Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Rabbim kalplerimize şifa nasip etsin ki..nefse ve şeytana uymayalım....
Biraz güçlenir ve kendinize güvenirseniz başaramayacağınız bir şey kalmaz inşallah

hayırlı cumalar diliyorum.
ALLAHA EMANET OLUN.

Amin. Kardeşim. Dediğiniz gibir... mümin kendine güvenmeli
Çünkü dayandığımız Rabbimiz Herşeyden büyük ve gçlüdür.

Çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin...

Ben Ayeti taşıyan baş olmalıyım..
Küfre, zülme, imansıza Kavga savaş olmalıyım...
Mümin kardeşimin gözünde yaş
Hayıra koşan TELAŞ olmalıyım...

Ben edepsize Edep olup
Zülme Merhamet diye haykırmalıyım...
Üstlendiğim Kulluk vazifemle
ALLAHI hatırlatmalı Yüreklere dokunmalıyım....

Çünkü Sen Zelil değil, AZİZSİN..!
Değersiz değil DEĞERLİSİN..!
Şerefsiz değil ŞEREFLİSİN..!
Onursuz değil ONURLUSUN..!

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı

amin. Kardeşim. Dediğiniz gibir... Mümin kendine güvenmeli
çünkü dayandığımız rabbimiz herşeyden büyük ve gçlüdür.

çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin...

Ben ayeti taşıyan baş olmalıyım..
Küfre, zülme, imansıza kavga savaş olmalıyım...
Mümin kardeşimin gözünde yaş
hayıra koşan telaş olmalıyım...

Ben edepsize edep olup
zülme merhamet diye haykırmalıyım...
üstlendiğim kulluk vazifemle
allahı hatırlatmalı yüreklere dokunmalıyım....

çünkü sen zelil değil, azizsin..!
Değersiz değil değerlisin..!
şerefsiz değil şereflisin..!
Onursuz değil onurlusun..!

Allah razı olsun çok güzel tanımlamıssın.
Yüreğine sağlık.
Selametle kal.

berat05

Yönetici

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan

İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettur..
Soyle bir bakiyorum da, cok degerli, imanli ve Rabbimize benden daha yakin ve sadik oldugunu dusundugum, nice buyuk zatlarin torunlarinin takinamadiklari..
Isim vermek istemiyorum, ama hakikaten cok kalp kanatici..
Diyorum ki " belki bir bildikleri vardir". Ama Zul Celali Vel Ikram'in acik emri varken, ne gibi bir bildikleri olabilir?

Iman, butun emirlere boyun egmek degil midir?
Iman ettiginin emrine gonul vermen demek degil midir?

INsanlarin ornek aldigi kisiler, tesettursuz olunca yada tesetturleri dogru olmayinca ornek aliniyorlar. Arastirmayi degil, onun dogrularini uyguluyorlar. Durum boyle olunca tesetturu reddedenlerin, zorunlu olmadigini soyleyenlerin sayisi artiyor. Buna en azindan kisisel olarak, hele ki ornek alinan, bilinen biriyseniz daha da dikkat etmelisiniz. Bilmeden, insanlarin bir ayeti reddine sebep olabilirsiniz cunku.

Aslinda soylenilecek cok sey var, ama dogrusu soylemeye ses yok..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Rabbim kimi ne şekilde yaşatacağına , kime neyi kısmet edeceğine kendi karar verir...

Bizler!!! aklımıza geldiğimiz gibi yaşarken aslında Takva yolundakileri görmemezlikten geliriz...ancak Rabbim bizleri O' nlara örnek kılmıştır.

İşte...İster Takva yolunda ol...İster dilediğin şekilde yaşa...kim olursan ol...

Bir Allah Celle Celaluhu dostu dahi kendi torunu için beklemededir...Sadece Rabbimin izni ile hidayet gelir...Bunlar bizler için birer örnektir.

Rabbim ümmetimüslümanı "ehlisünnetvelcemaat" yolundan ayırmasın inşallah !

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşlar,
İki gecedir bu güzden geceleri gözüme uyku girmiyor.
Sabaha karşı zor uyuyorum.Hep dua ediyorum.Çevremdekiler de benim için dua ediyor.Çok şükür ailemden hiç kimse kapanmama karşı değil.Üniversite son sınıfa geçtim ve artık zamanının çoktan gelip geçtiğini düşünüyorum.Ama bir türlü o ilk adımı atamıyorum.Şeytan sürekli aklımı karıştırıyor.Aklıma inanın herşeyi getiriyor.Önümüzde zorunlu yaz stajım var en büyük korkum orada nasıl tepki alırım.Sizlerden bol bol dua bekliyorum ve mümkünse ilk kapandığınızda nasıl davrandınız nasıl hissettiniz paylaşmanızı istiyorum...Ayrıca buradaki paylaşımların hepsi çok çok güzel Allah hepinizden razı olsun..
Dua ile..Hayırlı günler..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardesim bende senin gibi kanapamayanlardanim. Cok istiyorum kapanmayi. Allah CC insaAllah bizim gibi kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaslara o cesareti verir. Haftaya insaAllah kapanmam icin alis veris yapacagim. Bende kac gündür burda yazilanlari okuyorum Allah CC burdaki butun kardeslerimden razi olsun. Ne güzel yazmissiniz, ne güzel destek veriyorsunuz.
Allah'a CC emanet olun.

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardesim bende senin gibi kanapamayanlardanim. Cok istiyorum kapanmayi. Allah CC insaAllah bizim gibi kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaslara o cesareti verir. Haftaya insaAllah kapanmam icin alis veris yapacagim. Bende kac gündür burda yazilanlari okuyorum Allah CC burdaki butun kardeslerimden razi olsun. Ne güzel yazmissiniz, ne güzel destek veriyorsunuz.
Allah'a CC emanet olun.

İnşallah Allah bize de nasip eder kardeşim..İçimde kaç gündür sıkıntı var.Dışarı çıkmak istemiyorum..Tek ihtiyacım biraz cesaret.Kendimi kapanınca çok güzel ve mutlu hissediyorum.Rabbimin emrini yerine getirdiğim için huzur doluyorum.Ama biraz cesaret işte..sanki başımı örtsem kaybettiğim iç huzurumu tekrar bulacakmışım gibi hissediyorum.Nolur dua edin bizim gibi isteyip de kapanamayanlara.

Dua ile..

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah Allah bize de nasip eder kardeşim..İçimde kaç gündür sıkıntı var.Dışarı çıkmak istemiyorum..Tek ihtiyacım biraz cesaret.Kendimi kapanınca çok güzel ve mutlu hissediyorum.Rabbimin emrini yerine getirdiğim için huzur doluyorum.Ama biraz cesaret işte..sanki başımı örtsem kaybettiğim iç huzurumu tekrar bulacakmışım gibi hissediyorum.Nolur dua edin bizim gibi isteyip de kapanamayanlara.

Dua ile..

InsaAllah nasip eder evet. Bende senin gibi kendimi bu sekilde huzursuz hissediyorum. Dünya hayati gelip gecici onemli olan Rabb'imizin rizasini kazanmak. InsaAllah bizde ve bizim durumumuzda olan diger kizlarda seytanin bacagini kiripta kapanirlar. Hayat cok kisa, yillar cok cabuk geciyor bu yuzden cok gec olmadan dogru olani yapmamizda fayda var. Azicik parmagimizin ucu yaninca acidan kivraniyoruz, ya öteki dünyada onca günahla halimiz nice olacak. Allah CC butun müslüman kardeslerime ve tabiki kendime hidayet versin ve dogru yoldan ayirmasin. Ben yurtdisinda oldugum icin, ve hic samimi oldugum tesetturlu bir arkadasim olmadigi icin, kendimi cok yalniz hissediyorum. Yani bu yolda tek basima oldugumu dusunmek beni üzüyor. Bazen keske etrafimda, bulundugum ortamlarda bir sürü tesetturlu kiz olsaydi diyorum. Ozaman belki benim icinde daha kolay olurdu. Gerci hic bir seyi önemsememek gerekiyor sonucta dogru olan sey ortada. Oda kapanmamiz :) InsaAllah Rabbim butun musluman kardeslerime yardimci olur.
Allah'a CC emanet olun.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Ooo aramiza yeni canlar gelmis haberim yok . Esselamu aleykum ve rahmetullah, hosgeldiniz papatyamisali ablam ve Kubra kardesim.
Yazilarinizi tek tek okudum. Ozellikle papatya ablamiza cok uzuldum. Masaallah yasinizda yerinde. Zannedersem benden en az 8 yas buyuksunuz. Nerden baslasaniz kardir ablacigim. Ben de 10 ay once Ramazan'in ilk gununde kapandim. Oyle hos, gurur verici bir sey ki.. Anlatmaya yuregim yetmez. Sizin icin dua edecegim insaAllah.
Ama sunu sakin unutmayin.
Kim olursaniz, ne olursaniz olun. Eger tesetturunuz yoksa, istediginiz kadar imaniniz olsun, Rabbimin bir emrini inkar mahiyetinde gezen bir insansiniz demektir. Ama o emri basibniza HAKKIYLA ve DOGRU aldidiginizda.. Dunya degil, ahiret sizindir.. Hicbir mumin erkek yazamaz bunu. Bu bir mumineye lutuftur :)
Bunlari dusununce, gerisi geliyor. Seytan da kimmis, dis kapinin dis mandali :)

Guzel haberlerinizi bekliyorum ikinizinde..
Dualarinizda bu aciz kardesinizi de unutmayin.
Kucak dolusu kardeslik ve guzeel kokuyla insaAllah..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerime;

Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

papatyamisali

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlere çok güzel haberlerim var :)
Örtünmek için kesin kararımı verdim bu birkaç gün içinde alışveriş yapıcam.2.güzel haberim isee kardeşimle beraber kapanıcazzz:)))) babamın yaşadığı mutluluğu size anlatmam imkansız:) inşAllah hayırlısıyla şu dönemi atlatırız kardeşimle sizden çok çok dua bekliyorum ve şimdiye kadar ki duaların da çok etkisi olduğunu düşünüyorum.
Allah hepinizden razı olsun :))
Dua ile..

mir_erhan

Moderator
Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız..

KALBUN KESİR kardeşimizden alıntı

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam KatrePare kardesim, hosbuldum :) Yazdıklarını keyifle okudum, Allah CC razı olsun destegin icin. Rabb'ime ne kadar sükretsen az elhamdülillah sen dogru yolu bulupta onu uygulayanlardan olmussun. Allah CC butun isteyenlere ve bana nasip etsin insaAllah, istemeyenlerinde icine o sevgiyi versin insaAllah. Kardelele kardesim Allah CC sendende razı olsun, cok güzel bir paylasım :) Hemen tamamını okuyacagım paylasımının. Ve papatyamisali kardesim, Rabb'ime cok sükür ilk adımı atmaya hazırlanmıssın. Allah CC insaAllah tamamini erdirir, insaAllah hayırlısıyla kapanırsın. Haberlerini bekliyorum:)
Allah'a CC emanet olun

mir_erhan

Moderator
Selamların en güzeli ile...
En güzelinin selamı üzerinize olsun...Selamün Aleyküm...

Allah tealaya yakınlaştıkça güzelleşen yüreklerin kokusu ne kadarda güzel...
O'na dair hangi söz var ki güzel olmasın. yürek coşmasın...
..
Yüreklerinizdeki en Yüceye ve En Sevgiliye ulaşma heyecanı, büyüklüğü kadardır yüreğimizdeki heyecan...
Sevincinize ortak yüreklerimiz avuçlarda dua diye bekleyen...
Dilimizde TEKBİRler Allhü Ekber...

Yürüyeceksiniz inşallah En Sevgilinin yolunda.
Yürüdükçe güzelleşecek, siz yürüdükçe biz güzelleşeceğiz.
Gururumuz olacak başınızda taşıdıklarınız...
Ve Siz DİK Durdukça Dik Duracak Onurumuz. Ezilmeyek başımız...
Sümeyyler çoğalacak Zeynepler takip edecek sizleri...
Ve Musablar, Talhalar, Zübeyirler Doğacak..
Doğacaklar Çiçek çiçek şanlı örtünüzün en kutsal yerinden...
Hep Beraber Yeniden MÜSLÜMAN olacağız.
Teslim olacağız En GÜZELE...
Dua dua yalvarırken Alemlerin RABBİNE...
Ayetini Taşıdığımız BAŞI EĞMEDİK, Ezdirmedik diyeceğiz...
İNŞALLAH...

Selam ve dua ile

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Allah CC razı olsun, cok güzel bir paylasım. Allah'a CC cok sükür istegimi ve cesaretimi arttıran bir yazı paylasmıssınız. Hemen alıs veris yapasım geldi, cok güzel bir duygu bu. Su an hissettiklerim bile bu kadar güzelse kapanmak Allah CC bilir ne kadar güzeldir. Kalbun Kesir kardesimizdende Allah CC razı olsun.
Allah'a CC emanet olun

imported_KüBra__

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardesim yazdıklarınla icimizi aydınlatıyorsun. Allah CC senden ve burda emegi gecen tüm kardeslerimden razı olsun.

mir_erhan

Moderator
Sevgili kardeşim.
Sizlerde bu güzel heyecana bizleri ortak ediyorsunuz.
Bir sevgi şelalesi akıyor yüreğimizden gözlerimize...
her zaman hüzne düşen gözyaşlarımız şimdi secdelerimizde Sevinçten düşüyor...
bu Vesile de siz ve sizin gibi kardeşlerimizdir...
İçimizden geçenleri bile Bilen ALİM olan Rabbimiz...
Bu kelimelerimize de Şahit...
Biz iman ile beslenip ile filizlenmek ve iman meyveleri vermek istiyoruz...
Biz artık uzun kollu olacağız birkardeşimizi ateşten alırken
bir taraftan da bizi kınayanların yüreklerine dokunacağız...
işimiz biraz zor.. ama ÇOK KUTSAL...
zahmetlerin karşılığını Allah Zayi Eder mi hiç...
..
inşallah en kısa zamanda sizi burda
Hidayetler vesile olanlardan bulacağız.
Yaşadıklarınız ve yaşayacaklarınızı paylaşıp örnek Duruşlara şahitlik yapacağız.
Rabbimiz yolunuzu açık eylesin. amin...

Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt