Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allh razı olsun senden ve senin gibilerden kardeşim.çok sevindim kapanmanıza Allah ın emrini yerine getirmek için engelleri aşmaya çalışmanıza..
ilk başlarda öyle olur biraz sıkar eşarp:)
o alışmadığınız için kardeşim.sonra alışacaksınız merak etmeyin.
şall..tavsiye etmem bu sadece benim nacizane düşüncem tabi.karar sizin.
niye derseniz şal takanları görüyoruz (düzgün takanlara lafım yok) boynu açık ya da iğne yapmıyor sıkıyo diye yine yüzünden fazlası gözüküyo mahremi gözüküyo...bir de eşarp yaparken topuzun deve hörgücüne benzememesine yüksekten olmamasına dikkat edin derim kardeşim.
çünkü hadisi şerif de geçiyor.

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler(İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
11052_220826751797_166172346797_4051871_6623351_n.jpg

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Allh razı olsun senden ve senin gibilerden kardeşim.çok sevindim kapanmanıza Allah ın emrini yerine getirmek için engelleri aşmaya çalışmanıza..
ilk başlarda öyle olur biraz sıkar eşarp:)
o alışmadığınız için kardeşim.sonra alışacaksınız merak etmeyin.
şall..tavsiye etmem bu sadece benim nacizane düşüncem tabi.karar sizin.
niye derseniz şal takanları görüyoruz (düzgün takanlara lafım yok) boynu açık ya da iğne yapmıyor sıkıyo diye yine yüzünden fazlası gözüküyo mahremi gözüküyo...bir de eşarp yaparken topuzun deve hörgücüne benzememesine yüksekten olmamasına dikkat edin derim kardeşim.
çünkü hadisi şerif de geçiyor.

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler(İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir)

Çok teşk ederim..bak bu hadisi şerifi bilmiyordum öğrenmiş oldum sayende..Allah c.c razı olsun sizden..peki aşağıdan bğlayp topuz yapsak nasl olur ki? kapandım çok şükür bin bir güçlüklede olsa kapandım da şeytan sürekli beni dürtüyor acınmamı söylüyor ama bende ona inat acınmayacağım..inşallah bi ömür hiç eşarbımı başmdan cıkarmam..artık şu eşarp bağlama işine alışmam gerekecek..tkrar teşk ederim..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Birde benim hiç kapalı bi arkadaşım yok..bu konuda çok yalnızım..yani en azından eşarbı nasıl bğlamam gerektiği knusunda yardım alırdım..video izledim bunun için gene pek beceremedim..nese zamanla olur diye ümit ediyorum..

ashabı kehf

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm herkese temmuzda 3.yılım olucak inş. Evliliğimin evlenmeden önce açıktım ama çok kapanmak istlyodum benim ailem çok açık giyinirler onlara göre bu yaşta kapanılırmıymış cahillik işte.ellhamdülillah evlendikten bir süre sonra kapandım çok huzurluyum Allahım her isteyne hakkıyla örtünenlerden eylesin cümlemizi

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
-Mehmet Akif Ersoy

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Çok teşk ederim..bak bu hadisi şerifi bilmiyordum öğrenmiş oldum sayende..Allah c.c razı olsun sizden..peki aşağıdan bğlayp topuz yapsak nasl olur ki? kapandım çok şükür bin bir güçlüklede olsa kapandım da şeytan sürekli beni dürtüyor acınmamı söylüyor ama bende ona inat acınmayacağım..inşallah bi ömür hiç eşarbımı başmdan cıkarmam..artık şu eşarp bağlama işine alışmam gerekecek..tkrar teşk ederim..
tabi ki de çok yukarıdan olamamk kaydı ile topuz yapabilirsiniz
yoksa saçın uzun olanlar ne yapacak:),başlarda öyle olur bak sonra nasıl alışacaksın kardeşim.
bu arada altına bone yapıyorsanız ona da dikkat edin kardeşim.çok göstermemeye çalışın.yani demek istediğim hani rahibelerin ki alnını kapatır gibi olur ya .öyle olmasın.çünkü;
men teşebbehe bi kavmin fe hüve min hü(h.şerif)kim bir kavme benzerse ondandır..olarak geçiyor.hani rahibelere benzememek için buna da dikkat edelim canım.
biz yanındayız inşaAllah
çektiğin küçük bi sıkıntın olursa paylaş
belki bir yardımımız dokunur ,belki de yardım edemeyiz ama destek veririz.
çünkü çok zor tek başına direnmek.
ama kolay olsa herkes yapardı ve bi önemi kalmazdı zaten .siz en güzelini yapıyorsunuz
Allah a emanet olun kardeşim
selametle

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Birde benim hiç kapalı bi arkadaşım yok..bu konuda çok yalnızım..yani en azından eşarbı nasıl bğlamam gerektiği knusunda yardım alırdım..video izledim bunun için gene pek beceremedim..nese zamanla olur diye ümit ediyorum..

Biz variz ya ablacigim :)

Vallahi ben saclarim cok uzun olmasina ragmen ensemden topuz yapiyorum hic bir sey olmuyor. Basortun gogsune sarkmali, omuzlarini kismen kapatmali. Aksi takdirde EFENDIMIZIN (s.a.v) cennetin kokusunu alamazlar dedikleri insanlar gibi oluruz :)
Hayirli olsun tesetturun.. Insaallah hakkini verenlerden olursun.

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı

Vallahi ben saclarim cok uzun olmasina ragmen ensemden topuz yapiyorum hic bir sey olmuyor. Basortun gogsune sarkmali, omuzlarini kismen kapatmali. Aksi takdirde EFENDIMIZIN (s.a.v) cennetin kokusunu alamazlar dedikleri insanlar gibi oluruz :)

MaşAllah kardeşim, Allah gönlüne göre versin herşeyi hakkında inş.. :)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tesettürümüzü daim eylesin inşaAllah

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.

Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.

Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

bebis.jpg
En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Cok teşk ederm cnm. gögsünü kapatack kyafet gydkten snra sorn olmz sanırm

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Canmm ne güzl bu yaşta kapanmşsınn..valla bana anlatan olmadı başörtünün kapanmanın önemini..o zaman cok blinçli değldm beynime işleyen olmadı annemde açık olunca..şmdi kapandm şkürler olsn ama pişmanlık var kşke şmdiye kdar kapansaymşım..bn biraz geç olgunlaşanlardanm..daha herşyn yeni yeni farkndayım..şmdi mutlu ve huzurluym artk bana bakan erkekler bkmio bana :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Canmm ne güzl bu yaşta kapanmşsınn..valla bana anlatan olmadı başörtünün kapanmanın önemini..o zaman cok blinçli değldm beynime işleyen olmadı annemde açık olunca..şmdi kapandm şkürler olsn ama pişmanlık var kşke şmdiye kdar kapansaymşım..bn biraz geç olgunlaşanlardanm..daha herşyn yeni yeni farkndayım..şmdi mutlu ve huzurluym artk bana bakan erkekler bkmio bana :)
afedersin canım asla yanlış anlama da bu devirde malesef ki erkekler açık kızlarla gönül eğlendiriyor.iş evlenmeye gelince iyi kız arıyorlar.yani sözüm meclisten dışarı yanlş anlaşılmaın.kapalı=iyi,açık=kötü değil.sadece erkeklerin genel bakışı bu.yani düzgünce kapandı isen bundan sonra sana ancak evlilik düşünenler bakar canım:)
Allah karşına hayırlı birini çıkarır inşaAllah.senin Allah a yaklaşmana vesile olur

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
afedersin canım asla yanlış anlama da bu devirde malesef ki erkekler açık kızlarla gönül eğlendiriyor.iş evlenmeye gelince iyi kız arıyorlar.yani sözüm meclisten dışarı yanlş anlaşılmaın.kapalı=iyi,açık=kötü değil.sadece erkeklerin genel bakışı bu.yani düzgünce kapandı isen bundan sonra sana ancak evlilik düşünenler bakar canım:)
Allah karşına hayırlı birini çıkarır inşaAllah.senin Allah a yaklaşmana vesile olur
Evet dğru diyorsn.banada kapnmama vesile olan erkek arkadaşm:)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Yeni tanştğm bi arkadaş sayesnde kapndım..kapnmayı düşünüyordm zaten ama cesartm yoktu..hep dua ediyordum Allah'a abdestli namazlı biriyle evlenirsem onn sayesnde kapanırm namaza bşlarm diyordm cok şkür duam oldu..ve öyle biriyle tnıştm önce namaza bşladm snra kapandm..ve şmdi inan cok mutluym..rabbm herkese bu güzel duyguyu yaşamayı cümlemize nasp etsin..

berat05

Yönetici
[ındent]
[ımg]http://img833.imageshack.us/img833/2568/kapal.jpg[/ımg]

[sıze=5]başörtüsü ;
ipliğin kumaşa ,kumaşın örtüye ,
örtünün haysiyete ,
haysiyetin vakar, şeref ve izzete ,
vakar şeref ve izzetin teslimi teslimiyetin kulluğa ,
kulluğun cennete dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
sirat-i müstakimin ta kendisidir!!
[/sıze]
[/ındent]

"La ilahe illAllah"

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR. PeKi Ya SeNiN AÇıK OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt