Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
sana biraz kendımden ornekler vereyım: ben 4 ay once kapandım aılem bıle ıstemedı. tanıdıgım-tanımadıgım herkesın tepkısıyle karsılastım. ınan hepımız tam bılgıye sahıp degılız bende cok eksıktım. ama hıcbırsey bılmıyorsam bıle 'Allah bole emredıyor!'u bılıyordum ya bana bu yeter dedım. bı arkadasımın arkadası evlımısın dedı hayır dedım. o zaman aılen ıstedı kapanmanı dedı bende hayır Allah ıstedı dedım,sustu. aıleme de benı sız kurtarmayacaksınız bnden mı utanacaksınız dedım,sustular. ılk zamanlar pardesu gıyemedım ama rabbıme cok sukur duzgun gıyındım ve ılk kez bugun pardesumu gıydım. gene yadırgayanlar oldu hayrdır usuyonmu falan dalga gectıler hıc umursamadım,unutma en buyuk tepkı tepkısızlıktır!!! bu yuzden kım ne der?kım nasıl bakar?zorluklarla nasıl mucadele ederm? sorularıyla bogusma.. kım ne derse desın aldırma. (bence) ve ınan bu zorluklar daımı degıl 10 gun 15 gun hadı en fazla 1ay daha fazlası yok. 1ay sabredemeyecek mısın? ve Allah'ım o kdr buyuk kı ınan o gucu verıyor.
hakkıyla kapanmayanlardan bahsetmıssın evet bunu soyleyende cok oldu,burdan vurmaya calısıorlar :) komık gelıo.. bnde dıyorum kı onlara sn her mını etek gıyenı aynı kefeye koyabılırmısın?yanı hepsı ıcın (afedersnz) kotu kız dermısın? tabıkı hayır dıyorlar.. ıste kendı cevaplarıyla cevap verıyorum bnde tabıkı her tesetturlu aynı degıl.. hakkıyla kapanmamıs mı? dar mı gıymıs? nasıl acık olmak senın sorununsa o da onun sorunu!! nasıl o senı yargılayamazsa snde onu yargılayamzsn ve genelleyemezsın!! genelde sorularına soruyla karsılık ver onların cevaplayla cevap ver ınan ıse yarıyor ;)
daha fazla vakıt kaybetme.. bnm 4 aydr yasadıgım huzuru sende yasa kardesım..
bılıyomusun? bn kapandım dıe bnmle artık arkadaslık etmeyen ınsanlar var!! dune kadar sözluydum ve terk edıldm neden mı? kapandım!!! olsun.. uzulup aglamam lazımken Rabbımin sevgısını oyle ıslemısım kı kalbıme (sukurler olsun) demekkı ALLAH'IM BOYLE HAYIRLI DEMEKKI DIYORUM. hele sozlum kısa kollu bıle gıymezdı bnde bana saygısından derdım sevınırdım ama sadece tercıhıymıs. canım kardesım unutma gıdenler bıle oluyor ama Rabbımız bızımle.
selam ve dua ile

Selamun aleykum hira06,

bende insallah tesettürümün ikinci ayina giriyorum :)
Kapali olmaktanda hamd olsun gayet memnunum, beni sadece üzen kafalara yerlesmis fikirler ve her kapaliyi ayni yargilamalari.
Örnegin evlenmeden kapanirsin babasi zorladi derler, evlendikten sonra kapanirsin esi zorladi derler.
Ben su ana kadar hep sorulara cevap vermeye calistim, bir de soruya soru ile cevap vermeyi deneyecegim :)
etrafimdakilerin ne düsündügü beni ilgilendirmemesi lazim demissin, hayatimi etkileme konusunda evet etkilememesi lazim ve etkilemiyorda ama eger ki etrafimdakiler gayrimüslim veya imani zayiflamis kisiler ise ben onlara dinimi anlatma mecburundayim.

Sözlün konusunada deginmek istiyorum cünkü seni tanimasamda benim bile zoruma gitti. Sana Allahtan sabir diliyorum kardesim, gercektende evlendikten sonra ortaya ciksaydi veya acil deseydi vay haline..!
Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin hira, ve insallah gönlünde her daim hakkinda hayirli olana razi olur..

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
KatrePareee,
geldimi pardesun?? :) vallahi dört gözle bekliyorum bedenler hakkinda yorumunu. hala aklim o sayfada

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Çok hızlı yαşαrsın, yαvαş git derler.
Yαvαş yαşαrsın, ölü gibisin derler.
Ortα hαlli yαşαrsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlαrsın, bunαlım derler.
Susαr dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çαlışırsın, αmele derler.
Yαtαrsın, beleşçi derler.
Kısαcαsı derler de derler...
İnsαnı cαndαn ederler sonrα αnlαrsınki gelmiyor αrtık geriye geçen günler.

Onα bunα kulαk vermeye bir son ver,
yoksα onun bunun lαfınα bαktı böyle oldu derler...

Derler de Derler.......

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
aslında aillem çok da karşı değil ama bu cmrtesi düğün var annem düğüne git gel en azından ondan sonra kapan diyo..eşim tatil bitsin ondan sonra diyo..annemi veya eşimi kırmak da istemiyorum ama herkesin sözüne baktığımda sanki içimdeki ilk istek azalıyo gibi... :(

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
aslında aillem çok da karşı değil ama bu cmrtesi düğün var annem düğüne git gel en azından ondan sonra kapan diyo..eşim tatil bitsin ondan sonra diyo..annemi veya eşimi kırmak da istemiyorum ama herkesin sözüne baktığımda sanki içimdeki ilk istek azalıyo gibi... :(

artık dinleme kimseyi.. olan sana oluyor hayallerine isteğine oluyor... şeytan iyi şeyler yapmamızı istemediği için hep bahaneler bulur ya lütfen kusura bakma ama ailen de sana öyle bahaneler ertelemeler buluyor... bu kez şu da olsun şu da bitsin diyecekler ve senin isteğinden eser kalmayacak ve böylece başkalarının istediği hayatı yaşamış olacaksın. seni sevenler bu güzel ve doğru kararında arkanda durur...... sorgu gününde ne annen ne eşin olacak yanında... iki yol var önünde doğru olanını seççç ve erteleme...

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
artık dinleme kimseyi.. olan sana oluyor hayallerine isteğine oluyor... şeytan iyi şeyler yapmamızı istemediği için hep bahaneler bulur ya lütfen kusura bakma ama ailen de sana öyle bahaneler ertelemeler buluyor... bu kez şu da olsun şu da bitsin diyecekler ve senin isteğinden eser kalmayacak ve böylece başkalarının istediği hayatı yaşamış olacaksın. seni sevenler bu güzel ve doğru kararında arkanda durur...... sorgu gününde ne annen ne eşin olacak yanında... iki yol var önünde doğru olanını seççç ve erteleme...
haklısın..cmrtesi kapanıp gideyim..hem tüm aileye bir kerede ilan etmiş olurum herkes öğrenir.. :)

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
çok heyecanlandım şimdi :) inşallah güzel haberleri vericem :) hepinizden Allah razı olsun..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum hira06,

bende insallah tesettürümün ikinci ayina giriyorum :)
Kapali olmaktanda hamd olsun gayet memnunum, beni sadece üzen kafalara yerlesmis fikirler ve her kapaliyi ayni yargilamalari.
Örnegin evlenmeden kapanirsin babasi zorladi derler, evlendikten sonra kapanirsin esi zorladi derler.
Ben su ana kadar hep sorulara cevap vermeye calistim, bir de soruya soru ile cevap vermeyi deneyecegim :)
etrafimdakilerin ne düsündügü beni ilgilendirmemesi lazim demissin, hayatimi etkileme konusunda evet etkilememesi lazim ve etkilemiyorda ama eger ki etrafimdakiler gayrimüslim veya imani zayiflamis kisiler ise ben onlara dinimi anlatma mecburundayim.

Sözlün konusunada deginmek istiyorum cünkü seni tanimasamda benim bile zoruma gitti. Sana Allahtan sabir diliyorum kardesim, gercektende evlendikten sonra ortaya ciksaydi veya acil deseydi vay haline..!
Rabbim hakkinda hayirlisini nasip etsin hira, ve insallah gönlünde her daim hakkinda hayirli olana razi olur..

Aleykümselam ülkü87
öncelikle duaların için amin diyorum.. Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin.. sözlüm açılmayacagımı bıldıgı ıcın ayrılıgı sectı bence ama sankı hatasını anladı gıbı.. onun ıcınde dua beklıorum sızlerden,senden aslında kalbı güzel bılıorum ve ınanıorum onu cevresı etkılıyor cevresınden kurtulması ıcın dua edıyorum benmle olur yada olmaz bılemıorum ama bn olmasam bıle onun yuregınde Allah askı oldugunu bılıorum tek dılegım o cevreden kurtulması..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam ülkü87
öncelikle duaların için amin diyorum.. Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin.. sözlüm açılmayacagımı bıldıgı ıcın ayrılıgı sectı bence ama sankı hatasını anladı gıbı.. onun ıcınde dua beklıorum sızlerden,senden aslında kalbı güzel bılıorum ve ınanıorum onu cevresı etkılıyor cevresınden kurtulması ıcın dua edıyorum benmle olur yada olmaz bılemıorum ama bn olmasam bıle onun yuregınde Allah askı oldugunu bılıorum tek dılegım o cevreden kurtulması..
hakkınızda hayırlı olacaksa inşallah tekrar birleşirsiniz. belki o da senin vesilenle doğru yolu görmüş olur... neden olmasın...Bediüzzaman diyor ki 'Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur.' Rabbimden herşeyin hayırlısı...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ekmek almaya giderken iki kadın ''baksana kızcağızı türbana mürbana boğmuşlar ayol ne biçim insanlar ya bunlar'' diye konuşuyorlardı. Gülmekten zor tuttum kendimi, hayatımda böylelerini sadece dizilerde görmüştüm, varmış gerçekten... :)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
hakkınızda hayırlı olacaksa inşallah tekrar birleşirsiniz. belki o da senin vesilenle doğru yolu görmüş olur... neden olmasın...Bediüzzaman diyor ki 'Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur.' Rabbimden herşeyin hayırlısı...

Bediüzzaman diyor ki 'Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur.'
ne güzel yazmışsın sevgili mehtap,Allah razı olsun. bn onu çok seviyorum ama Rabbım yazmadıysa ne gelır elden.. bnm için hayırlı ise inşaAllah tekrar birlesiriz.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Bediüzzaman diyor ki 'Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur.'
ne güzel yazmışsın sevgili mehtap,Allah razı olsun. bn onu çok seviyorum ama Rabbım yazmadıysa ne gelır elden.. bnm için hayırlı ise inşaAllah tekrar birlesiriz.

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim senin için dua edicem

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Ekmek almaya giderken iki kadın ''baksana kızcağızı türbana mürbana boğmuşlar ayol ne biçim insanlar ya bunlar'' diye konuşuyorlardı. Gülmekten zor tuttum kendimi, hayatımda böylelerini sadece dizilerde görmüştüm, varmış gerçekten... :)

Aslında ne kadar acizler demi ?? Bilmiyolar işte bilseler böyle yapmazlardı :)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
ihtiyacım var dualarınıza Allah razı olsun..

Zor bir durum..
hayatimi paylasacagim, birlikte yaslanacagim derken basta böyle bir hal almasi insani muhakkak ki üzüyor.
Allah yardimcin olsun kardesim, bende dualarima senide katacagim bilmeni isterim! Belki bir araya gelmeniz hayirli degildir ama sözlün icin ve onun gibi davrananlarin duaya cok ihtiyaclari var

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
çok heyecanlandım şimdi :) inşallah güzel haberleri vericem :) hepinizden Allah razı olsun..
Hayirli ve guzel haberlerini bekliyorum ins sende hakkıyla kapanalardan olursun amin :)ya Rabb'i sen bütün kardeşlerime kapanmayı nasip et hakkıyla kapananlardan eyle amin amin amin:)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı

Bilki kardesim sen gercekten hakkıyla kapananlardan olmuşun modern tessetur değil islama uygun olduğunu anlatmışlar sana:):)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt