Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem döneminde müslüman kadınların tesettüre nasıl sarıldığını
Hz. Aişe radıyallahu anha validemiz şöyle anlatıyor:

"Vallahi ben, Allah'ın kitabı Kur'an’ı tasdik, onun indirdiğine iman bakımından Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim. Nur Suresi’ndeki örtünme ayeti inince, erkekleri kendilerine varıp Allah'ın indirdiği ayetleri okumağa başladılar. Herkes bu emirleri zevcesine, kızına, hemşiresine ve bütün yakınlarına okuyordu. Kadınlardan hiçbiri istisna edilmemek şartıyla Allah'ın Kur'an’ında indirdiği emirlere uyarak, yünden ve pamukludan mamül örtülerine büründüler. Ve sabah namazında Rasûlullah'ın arkasında, örtülerine bürünerek namaz kıldılar ."

(Buhari, Tefsirüs Süre 24-12)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
%C4%B0slami-Tesett%C3%BCr-Nas%C4%B1l-Olmal%C4%B1-600x450.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Farz ve Tarz..
Çok güzel olmuş..
Doğru değil mi ki?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Dikkat edersin, ihtimallere izin vermezsin.
Olurda sen farketmeden acilirsa, dikkatsizligin yuzundense senin hatan olur, ama 3 yillik kapaliligin bosa gitmez, endiselenme :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel kardeşlerim Allah(c.c) sizlerden de razı olsun ...
Katre'cim payın gerçekten büyük biliyomusun dualarımdasın :)

Estagfirullah ablacim, estagfirullah.
Benim payim degil, senin payin buyuk.
Biz sadece kucuk vesileleriz :)
Duaya ihtiyacim cok, sen de benim dualarimdasin.
Allah ebeden razi olsun.
Kucak dolusu sevgiler..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Bir de diyorlar ki "Neden tesettur konusunda bu kadar hassassin?
Insan canina karsi, sevdigine karsi nasil olmasin?
NUR'unun uzerine nasil titremesin?

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Hadi başkası söylesin aldırmayacağız, ama insanın annesinin böyle söylemesi ve bu durumdan hoşnut kalmaması çok üzücü. Benim kapanmam bir yılı geçti ama hala annem 'ben istemiyodum ama zorla kapandı' cümlesini söylüyor ve maalesef bir yıl geçmesine rağmen annem her bunu söylediğinde gözlerim doluyor hemen. O kadar bunalıyorum ki kendi akrabalarımın yanında okul hemen açılsın da gideyim diye gün sayıyorum. Bugün kuzenimin düğünü var. Bakalım bu sefer neler diyecekler yüzüme karşı, arkamdan neler konuşacaklar? Bu kapanma işi yüzünden o kadar çok üzüldüm ki bazen pişman bile oldum.
Kızlarının kapanması için onları teşvik eden annelere o kadar özeniyorum ki..

düğüne gittim, tabi yine laf sölediler. evde annem onları savundu. bende annemle kavga ettim. ağlamaktan başım çatlıcaktı bugün. kötü bi şey yapmadım ben. niye bunu onlara anlatamıyorum? tek istediğim beni rahat bıraksınlar.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. Hadi başkası söylesin aldırmayacağız, ama insanın annesinin böyle söylemesi ve bu durumdan hoşnut kalmaması çok üzücü. Benim kapanmam bir yılı geçti ama hala annem 'ben istemiyodum ama zorla kapandı' cümlesini söylüyor ve maalesef bir yıl geçmesine rağmen annem her bunu söylediğinde gözlerim doluyor hemen. O kadar bunalıyorum ki kendi akrabalarımın yanında okul hemen açılsın da gideyim diye gün sayıyorum. Bugün kuzenimin düğünü var. Bakalım bu sefer neler diyecekler yüzüme karşı, arkamdan neler konuşacaklar? Bu kapanma işi yüzünden o kadar çok üzüldüm ki bazen pişman bile oldum.

düğüne gittim, tabi yine laf sölediler. evde annem onları savundu. bende annemle kavga ettim. ağlamaktan başım çatlıcaktı bugün. kötü bi şey yapmadım ben. niye bunu onlara anlatamıyorum? tek istediğim beni rahat bıraksınlar.

Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Çoğu kardeşimiz bu yoldan, bu zorluklardan geçti.. Kendi adıma söylüyorum, çok mücadele verdim..
Dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..
Özellikle en yakınımızdan, ailemizden gelince tepkiler insanı daha da çok yaralıyor..
Dua etmemiz gerekiyor. Onlar için de.. Rabbim çok büyük.
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor. Onlara da vesile olabilmek..
Bunun sevabını bir düşün kardeşim..Sadece sabır gerekli, dua gerekli..
Sakın pişmanlık yaşama.. İnsanlara aldırış etme..
Bu ruh hali kişiyi Rabbine daha derinden bağlıyor..
Herşeyin ve herkesin faniliğini daha çok hissettiriyor.
Bu da senin imtihanın kardeşim.. Bunun sevabını da düşün..
Rabbimin rızasını düşün..
Sen Rabbimizin razı olacağı bir kul olma yolunda ve çabası içerisinde ol..
Kulları razı etmek olmasın derdimiz inşaAllah..
Rabbim çektiğin her sıkıntının ecrini kat kat versin..
Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Annelerden böyle tepki alanlara çok üzülüyorum :(
Annenize tesettürün dışarda veya sokakta gördükleri olmadığını anlatın en azından &90'ı gerçek tesettür değil ne yazık ki

Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]
Sonuçta pantolon da bir erkek elbisesi vücut hatlarını belli ettikten sonra tesettürün anlamı kalmaz
Bende yeni adım attım bu yola ama bir çok şeyi araştırdım

Canım seni anlıyorum annen böyle karşı çıkarken kendini çaresiz hissediyosun ama sabretmelisin
Annen de bu durumu kabullenmeli senin kararlılığın karşısında

değişim

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Çoğu kardeşimiz bu yoldan, bu zorluklardan geçti.. Kendi adıma söylüyorum, çok mücadele verdim..
Dik duruş ve tavizsizlik çok önemli. Net olabilmek çok önemli..
Özellikle en yakınımızdan, ailemizden gelince tepkiler insanı daha da çok yaralıyor..
Dua etmemiz gerekiyor. Onlar için de.. Rabbim çok büyük.
Rabbimizin ''ol'' demesiyle ne olmaz dediklerimiz oluyor. Onlara da vesile olabilmek..
Bunun sevabını bir düşün kardeşim..Sadece sabır gerekli, dua gerekli..
Sakın pişmanlık yaşama.. İnsanlara aldırış etme..
Bu ruh hali kişiyi Rabbine daha derinden bağlıyor..
Herşeyin ve herkesin faniliğini daha çok hissettiriyor.
Bu da senin imtihanın kardeşim.. Bunun sevabını da düşün..
Rabbimin rızasını düşün..
Sen Rabbimizin razı olacağı bir kul olma yolunda ve çabası içerisinde ol..
Kulları razı etmek olmasın derdimiz inşaAllah..
Rabbim çektiğin her sıkıntının ecrini kat kat versin..
Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel kardeşim..

Allah razı olsun gerçekten. Sizin gibi temiz insanlardan destek almak çok önemli ve güzel bir şey. En çok korktuğum şey Rabb'imin rızasını kazanamamak.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
evt ya bıde bu var. kapanmaya karsılar bıde demıyorlar mı;kapandn o zamn pardesü yok,pantolon-tunık gıy !! ne yalan solıyım bı pardesü alamadm bnde daha :(:( ben şimdilik pantolon gıyıyorum ama tunıgım uzun olursa yanı bıraz gözu alıssın aılemn dıe Allah affetsin :(

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
BEN DE GEÇEN HAFTADAN BERİDİR KAPALIYIM.. 26 YAŞIMA KADAR AÇIK GEZDİM ABARTILI DEĞİLLERDİ AMA NEFİS İŞTE İNSANIN HOŞUNA GİDİYOR... MAKYAJ YAPMAK KISA KOL GİYİNMEK VS.. LİSE ÇAĞLARIMDAN BERİ NAMAZ KILDIM... ARKADAŞLAR NAMAZ İNSANI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAR VE İSLAMA ALAKA UYANDIRIR... İYİYİ KÖTÜYÜ AYIRT ETMEMİZİ SAĞLAR .. SONRA KURANI KERİM OKUDUM DİNİ KONULARDA ARAŞTIRMALAR YAPTIM ÇÜNKÜ DİNİMİ YAŞAMAK VE BİLİNÇLİ YAŞAMAK İÇİN... EVET BÜYÜK BİR BOŞLUK VARDI AÇIKLIK.. AMA NEFİS İŞTE HEP DURDURDU BENİ... VE BEN HEP ONU DİNLEDİM..SONRA SONRA SEN YAPAMAZSIN BÖYLE ŞEYLERLE KAFA YORMA.. BAK BAŞKALARI GÜYA KAPALI AMA ÜSTÜ MEKKE ALTI PARİS... EN GÜZEL ELBİSE TAKVA ELBİSESİ KALBİN TEMİZ OLSUN YETER... SEN ÇALIŞIYORSUN ZOR OLUR... UMREYE GİTSEN BELKİ KAPANIRSIN VS VS ... ARKADAŞLAR MAALESEF HEP NEFSİME İNANDIM.. HEP BAHANE BULUP SONRA ONLARA İNANDIM.. KAPALILIĞI BELKİ DE ÇOK GÜNAH BİLE SAYMADIM NEFSİMCE ALLAH AFFETSİN..RABBİMİN LÜTFU İLAHİSİ ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ KAPALIYIM. OKUDUĞUM BİR KİTAPTA BEDİÜZZAMANIN TESETTÜR RİSALESİNE DEĞİNMİŞLERDİ DİKKATİMİ ÇEKTİ OKUDUM ÇOK DA BEĞENDİM..SONRA 2 GÜN EVDE TESETTÜRLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER KAFAMDA YER ETTİ.. BEYNİM SUSMADI BU KEZ. KENDİ KENDİME GENÇLİĞİNDE KAPANMAYACAKSIN DA NE ZAMAN KAPANACAKSIN.. EN GÜZEL ÇAĞINI, KENDİNİ EN GÜZEL HİSSETTİĞİN EN GÜÇLÜ HİSSETİĞİN ÇAĞINI ALLAH YOLUNDA HARCAMAYACAKSIN DA YAŞLILIĞINI MI HARCAYACAKSIN... ( bu arada kapanmayı isteyen ya da geç yaşta kapanan ablalarım beni yanlış anlamasınlar... ) NAMAZ ORUÇ TİLAVET VS. VAR AMA BUNLAR YETMİYORDU HAKİKİ MÜSLÜMAN HANIMA... DÜŞÜNDÜM 2 GÜNLÜK DÜNYA HAYATIMI YOKSA EBEDİ HAYAT MI.. EBEDİ HAYAT DEDİM. NEFSİME EN AĞIR GELEN ŞEY KAPANMAKTI BENİM İÇİN BUNU YENERSEM NE MUTLU BANA DEDİM.. VE KESİN KARARIMI VERDİM AMA TARİH BELİRLEMEDİM.. GEÇEN HAFTA ÇARŞAMBA GÜNÜ İŞYERİME GELDİM.. KAPANMAKLA İLGİLİ KONULARI ARAŞTIRIRKEN BU SAYFAYI BULDUM.. OKUDUM OKUDUM ÇOK ETKİLENDİM EN ÇOK DA YARINA GARANTİNİZ Mİ VAR SUALLERİNDEN.. HAYIR YARINA GARANTİM YOKTU . ARKADAŞLARIMA BENİ SONKEZ BÖYLE GÖRÜYORSUNUZ YARIN SABAH KAPALI GELECEĞİM DEDİM. ÇÜNKÜ KAPANMAYI DÜŞÜNÜRKEN KAPANMADAN ÖLÜRSEM RABBİME KAPANACAKTIM ALLAHIM MI DİYECEKTİM YOKSA KAPANDIM ALLAHIM MI DİYECEKTİM.. KAYBEDECEK ZAMANIM YOKTU VE AKŞAM ALIŞVERİŞ YAPTIM.. ERTESİ SABAHA KAPANDIM.. ÇOK ŞÜKÜR BÜTÜN ARKADAŞLARIM ÇOK TEBRİK ETTİLER. EN ÇOK RABBİM TEBRİK EDER İNŞALLAH. .. ÇOK HUZURLUUYUM EN DOĞRU KARARI VERDİM.. AMA ŞU DA VAR ARKADAŞLAR DUA EDİN... BELLİ BİR YAŞAMI YAŞAMIŞ OLARAK SONRADAN KAPANDIĞIM İÇİN HENÜZ 1 HAFTA OLDU ALIŞAMADIM TABİ DAHA BEN BİLE KENDİMİ TANIYAMIYORUM.. BEN BİLE ŞİMDİLERDE BANA YABANCIYIM KELİMENİN TAM MANASIYLA.. NEFİS HİÇ DURMUYOR HALA UĞRAŞIYOR .. YENİLMEYECEĞİM... SADECE ALIŞMAK BİRAZ ZAMAN ALACAK GİBİ. RABBİM İNŞALLAH HAKKIYLA TESETTÜR NASİP ETSİN.. HİÇ DÜŞÜNMÜYORKEN BANA BU NİMETİ VEREN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN... RABBİM TÜM MÜSLÜMAN HANIMLARIMIZA NASİP ETSİN... ( biraz karışık oldu umarım anlaşılmışımdır.)

Es selamu aleykum ve rahmetullah güzel kardeşim..
Elhamdülillah.. Rabbim hayırlı eylesin.. Nuruna nur katsın inşaAllah..
Tüm kadeşlerimizin örtünme kararını alma süreçlerindeki zorluklar ayrı ayrı..
Rabbimizin açık emri örtünmek.. En önemlisi ve ilki bu..
Bu kutlu yolda yaşanılan zorluklar, çekilen sıkıntılar mutlaka olacaktır..
Hepimizin ayrı ayrı sıkıntıları olmuştur.. oldu da..
Rabbim de herkese yaşadığı sıkıntıların ecrini ayrı ayrı verecektir.. inşaAllah..
Burada en önemli olan Rabbimize dayanıp, O'na (celle celaluhu) güvenmek..
Aile, çevre ve yakınındakilerin olumsuz davranış ve düşünceleriyle Rabbe daha da fazla yakınlaşma..
Rabbimiz'den başka kimsemizin olmayışı..
Cesaret ve Rabbimizden gelen güç ile aşamayacağımız sorun kalmayacak Rabbimin izniyle..
Rabbim kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimizin içine öyle bir kapanma aşkı versin ki.. Yüreğinin en derinine işlesin.. Örtüyü sadece baş örtmek olarak algılayan kardeşlerimize şuurlanma, idrak nasip eylesin.. Kitabımız Kur'an'ı Kerim'de örtüye yer verilen ayetleri incelemek..
Tefsirlerini araştırmak.. Efendimizn sallallahu aleyhi ve sellem'in mübarek hanımları, annelerimizin nasıl örtündüklerini, sahabe hanımlarının örtünme ayeti geldiğindeki Rabbe teslimiyetleri inşaAllah bizlere en güzel örnek olacaktır.. Örtünmemizin asıl manasını ortaya çıkaracaktır..
Çoğunluğa uymak çok yanlış.. Örneklerimizi güzel seçip bizler de güzel örnek olmalıyız örtünen tüm kardeşlerimize.. İnşaAllah.. Nefsimize göre değil, Rabbimiz'in istediği biçimde örtünmek..
Dualarımızda kapanmak isteyip de kapanamayan kardeşlerimizi unutmayalım inşaAllah..
Rabbim yar ve yardımcın olsun..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Belli ki asil gorme engelli olan annenmis canim kardesim.
Senin davan yuregine kazili.
Rabbim gonlune nur veridigi gibi, gozlerine de nur versin insaAllah.
Dualarim seninle..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada FERACE nedir acaba ? Nasıl bir kıyafet herhangı bakabılecegım bır sıte var mıdır ? Merak ettim de teşekkür ederim ..[/COLOR]

[/I][/FONT]
[/FONT][/COLOR]
Es selamu aleykum kardeşim..
Bu konuda sana yardımcı olabilirim..
Netten sipariş verilerek de ferace satın alabilirsiniz..
Ben ferace giyiyorum. Örtünmede çarşaf veya feracenin dışında giyilen dış örtüleri tesettüre uygun değildir..
Ne kadar bol olursa olsun, istersen bedeninden 2 beden büyük al yine de vücut hatlarını belli edecektir..
Bel kısmı dar, kolları dar, kısacası dar olacaktır.. Ayrıca kilodan bahsetmişsiniz. Feracelerde kilo sorunu da ortadan kalkıyor. Kilolu göstermiyor.. Üzerine boyu çok uzun olan siyah başörtüler var.. Onu kullanabilirsiniz.. İnternet üzerinde benim karşıma çıkan çok fazla ferace var. Net üzerinden satış yapılıyor.. İstanbulda benim sürekli alışveriş yaptığım bir mağazam var. PTT ile gönderiyorlar. O şekilde de yardımcı olabilirim.. İsterseniz internetten bir inceleyin, bakın.. MaşaAllah size çok imrendim.. Forumumuzda bir kardeşimiz vardı. Çalışıyordu.Namaza başlayıp işyerinden ayrılmış. Bir gün bir bayanın üzerinde ferace görmüş. Adını bilmiyordu. Ve hakkıyla kapanmak istediğini bizlerle paylaştı. Bizim forumumuza girip bizlere sormustu. O kardeşimize yardımcı olduk. Adres verdik. Açık olarak mağazaya girip, bol ferace ve uzun başörtüsü ile mağazadan çıkmış elhamdülillah. O kadar sevinmiştik ki.. Rabbim bilinçli örtünen kardeşlerimizin sayısını arttırsın inşaAllah.. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz kardeşim =)

Kardeşim...tespitiniz çok yerinde olmuş...Maaşallah

Ferace en rahat dış giysilerden birisidir.Boldur.Beliniz ince mi kalın mı ya da vücut oranlarınız hakkında milimine bilgi vermez..Siyahtır..Renklerle boğmaz, baktırmaz..Gönle hitap eder Göze göz süzdürmez..
Yapılan işi tam yapmaktır.Takvadır.Çarşafı herkes giyebilir mi? Anlayabilir mi? Feracede çarşafa bir adımdır..

Diğer tesettür modellerinde tam moda uyumu mevcut...İstediğiniz renk mevcut...mutlaka ya beline ya göğüs bölgesine bir şey yapıyorlar...yüzde yüzüne yakını dar model...38 beden kadın 38 beden alıyor..zaten model belli..

Oysa tesettürün anlamını ,önemini kavramak lazım...bilmek lazım...Çevre de 80 kişi böyle diye ,rengarenk giyiniyor diye bizde bunu anlayıp böyle davranmamalıyız..

Hakkı ne ise onu vermek lazım...

Biz Hz.Muhammed sallallahü teala aleyhi vessellem in Ümmetine yakışacak kadınlar olmalıyız....KADIN gibi KADIN
[/QUOTE]

Selam Olsun Hz.MUHAMMED ' e (s.a.v.) ve Ashabına

Selam olsun ALLAH c.c. emirlerini yaşayanlara yaşatanlara

Selam olsun TESETTÜRE RİAYET EDENLERE

SELAM OLSUN SEVİNDİRENLERE

Selam Olsun

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm;

Bizler böyle dünyaya dalmış bir biçimde yaşayıp giderken:

Eyvah! Eyvah ölüm gelip çatıverdi bize. Tam yapacaktık, tam başlayacaktık ama ölüm geliverdi. Hanıma ders başlatacaktı ama iki sene sonra. Küs olduğu bir Müslüman kardeşiyle barışacaktı, onu affedebilecekti ama beş sene sonra. Kur’an’ı tanıyacaktı, anlayacaktı, ama yarından sonra, diyordu. Çocuklarını eğitecekti ama emekli olduktan sonra. Kur’an’ı ve sünneti tanıyacaktı ama evi bitirdikten sonra. Rahmetli tam yapacaktı ama ölüm geliverdi. Ömrü kifâyet etmedi. Eyvah, hesapsız bir biçimde ölüm gelip işini bitiriverdi.

Bizler ahireti gündemimizden çıkarmıştık ta bu haldeyken ölüm geliverdi! İşte borç, dert, senet, kürek, dükkan, tezgah, müşteri, kooperatif, diploma, doktora, makam, koltuk, bordro, kademe, ödeme, akvaryum, çiçek, saksı, halı, mobilya derken hiç beklemediğimiz bir anda ölüm geliverdi. İşte cehennemin kapısının önündekilerin söyleyecekleri bunlar. Allah bizleri onlardan etmesin inşallah.

Şu an belkide bir çoğumuzun hali yukarıdaki genel olarak verilen örneklere eş değer.Soluk alıp verdikçe emir ve yasaklardan geri kalmayalım,gaflete yenilip nefsimize esir olmayalım,vazifelerimizi desinler,görsünler ve beyensinler diye kul rızası gözeterek yapmayalım inşaALLAH.
Selametle kalınız.

ALLAH celle celaluhu bizleri müslümanlığının şuurunda olanlardan eylesin.

berat05

Yönetici
Esselamu aelyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Esselamu aelyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Saol canım..zaten görücü bana gelmedi de..bi tanıdğımız vardı bekar bşka bi tanıdğının da komşusunun oğlu bekarmış bizim evde bulşturtuk görüşsünler tanışsınlar diye..sen adam 35-37 yaşlrında benim başörtüme takldı birde kitap tvsiye ediyor al oku diye..senin kafan bulanmış diyor oku kitabı o zaman beni anlayacaksın diyo..zaten kitabın adını falan unuttum yahudi kitabımı ne öyle bişi...tam da hatırlamıyorum..ay annem de demez mi evlatlık bu şakasına..kndisi acık ya bana takılıyor işte..ah anneme diyorum kapan diye ama beni dinleyen yok..soran olursa da annem şimdilik kapandı diyor..o da ayrı bi havada..artık duadan bşka yapacağım birşey yok..durmaz dua ediyorum..

İçinize doğan ümit nereye gitti SORARIM size...

Rabbim kalplerinize hidayet aşkı vermiş...tohumlarını atmış...seçmiş !

Annelerimizi,arkadaşlarımızı değil...bizi seçmiş...LA İLAHE İLLALLAH

Neden?

Örnek - vesile olalım diye...
RABBE sorulur mu NEDEN diye ?
İsterseniz bir sorun uygun gününüzde NEDEN BEN diye...
O bilmez mi bizim zayıflığımız nerde ?
Gücümüz Nerde ? Neyle karşı karşıya kalırsak ne yaparız ?

Annelerimizin yada çevremizin ; " ZORLA kapandı " , "ben istemiyorum o istedi" , "bu evlatlık" ," UZUN giyme","etek giyme pantolon giy " "beynini kim yıkadı" ,"tarikata mı katıldın" kelimelerini toparlayalım bakalım....

Deseler ne olur?
Nereniz kırılır?
SİZ RABBİ BİLMEZ MİSİNİZ ?
O' na Celle Celaluhu kendinizi bıraktığınız da..tevekkül ettiğinizde " RABBİM kendimi bu yolda sana emanet ediyorum" dediğinizde RABBİNİZ kimi koruyacak sanıyorsunuz ....Sizi güçlü kılacak KİM ?

Bizler bu aşamalardan geçtik.... Yüzümüze kağıt atan da,gözümüze kötü bakan da ,dudak kıvıran da,küçümseyen de oldu...
Velhasıl....sağıma ve soluma baktım...heryerim sağlam....

Allah celle celaluhu için yaptığım hiç bir işte zararlı çıkmadım...Ben bu işe gönül koydum....YARABBİ SANA kendimi bıraktım dedim....

Hz.Muhammed Mustafa sallallahü teala aleyhi vessellem zamanında ki işkencelerin hiç biri yok...herkes rahatça dolaşıyor...

Yani biz burda dinimizi yaşamak istiyorsak eğer birazcık annemizin,başkalarının sözü olsa ,özgüvenimiz mi sarsılacak?
O zaman nasıl imtihan olacağız? Kimse söz söylemesin ,herkes olumlu karşılasın...o zaman imtihanlar nerde olacak düşünün bakalım ?

Siz sağlıklı düşünen genç bireylersiniz...Kimse kimseyi bu devirde aldatabilir mi ? Aklınızı başınıza toparlayın...
Dini yaşamak demek ,ZIRH kuşanmaya benzer ? Neye karşı mı ?
Önce Kendinize ! Öyle tabiii
Nefsiniz öyle sizi çeker ki...hemen başlarsınız düşünmeye..." ya kapanmasamıydım...bak şimdi arkadaşım gelecek laf söyleyecek....annem yine kızacak misafirin yanında küçük düşürecek beni...off yaa....
ya da " kotum vardı..blucinim...onları giyinmek vardı...şimdi bu sıcakta olacak iş mi ?"

Sonra şeytan vesvese verir... BUNLARA KARŞI hep dua ile...başlayın...ZIRHINIZI EUZU BESMELE ile giyinmeye başlayın...
Tevekkülü elden bırakmayın...Çünkü ALLAH'A c.c. teslim olunca..korkularınız azalır...size laf söylemek isteyenlerin dilleri kapanır...Anlıyor musunuz?

Bir işe girdiğinizde işin inceliklerini öğrenmezseniz O İŞİ YÜRÜTEMEZSİNİZ ? O işte çalışmak istiyor musunuz?

Bende size soruyorum...siz bu işi yapmak istiyor musunuz? EVET mi?
Öyleyse...Güzelce kapanın....Kapanmak demek ..öncelikle Rabbi bilmek...O'nun c.c. rızasını gözetebilmek..adım adım ileriye gidebilmek le olur..

Kapanmak helali haramı öğrenmek uyabilmek le olur..KEYFİYATLA olmaz...Annemizin pantolon giy demesi onun zevkidir..Keyfidir..Olmaz

Bedeninizden 1 beden büyük ..üzerinize yapışmayacak,hatlarınızı belli etmeyecek dış giysisi olması lazım...Pardesu olsun...çarşaf Olsun...Ferace olsun..Dine Rabbimizin rızasına uysun...Cafcaflı renkler olursa gösteriş olur...sarılar pembeler kırmızılar yeşiller....Renginizi içinizde yaşayın...iç giysinizde...AMACINIZI unutmayın....
Başörtüsü...omuzların üzerinde olmalı...
Bunları yaparken Kalbinize sorun.....bakın....atışı bile değiş mez mi..maneviyat dolmaz mı...ALLAH diye atmaz mı?

Ferace ve çarşaf kullanan hanımların hepsi siyah çorap giyer...inceliği de bir ölçüde...siyah pek teni belli etmez..
Giydikçe alışırsınız....hak verirsiniz...

SİZLER bu işe adım attığınızda..yüzünüzde ki gülümseyi eksik etmemelisiniz...Çünkü sizin dıştan görünen bir tebliğiniz var..Sizi gören ALLAH'I c.c. hatırlamalı...
Sizler size karşı kötü konuşanlara....Allah kalplere hidayet verendir...size de kalp hidayeti versin diye duacı olun....
HİSSETSELER YAPMAZLARDI...Bilseler YAPMAZLARDI unutmayın...

OMUZLARINIZ DİK...ÜZERİNİZDEKİNİ TAŞIRKEN GURURLA TAŞIDIĞINIZI gösterir şekilde...AYAKLARINIZI YERE SAĞLAM BASIN...

Ve Unutmayın..

ALLAH c.c. KULUNA yeter...

ALLAH c.c. BİZİMLE BERABER!

La ilahe illallah

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullah...

Burada her bir kardeşimiz bir kalp parçası....damar niteliğinde....

KaLBuN_KeSiR , mir_erhan , kardelele , Katre-Patre ,kalbinur , smyyes ÖZELLİKLE teşekkür etmek istiyorum...

Rabbim kalplerinizdeki coşkuyu artırsın..vesileler vesilelere sebep olsun inşallah

ibra

Kayıtlı Kullanıcı

İçinize doğan ümit nereye gitti SORARIM size...

Rabbim kalplerinize hidayet aşkı vermiş...tohumlarını atmış...seçmiş !

Annelerimizi,arkadaşlarımızı değil...bizi seçmiş...LA İLAHE İLLALLAH

.........................................................

uzun alıntı yapmıyorum yazı sayfayı kaplamasın diye :)
ALLAH celle celalühü razı olsun çok güzel dile getirmişsiniz :)

mir_erhan

Moderator
...
......Hz. Ömer halîfe seçildi. Onun zamanında İslâm orduları, büyük fetihler yaptılar.

Hz. Amr ibni Âs kumandasında bir ordu, Mısır seferine çıktı. Epeyce zaman geçmesine rağmen, zafer haberi gelmiyordu. Nihâyet bir mektup geldi. Mısır için, yardım isteniyordu!..

Bunun üzerine Hz. Ömer de, bir mektup yazdı:

Ey Amr! Şunu bil ki Cenâb-ı Allah, hiçbir millete doğru niyetli olmadıkça, yardım etmez. Sana yardım için, dört Müslüman gönderiyorum. Bildiğim kadarıyla bunlardan her biri, bin kişiye bedeldir.

Mektubumu aldığın zaman, askerlerini topla. Onlara güzel bir şekilde hitâb et. Yolladığım dört Müslümanı, onlara tanıt
. Askerlerine evvelâ niyetlerini düzeltmelerini; sonra da, düşman karşısında sabır ve sebatla savaşmalarını söyle.Cum'a Günü, zevâlden sonra hücûm emrini ver. Çünkü o saatte, duâlar kabûl olunur ve Allahın rahmeti yağar. Bütün mücâhidler yüksek sesle Tekbîr getirip, Allahü teâlâdan yardım dilesinler. Sonra da, hücûma kalksınlar!

Mısır Başkumandanı bu mektubu alır almaz, askerlerini topladı. Önce Halîfenin yazdıklarını, saygıyla okudu. Sonra da şöyle konuştu:

- Ey mücâhid gâziler. Emîr-ül Mü'minîn, Ömer bin Hattâb hazretlerinin; bizlere yardım için yolladığı bahâdırları, işte sizlere tanıtıyorum:

Bu zât: Cennetle müjdelenmiş, 10 büyük Müslümandan, sevgili Peygamberimizin öz halasının oğlu, Zübeyr bin Avvâm'dır.

Şu kahraman; "Resûlullahın süvârisi" ve Bedir savaşını yaşayan kahramanlarından, Mikdâd bin Esved'dir.

Bu genç ise; Peygamber efendimizin duâlarına mazhâr olan, meşhur Mesleme bin Muhalled'dir.

Sonuncu Müslüman da; hem âlim, hem hâfız, hem cengâver ve de Akabe Bî'atlarının reislerinden, Ubâde bin Sâmit hazretleridir.

Bu konuşmadan sonra mücâhidler gerçekten coştular. Hz. Ömer'in dediklerini aynen yapmaya başladılar. Mübârek Cum'a vaktinde, herkes güzelce abdestlerini aldı. Namazlarını kıldılar ve zafer için, Cenâbı Hakka duâ ettiler. Sonra da tekbîrlerle, hücûma geçtiler. İşte bu îmânlı hücûmlar sonunda, duâlar nihâyet kabûl oldu. Mısır topraklarına da, İslâm güneşi doğdu.

Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşlerim bu örnek beni her defasında etkilemiştir.. sizinlede o yüzden paylaştım...
Ashabın hayatını okuyunca her bir paragrafta farklı dersler vardır...
bu da onlardan biri...

Haz. Ömerin tavsiyesi ne kadar önemli... ''Allah c.c. doğru niyetli olmayan birine yardım etmez...
Evvela niyetlerinizi düzeltin.. Allah için Sabır ve sebatla savaşın.....''

Sadece Mısır Mı ... İstanbulu Fatih öyle almadımı...
En önemlisi Efendimiz Kalpleri öyle Feth Etmedimi...
Kalberde İslam Güneşinin doğmasına sebep olan Efendimizin ( Aleyhi selatü vesselam) sabrı değilmiydi...

İnşallah niyetlerimiz Doğru olduğu müddetçe.. ve Sabır ile bu işi üzerine gider isek...
Hem kazananlardan oluruz...
Hem Duruşumuzla sabrımızla bir çok kardeşimizin yüreğine dokunup vesile olanlardan oluruz...

selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt