Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

hemşiregamze

Kayıtlı Kullanıcı
bende gercekten cok ıstıyorum kapanmayı ıns bende yapabılırım

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım çarşaf isteğim de Kurban Bayramı gerçekleşiyor...

Bu ne böyle kapanmak istedim Ramazan Bayramı'nda oldu, çarşaf istiyordum o da Kurban Bayramı'nda mı olacak ?

İsteklerim de hep özel günlerde gerçekleşiyor he. :)

Küçük kardeşim neler başarıyor :)
Çok sevindim senin adına canım beni,m

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım çarşaf isteğim de Kurban Bayramı gerçekleşiyor...

Bu ne böyle kapanmak istedim Ramazan Bayramı'nda oldu, çarşaf istiyordum o da Kurban Bayramı'nda mı olacak ?

İsteklerim de hep özel günlerde gerçekleşiyor he. :)

okulun bitttimi ya da devem edecek misin demeliydim
eğer çarşaf-ı şerif giymeyi düşünüyorsan okuluna nasıl devam edeceksin
çarşafı giymek istiyorsan okulunu bırakmalısın aksi halde giyip çıkarmak gibi birşey söz konusu olamaz
birde onun hakkını verebileceğini düşünüyormusun güzel kardeşim
iyi düşün geri dönüşü yoktur çarşafın
Hakkında hayırlısı olsun

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
•·.·´¯`·.·•TESETTÜRLÜYÜZ•·.·´¯`·.·•

Tesettürlüyüm çünkü..

Allahi hatirlamak ve hatirlatmak için..

Yaratilis gayemin geregi;

özel oldugum için ..

özel hissettigim için ..

insanlarin gözünde degil Rabbimin nazarinda özel oldugum için..

Kullugumun geregi..

Rabbimin rizasini kazanmak için..
tesettürlüyüm çünkü;

Tesettürlüyken daha rahat oldugum için,

Disarida kendimi en rahat hissedebilecegim giyim sekli oldugu için,
Allah rizasi için,

Birtakim kötü gözlerden korudugu için,

Tesettürlü bir insan dis görünüsüyle degil de kisiligi ve ahlakiyla davranislariyla, düsünceleriyle ön planda oldugu için;
Tesettürlüyüm çünkü ;

buna verilecek en iyi cevabim;

inandigimin kaniti tesettürüm;

inaniyorum; emri basim üstünde;
her varliga sevgi duyuyorum her varlik O na çikiyor O nu seviyorum..

tesettürlüyüm çünkü;Rabbim bize zinet degerinde bakiyor ve ben bu
zineti en iyi sekilde muhafaza etmek istiyorum

tesettürlüyüm çünkü;kadinlik vasfiyla degi,insan vasfiyla hayatta ilerlemek istiyorum

tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en bas vasfi basörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda tasiyorum

tesettürlüyüm çünkü;islami yasamayi kolaylastiriyor hayatimin her safhasina yaymami sagliyor.

tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatirlatiyor ve hatirlatanlardan olmak istiyorum

tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DiYE YADEDiLENLERDEN OLMAK iSTiYORUM;..
Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben;

tesettürüm sayesinde namahremim saygi durusuna geçmek zorunda;

(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü Hak böyle istiyor;

Hakk istedi mi, sek yok süphe yok kosul yok sart yok;

Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben;

Budur sebebi örtümü basimda tasirken gözlerimin isimasi;

Gurur addetmeyiniz;

Tesettürlüyüm çünkü ;

degerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü..

Allaha itaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm... çünkü ALLAH'a teslim oldum...

