Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Hanımlar;"Üstü şişhane,altı Tophane" olacaksa hiç kapanmasınlar ondan daha iyidir.Yahu bu şekilde tesettür olmaz.Hanımefendi gibi giyinip vücudun hatlarını belli etmeyecek derecede bolca giyinseler daha iyi olmaz mı?

İslam'a göre değil, moda ve kendisine yakışanı giyen, sözde "tesettürlüyüm" diye geçinen hanımlara bu sözlerim ithaf olunur.Biraz kendilerine artık çekidüzen versinler Allah rızası için...Ve de kendi kendilerine de şu sözü söylesinler bakalım nasıl tatmin olacaklar!..

"BEN BU ŞEKİLDE GİYİNİYORUM AMA ACABA ALLAH'IN BUNDA RIZASI VAR MIDIR YOK MUDUR?" DİYE KENDİLERİNİ SİGAYA ÇEKERLERSE BİLİN Kİ ASIL GERÇEKLERİ ANLAYACAKLARDIR.

ŞEYTANIN ENVA-İ ÇEŞİT VESVESELERLE OYALANIP KENDİLERİNİ OYALAYANLAR HELAK OLURLAR.

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaslar siteye bu gün üye oldum. Ben de hayatın anlamsızlığını ve mutsuzlugumu yenecek tek bir yol buluyorum , bu da kapanmak ve Allah' a ( c.c ) inancimizi guclendirmek.Çünkü ibadet etmek ve örtünmek fikri, düşüncesi bile beni ve kalbimi huzura erdiriyor.ANCak ailemi tamamen karşıma alacağım, dostlarım şok geçirecek ve sırtını bana donecek.annemler beni reddedecek. Her gece "Allah'ım bana ve aileme iman gücü ver, icimize inançlı olmayı nasip et " diye yalvarıyorum.nasil yapacagım bilmiyorum. Şeytan ve vesveseleri beni rahat bırakmıyor ve hep üzerime miskinlik veriyor..hayatımda ilk kez boyle bir siteye üye oldum hatta üye oldugum ilk site...
Bana destek ve önerileriniz olur mu??
Bence sen rabbimin sevdiği bir kulusun ki böyle bir ortamda yaşarken senin kalbine sevgisini ihsan etmiş. Bu çok güzel bir şey sana düşen sende ona kulluğunu ve sevgini göstermelisin. Ne kadar uzunda yaşaşak ömür 3 günlük. Geçmişe baktığımızda zaman nekadarda çabuk geçmiş diyoruz ama giden ömürden gidiyor... Insanlar arasında Çok kızdığım bir cümle var bunuda paylaşmak istiyorum burdan. "Amaan
Dünyaya bir daha mi gelicez yapalım edelim vs" e peki ahiret hayatımıza kaç kez gidiyoruz orayada bir kez gitmiyormuyoz. Ve ordaki hayatımız sonsuz ve adedi. Bu dünyaya gelirken seçme şansımız yoktu. Ama Allah c.c.ahiretteki hayatımızı seçme şansı vermis bizlere. Rabbim cümlemizi bütün ümmeti muhammedi cenneti kazananlardan eylesin inşallah.

Berrineymen

Kayıtlı Kullanıcı
Bence sen rabbimin sevdiği bir kulusun ki böyle bir ortamda yaşarken senin kalbine sevgisini ihsan etmiş. Bu çok güzel bir şey sana düşen sende ona kulluğunu ve sevgini göstermelisin. Ne kadar uzunda yaşaşak ömür 3 günlük. Geçmişe baktığımızda zaman nekadarda çabuk geçmiş diyoruz ama giden ömürden gidiyor... Insanlar arasında Çok kızdığım bir cümle var bunuda paylaşmak istiyorum burdan. "Amaan
Dünyaya bir daha mi gelicez yapalım edelim vs" e peki ahiret hayatımıza kaç kez gidiyoruz orayada bir kez gitmiyormuyoz. Ve ordaki hayatımız sonsuz ve adedi. Bu dünyaya gelirken seçme şansımız yoktu. Ama Allah c.c.ahiretteki hayatımızı seçme şansı vermis bizlere. Rabbim cümlemizi bütün ümmeti muhammedi cenneti kazananlardan eylesin inşallah.
Allah razı olsun sizden. Benim için hiç üşenmeden oturup yazıyorsunuz ve diğer arkadaslar da. Ve hiç bir dünya menfaati hissetmeden. O kadar istiyorum ki. Her zaman ailemden farkliydim zaten . Ama her an ölebilecegimiz gercegi varken neden ve neyi bekliyorum!

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
42duy.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hanımlar;"Üstü şişhane,altı Tophane" olacaksa hiç kapanmasınlar ondan daha iyidir.Yahu bu şekilde tesettür olmaz.Hanımefendi gibi giyinip vücudun hatlarını belli etmeyecek derecede bolca giyinseler daha iyi olmaz mı?

İslam'a göre değil, moda ve kendisine yakışanı giyen, sözde "tesettürlüyüm" diye geçinen hanımlara bu sözlerim ithaf olunur.Biraz kendilerine artık çekidüzen versinler Allah rızası için...Ve de kendi kendilerine de şu sözü söylesinler bakalım nasıl tatmin olacaklar!..

"BEN BU ŞEKİLDE GİYİNİYORUM AMA ACABA ALLAH'IN BUNDA RIZASI VAR MIDIR YOK MUDUR?" DİYE KENDİLERİNİ SİGAYA ÇEKERLERSE BİLİN Kİ ASIL GERÇEKLERİ ANLAYACAKLARDIR.

ŞEYTANIN ENVA-İ ÇEŞİT VESVESELERLE OYALANIP KENDİLERİNİ OYALAYANLAR HELAK OLURLAR.

Allah celle celaluhu razı olsun.. Cümlemize hakkıyla örtünmeyi nasip eylesin.
Rabbim tesettürü layıkıyla taşıyan kardeşlerimizin sayısının artmasını nasip eylesin inşaAllah..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Müslümanların takvimine göre Medine'ye hicretten bu yana on dört asrı geride bıraktık. Bu uzun zaman dilimi içinde Müslümanlar Kur'an'ı okudular, Sünnet ve Sîret'in (Hz. Peygamberin açıklamaları ve uygulamalarının) da yardımıyla onu anladılar, hayatlarına uyguladılar; bir hidayet, bir rehber olarak gönderilen Kur'an bu vazifesini yerine getirdi. Hicretten sonra uzunca bir süre (yedi, sekiz yıl) içinde parça parça indirilen Nur sûresinde iki âyet örtünme ve iffeti koruma vazifesi ile ilgili idi. Bu sûre iner inmez İslam kadınları başörtülerini, boyun ve gerdanlarını da örtecek şekilde bağladılar, on dört asır hiçbir âlim örtünme emrini farklı anlamadı; yüz, eller ve ayaklar dışında bütün vücudun, uygun giysilerle örtülmesinin farz olduğu hükmünde ittifak edildi (icmâ meydana geldi). Son birkaç asırda oryantalizm, sömürgecilik ve kültür istilası bazı Müslümanların kafalarını karıştırdı; kendi değerlerinin evrensellik veya geçerliğinden şüphe etmeye başladılar; bunları başka düşünce ve kültürlerin değerleriyle değiştirmenin zorunlu olduğuna inandılar; bunu yapabilmek için yine dine dayanmak gerektiğinden usule uygun olmayan, zorlamalara ve saptırmalara dayanan içtihatlara(!) kalkıştılar. Bu yeni, zorlama ve uyarlama (kitabına uydurma) amacına yönelik içtihatların son yirmi, otuz yıl içinde yöneldiği hedeflerden biri de örtünme oldu. Yeni yorumcular on dört asırlık uygulamayı, Kur'an âyetlerini, hadisleri, fıkıh âlimlerinin icmâını bir yana bırakarak önce "Madem ki, uygar dünya örtünmüyor; güzel ve doğru olan budur, biz de böyle yapmalıyız." fikrine geldiler. Sonra bu fikri zorla uygulamaya koyanların işini kolaylaştırmak için mûteber olmayan okuma ve yorumlama yollarına saptılar.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
hanımlar;"üstü şişhane,altı tophane" olacaksa hiç kapanmasınlar ondan daha iyidir.yahu bu şekilde tesettür olmaz.hanımefendi gibi giyinip vücudun hatlarını belli etmeyecek derecede bolca giyinseler daha iyi olmaz mı?

Islam'a göre değil, moda ve kendisine yakışanı giyen, sözde "tesettürlüyüm" diye geçinen hanımlara bu sözlerim ithaf olunur.biraz kendilerine artık çekidüzen versinler allah rızası için...ve de kendi kendilerine de şu sözü söylesinler bakalım nasıl tatmin olacaklar!..

"ben bu şekilde giyiniyorum ama acaba allah'ın bunda rızası var mıdır yok mudur?" diye kendilerini sigaya çekerlerse bilin ki asıl gerçekleri anlayacaklardır.

şeytanın enva-i çeşit vesveselerle oyalanıp kendilerini oyalayanlar helak olurlar.

hayırlı cumalar diliyorum.
En çok üzüldüğüm konu .
Tesettürün layıkıyla yerine getirilmemesi.
Rabbim ıslah eylesin.
Selametle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"GüL AçTıKÇa, kAdIn KaPaNdIkçA gÜzElDiR!!!!"

Bacımın örtüsü batmakta zalimin gözüne
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne

Mehmet Akif Ersoy

HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
SELAMETLE KALIN.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kim demiş avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
-Mehmet Akif Ersoy

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ya ALLAH ( Celle Celaluhu )

İsmine kurban olduğum Allah (Celle Celaluhu) adına yemin ederim ki...kendinizi onun rızasında yaşıyor bulduğunuzda hiç birşey sizi bu kadar memnun etmeyecektir....

Ölümlü olan bu dünyada...giyimlerin ve gösterişlerin önemsizliğine bir bakıverin....

En kötü olayda başımız sıkışınca şeytana ve nefse başvurmuyoruz....

A L L A H Celle Celaluhu diyoruz....

Örtünme...kapanma... basit bir eylem değil ki....."başkası için mi ? " diye kendinizi sorgulayasınız...

Güçlü iradesi olanlar bilirler...Önce neyi istediklerini....

"Ben kendi adıma diyebilirim ki.... "

"Neyi istediğimi bulmak- bilmek için ....derviş gibi ruhumun çöllere düşmesine izin verdim..
düştüm kalktım....yine düştüm..yine kalktım...aradım aradım ....

"Hayatın zevklerinin hiç te önemli olmadığını...bir balon gibi sönüverdiğini...asıl önemli olanın...KALBİNİN...ruhuna akmasını ve hayatın asıl o zaman başladığını gördüm...

BEN GÖRDÜM..."

"RUHUMUN BEZ PARÇASI DEDİKLERİ ŞEYLE doyduğunu...ALLAH ' a Celle Celaluhu yakınlığım artarsa doyumun arttığını,uzaklaşırsa donuklaştığını gördüm..."

"Her giysiyi giysemde asıl giysimin tesettür olduğunu...TESETTÜRÜN ruhumu da giydirdiğini....asıl zevkin bu olduğunu gördüm..."

"Önce kalbim girdi...tesettüre...ALLAH Celle Celaluhu nun adıyla hızlandı....dört nala coştu...tutamadım ruhumu..."

"Bedenim tesettürü böylesine sevdi..
Öylesine sevdi ki ALLAH Celle Celaluhu için örttüm bedeni...Sırf O'na layıklık amacı ile kapandım..Ne eşimin talebini sordum...nede bakışları umursadım....Ben BUYDUM işte....HAYATIM buydu..."

Sizde düşünmeyin....ALLAH Celle Celaluhu içinizdeki samimiyetinize,tevekkülünüze ,sabrınıza karşılığını verecektir.

ŞEYTAN,NEFİS,ARKADAŞLAR,BAKIŞLAR,İSTEMEYENLER,İSTE YENLER den bahsetmiyorum ben...kıyaslama yapmıyorum....

"A L L A H ' TAN " Celle Celaluhu BAHSEDİYORUM.....

ölçülmez ..biçilmez....

YAŞANILIR...........

"YA ALLAH " diyorum...

sizde dileyin...isteyin...ellerimizi uzattık gönül bahçenize....dualarla....

bir müjde bekliyorum sizden...

Bu cuma vakti hürmetine,,,,,

annenizi,,,eşinizi,,,ailenizi sevindirecek ama...

ALLAH Celle Celaluhu nun rızasını kazanmak istemez misiniz??

Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

"Not: Bazı yazıları tekrar ediyorum...
Vesile olabilmesi duasıyla inşaallah"

Berat Ablamızdan Alıntı_

Güncelleme...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Türkiye altmışlı yılların sonlarına doğru başörtüsünü üniversitelerde (önce Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde) yasakladı, sonra bütün fakülteler yasak kaplamına alındı, derken sıra diğer İlahiyat Fakültelerine ve İmam Hatip okullarına geldi. Buralarda okuyan ve dini uygulamalar bakımından daha hassas olan kızlarımız yasağa karşı direnmeye başlayınca bir yandan ceza uyguladılar, öğrenim haklarını ellerinden aldılar, "Ya kırk katır, ya kırk satır." dediler. İnsanları en tabiî iki hak ve taleplerinden birini diğeri için feda etmek (ya örtünmeyi, ya okumayı ve çalışmayı seçmek) durumunda bıraktılar, bir yandan da örtünmeyi dini bir gereklilik olmaktan çıkarmak için ilahiyatçılardan yetkisiz, bilgisiz, duyarsız, uyumlu olan bazı kimseleri devreye soktular.

mir_erhan

Moderator
Merhaba arkadaslar siteye bu gün üye oldum. Ben de hayatın anlamsızlığını ve mutsuzlugumu yenecek tek bir yol buluyorum , bu da kapanmak ve Allah' a ( c.c ) inancimizi guclendirmek.Çünkü ibadet etmek ve örtünmek fikri, düşüncesi bile beni ve kalbimi huzura erdiriyor.ANCak ailemi tamamen karşıma alacağım, dostlarım şok geçirecek ve sırtını bana donecek.annemler beni reddedecek. Her gece "Allah'ım bana ve aileme iman gücü ver, icimize inançlı olmayı nasip et " diye yalvarıyorum.nasil yapacagım bilmiyorum. Şeytan ve vesveseleri beni rahat bırakmıyor ve hep üzerime miskinlik veriyor..hayatımda ilk kez boyle bir siteye üye oldum hatta üye oldugum ilk site...
Bana destek ve önerileriniz olur mu??

Selamün Aleyküm...

Hidayete herkese sunulur ama nasiplenmek sevgillilere mahsustur.
En güzel sevgiliye Sevgili olama yolunda, yüreği kanatırcasına coşkuyla koşabilmek.
...
Yasir olabilmek. önce işkenceyle hayat arkadaşını şehadete uğurlamak.
Ardından işkenceyle şehid edilmek.
ya AMMAR olabilmek....

Biz hiç okudukmu SÜMEYYE annemizi.
biz günümüz şartlarında değil sessiz bir odaya geçip kendimizi onaların yerine koyabildikmi.
Ben Bebeğime Musab ismini Verdim. Kimi dalga geçti.
kimi bu ne deyip talfuz bile edemedi.
Oysa Bilmiyorlar ki ne hayatları feda etmişti EFENDİMİZİN gözleri uğruna.
Bilmiyorlar ki Zırhını kuşandığında Savaş meydanlarında en çok EFENDİMİZE onun benzediğini.
Bilmiyorlarki EFENDİMİZE zarar gelmesin diye Şehid edilirken yüzü tanınmasın diye yüzüstü kumlara düştüğünü...

Sevgili kardeşim. Öncelikle unutma Allah celle celalüh dilemezse hiç birimiz Rahmetinden bir gram alamayız.
Ve O dilediği zaman kalbimize sevgisi yerleşmeye başlar.
Yapacağımız en güzel şey ASHABI okumak onları tanımak.
Allah celle celalüh ile bağımız kuvettlendirmek.
En önemliside Ben kendimi değilde nasıl bir kardeşimiz daha bu ateşten kurtarırım düşüncesiyle hareket etmek.
Yine hepimiz okumuşuzdur Hazreti EBUBEKİR'i ; Duasında Allahım der
Benim Bedenimi o kadar büyüt ki Cehennem Ateşi beni geçip hiç bir kardeşimi yakmasın diye...
...
Allah celle celalüh bu nur dolu aşk dolu yolda sağ salim ilerleyip
en kısa zamandan sizleri hidayet nuruyla aydınlatsın inşallah.
Allah celle celalüh sizin yar ve yardımcınız olsun. amin.

selam ve duaile

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

Berrineymen

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..
Cok doğru ve mükemmel yazmışsınız.elleriniz dert görmesin .

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi onlar her gün yeni bir şey bulduklarını zannederek (veya iddia ederek) yirmi otuz yıl önce söylenmiş ve cevaplandırılmış "argümanlarını" tekrarlıyorlar. Biz bu yazıda, sekiz on yıl önce bana, Ezher Üniversitesi'ne ve Diyanet'e, (bir dergi adına Dr. Fahri Demir tarafından) sorulmuş sorular ile bunlara tarafımdan verilmiş cevapları okuyacaksınız. Sonunda göreceksiniz ki, bugün söylenenler yeni değildir ve insaflı olanlar için ikna edici açıklamalar yapılmış, cevaplar da verilmiştir

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bana, EMRINI ve Resul'unun Fatima'sina soyledigini BASIMIN USTUNDE TASIMAYI NASIP ETTIGIN ICIN, tesekkur ederim. Sana hamdu senalar olsun...

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
bunu okumalıranı isterim hele genç yaşta kızlarımız
Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENİLME”

Bu güzel şiiri tesettürsüz hanımlara okutmak lazımdır.Ezberleyip sırası ve yeri geldiğinde okuyunuz.Bilhassa hanımlar ezberleyip okusunlar hemcinslerine...Daha tesirli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt