.. kırsında istemiyorum

burda sorun eşinde olmaz. babanda olur.. eşin kırmadan da söyleyebilir. sn içinde bu kdr büyütme az rahatla rahat ol.. ascak kescek değiller ya!!! en fazla 1ay tepkş gösterirler rahatla buketim ya

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt