Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
11 yaşındayım ama, evde kapalı giysiler giyip kafamı da bir başörtü ile kapayınca, içim nedense huzur doluyor.

İslamiyetin huzur verdiğini bilirdim ama bu kadar vereceğini de hiç tahmin edemedim :) :)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
11 yaşındayım ama, evde kapalı giysiler giyip kafamı da bir başörtü ile kapayınca, içim nedense huzur doluyor.

İslamiyetin huzur verdiğini bilirdim ama bu kadar vereceğini de hiç tahmin edemedim :) :)

Maşallah kardesim maşallah Rabbim hep daim etsin inşallah en güzel şeydir hakkıyla Allah'ın emirlerini yerine getirmek onun bizler için indirdiği kitaba tabi olmak ona hakkıyla kul olmak Rabbim herkese nasip etsin kardesim selametle dua ile....:)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Ya su yazıları biraz büyütsene okunmuyor .....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

MaşaAllah SubhanaAllah sana kardeşim..
Rabbim her daim O'nun (celle celaluhu) yolunda olanlardan, O'nun (celle celaluhu) rızasını kazanan kullarından olmanı nasip eylesin..
Huzurunu daim kılsın.. İnşaAllah örtü nuruyla nurlanmanı nasip eylesin. Onun huzuru tarifsizdir.. Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin..
Rabbim kapanmak isteyip de kapanamayan kardeşlerimize yardım eylesin. Bir an bile düşünmesinler.. An bu andır..

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamü Aleyküm kardeşlerim bende size kendi durumumu anlatmak istiyorum belki beni yadırgıycak belki kızacaksınız.
Bende tesettürlü bir bayandım fakat sağlık durumumdan dolayı açıldım belkide şeytanın gafletine uğradım nasıl bir sağlık durumu diyebilirsiniz saç diplerimden aylarca acı çektim toka dahi takamıyordum biliyorum bu benim sınavımdı ve ben bu sınavdan yenik çıktım şimdi kapanmak istiyorum tekrar fakat eşim aynı sıkıntıları tekrar yaşayabileceğimi söyleyip beni erteliyor kendmi kimliksiz gibi hissediyorum

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
KARAR VEREMEDİğ￾İNİZ OLDU MU HİÇ?
SEÇİM YAPAMADIğ￾INIZ YA DA GÖZLERİNİZİN DOLUP DOLUP GELDİğİ HALDE Ağ￾LAYAMADIğ￾INIZ BİRSÜRÜ ŞEY HİSSETTİğ￾İNİZ HALDE HİÇBİRİNİ DİLE GETİREMEDİğ￾İNİZ...
TÜM BU DUYGULARLA DOLUYKEN DUDAKLARIMIN ARASINDAN NARİNCE SÜZÜLÜP GELENBİR KELİME :
BAŞÖRTÜSÜ!!!!
NE DE ZOR ANLATMASI KİMİLERİNE GÖRE SADECE BİR BEZ PARÇASI KİMİLERİNE GÖRE HAYANIN MANASI BAYANIN SÜSÜ EDEBİN VE İSLAM'IN ZİYASI...
AÇMAK YA DA KAPAMAK NE FARKEDER DİYENLERE CEVAP YAŞAMAK YADA ÖLMEK NE FARKEDERSE SİZİN ÖLÇÜTÜNÜZDE , ODUR BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇMAK BİZİM NAZARIMIZDA HALA ANLAMIYORUM !!!
NE İSTİYORLAR KİMSEYE ZARARI OLMAYAN İFFETİMİZDEN? kimin canına kastetti ,kimin malına zarar verdi örtümüz ki yasaklandı BÖYLE SORGUSUZCA? bu zulüm bir gün elbet son bulacak AMA NE ZAMAN? ? ? ? ?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Ben 11 yaşındayım.Babam lisede kapanmamı istiyor ama ben bu yaşta kapanmayı çok istiyorum.

Biraz da utanıyorum tabii. Beni rahatlatacak birkaç söz veya ayet söyleseniz de hemen kapanmak için can atsam ? :)

Benim ablam da 11 yaşında kapanmıştı kendi ısteğiyle yaşla alakası yok buluğ çağına girmiş olan her müslüman hamın kızın üzerine farzdır tesettür İnşaAllah sende hakkıyla tesettürlenenlerden olursun ::)

Bunlarda benden sana bir kaç tane etkileyici söz ve ayet ::)
Tesettür, müslüman kadınlar için özgürlüğün ve iffetın sembolüdür..
Kafirlerin gözüne batan ve onlara meydan okuyan bir mızrak-bir sancaktır...

Öyle Konuş Ki, Gören; İşte ÜMMET Desin, Öyle Giyin Ki, Gören; İşte MÜSLÜMAN Desin, Öyle Yaşa Ki, Gören; İŞTE İSLAM DESİN....!!!!!
Hayırlı hanım Helalinden başkasına dikkat çekmeyecek şekilde giyinendir.
Hz Fatıma (r.a)

"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)
Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Allah' in emri olan tesettürden değil; şeytanın emri olan çıplaklıktan UTAN!

alperen1989

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler konusu açılmışken mühim gördüğüm bir konuya temas etmek istiyorum.Çoğu tessettürlü kardeşlerimiz saçlarını topuz şeklinde yapıyolar ve bu müslüman bir bayan için çok tehlikeli bir durum, aşşağı da yazdığım hadis ile de sabit, lütfen dikkat edelim.

Abdullah bin Amr bin As (r.a) Hz.Muhammed(s.a.v)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir;

Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacaktır.Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır.Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar.Hadis-i Şerif(Ahmet Taberani)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Gözünde "TESETTÜR" olmayan erkek, kadınları suçluyor..
Bedeninde "TESETTÜR" olmayan kadın, erkeklere ahlaksız diyor..
Herkes karşı tarafı suçlu buluyor..
Oysa ALLAH (celle celaluhu), karşı cinsi değil "KENDİNİ KORU" buyuruyor..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Tarih'te Tesettür Düşmanlığı....
Yahudiler ile Müslümanlar arasında çıkan ilk savaşın sebebinin bir Müslüman kadının tesettürü olduğunu biliyor muydunuz? Tesettüre uzanan eller karşısında Müslümanların nasıl bir duruş sergilediğini ve bu savaşın bizler için taşıdığı önemi anlatarak başlayalım tarihteki tesettür düşmanlığına:
İslam'ın ilk yıllarıydı… Bedir savaşı kazanılmış, Yahudilerin içindeki fitne ve fesat iyice alevlenmişti. Lakin Rasulullah Sall
allah-1.gif
u Aleyhi ve Sellem'e vermiş oldukları sözler, yapılan anlaşmalar vardı. Bir gün Yahudilerin içinde savaşmayı bilen ve en cesur grubunu teşkil eden Beni Kaynuka Yahudileri, Peygamber Efendimize gelerek:

devamı gelecek

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
İstanbul sokaklarında;
sıcağa, her türlü göz baskısına, aile baskısına rağmen tesettürüyle, çarşafıyla dolaşan genç kız...
Sen mücahid değilsen, kim mücahid yeryüzünde!

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Önce tesettür mücadelesi yapıldı.
Sonra o mücadele başörtü olarak küçüldü.
O küçülme daha sonra türban adını aldı.
Şimdi ise modası konuşuluyor.

-Nurettin Yıldız

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Bedeninize (üstünüze) yakışan tesettüre değil
İmanınıza yakışan tesettüre bürünün.
Ey iman eden kadınlar
Tarz İle Farz arasındaki farkı görün.

| Ersin Boztepe

berat05

Yönetici
ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...

Tam bir teslimiyetle...

Bırakın korkularınızı....

Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....

Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta

EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?

Bize bahşedilenlerin karşılığında

AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK

KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt