Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim

Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim

Öncelikle kisa bir zaman icinde bu kadar cevap almak bana bir kez daha kesinlikle yalniz olmadigimi gösterdi.
ben 1,5 aydir kapaliyim bastan beri cok hos seyler yasadim simdilerse soru yagmuruna tutuluyorum.
Ve öyleki bugün kendi kendime müslüman kardeslerim acaba tesettürlü olduklari icin neler neler yasadilar dedim, benimkisi ise yeni basliyor.
Acikcasi ben sadece durusumla örnek degilde dinimi temsilen cevremide bilgilendirme telasindayim. Cünkü onlar belkide ahirette "cevremde müslüman vardi ama bana islamiyeti anlatmadi" derlerse yine cevap verememekten korkarim.
Istiyorum ki en azindan bana tesettürümün sebebini soranlara islamiyeti anlatabileyim.

selamün aleyküm ...
burdan katre arkadaşıma sesleniyorum...
yazdıgın herseyı okumaya calışıyorum...
hatta bazen sırf yazdıklarını okumak için giriyorum foruma...
ve ağlıyorum sana sevınıyorum da ağlıyorum .. kendıme üzülüyorum da ağlıyorum..
her kelamın Allah aşkıyla dolu kalbin Allah aşkıyla dolu...
yurt dısnda yasaman aragmen oyle bır ortamda nefsını yenıp örtünmüşsün...

hanı kendıme uzulup aglıyorum dedım ya çünkü senı okudukça dın acısından nasıl bılgı dolu oldgunu anlıyor ve kendıme eksık oldugum için çok kızıyorum ....(bana dua et olur mu imanım ve ilmim artsın)
bende sana ediyorum Rabbım senı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.yüzünden kalbinden nurlar hiç eksik olmasın.Rabbim seni öyle sevsin ki seni Peygamber efendımız (SAV)in şefaatine nail etsin.. Allaha emanet ol...

Gönlü güzel kardeşlerim....
Bazen ağlamak işe yarar...içindekileri dökersiniz...

Bazen bir başkasında okuduğunuz yazılar kalbinizin titremesine sebep olur....
Yaşı 16 olan Katremin güzel yazıları coşturur insanı

Düşündürür.." ben o yaşlarda nerdeydim diye"

Katrem den ALLAH c.c. razı olsun....çok güzel bir örnek hepimiz için....

Sözleri güzel yazmak, Türkçeyi iyi bilmek,Telaffuzu öğrenmek,Konuşurken bağırmadan konuşmak,Hitabette iyi olabilmek....

Elbette en iyisi bunlar ....

Birde şunu unutmayalım ki... hemen herşeyi birden yapamayız..

İslam hakkında bilgi sahibi olabilmek,öğrenirken yapabilmek ,yaparken çevreye örnek olmak ve öğrendiklerimizi aktarmak gerekir.
Namaz kılmayı bilmeyen birine sorsanız NAMAZI TARİF EDEMEZ...Telaffuzu süper olsa da burda önemini yitirir..

Herşey bir bütün olduğunda güzeldir...

Ne yapacağız...Önce bol bol okuyacağız...İslamı doğru anlatan kitapları seçeceğiz...Doğru hocalarla görüşeceğiz..Sohbetlere katılacağız..GÖZLEM YAPARAK ta kendimize katkıda bulunacağız...

Görmek ,yaşamak size çok şey katacak...Önce öğrenelim ki yapalım...yapabilelim ki örnek olup öğretelim DEĞİL Mİ ?

Okumak ayrıca kelimeleri düzgün yazmaya ,cümle kurabilmeye,(devrik cümlelerden kaçınmaya) sözcük dağarcığını genişletmeye yarar...Bilginiz depolanırken farkında olmadan türkçenizi de düzeltirsiniz... Mesela "geliyom" diyorsanız..asıl söylemeniz gereken "geliyorum " u okudukça söylemeye ve yazmaya başlarsınız...

Türkçe dersi gibi oldu biraz kusuruma bakmayın.

Şimdilik bu kadar...

Kararsız olmayın...burda her birimiz yaş sınırına bakmaksızın birbirimizden çok şey öğreniyoruz....

Bilmemek ayıp değildir UNUTMAYIN....

Bilmediğinizi biliyorsanız bu iyi...En azından ne arayacağınızı biliyorsunuz demektir :)

Tekrar görüşeceğiz nasipse..

Hep birlikte TEbLİĞ ve DESTEĞE devam İnşaALLAH

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
düğüne gittim, tabi yine laf sölediler. evde annem onları savundu. bende annemle kavga ettim. ağlamaktan başım çatlıcaktı bugün. kötü bi şey yapmadım ben. niye bunu onlara anlatamıyorum? tek istediğim beni rahat bıraksınlar.

canım yalnız değilsin..bende senin durumundayım..bn artık alştım gülüp geçiyorm :) tabi annemde hırsından çatlıyor :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Selamu aleykum ablam yeniden :)
Ben tesetturu once Muslumanlara anlatmaya calisiyorum, sonra gayrimuslimler geliyor.
Hatta bir arkadasima "Sen neden giyiniyorsun?" diye sormustum.
Tik yok...
Sonra cevap verdi "Ayip olmasin gibisinden, hani belki de namuslu olmak icin..." diye agzinda birseyler geveledi.
Ben de dedim ki "E tesetturlu kadinlarda daha namuslu olmak icin ortunuyorlar. Sen bana aciklik, ozgurluktur diyorsun. Demekki sende cok ozgur degilsin" dedim :)
Bu da bir hoca agabeyimizin anlattigi hikayeden ornek alinmis cevaplardi. Yardimima hemen yetistiler :)

Sen onlara sunu sor "Siz neden giyiniyorsunuz o zaman?"
Cevaplari muhtmelen ayni olacaktir.
Sizde onlara benim arkadasima soylediklerimi soyleyin.

Mesela biz bu konuyu o Guney Afrikali kizarkadasimla tartisirken ona soyle ornekler verdim :" Bak... Etrafimizda kizlari goruyorsun. (tabi o aralar yaz mevsimi, hava sicak, etraf acik kizlarla dolu" Hepsinde sortlar, t-shirtler, hatta ileri gidip farkli farkli seyler giyenler, mini etekliler var. (affiniza siginarak bunlari telaffuz ediyorum)
Sonra don bana bak...
Bende ne goruyorsun?
Sade, gosterissiz, koyu renkli kiyafetler..
En onemlisi de kapaliyim degil mi?
Yuzumde makyaj yok.

Neden peki?
Cunku ben, gozlerden irak olmayi, bana harama yaklasmamayi ogreten bir dine inaniyorum. Ben kizlari da, esleri de tesetturu butun hayatina yerlestirmis bir Peygambere gonlumu vermisim. Ben kadini yucelten bir Allah'a inanmisim...
Etrafimizdaki erkeklerin, o kizlara nasil baktiklarini, nasil davrandiklarini gormuyor musun?
Nyetlerini az cok sende biliyorsun.

Ama bana bunu yapabilen var mi?
Uc bes serseriden baska kimse yanima yaklasmaya cesaret edebiliyor mu? Hayir.
Cunku bende, onlarin yaptigi zerre sey yok.
Acik olmak, sacini, kolunu bacagini gostermek "bana bak" demektir.
Makyaj, etrafa guzel gorunmek icindir.
Kirli dusuncelerin, nefsani arzularin ve agzinin suyu akan insanlarin harcidir.

Ama tesettur, temizliktir.
Onunla guzelligini bir tek sana helal olan gorur, ask boyledir ya zaten.
Bana diyorsun ki sizde ask yok.
Biliyor musun, asil bizde ask var.
Biz dokunmadan, hatta bazen gozlerine dahi dogru duzgun bakamadan yalnizca camiye giderken gordugumuz birinin imanina asik olabiliriz. Ama sizde bu, fiziksel ve parasal uyumla mumkun.
Dogru degil mi?"

Cevabi yalnizca "Ama.." otesi yok...

Bunlari bir dusun derim :)

Allah'a emanet ol.

Can kardeşim çok güzel çok beğendim..eline sağlık...allah razı olsun..

gonca84

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar
bende çok istiyorum fakat eşim ve ailem bana karşı çıkıyorlar...ne yapacağımı şaşırdım.her gece dua ediyorum.bana da yardım eder misiniz?yada bunun için ne yapabilirim onları ikna edemiyorum özellikle de eşimi...bir sorum daha olacak.eşim izin vermediği için günahı ona mı oluyor sadece?illa ki onun da rızası gerekiyor mu?ne olur allah rızası için bana bir yol gösterin....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar benim için de dua edin gönlü güzel yüreği güzel kardeşlerim... evet ben kapanmakla en doğru kararı verdim. bunun farkındayım...fakat kapandıktan sonra şeytan ve nefis hiç bırakmıyor yakamı.. sanki içimde olduklarını hissediyorum.. 2 hafta oldu kapanalı 40 günden sonra alışırsın diyorlar... çalışıyorum iş yerine gidince ya da sokağa çıkınca nefis öyle yapışıyorki yakama..ben bile hayret ediyorum..akla hayale gelmez binlerce soru oluşuyor kafamda. şeytan öyle bişeyki hücrelerimde şu sıra inanın abartmıyorum...geçmişi özletiyor gelecekle korkutuyor. benim imanımda mı bir sorun var diyorum.. isteyerek şuurla nefsimi ayaklar altına alarak sadece Rabbimin rızasını düşünürek yaptığım ibadete bir sürü vesvese giriyor.. 2 ay oldu yeni evlendim. şimdi hamileyim... bir de kapanmak sana ağır geldi diyorlar.... ben yanlış yapmadım değil mi kardeşlerim.... lütfen bana destek olun dualarınızdan eksik etmeyin...Allaha emanet olun....

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Özgüveninizi hiç kaybetmeyin..
Çünkü maneviyatı yüksek olan,karşılığını ALLAH'tan c.c. başka kimsenin veremeyeceği bir farzı yerine getiriyorsunuz...

Neden kapandın diye soran olursa ..CANIM İSTEDİ deyin...KALP isteyince RAB verince oluyor...Hidayet ALLAH c.c. tandır...

Herkese KANITLAMAK zorunda olduğunuz birşey yok...KANIT yaşamın ta kendisi...NEFES alıp veren herkes bir kanıt...
Yaşama katılan her bir bebek kanıt...Doğadan kuru yerden çıkan her bir ot kanıt...

İçinizdeki sese aldanmayın....O şeytanın vesvese verişi olmasın...

Ne nefsiniz nede şeytan sizin doğru yolda olmanızı ister...Devamlı huzursuz edecek vesveseler fısıldar dururlar..

Öyle bir anda...LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM deyiverin...
Öyle bir anda EUZE BESMELE çekiverin....Tevekkül edin bakalım kim kazançlı çıkacak...

Ablamızın yazısınızı alıntıladım Lüften kardeşlerim bu kadar bırakmayın kendinizi :((
Ben bugün alıverişimi yaptım o kadar mutluyum ki
Artık sorgulamaktan vazgeçin
Ben yaşayacaklarıma seve seve gögüs gericem çünkü Peygamber Efendimiz(s.a.v) ve onun ashabı sahabelerinin yanında bizim yaşadığımız ne ki...

Lütfen yapmayın bir kaç söze belinizi bükmeyin suratınızı asmayın
Gülüp geçin...
Çok mu kolay olmak zorunda sorarım sizlere????

Bir de şunu sorarım kolay olsa imtihan olurmu ???

Kolay bir imtihan istermisiniz ???

Ben istemem istemiyorum ... Olmasın kolay olmasın ki mükafatı olsun kardeşlerim ...

Ezilelim yeri gelsin cevap veremeyelim yeri gelsin ağlayalım yapalım bunları ama Nur'umuzu gururla taşıyalım
Yüreğimize Rab-bimiz dokunsun izin verin
Çünkü biz özeliz biz kıymetliyiz Rabbimin Kul'uyuz... En sevgili Peygamberin(s.a.v) ümmetiyiz

Kolay olmasın İmtihan olsun....

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar
bende çok istiyorum fakat eşim ve ailem bana karşı çıkıyorlar...ne yapacağımı şaşırdım.her gece dua ediyorum.bana da yardım eder misiniz?yada bunun için ne yapabilirim onları ikna edemiyorum özellikle de eşimi...bir sorum daha olacak.eşim izin vermediği için günahı ona mı oluyor sadece?illa ki onun da rızası gerekiyor mu?ne olur allah rızası için bana bir yol gösterin....

Ahirette sizin günahınızı eşiniz ödemeyi kabul ediyosa kapanmayın
Sizede günah onada günah !!
Belki ona daha çok bilemiyorum

Ama töbe Haşa sizi eşiniz var etmedi ondan izin istemek zorunda değilsiniz
Bunu size Rabbim emretti kimseden izin istemek zorunda değiliz
Her birey özgürdür kendi kararını kendi verebilir

berat05

Yönetici
merhabalar

Esselamualeyküm değerli kardeşim...

Özellikle ALLAH'IN Celle Celaluhu emirleri olan farzlarda kesinlikle yapılması gerek...Yani..annem istemiyor babam,eşim kızıyor ...olmaz..Onların bu farz konularında sözü geçmez...Allah'ın c.c. emirleri önceliklidir her daim

Size düşen sabır...Eşinizi karşınıza alıp tatlı dille konuşmalısınız..
Sizin kararlı olduğunuzu ve istediğinizi anlamalı.

Siz önce karar verebilmelisiniz...Önce kendiniz istemelisiniz..Siz isteyince büyük bir sorun kalkacak ortadan...

Kapanma konusu basit bir konu değil aslında...Çok kişi bilinçsiz..Kapalılığı sadece başı örtmek ve zevklerden mahrum kalmak gibi görüyorlar..

Bu yüzden diyorum öncelikle siz istemeli ve karar vermelisiniz..
Eşiniz veya aileniz kararlı olduğunuzu görünce ileriye gidemeyeceklerdir.

Herkesin bir yapısı vardır....Siz de öncelikle eşinizle nasıl konuşacağınızı düşünmeli,kötü sözlerle değil ikna ederek konuşabilmelisiniz...Her geçen gün giyiminize daha özen göstererek , kötü davranışlarınız varsa düzelterek,eşinizi daha güleryüzlü karşılayarak, dinin getirdiği güzellikleri yaşayarak ona göstermelisiniz...

Şunu unutmayın ki..alışılmayacak durum değildir..
Onlarda çevrede herkes alışır...

İyiniyetle ,samimiyetinizle,güleryüzle ve dürüstlükle anlatın...Ben bundan sonra bu şekilde giyinmek istiyorum...kendimi rahatsız hissediyorum..ALLAH'ın emri olan bu farzı yerine getirmek istiyorum deyin....Eşinize göre konuşmayı en güzel siz bilirsiniz..

Dualarımız sizinle...Bizlere hayırlı haberler getirin...İnşaallah

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullah

Esselamu aleyküm ve rahmetullah

arkadaşlar benim için de dua edin gönlü güzel yüreği güzel kardeşlerim... evet ben kapanmakla en doğru kararı verdim. bunun farkındayım...fakat kapandıktan sonra şeytan ve nefis hiç bırakmıyor yakamı.. sanki içimde olduklarını hissediyorum.. 2 hafta oldu kapanalı 40 günden sonra alışırsın diyorlar... çalışıyorum iş yerine gidince ya da sokağa çıkınca nefis öyle yapışıyorki yakama..ben bile hayret ediyorum..akla hayale gelmez binlerce soru oluşuyor kafamda. şeytan öyle bişeyki hücrelerimde şu sıra inanın abartmıyorum...geçmişi özletiyor gelecekle korkutuyor. benim imanımda mı bir sorun var diyorum.. isteyerek şuurla nefsimi ayaklar altına alarak sadece Rabbimin rızasını düşünürek yaptığım ibadete bir sürü vesvese giriyor.. 2 ay oldu yeni evlendim. şimdi hamileyim... bir de kapanmak sana ağır geldi diyorlar.... ben yanlış yapmadım değil mi kardeşlerim.... lütfen bana destek olun dualarınızdan eksik etmeyin...Allaha emanet olun....

Dualarımız elbet sizlerle...

Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşaALLAH....

Bence sizin içindeki ışık çok fazla...Şeytan ve Nefs ise sizin ileriye gitmenizden korkarak sizi rahatsız ediyorlar ;)

Kardeşim...
EUZU BESMELE çektiniz mi bu durumlarda ? Bir çekin ve dua edin....

Hemen pes etmek yok...Daha yolun çokkk başındasınız...Elbette sorunlar olacak....şeytan zorlayacak..."din için çalışan bir kişi görmesin" didinip durur 7/24 ....sever vesvese yapmayı..kör şeytan....

Bu kör şeytanın kulağını büküvermeden bize rahat olmaz...

İçimizi rahatlatan...bize ŞAH DAMARIMIZ dan yakın olan RABBİMİZ bizi yalnız bırakır mı ? BIRAKMAZ...ama KULUNUN da sabrını şevkini ( BİZİ BİLDİĞİ HALDE ) görmek ister....yani çalışmamızı ister

EUZU besmeleyi dilinize KÜPE edin...hiççç unutulmasın..her işinizde...

AYETEL KÜRSİ...Belalara bir İLAÇ....aman bilmiyorsanız ezberleyin...

Ve Kelime-i Tevhid- ESTAĞFURULLAH - gibi dualarımızı dilden düşürmeyin.....

Şöyle bir derin nefes alın.....
Dine adım atmanın ilk zorluğunu yaşıyorsunuz..
Tüm vesveselere kulak kapatın....
Kör şeytan git başımdan deyin...dualarınızı okuyun....RABBİM BEN SENİNİM deyin...
Tevekkül edin...

Sizden iyi yazılar bekliyorum.... ;)

La ilahe illallah

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili nrsn15 ve yakamoz..

Beni oyle utandirdiniz, oyle sevindirdiniz ve aglattiniz ki... Ne desem bos.
Estagfirullah, estagfirullah, estagfirullah...
Sizin imaniniz benimkilerden yuksek. Bu sozlerinize ve teveccuhlerinize kendimi layik gormuyorum. Dedim ya ben KatrePare'yim. Yani derya olan ask ve ilimde, bir damlanin parcasiyim. Belki de bir HIC'im.
Hicbirimiz temsil ettigimiz makamlarin sahipleri degiliz galiba.
Ama sizde oyle guzel dualar, duygular ve kalpler buldum ki hamdolsun. Sizde benim birer kardesimsiniz. Beni buyuk gormeyin, ovmeyin, bos verin..

Ovmeye de ovulmeye de layik olan kulu oldugum YUCE ALLAH'tir.
Ben sadece bir vesile olabilirim insaAllah.
Sizleri ben de Allah rizasi icin cok sevdim.
Berat05 ablam zaten ben gibi soylemis size. Allah ondan ebeden razi olsun.
Biz genc Musluman kizlar, herkese ornek olmali ve elimizden tutacak bir Ali'lere ihanet eder gibi goz degdirmemeliyiz.
Kendimize dikkat etmeliyiz.
Butun bunlarin NUR'u tesetturdur !
Allah yar ve yardimciniz olsun.
Ben hep burdayim.
Istediginiz zaman konusabiliriz insaAllah.
Allah'in selami uzerinize olsun.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada yakamoz,

Beni cok sasirttin gercekten. Forumda ilk defa gordugum bir insandan bunlari duymak..
O kadar farkliydi ki, bilemezsin.
Hemde boyle bir zamanimda.
Ne deyim?
Allah razi olsun.

Yalnizca benim yazilarim icin foruma giriyorsaniz, kitabim cikarsa onu da okursunuz degil mi? :)
Cok surprizler var ama bakalim nasip.
Guzel dualarinizi eksik etmeyin.
Bu yurek yanginimi, en buyuk dilegimin nasip olmasi icin dua edin.
Islam'in hizmetcisi olmak icin Rabbim kapilarimi, kapilarimizi acsin.

Allah'a emanetsiniz.

gonca84

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlarımızın bir aönce kapanmalarını nasip eylesin...

amin amin inşallah....
merhaba burcu burdan bir kaç oldu senin yazdıklarını okuyorum ve çok güzel şeyler çok ta etkilendim doğrusu...bu konu da bende çok büyük bir sıkıntı var hem eşim hem ailem ve diğer akrabalar falan falan....özellikle eşim ikna edemiyorum onu bir türlü ailem desen öyle ne yapacağımı şaşırdım..ne olursun bana bir yol göster...kapanmak çok güzel birşey bunu biliyorum ve bende ufak tefek alış verişlere başladım kalben hazırım buna allahın rızası herşeyden önce geliyor....ama yok bir türlü olmuyor olmuyor...nasıl olacak onu da da bilemiyorum....cevabını bekliyorum...cevabın gelir gelmez daha da detaylı anlatmak isterim....allah razı olsun şimdiden...

gonca84

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamualeyküm değerli kardeşim...

Özellikle ALLAH'IN Celle Celaluhu emirleri olan farzlarda kesinlikle yapılması gerek...Yani..annem istemiyor babam,eşim kızıyor ...olmaz..Onların bu farz konularında sözü geçmez...Allah'ın c.c. emirleri önceliklidir her daim

Size düşen sabır...Eşinizi karşınıza alıp tatlı dille konuşmalısınız..
Sizin kararlı olduğunuzu ve istediğinizi anlamalı.

Siz önce karar verebilmelisiniz...Önce kendiniz istemelisiniz..Siz isteyince büyük bir sorun kalkacak ortadan...

Kapanma konusu basit bir konu değil aslında...Çok kişi bilinçsiz..Kapalılığı sadece başı örtmek ve zevklerden mahrum kalmak gibi görüyorlar..

Bu yüzden diyorum öncelikle siz istemeli ve karar vermelisiniz..
Eşiniz veya aileniz kararlı olduğunuzu görünce ileriye gidemeyeceklerdir.

Herkesin bir yapısı vardır....Siz de öncelikle eşinizle nasıl konuşacağınızı düşünmeli,kötü sözlerle değil ikna ederek konuşabilmelisiniz...Her geçen gün giyiminize daha özen göstererek , kötü davranışlarınız varsa düzelterek,eşinizi daha güleryüzlü karşılayarak, dinin getirdiği güzellikleri yaşayarak ona göstermelisiniz...

Şunu unutmayın ki..alışılmayacak durum değildir..
Onlarda çevrede herkes alışır...

İyiniyetle ,samimiyetinizle,güleryüzle ve dürüstlükle anlatın...Ben bundan sonra bu şekilde giyinmek istiyorum...kendimi rahatsız hissediyorum..ALLAH'ın emri olan bu farzı yerine getirmek istiyorum deyin....Eşinize göre konuşmayı en güzel siz bilirsiniz..

Dualarımız sizinle...Bizlere hayırlı haberler getirin...İnşaallah

SİZDEN ALLAH RAZI OLSUN DUYARSIZ KALMAYIP CEVAPLARINIZ İÇİN...haklısınız allahın emirleri herşeyden önce gelir.şu bir gerçek bu günkü verdiğim karar değil...kalben allahın izini ile ben buna kendimi hazır hissediyorum kendimi her namazım dan ve dualarımdan sonra allaha yalvarıyorum inşallah kabul olur....inşallah ikna etmeyi başarırım çünkü ben de bir an bile geç kalmak istemiyorum...ne olur sizlerde dualarınızı eksik etmeyin hayırlısı ile ben de o huzura erebileyim...

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
canım yalnız değilsin..bende senin durumundayım..bn artık alştım gülüp geçiyorm :) tabi annemde hırsından çatlıyor :)

Zaten kötü durumda olduğumda aklıma hep sen, buradakiler ve bizim çektiklerimizi çekenler geliyor. O zaman kendime diyorum ki yalnız değilsin, onlar yapabiliyorsa sen de yapabilirsin.

yakamoz94

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada yakamoz,

Beni cok sasirttin gercekten. Forumda ilk defa gordugum bir insandan bunlari duymak..
O kadar farkliydi ki, bilemezsin.
Hemde boyle bir zamanimda.
Ne deyim?
Allah razi olsun.

Yalnizca benim yazilarim icin foruma giriyorsaniz, kitabim cikarsa onu da okursunuz degil mi? :)
Cok surprizler var ama bakalim nasip.
Guzel dualarinizi eksik etmeyin.
Bu yurek yanginimi, en buyuk dilegimin nasip olmasi icin dua edin.
Islam'in hizmetcisi olmak icin Rabbim kapilarimi, kapilarimizi acsin.

Allah'a emanetsiniz.

Amin canım Amin Rabbım hakkında hayırlı olanı gönlüne razı etsın gönlünün razı geldıgını de hakkında hayırlı eylesın..
bu arada kıtabın cıksa hemen alır okurum tabıki :) (ama bana önerıde bulunacagın bıkaç kitap olursa çok memnun olurum )
Allaha emanet ol nurun hiç eksik olmasın...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin inşallah....
merhaba burcu burdan bir kaç oldu senin yazdıklarını okuyorum ve çok güzel şeyler çok ta etkilendim doğrusu...bu konu da bende çok büyük bir sıkıntı var hem eşim hem ailem ve diğer akrabalar falan falan....özellikle eşim ikna edemiyorum onu bir türlü ailem desen öyle ne yapacağımı şaşırdım..ne olursun bana bir yol göster...kapanmak çok güzel birşey bunu biliyorum ve bende ufak tefek alış verişlere başladım kalben hazırım buna allahın rızası herşeyden önce geliyor....ama yok bir türlü olmuyor olmuyor...nasıl olacak onu da da bilemiyorum....cevabını bekliyorum...cevabın gelir gelmez daha da detaylı anlatmak isterim....allah razı olsun şimdiden...

Abla eşiniz tesettürün ALLAH'ın emri olduğunu biliyormu bilmiyormu ?
Bilmiyorsa tabiki anlatmışsınızdır ama biliyorsa niye böyle yapıyorki çok üzüldüm doğrusu :(
ALLAH Yâr ve yardımcınız olsun :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Abla eşiniz tesettürün ALLAH'ın emri olduğunu biliyormu bilmiyormu ?
Bilmiyorsa tabiki anlatmışsınızdır ama biliyorsa niye böyle yapıyorki çok üzüldüm doğrusu :(
ALLAH Yâr ve yardımcınız olsun :)

Kardesim, kucuk abim kimse senin gibi degil ki..
Neler var neler..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Zaten kötü durumda olduğumda aklıma hep sen, buradakiler ve bizim çektiklerimizi çekenler geliyor. O zaman kendime diyorum ki yalnız değilsin, onlar yapabiliyorsa sen de yapabilirsin.

Bende öyleyim..burdaki ablalarımı kardeşlerimi düşünüyorum içime bir ferahlık geliyor daha bi huzurlu oluyorum..cidden sizler olmasaydınız bn çok yalnız olacaktım ve blkide nefsime yenilip vazgececektim..çok şükür ki vazgeçmedim pes etmedim..bi tanığımız sordu ne zaamn kapandın bn de dedim 4 ay o da 4 yıl anlamış yok dedim 4 ay oldu :) inşh dediği gibi 4 yılı da devirir daha nice yıllarda ölünceye kadar lakıyla kapalı oluruz..

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
rabbım ıns bırgun banada nasıp eder

Amin amin amin Rabbim herkese nasip etsin ben herkese bu konuda dua ediyorum ya rabbi sen bu örtünmeyi herkese nasip et onun güzelliğini yasayanlardan onu hakkıyla yerine getirenlerden eyle amin
teseeturde rabimizin bizlere emri nasil ayette namazı dostdogru kılın diyor bildiriyor başörtüde aynı sekilde Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz. (Nur 31)
İste ayet iste emir ya rabbi sen hakkıyla emrettiğin gibi örtünmeyi bütün kardeşlerime nasip et amin amin amin selametle:):):)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt