berat05
Yönetici
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim
Gönlü güzel kardeşlerim....
Bazen ağlamak işe yarar...içindekileri dökersiniz...
Bazen bir başkasında okuduğunuz yazılar kalbinizin titremesine sebep olur....
Yaşı 16 olan Katremin güzel yazıları coşturur insanı
Düşündürür.." ben o yaşlarda nerdeydim diye"
Katrem den ALLAH c.c. razı olsun....çok güzel bir örnek hepimiz için....
Sözleri güzel yazmak, Türkçeyi iyi bilmek,Telaffuzu öğrenmek,Konuşurken bağırmadan konuşmak,Hitabette iyi olabilmek....
Elbette en iyisi bunlar ....
Birde şunu unutmayalım ki... hemen herşeyi birden yapamayız..
İslam hakkında bilgi sahibi olabilmek,öğrenirken yapabilmek ,yaparken çevreye örnek olmak ve öğrendiklerimizi aktarmak gerekir.
Namaz kılmayı bilmeyen birine sorsanız NAMAZI TARİF EDEMEZ...Telaffuzu süper olsa da burda önemini yitirir..
Herşey bir bütün olduğunda güzeldir...
Ne yapacağız...Önce bol bol okuyacağız...İslamı doğru anlatan kitapları seçeceğiz...Doğru hocalarla görüşeceğiz..Sohbetlere katılacağız..GÖZLEM YAPARAK ta kendimize katkıda bulunacağız...
Görmek ,yaşamak size çok şey katacak...Önce öğrenelim ki yapalım...yapabilelim ki örnek olup öğretelim DEĞİL Mİ ?
Okumak ayrıca kelimeleri düzgün yazmaya ,cümle kurabilmeye,(devrik cümlelerden kaçınmaya) sözcük dağarcığını genişletmeye yarar...Bilginiz depolanırken farkında olmadan türkçenizi de düzeltirsiniz... Mesela "geliyom" diyorsanız..asıl söylemeniz gereken "geliyorum " u okudukça söylemeye ve yazmaya başlarsınız...
Türkçe dersi gibi oldu biraz kusuruma bakmayın.
Şimdilik bu kadar...
Kararsız olmayın...burda her birimiz yaş sınırına bakmaksızın birbirimizden çok şey öğreniyoruz....
Bilmemek ayıp değildir UNUTMAYIN....
Bilmediğinizi biliyorsanız bu iyi...En azından ne arayacağınızı biliyorsunuz demektir
Tekrar görüşeceğiz nasipse..
Hep birlikte TEbLİĞ ve DESTEĞE devam İnşaALLAH
Öncelikle kisa bir zaman icinde bu kadar cevap almak bana bir kez daha kesinlikle yalniz olmadigimi gösterdi.
ben 1,5 aydir kapaliyim bastan beri cok hos seyler yasadim simdilerse soru yagmuruna tutuluyorum.
Ve öyleki bugün kendi kendime müslüman kardeslerim acaba tesettürlü olduklari icin neler neler yasadilar dedim, benimkisi ise yeni basliyor.
Acikcasi ben sadece durusumla örnek degilde dinimi temsilen cevremide bilgilendirme telasindayim. Cünkü onlar belkide ahirette "cevremde müslüman vardi ama bana islamiyeti anlatmadi" derlerse yine cevap verememekten korkarim.
Istiyorum ki en azindan bana tesettürümün sebebini soranlara islamiyeti anlatabileyim.
selamün aleyküm ...
burdan katre arkadaşıma sesleniyorum...
yazdıgın herseyı okumaya calışıyorum...
hatta bazen sırf yazdıklarını okumak için giriyorum foruma...
ve ağlıyorum sana sevınıyorum da ağlıyorum .. kendıme üzülüyorum da ağlıyorum..
her kelamın Allah aşkıyla dolu kalbin Allah aşkıyla dolu...
yurt dısnda yasaman aragmen oyle bır ortamda nefsını yenıp örtünmüşsün...
hanı kendıme uzulup aglıyorum dedım ya çünkü senı okudukça dın acısından nasıl bılgı dolu oldgunu anlıyor ve kendıme eksık oldugum için çok kızıyorum ....(bana dua et olur mu imanım ve ilmim artsın)
bende sana ediyorum Rabbım senı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.yüzünden kalbinden nurlar hiç eksik olmasın.Rabbim seni öyle sevsin ki seni Peygamber efendımız (SAV)in şefaatine nail etsin.. Allaha emanet ol...
Gönlü güzel kardeşlerim....
Bazen ağlamak işe yarar...içindekileri dökersiniz...
Bazen bir başkasında okuduğunuz yazılar kalbinizin titremesine sebep olur....
Yaşı 16 olan Katremin güzel yazıları coşturur insanı
Düşündürür.." ben o yaşlarda nerdeydim diye"
Katrem den ALLAH c.c. razı olsun....çok güzel bir örnek hepimiz için....
Sözleri güzel yazmak, Türkçeyi iyi bilmek,Telaffuzu öğrenmek,Konuşurken bağırmadan konuşmak,Hitabette iyi olabilmek....
Elbette en iyisi bunlar ....
Birde şunu unutmayalım ki... hemen herşeyi birden yapamayız..
İslam hakkında bilgi sahibi olabilmek,öğrenirken yapabilmek ,yaparken çevreye örnek olmak ve öğrendiklerimizi aktarmak gerekir.
Namaz kılmayı bilmeyen birine sorsanız NAMAZI TARİF EDEMEZ...Telaffuzu süper olsa da burda önemini yitirir..
Herşey bir bütün olduğunda güzeldir...
Ne yapacağız...Önce bol bol okuyacağız...İslamı doğru anlatan kitapları seçeceğiz...Doğru hocalarla görüşeceğiz..Sohbetlere katılacağız..GÖZLEM YAPARAK ta kendimize katkıda bulunacağız...
Görmek ,yaşamak size çok şey katacak...Önce öğrenelim ki yapalım...yapabilelim ki örnek olup öğretelim DEĞİL Mİ ?
Okumak ayrıca kelimeleri düzgün yazmaya ,cümle kurabilmeye,(devrik cümlelerden kaçınmaya) sözcük dağarcığını genişletmeye yarar...Bilginiz depolanırken farkında olmadan türkçenizi de düzeltirsiniz... Mesela "geliyom" diyorsanız..asıl söylemeniz gereken "geliyorum " u okudukça söylemeye ve yazmaya başlarsınız...
Türkçe dersi gibi oldu biraz kusuruma bakmayın.
Şimdilik bu kadar...
Kararsız olmayın...burda her birimiz yaş sınırına bakmaksızın birbirimizden çok şey öğreniyoruz....
Bilmemek ayıp değildir UNUTMAYIN....
Bilmediğinizi biliyorsanız bu iyi...En azından ne arayacağınızı biliyorsunuz demektir
Tekrar görüşeceğiz nasipse..
Hep birlikte TEbLİĞ ve DESTEĞE devam İnşaALLAH