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...öncelikle burda yazan herkese çok teşekkür etmek istiyorum,neredeyse tüm yazıları okudum.bundan 1 ay öncesine kadar kapanmak aklımın ucundan bile geçmiyodu geçmişte tanıdığım bazı kapalı arkadaşlarım kendilerinden o kadar soğuttular ki yaptıklarıyla her kapalı için aynı şeyleri düşünüyodum ta ki eski bi arkadaşımla görüşesiye kadar.kapanmıştı o ve çok güzel şeyler anlattı bana şuan boşa geçen seneler için okadar pişmanım ki Allah affetsin ve inşlh hidayet nasip etsin..Allah'ın hikmeti ve sizlerin sayesinde inşlh kapanıcam ben de..bu hafta alışverişe çıktım bişeyler aldım kendime bana dua edin kapandığımda ilk buraya yazıcam :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...öncelikle burda yazan herkese çok teşekkür etmek istiyorum,neredeyse tüm yazıları okudum.bundan 1 ay öncesine kadar kapanmak aklımın ucundan bile geçmiyodu geçmişte tanıdığım bazı kapalı arkadaşlarım kendilerinden o kadar soğuttular ki yaptıklarıyla her kapalı için aynı şeyleri düşünüyodum ta ki eski bi arkadaşımla görüşesiye kadar.kapanmıştı o ve çok güzel şeyler anlattı bana şuan boşa geçen seneler için okadar pişmanım ki Allah affetsin ve inşlh hidayet nasip etsin..Allah'ın hikmeti ve sizlerin sayesinde inşlh kapanıcam ben de..bu hafta alışverişe çıktım bişeyler aldım kendime bana dua edin kapandığımda ilk buraya yazıcam :)
müjdeni bekliyoruz kardeşim.
Allah nasip etsin inşaAllah
hazırlıklarını da yapmışsın ne güzel.
sen o örtüyü yüreğine koymuşsun bir kere.
şimdi de başına konduruvermek kalmış sadece..
o da basit iş:)
hadi Allah yolunu açık etsin

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

E sana soylenecek soz kalmamis ki :)
Mujdelerini bekliyoruz .
Ama fazla gecikme olur mu? :)

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda..

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
InsaAllah.
Hem senin sinavin Turkiye'dekilere gore daha yuksek olacak.
Eee Izmir, Antalya, Mugla vs gibi yerlerde tesetture daha farkli bakiliyor..

Ama ben sana guveniyorum :)

aslında fark olmaması gerekiyo ama gerçekten öyle...ailem değil belki ama akrabalar,arkadaşlar mutlaka eleştiricekler.. işte beni korkutan kapanmak değil de onlara cvp verememek :( kendimi çok yeterli hissetmiyorum bişey dediklerinde ne cvp vereceğimi bilmiyorum.bazen diyorum biraz kendimi geliştireyim bilgim artsın sonra kapanayım sonra da şeytanın vesveseleri bunlar diye vazgeçiyorum şuan zor bi dönemdeyim daha önce de dedim dualarınıza beni katın nolur ...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
aslında fark olmaması gerekiyo ama gerçekten öyle...ailem değil belki ama akrabalar,arkadaşlar mutlaka eleştiricekler.. işte beni korkutan kapanmak değil de onlara cvp verememek :( kendimi çok yeterli hissetmiyorum bişey dediklerinde ne cvp vereceğimi bilmiyorum.bazen diyorum biraz kendimi geliştireyim bilgim artsın sonra kapanayım sonra da şeytanın vesveseleri bunlar diye vazgeçiyorum şuan zor bi dönemdeyim daha önce de dedim dualarınıza beni katın nolur ...

ALLAH Celle Celalühü yar ve yardımcınız olsun kardeşim..
Boşver be kardeşim elalem ne der ne derim kaygısını, sen doğru olan yolda emin adımlarla başın dik yürü..
RABBİM sana yardım eder.. ::)
Nur suresi 31. ayet yeter kardeşim hem sorularının cevaplarına..

RABBİM öyle emretti..

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
hakikatende kapalilar hakkinda öyle kötü seyler kalmis ki akillarda, o kapalilara benzetilmekten korkuyorum! Ki bazi bakislarda ve sorularda bunu seziyorum.
Zorla kapatilanlar, evlendigi icin kapananlar, nicin kapandigini bilmeyenler, kapanip farkli seyler yapanlar ve tabi bunlarin bütün giyim tarzlari vede yasamlari insanlarin akillarinda hep.
Insallah daha güzel ve hakkiyla kapananlardan olup bu ön yargilari bir gün degistirebiliriz...

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Benim cok bilgim yok, bu konuda kendimi gelistiriyorum ama sunun bilincindeyim ki..

..kapanmak cahillik degildir, attigim her adimda ben Allahin varligini görüyorum!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> kipirdayan her yaprakta, sebebli sebepsiz bana gülümseyenlerde, kardesleri olarak gördükleri icin bana selam verenlerde.

..kapanmak kadinligindan vazgecmislik, utanc degildir, ben namusumu koruyorum!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ayni caddede bana yol verenler, tranvayda bir erkegin yanima oturmamasi, sokak ortasi göz ile rahatsiz edilmemek.

..kapanmak hayatindan vaz gecmek degildir, asil hayata dahil olmaktir!

BEN ASIL SIMDI YASIYORUM!

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
hakikatende kapalilar hakkinda öyle kötü seyler kalmis ki akillarda, o kapalilara benzetilmekten korkuyorum! Ki bazi bakislarda ve sorularda bunu seziyorum.
Zorla kapatilanlar, evlendigi icin kapananlar, nicin kapandigini bilmeyenler, kapanip farkli seyler yapanlar ve tabi bunlarin bütün giyim tarzlari vede yasamlari insanlarin akillarinda hep.
Insallah daha güzel ve hakkiyla kapananlardan olup bu ön yargilari bir gün degistirebiliriz...

sana biraz kendımden ornekler vereyım: ben 4 ay once kapandım aılem bıle ıstemedı. tanıdıgım-tanımadıgım herkesın tepkısıyle karsılastım. ınan hepımız tam bılgıye sahıp degılız bende cok eksıktım. ama hıcbırsey bılmıyorsam bıle 'Allah bole emredıyor!'u bılıyordum ya bana bu yeter dedım. bı arkadasımın arkadası evlımısın dedı hayır dedım. o zaman aılen ıstedı kapanmanı dedı bende hayır Allah ıstedı dedım,sustu. aıleme de benı sız kurtarmayacaksınız bnden mı utanacaksınız dedım,sustular. ılk zamanlar pardesu gıyemedım ama rabbıme cok sukur duzgun gıyındım ve ılk kez bugun pardesumu gıydım. gene yadırgayanlar oldu hayrdır usuyonmu falan dalga gectıler hıc umursamadım,unutma en buyuk tepkı tepkısızlıktır!!! bu yuzden kım ne der?kım nasıl bakar?zorluklarla nasıl mucadele ederm? sorularıyla bogusma.. kım ne derse desın aldırma. (bence) ve ınan bu zorluklar daımı degıl 10 gun 15 gun hadı en fazla 1ay daha fazlası yok. 1ay sabredemeyecek mısın? ve Allah'ım o kdr buyuk kı ınan o gucu verıyor.
hakkıyla kapanmayanlardan bahsetmıssın evet bunu soyleyende cok oldu,burdan vurmaya calısıorlar :) komık gelıo.. bnde dıyorum kı onlara sn her mını etek gıyenı aynı kefeye koyabılırmısın?yanı hepsı ıcın (afedersnz) kotu kız dermısın? tabıkı hayır dıyorlar.. ıste kendı cevaplarıyla cevap verıyorum bnde tabıkı her tesetturlu aynı degıl.. hakkıyla kapanmamıs mı? dar mı gıymıs? nasıl acık olmak senın sorununsa o da onun sorunu!! nasıl o senı yargılayamazsa snde onu yargılayamzsn ve genelleyemezsın!! genelde sorularına soruyla karsılık ver onların cevaplayla cevap ver ınan ıse yarıyor ;)
daha fazla vakıt kaybetme.. bnm 4 aydr yasadıgım huzuru sende yasa kardesım..
bılıyomusun? bn kapandım dıe bnmle artık arkadaslık etmeyen ınsanlar var!! dune kadar sözluydum ve terk edıldm neden mı? kapandım!!! olsun.. uzulup aglamam lazımken Rabbımin sevgısını oyle ıslemısım kı kalbıme (sukurler olsun) demekkı ALLAH'IM BOYLE HAYIRLI DEMEKKI DIYORUM. hele sozlum kısa kollu bıle gıymezdı bnde bana saygısından derdım sevınırdım ama sadece tercıhıymıs. canım kardesım unutma gıdenler bıle oluyor ama Rabbımız bızımle.
selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
selam... arkadaşım sen çok zor aşamalardan geçmişsin.. özellikle sözlünün seni yarı yolda bırakması çok üzücü. ama şurası da var.. evlendikten sonra kapansaydın daha kötü olacaktı.. çünkü (eski) sözlünün tepkileri çok ağır olacaktı... evli olduğunuz için de senin kapanmana müsaade etmeyecekti ... Demek ki o kişi senin sadece görünüşünü sevmiş..ruhunu değil. arkadaşım çok daha hayırlı olmuş böylesi.. ve seni tebrik ediyorum bütün bunları hiçe sayıyorsun...kendimden örnek vereyim ben de.. ben geçensene bi kişiyle evlenmeyi düşünüyordum. o zamanlar açık bir insandım... çok değil ama.. kapanmak fikri de çok aklımda yoktu açıkçası...:(( neyse annesi ve kız kardeşleri evimize ailemle tanışmaya geldiler. ve onlarda annesi dahil herkes açıktı.ve aşırı makyajlıydı.. benim de annem de ablam da kapalı insanlar... ve tabiki ailem razı olmadı.. onun ailesi de razı olmadı... ertesi gün aslında çok geç kalınmış bir soru sordum.. ben ilerde kapanmak isteyebilirim ne dersin dedim...onun cevabı... ben yanımda ucube dolaştıramam .. herşeyin bir zamanı var zamanı gelince kapanırsın oldu.....(ki annesi 50 yaşına yakın ve hala açık vakti zamanı herhalde 70 yaşını kastetti !!) bir de bu insanlar müslüman....!!! ben de o kişi için ahiretimi tehlikeye atamazdım ve ondan ayrıldım.. Rabbim iyiki nasip etmemiş diyorum... çünkü daha bir kaç ay öncesine kadar kapanmayı düşünmeyen ben 3 hafta olacak kapalıyım... ve evliyim ve eşim kapandığım için beni daha çok seviyor. ne tezatlık değil mi.... şimdi diyorum ben o kişiyle evlenseydim halim nice olurdu.. Bir de ben yeni yeni alışmaya çalışıyorum başörtüüsne çok acı bir durum ki 14 sene geç kaldım kapanmak için...o yüzden kendimizi düşündüğümüz kadar kızlarımızı da düşünmeliyiz.. onları küçük yaşlarında alıştırmalıyız.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kapanmayı isteyip de kapanamayan arkadaşlar şule yüksel şenler ' in Huzur sokağı isimli romanını okusunlar... kesinlikle tesettür konusunda vicdanlara sesleniyor...

mir_erhan

Moderator
Benim cok bilgim yok, bu konuda kendimi gelistiriyorum ama sunun bilincindeyim ki..

..kapanmak cahillik degildir, attigim her adimda ben Allahin varligini görüyorum!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> kipirdayan her yaprakta, sebebli sebepsiz bana gülümseyenlerde, kardesleri olarak gördükleri icin bana selam verenlerde.

..kapanmak kadinligindan vazgecmislik, utanc degildir, ben namusumu koruyorum!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ayni caddede bana yol verenler, tranvayda bir erkegin yanima oturmamasi, sokak ortasi göz ile rahatsiz edilmemek.

..kapanmak hayatindan vaz gecmek degildir, asil hayata dahil olmaktir!

BEN ASIL SIMDI YASIYORUM![/QUOTE]

Selamün Aleyküm...
Ellerinize Yüreğinize Kaleminize sağlık...
Çok güzel özetlenmiş bir yazı..Allah c.c. razı olsun..
Rabbimiz NURa Yakışır şekilde NURLANmayı nasip eylesin..
Amin...
Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
..'' Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.'' ( Tevbe 23)

Bir Ayetin Hayrete düşüreceke Mealiyle irkildim...
Neden şimdiye kadar bihaberdim...
Neden günde haber saatlerini, maç saatlerini dizi saatlerini kaçırmadığım gibi
Bir kaç ayetin mealinide okuyamamışım....

Kim Onları dost edinirse İşte o da Zalimin ta kendisidir...
E Bu Benim Babam...
Baban bile olsa...

Tam bu düşüncelerle boğuşurken..
hemen bir sonraki ayetin Yüreğime dokunuşunu hissediyorum...

'' De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez." ( Tevbe 24)

Ya babam..
Ya kardeşim... Eşim Oğlum...

Şimdi Muhasebe zamanı... şimdi Yüreğimi yoklama zamanı...
Rabbim.. ne mutlu ona ki.. Senin yolundan sevdiklerinden vazgeçiyor...
Seni sevmeyen... sana sevgisinin ispatı olan ayeti inkar edenler ise benim sevdikerim...
Ben bundan sonra SEVMİYORUM senin için...
Şahidim Sen ol YA RABB... Ben Terk ediyorum ...
Dünyayı boş(l)uyorum...
Ve BEN ALLAH azze ve Celle diyerek başlıyorum...

selam ve dua ile

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
selam... arkadaşım sen çok zor aşamalardan geçmişsin.. özellikle sözlünün seni yarı yolda bırakması çok üzücü. ama şurası da var.. evlendikten sonra kapansaydın daha kötü olacaktı.. çünkü (eski) sözlünün tepkileri çok ağır olacaktı... evli olduğunuz için de senin kapanmana müsaade etmeyecekti ... Demek ki o kişi senin sadece görünüşünü sevmiş..ruhunu değil. arkadaşım çok daha hayırlı olmuş böylesi.. ve seni tebrik ediyorum bütün bunları hiçe sayıyorsun...kendimden örnek vereyim ben de.. ben geçensene bi kişiyle evlenmeyi düşünüyordum. o zamanlar açık bir insandım... çok değil ama.. kapanmak fikri de çok aklımda yoktu açıkçası...:(( neyse annesi ve kız kardeşleri evimize ailemle tanışmaya geldiler. ve onlarda annesi dahil herkes açıktı.ve aşırı makyajlıydı.. benim de annem de ablam da kapalı insanlar... ve tabiki ailem razı olmadı.. onun ailesi de razı olmadı... ertesi gün aslında çok geç kalınmış bir soru sordum.. ben ilerde kapanmak isteyebilirim ne dersin dedim...onun cevabı... ben yanımda ucube dolaştıramam .. herşeyin bir zamanı var zamanı gelince kapanırsın oldu.....(ki annesi 50 yaşına yakın ve hala açık vakti zamanı herhalde 70 yaşını kastetti !!) bir de bu insanlar müslüman....!!! ben de o kişi için ahiretimi tehlikeye atamazdım ve ondan ayrıldım.. Rabbim iyiki nasip etmemiş diyorum... çünkü daha bir kaç ay öncesine kadar kapanmayı düşünmeyen ben 3 hafta olacak kapalıyım... ve evliyim ve eşim kapandığım için beni daha çok seviyor. ne tezatlık değil mi.... şimdi diyorum ben o kişiyle evlenseydim halim nice olurdu.. Bir de ben yeni yeni alışmaya çalışıyorum başörtüüsne çok acı bir durum ki 14 sene geç kaldım kapanmak için...o yüzden kendimizi düşündüğümüz kadar kızlarımızı da düşünmeliyiz.. onları küçük yaşlarında alıştırmalıyız.

bende senın gıbı dusunuyorum işte vardır bunda da bi hayır dıyorum ayrılık ıcın.. en guzelı bunu kalbımle soyluyorum,terk edıldım keske kapanmasaydım cumlesı gecmedı hıc yuregımden,Allah'ıma binlerce kez sükür.. senın adına da cok sevındım Allah mutluluğunu daim eylesin kardeşim

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun...En güzele emanet ol.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt